Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Bence sen akusuz güneş enerjisi sistemi tak evine emin ol ohhh bee dersin. Akusuz sistem akülü sistemin %50 sinden az maliyete karşılık geliyor. Gündüz güneş gece şebeke. Her türlü kâr edersin. Düşünürsen teknik destek konusunda yardımcı olurum.
3 kW lik akusuz güne enerjisi sistemi maliyeti ne kadar olur aşağı yukarı..

3 kW lik akusuz güne enerjisi sistemi maliyeti ne kadar olur aşağı yukarı..
Panel 20bin civarı aşağı da olabilir yukarıda inverter 10-15 bin den başlar kalitesine göre üst limit yok gibi. 10 bin de montaj için gerekli diğer malzmeler

Benim sistem 2.67kw paneller 5 adt 115 dolar verdim tanesine. İnverter 5.2kw oda 20 bin civari birşey vermiştim. 10 bin de montaj malzemesi tuttu. 50 bin civarına geldi.

Bugün yeni birşey daha öğrendim Bosch marka matkap pilinin biri çalışmıyordu içini açıp tek tek ölçtüm 18v pillerden biri çalışmıyordu bu pillerin sit koruması varmış artı kutup kenarında bulunan bir delikten ölçü aleti probuyla bastırarak içindeki gazı boşaltarak hayata döndürdüm. Tabi bu durumun risk faktörleri var ama tamire göndersem bile belki aynı şeyi yapıp geri gönderebilir düşüncesiyle kendim yaptım. 😁

Panel 20bin civarı aşağı da olabilir yukarıda inverter 10-15 bin den başlar kalitesine göre üst limit yok gibi. 10 bin de montaj için gerekli diğer malzmeler

Benim sistem 2.67kw paneller 5 adt 115 dolar verdim tanesine. İnverter 5.2kw oda 20 bin civari birşey vermiştim. 10 bin de montaj malzemesi tuttu. 50 bin civarına geldi.
Kesenin aqzını açtırtmayın bana :hihi ew müsait dam müsait sistem qüzel bundan da mı yapsak :alala

Herkese iyi pazarlar. Bu klima denk geldi 2.ci el 3 aylık dediler. Bunun minimum tüketim katalogda 420w civarı vermiş. Kesin bilgi bulabilir miyiz kaç watt a kadar düşebiliyor. 4 yıllık baymak var 24 lük 130w a kadar düşebiliyor görünüyor. Kompresör konusunda bir dikkat edilecek konu varmı. Yanlış görmediysem çift sıra kondanser borusu.
@Adem Helvacı

IMG_20241103_124054.jpg

IMG_20241103_124129.jpg

IMG_20241103_124830.jpg

IMG_20241103_124842.jpg

IMG_20241103_124242.jpg

Herkese iyi pazarlar. Bu klima denk geldi 2.ci el 3 aylık dediler. Bunun minimum tüketim katalogda 420w civarı vermiş. Kesin bilgi bulabilir miyiz kaç watt a kadar düşebiliyor. 4 yıllık baymak var 24 lük 130w a kadar düşebiliyor görünüyor. Kompresör konusunda bir dikkat edilecek konu varmı. Yanlış görmediysem çift sıra kondanser borusu.
@Adem Helvacı

Ekli dosyayı görüntüle 21598
Ekli dosyayı görüntüle 21599
Ekli dosyayı görüntüle 21600
Ekli dosyayı görüntüle 21601

Ekli dosyayı görüntüle 21602
Faturasından kaç aylık olduğu anlaşılır gerçi faturayı geç kestirmişse daha eski olabilir. Fiyat ne diyor ? Klasik extreme save bu

Faturasından kaç aylık olduğu anlaşılır gerçi faturayı geç kestirmişse daha eski olabilir. Fiyat ne diyor ? Klasik extreme save bu
Fatura muhasebecisinde fiyatı tam hatırlamıyor. Sormuş cevap gelince netleşecek. 53-57 arasında bir rakama aldık diye hatırlıyorum dedi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Montaja bak. Ayrıntıya dikkat :naughty

@Adem Helvacı

Ekli dosyayı görüntüle 21598
Ekli dosyayı görüntüle 21599
Ekli dosyayı görüntüle 21600
Ekli dosyayı görüntüle 21601

Ekli dosyayı görüntüle 21602
Harbi 24000 fazla 75m² alana hakim olur bu 😅

Montaji yapan zanaatkar eserinde ne anlatmak istemiş🤣🤣
-Bizim yan komşunun dükkanı takılan yerin etrafında hiç duvar yok lakin kanaatimce güvenilik için böyle montaj olmaması gerekiyor. -

Ekli dosyalar

• IMG_20241104_163342.jpg
    IMG_20241104_163342.jpg
    166.4 KB · Görüntüleme: 21
Dostlar, bu aralar pek buralarda değilim ama geleceğimizin teminatı, geleceğimizin klima ve tesisat ustaları olacak olan çocuklarımız için bazı uğraşlar içerisindeyiz.

Arka planda firmalar ile yaptığımız görüşmelerde en azından startı kendi bölgemizdeki okuldan vermiş olmak adına Fethiye Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine ısı pompası, kombi ve klima sistemleri ile ilgili ürün ve donanım desteği sağlayabilmek için görüşüyorum.

Vaillant Grubu ile yaptığım görüşmelerde teknik doküman, sunum ve çocukların ölçüm ve eğitimlerinde kullanabilmesi iöşn donanımsal materyaller yollamaları hususunda mutabık kaldık.

FG Türkiye Grubu ile yaptığım görüşmelerde ise yıllar önce koşullu olarak incelemeye aldığım (Test süresi bitince benim istediğim bir kamu kurumuna klimanın bağışlanması şartım) Midea Prime klimayı FESOMEM'e (Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi) bağışlıyoruz ve bir demo kuracağız burada.

Kuracağımız demoda voltmetre, wattmetre ve ampermetre olmanın yanısıra klimanın üfleme derecesi, emiş sıcaklığı, iç ortam, ortam ve kondenser giriş çıkış sıcaklıklarını gösterecek dereceler bulundurup çocuklara inverter klimanın çalışma prensibini ses+görüntü+bilgi şeklinde sunacağız. Klima çalışırken kompresöründen gelen ses, frekans değiştiğinde sesin değişkenliği, frekans değişince rpm'in de değişmesi neticesi gerilim sabitken amper ve watt değerlerinin nasıl yükseldiği, fleme sıcaklığı düşerken, basınç arttığı için kondenser sıcaklığının nasıl yükseldiği, IPM ITC kartların çalışma mantığı gibi birçok detayı belirli periyotlar ile çocuklara anlatacağız.

Bu arada FESOMEM müdürü ile yaptığım görüşmeler sonucu çocuklara varyak testlerini de okulda gösterip gerilimin yüksekken ne, düşükken ne olduğunu vs de anlatmam yönde mutabk kaldık.

Kendileri bu eğitim gönüllülüğüne destek verdikleri sürece gerek ben ve gerekse BİZ yani inceleriz ailesi olarak katkılarımızın devam edeceğini belirttim.

E tabi araya Hakem Heyeti Komisyon Toplantısı, Hasta Hakları Kurul Toplantısı da girdi, üstüne bir de bizim evin taşınma durumu malum.
Uzun aramalar ve 70'e yakın baktığım ev sonrası (Tabi ki beni kimse 70 ev birden gezdiremez, sosyalde bakıp sonra olabilir dediklerimize 5 ev falan gezdim, günlerce yaşadığım gelgitler sonrası ''Yeter Artık'' dedim ve Fethiye Merkezde görece içimize sinen bir evde karar kıldık.

Daha klimalar aktarılacak malumunuz :D

Çocuklara çok yük olmamak için evdeki 4 klimayı da kendim söktüm :D
Bugün bizim Oğuzhan'ı aradım, Çarşamba günü sabah gelip klimaları alıp yeni eve götürüp takacaklar.

Daha yazsam yazarım da sıkmayayım, benim tarafta 3 aşağı 5 yukarı durum bunlar, sizler neler yapıyorsunuz?

Birkaç gün daha pek aktif olmam ama kalbim hep sizlerle 🥰

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri