Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Diyar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Diyar

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
28 000- 35 000
Marka Model Bilgisi
Fiyat / Performans Marka
Selamünaleyküm.
Klimasız bir yaz sezonundan sonra klima almak zaruret oldu. Konu hakkında bilgi ve deneyimim olmayınca, biraz forumlar arası incelemelerimde destek alabileceğim doğru adres burası olduğuna karar verdim ve aranıza katıldım. Klima konusunda uzman ve deneyimi olan arkadaşların karar verme sürecinde tavsiyeleriyle destek olmalarını rica eder, ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Klima ihtiyacım sadece yaz sezonunda ( 3,5 - 4 ay ) soğutma amaçlı kullanılacak olup kış döneminde ısınma ihtiyacımı doğal gazla karşıladığımdan ısınma amaçlı kullanılmayacaktır. Sadece kışın doğal gaz kesintisi olursa veya kombi arızalanır ise klima ısınma amaçlı o zaman kullanılacaktır. Bölgemizde yazın yüksek oranda nem olmaktadır.

İkamet Kocaeli, oturduğum daire ara kat. Klimanın kullanılacağı oda 18 m2, evde 4 kişiyiz. Bütçe olarak 28 000 - 35 000 TL. Bütçe konusunda rakam belirttim ama maliyeti daha çok ihtiyacımı görecek ürün belirleyecek. Belirttiğim rakamların altıda olabilir biraz üstü de olabilir. Önemli olan doğru ürünü belirlemek. Herhangi bir marka takıntım yoktur. Yeter ki bölgemde servis hizmeti olsun.

Beklentim; F/P, kaliteli malzeme ve yazılım, satış sonrası ihtiyaç duyulduğunda süründürmeyecek servis ve ssh hizmeti, ekonomik işletme ( elektrik ) maliyeti.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

ali kemal yılmaz üstad zaten yorumlamış belirttiğiniz seçenekler içinde tüm forumu gezseniz aynı sonuca ulaşırsınız.

daikın 14000 btu'ya ilave he 30 m2 olan odaya yalıtım cam sayısı evin konumu vs kötüyse fiyatda göz önüne alınırsa (tcl 15000 btuda var ancak tam teknik özellikleri bilgisi yok ) tcl 18000 btu veya lg dualcool plus 18000 btu öneriliyor.

ilave olarak ne özellik isteniyor. 18m2 odada wifisiz tcl var 12000 btu 20000 tl midea xtreme wifi var bayiye bağlı fiyat (27000tl ile 30000 tl arası

Not: forumda en düşük fanda dahi fairyde üfleme çok kuvvetli diye ses yapma sorunundan rahatsız olanlar var.

Klima konusuna hakim, forumda bir sürü arkadaş var ve gerçekten de sorulan sorulara kişiye göre analiz ederek sağolsunlar cevap veriyorlar.

Ben de burayı takip ederek, Nisan ayı gibi kaira dtxre35 12000 btu modelini aldım. Özellikle kurulum (malum vakumlama meselesi) ve servis (daikin) konusu sıkıntı olabilir diye bir de tabi fiyattan dolayı :D tercih ettim. Ayrıca ürün midea üretimi.

Gaziantepte yaşıyorum, oda yaklaşık 30 metrekare, güney ve batı yönünde cephesi var, klima balkona kuruldu o yüzden güneş vurmuyor hiç (özellikle ben istedim, üzerine güneş vurmasın diye).
Klima üfleme çıkışını farklı zamanlarda problu termometre ile gün boyu ölçüm yaptım ve sonuçlar hep 4 ile 5 derece arasındaydı.
Biz genelde düşük devirde kullanıyoruz ve ses gerçekten az, tabi ki en üst seyide ses yüksek.
Temmuz ayında genelde 11.00 ile 19.00 saatleri arasında kullanıldı, Ağustos ayında 11.00 ile 21.00 saatleri arasında kullanıldı ve çoğunlukla 27 derecede sabitti, zaman zaman 28e getiriyorduk. Oda sıcaklığı bizim gayet ideal bir seviyeye geliyordu, aşırı soğuk rahatsız ediyor gerçekten, bir de evde küçük çocuk da var.
Faturadan kontrol ettiğim zaman temmuz ayı günlük elektrik tüketimi 8.23, Ağustos tüketimi 9.55, Eylül tüketimi 7.27 kwh (Eylül ayının ilk haftası kullanıldı sadece). Yani benim faturaya gelen fark yaklaşık temmuz için günlük 1kwh, Ağustos için günlük 1.3kwh.
Ben şimdilik genel olarak memnunum, yılda 3-4 ay sadece soğutma amaçlı kullanılacaksa fiyatına göre iyi bir ürün.

Aslında klima ile ilgili fikirlerimi yazayım diyordum ama çok profesyonel inceleme yazan arkadaşlar var ve onları görünce ne yazayım diye düşündüm hep. Kısmet bu başlığaymış, mini bir fikir paylaşımı oldu.

18 m2 odaya midea xtrem save 12000 btu klima takilmasinda sorun yaşanır mı? Kapasite uygun olur mu ?
Size 9.000 lik önermiştik hem tasarruf için hem konfor ortamı olsun diye. Yok siz ben kiracıyım konfor tüketim önemli değil sonra taşındığımda büyük alana takabilirim diyorsanız 12.000 lik alabilirsiniz.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. 29 ekim kampanyasından 26759 tl alındı. O yüzden son sorgulamayı yaptım olur veya olmaz diye. Eğer uygun görülmeseydi biradere verecektim.
O paraya alabileceiniz en iyi klimalardan bir tanesini almışsınız. İyi günlerde kullanınız.

Midea xtrem save 12000 btu klimaya 16 amper Siemens sigorta yeterli gelir mi?
Buattan alınan kablo fiş + sigorta + dış ünitesi şeklinde uygularsak sağlıklı olur mu?

Midea xtrem save 12000 btu klimaya 16 amper Siemens sigorta yeterli gelir mi?
Buattan alınan kablo fiş + sigorta + dış ünitesi şeklinde uygularsak sağlıklı olur mu?
10 Amper Yeter. Bende buvattan alınan priz ile kullanıyorum hiç bir sorun olmaz, fişi sürekli çek tak yapma ark oluşmasına neden olmasın yeter.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri