Dostlar, bu aralar pek buralarda değilim ama geleceğimizin teminatı, geleceğimizin klima ve tesisat ustaları olacak olan çocuklarımız için bazı uğraşlar içerisindeyiz.
Arka planda firmalar ile yaptığımız görüşmelerde en azından startı kendi bölgemizdeki okuldan vermiş olmak adına Fethiye Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine ısı pompası, kombi ve klima sistemleri ile ilgili ürün ve donanım desteği sağlayabilmek için görüşüyorum.
Vaillant Grubu ile yaptığım görüşmelerde teknik doküman, sunum ve çocukların ölçüm ve eğitimlerinde kullanabilmesi iöşn donanımsal materyaller yollamaları hususunda mutabık kaldık.
FG Türkiye Grubu ile yaptığım görüşmelerde ise yıllar önce koşullu olarak incelemeye aldığım (Test süresi bitince benim istediğim bir kamu kurumuna klimanın bağışlanması şartım) Midea Prime klimayı FESOMEM'e (Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi) bağışlıyoruz ve bir demo kuracağız burada.
Kuracağımız demoda voltmetre, wattmetre ve ampermetre olmanın yanısıra klimanın üfleme derecesi, emiş sıcaklığı, iç ortam, ortam ve kondenser giriş çıkış sıcaklıklarını gösterecek dereceler bulundurup çocuklara inverter klimanın çalışma prensibini ses+görüntü+bilgi şeklinde sunacağız. Klima çalışırken kompresöründen gelen ses, frekans değiştiğinde sesin değişkenliği, frekans değişince rpm'in de değişmesi neticesi gerilim sabitken amper ve watt değerlerinin nasıl yükseldiği, fleme sıcaklığı düşerken, basınç arttığı için kondenser sıcaklığının nasıl yükseldiği, IPM ITC kartların çalışma mantığı gibi birçok detayı belirli periyotlar ile çocuklara anlatacağız.
Bu arada FESOMEM müdürü ile yaptığım görüşmeler sonucu çocuklara varyak testlerini de okulda gösterip gerilimin yüksekken ne, düşükken ne olduğunu vs de anlatmam yönde mutabk kaldık.
Kendileri bu eğitim gönüllülüğüne destek verdikleri sürece gerek ben ve gerekse BİZ yani inceleriz ailesi olarak katkılarımızın devam edeceğini belirttim.
E tabi araya Hakem Heyeti Komisyon Toplantısı, Hasta Hakları Kurul Toplantısı da girdi, üstüne bir de bizim evin taşınma durumu malum.
Uzun aramalar ve 70'e yakın baktığım ev sonrası (Tabi ki beni kimse 70 ev birden gezdiremez, sosyalde bakıp sonra olabilir dediklerimize 5 ev falan gezdim, günlerce yaşadığım gelgitler sonrası ''Yeter Artık'' dedim ve Fethiye Merkezde görece içimize sinen bir evde karar kıldık.
Daha klimalar aktarılacak malumunuz
Çocuklara çok yük olmamak için evdeki 4 klimayı da kendim söktüm
Bugün bizim Oğuzhan'ı aradım, Çarşamba günü sabah gelip klimaları alıp yeni eve götürüp takacaklar.
Daha yazsam yazarım da sıkmayayım, benim tarafta 3 aşağı 5 yukarı durum bunlar, sizler neler yapıyorsunuz?
Birkaç gün daha pek aktif olmam ama kalbim hep sizlerle