Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sohbet Gününüz Aydın Olsun

Bir de böyle şişirilebilir spor ayakkabi vardı benim yoktu ayrı mesele
No-Two-Feet_The-Pump_1990.jpg

De gidi beeeee, o anteni takmaya ben 14 yaşımda başladım mesela. :D
1.25 lik galvaniz boruyu (6 metre) iki noktadan manşonlar, 6 ayrı noktadan tandör (Gergirme ancası) ile sıkıştırıp sabitler ondan sonra ayaklıkları monte edip 5-7 katlı binanın çatısında üstüne bir de 6 metre galvaniz borunun en üstüne çıkıp 91 Eleman UHF anten monte ederdim yaş 14. Vay beee.

@Beril Hanım Beril Hanıııım, sene 1987 efendim, yaş 14, siz henüz portakal fitaminiykene iş güvenliği o yıllarda da vardı bizim için, o direğin tepesine emniyet kemeri ile çıkardık :D

Tabi kemerin sebebi kendimizi korumak değil de direğe asılı şekilde iki elimizi de kullanabilmekti o ayrı konu :kiskis
Abi bacağınla direğe sarılmadın mı hiç? Niye kemere ihtiyaç duydun ki? Hem de 14 yaşında tam da maymun gibi tırmanılan yaşlar :LOL: Sen kendini yine korumaya almışsın bak takdir ettim, ben olsam "Ih bişicik olmaz" der sonra tepe üstü inerdim aşağı :LOL:

Şimdi hatırladım, ben ilk koltuk değneğimi tam da bu yaşlarda kullandım işte. Yok yani niye atlıyorsun demir korkuluk üstünden bebe boyunla? Atladık işte :LOL:

Abi bacağınla direğe sarılmadın mı hiç? Niye kemere ihtiyaç duydun ki? Hem de 14 yaşında tam da maymun gibi tırmanılan yaşlar :LOL: Sen kendini yine korumaya almışsın bak takdir ettim, ben olsam "Ih bişicik olmaz" der sonra tepe üstü inerdim aşağı :LOL:

Şimdi hatırladım, ben ilk koltuk değneğimi tam da bu yaşlarda kullandım işte. Yok yani niye atlıyorsun demir korkuluk üstünden bebe boyunla? Atladık işte :LOL:
???

Hayatım boyunca çok hareketliydim. Bütün duvarların, çitlerin üzerinden atlardım. Ne ağaçlara tırmandım, ne ağaçların tepesinden aşağı atladım. Kıran kırana futbol maçları yaptım. Şükür bir kere bile vücudumun en küçük yeri ne kırıldı, ne çatladı. Kedi gibi 4 ayak üzerine düşmeyi bilmişim sanırım diyorum. :hihi

Senin çatılarda gezdiğin zamanlarda Adem abi biz ancak borudan tüf tüf yapar birbirimizi vurmaya çalışırdık külâhlarla. Elektriksel anlamda sizin işin sadece "borusu" bizi cezbediyordu ?
images.jpeg-1.jpg

???

Hayatım boyunca çok hareketliydim. Bütün duvarların, çitlerin üzerinden atlardım. Ne ağaçlara tırmandım, ne ağaçların tepesinden aşağı atladım. Kıran kırana futbol maçları yaptım. Şükür bir kere bile vücudumun en küçük yeri ne kırıldı, ne çatladı. Kedi gibi 4 ayak üzerine düşmeyi bilmişim sanırım diyorum. :hihi
Hemen bir nazar boncuğu, mümkün olan tüm nazar duaları, kurşun dökmeler, bilimum yapılabilecek "koruyucu" tüm yöntemleeeerrrr. Sağdan, soldan, üstten alttan donaaaaaattttt :haha

Valla maşallah diyorum, ben dönem dönem anneme "Anne değnekleri çıkar bazanın altından" dediğim için :LOL:

???

Ben de tam tersi çok sakin çocuktum. Bir kere araba çarptı bacağım kırıldı, bir kere kavga ayırırken kafa yedim burnum kırıldı, bir kere de ofiste elimi masaya çarptım işaret parmağım kırıldı :haha

Senin çatılarda gezdiğin zamanlarda Adem abi biz ancak borudan tüf tüf yapar birbirimizi vurmaya çalışırdık külâhlarla. Elektriksel anlamda sizin işin sadece "borusu" bizi cezbediyordu ?Ekli dosyayı görüntüle 1935

Bir de şu en büyük silahımızdı. :hihi
Adını hatırlayamadığım küçük yeşil yenmeyen meyvesi olan bir ağaç vardı. Onu da mermi yapardık. Ama kulağa, yanağa falan gelmeyegörsün. Nasıl acıtırdı. (biz cibertmek derdik :haha)

indir (1).jpeg

Hemen bir nazar boncuğu, mümkün olan tüm nazar duaları, kurşun dökmeler, bilimum yapılabilecek "koruyucu" tüm yöntemleeeerrrr. Sağdan, soldan, üstten alttan donaaaaaattttt :haha

Valla maşallah diyorum, ben dönem dönem anneme "Anne değnekleri çıkar bazanın altından" dediğim için :LOL:
Maşallah maşallah. :hihi

Dönem dönem bir de. :haha

O yaşta o yükseklikte benim dizler tutmuyordu ki direğe onlarla sarılayım :kop

Yalan değil yahu ilk başlar inanılmaz korkuyordum, Bir de yani istediğin kadar gergi teli at, nımıssız direk illa oynuyor, Rüzgar esiyr ben tepede bir o yana bir bu yana :kiskis

Aradan birkaç ay geçince kemersiz, ayaklıksız ''Yaaa ver, asıp geleyip'' diye iki kelepçe sallayıp gelmeye başladık, sonra kemer süs aygıtı oldu bize : D

Senin çatılarda gezdiğin zamanlarda Adem abi biz ancak borudan tüf tüf yapar birbirimizi vurmaya çalışırdık külâhlarla. Elektriksel anlamda sizin işin sadece "borusu" bizi cezbediyordu ?Ekli dosyayı görüntüle 1935
Ahahahaha bunlardan çok yaptık biz, bir ara abartıp külahın ucuna iğne yerleştirmiştik, kızların okul çantalarına saplıyorduk tü tü ile.
Elektrik bantı ile namlunun ucuna dürbün yapıyorduk vay arkadaş bak tamamen unutmuşum ben bunları :D
Bunu ilk yaptığımda sanırım Sene 1980 di, Eskişehir Gökmeydan mahallesi Ziya Paşa Caddesi , Valla sokak adı da Sarı sokak mı öyle bir şeydi sanki. Hey gidi günler.
Siz bunları yazdıkça ben her mesaja hey gidi günler diyeceğim sanırım :kop

O yaşta o yükseklikte benim dizler tutmuyordu ki direğe onlarla sarılayım :kop

Yalan değil yahu ilk başlar inanılmaz korkuyordum, Bir de yani istediğin kadar gergi teli at, nımıssız direk illa oynuyor, Rüzgar esiyr ben tepede bir o yana bir bu yana :kiskis

Aradan birkaç ay geçince kemersiz, ayaklıksız ''Yaaa ver, asıp geleyip'' diye iki kelepçe sallayıp gelmeye başladık, sonra kemer süs aygıtı oldu bize : D
Ayy sallantı deyince aklıma geldi. Manlift üstüne çıkıyoruz sahada bazen. İskele vs onlar daha "makul". Manlift tövbe estağfurullah bir sallanıyor. İlk çıktığım zamanlarda "Oynaşmayın tepesinde bee" diye çığırıyordum millete. Şimdi sıra bana geçti ben çığırtıyorum :haha

Ayy sallantı deyince aklıma geldi. Manlift üstüne çıkıyoruz sahada bazen. İskele vs onlar daha "makul". Manlift tövbe estağfurullah bir sallanıyor. İlk çıktığım zamanlarda "Oynaşmayın tepesinde bee" diye çığırıyordum millete. Şimdi sıra bana geçti ben çığırtıyorum :haha
Şu aşağıda gördüğün, hayatında görebileceğinen gerizekalı klima montaj dizaynının montaj esnasında bizim çocuklar vinç tepesinden çektikleri videoları yolluyorlardı bana :kiskis

1679996793205.jpeg

1679996845447.jpeg

Aynı inşaatın iskelelerinde konsol montajı yaparken çektikleri videolar da var, iskeleler binaya dış cepheden öylesine tutturulmuş, langır lungur oynuyor her yer :D

Şu aşağıda gördüğün, hayatında görebileceğinen gerizekalı klima montaj dizaynının montaj esnasında bizim çocuklar vinç tepesinden çektikleri videoları yolluyorlardı bana :kiskis

Ekli dosyayı görüntüle 1940

Ekli dosyayı görüntüle 1941

Aynı inşaatın iskelelerinde konsol montajı yaparken çektikleri videolar da var, iskeleler binaya dış cepheden öylesine tutturulmuş, langır lungur oynuyor her yer :D
A aa çok ilginç. Neden kat merdivenlerine daha yakın yapmamışlar ki bunları? Bir sorun olsa servis+vinç ücreti yansıyacak :LOL:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri