Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Valla Yılmaz baba sanki oldu gibi ama göreceğiz. Saat 12 ye doğru ''yeter bu kadar'' der ve verileri çekeriz bakalım kaç termostat göreceğiz veya görecek miyiz merak ettim ben de :)

Eski evde kullandığım klima olmasa, çalışma şeklini bilmedem ben de ''Arızalı bu'' derim benim klimaya samimiyim bu konuda.

O yüzden servisin hemen kart cart curt değiştirme girişiminde bulunmasına itiraz ettim.
Abi büyük ihtimal arkadaşın oda küçük olmasa da salonun L şeklinde olması yakın tarafta sıcak birikmesi etki ediyor olabilir ufak bir sensör tolerans ayarı termostata düşmesini engelleyebilir. 🙂

Anlık

1735242436917.jpeg
1735242454099.jpeg

Abi büyük ihtimal arkadaşın oda küçük olmasa da salonun L şeklinde olması yakın tarafta sıcak birikmesi etki ediyor olabilir ufak bir sensör tolerans ayarı termostata düşmesini engelleyebilir. 🙂
Zaten bütün amacımız bunu anlamak ve iddiamızın doğruluğunu ispatlamak :)

Kardeşim Dr Gregory House izledin mi bilmem ama o adamın derdi de sorunun kaynağını bulmaktı hep, bende de genel bakış açısı hep bu olmuştur. Yani git iç üniteyi değiştir hatta klimayı komple değiştir bu çözüm değil ki. Sorunun kaynağını bulmak önemli. Yoksa kardeşimiz bu Midea klimayı benzin döküp yaksın gidip Daikin alsın biz işin orasında değiliz.

Anlık 200-300 lü watt değerlerde çalışarak, gayet kısa sürede ve ''beni hisset'' komutu vermeden sadece basit bir ayar ile iş düzelebiliyormuş demek ki :ok

Abi 22 22.5⁰ arası tam stabil olur diye düşünüyorum bu arada emiş göstergesi 23⁰ ye geri çekilmesini bekliyorum. 😃 Üfleme için bir derece olsaymış iyimiş. 😃
Ya derece koymayı düşündüm de, nasılsa logları çekeriz 1 saate kadar, canlı canlı görürüz her şeyi dakika dakika :D

abi parametre bizim bildiğimiz parametre mi yoksa başka ayarımı var🤔
Abi parametrenin başka adımları diyelim.
Çok uzun zamandır bildiğim ama bazı güvenlik ilkeleri çerçevesinde söz verdiğim için paylaşmadığım bilgilerin bir tanesi.
Bir uzman gözetiminde sadece 3 dakikada çözülecek konu tam da cross fan pervane ayarını parametre 4 ile çözdüğümüz gibi :ok

Gerçi parametre 4 ayarının forumumuzda mucidi sensin nazar değmesin, ben 1 mi 2 mi ne öneriyordum onu bile unutmuşum :kiskis

Abi parametrenin başka adımları diyelim.
Çok uzun zamandır bildiğim ama bazı güvenlik ilkeleri çerçevesinde söz verdiğim için paylaşmadığım bilgilerin bir tanesi.
Bir uzman gözetiminde sadece 3 dakikada çözülecek konu tam da cross fan pervane ayarını parametre 4 ile çözdüğümüz gibi :ok

Gerçi parametre 4 ayarının forumumuzda mucidi sensin nazar değmesin, ben 1 mi 2 mi ne öneriyordum onu bile unutmuşum :kiskis
estağfurullah be abi deneye deneye insan herşeyi buluyor 😀
heee anlaşıldı abi
sistem heck derin ayarlar 🥳
modifiye gibisi yok varya insan kafasına göre verir ayarı mis mis 👏

estağfurullah be abi deneye deneye insan herşeyi buluyor 😀
heee anlaşıldı abi
sistem heck derin ayarlar 🥳
modifiye gibisi yok varya insan kafasına göre verir ayarı mis mis 👏
Ya abi şöyle düşün. ELin Çinlisi oturduğu yerden dünyanın tüm coğrafyalarına göre bir algortima belirliyor am astandart ortak bir algoritma basıp ürüne o şekilde sürüyorlar sahaya.

E baba gördük işte, aynı klima, aynı kullanıcı ama bak bizim klima ebesininkini tersten gördü bu evde.

Siz olmasanız ben uğraşmazdım vallahi üşenirdim kendi klimam olduğu için ama baktım ki başkalarının da sorun yaşadığı ve ÇÖZÜLEBİLİR bir problem var, ALLAH dedim hemen bununla uğraşmalıyım :kiskis

Adem abi yazmış kardeşim 😃 Xtreme modelini ısıtmada nasıl değerlendirirsin senin görüşlerini merak ediyorum dostum 🤔
Ya madem öyle dur beklemeyelim saat 12 yi falan, bence zaten ayan beyan ortada her şey, gideyim dataloggerları alayım verileri çekeyim bakalım ne çıkacak.

hem kalkmışken salona gidip bir de çay alayım :D

Aslında @Fikretsulu kardeşimle telefonla görüşüp kendisine yaptırtırım bu ayarları, o da kurtulur biz de rahatlarız ama bırakalım herkes işini yapsın, firmanın gözetiminde servis gitsin halletsin :ok

Ya abi şöyle düşün. ELin Çinlisi oturduğu yerden dünyanın tüm coğrafyalarına göre bir algortima belirliyor am astandart ortak bir algoritma basıp ürüne o şekilde sürüyorlar sahaya.

E baba gördük işte, aynı klima, aynı kullanıcı ama bak bizim klima ebesininkini tersten gördü bu evde.

Siz olmasanız ben uğraşmazdım vallahi üşenirdim kendi klimam olduğu için ama baktım ki başkalarının da sorun yaşadığı ve ÇÖZÜLEBİLİR bir problem var, ALLAH dedim hemen bununla uğraşmalıyım :kiskis
abi aslında klimalar çok akıllı tıpkı bilgisayar gibi ama dediğin gibi üretici bunu bize örtülü sunuyorki afedersiniz içine s*cmayalım diye 😁
herşeyi açıktan verseler yakarız helede bizzz :haha

Abi şu benim 18000 lik modelin kompresör paremetresi var mı? Varsa biraz kısalım 😂

abi aslında klimalar çok akıllı tıpkı bilgisayar gibi ama dediğin gibi üretici bunu bize örtülü sunuyorki afedersiniz içine s*cmayalım diye 😁
Aslında montajı yapan usta bunu test edip ayarlaması gerekiyor ama öyle usta bulmak zor 🤣

Şimdi abi hepimiz biliyoruz ki biz yapıp da ''YAPTIK'' diyen bir millet değiliz.
Bu parametreler herkesin elinde olsa aynen senin dediğin gibi önce cihazın üstünden geçer sonra da ''Tüketici Hakları Yoh miiiii'' diye bas bas bapırırız hem suçlu hem güçlü misali o nedenle bu politikalarını eleştirmiyorum hiçbir markanın.

Bak hatırlarsan Cross Fan Parametre yarını da sosyal medyada yayınlamadım halka açık şekilde. Liste dışı yüklü, konu ile ilgisi olanlar yazışmaları ve uyarıları okuduktan sonra işe el atıyorlar.

Benim de amacım 'Bakın kimsenin bilmediğini ben yayınladım hadi izleyin'' gibi bir şey değil malum, istiyoruz ki vatandaşın sorunu çözülsün.

Abi şu benim 18000 lik modelin kompresör paremetresi var mı? Varsa biraz kısalım 😂
Aslında o da var ama o bendeki Checker ile yapılıyor :D

Bağlıyorsun abi dış üniteye, geliyorsun parametreye checker üzerinden, senin klimayı istersek 21.000btu da yaparız ve min btu ayarını da düşürebiliriz :kiskis

Ama yapmayız :kop

Şimdi abi hepimiz biliyoruz ki biz yapıp da ''YAPTIK'' diyen bir millet değiliz.
Bu parametreler herkesin elinde olsa aynen senin dediğin gibi önce cihazın üstünden geçer sonra da ''Tüketici Hakları Yoh miiiii'' diye bas bas bapırırız hem suçlu hem güçlü misali o nedenle bu politikalarını eleştirmiyorum hiçbir markanın.

Bak hatırlarsan Cross Fan Parametre yarını da sosyal medyada yayınlamadım halka açık şekilde. Liste dışı yüklü, konu ile ilgisi olanlar yazışmaları ve uyarıları okuduktan sonra işe el atıyorlar.

Benim de amacım 'Bakın kimsenin bilmediğini ben yayınladım hadi izleyin'' gibi bir şey değil malum, istiyoruz ki vatandaşın sorunu çözülsün.
Abi ısıtmada parametre dört bu klimaya özellik katıyor aslında fabrika çıkışı bu şekilde gelmesi gerekir 😂

Abi ısıtmada parametre dört bu klimaya özellik katıyor aslında fabrika çıkışı bu şekilde gelmesi gerekir 😂
Bana kalsa standart parametre ayarı en güzeli ama BLDC motorun devrini düşürmeleri gerekir.
Makine termostata girmiş, paşam halen ekmek fırını vantilatörü gibi dönmeye devam ediyor :kop

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri