Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Bir müddet böyle takip edelim oto fandan sonraki ilk termostat mı🤔
1736540020820.png

saat 22de termostattan çıkmış yine cihaz. şuan oto fandaki ilk termostat %100fanda 480w civarı çekerken oto fanda 530w civarlarındaydı. Şuan yine çıktı termostattan devam ediyor.

Abi birşey diyeceğim bu DF olayı hakkında. Bu yaşanan DF lerin bence çoğu alan ile alakalı gerçek DF eksi derecelerde olan buzlanma ile alakalı yani eksi derecede olmayan yerlerdeki arkadaşların klimaları DF yapıyorsa klima o alana ayak uydurmaya çalışıyor aslında. 🤔
Ara ara bende de olur nadir aralıklarla 😃

şimdi ısıtmada olduğumuz için aslında emiş 22.5 dan sonra en düşükler devam eder zaten 23 / 23.5 devam 24 emiş olduğu zaman pat termostat
Dediğin gibi yükselirse ya alan küçüktür yada klima zaten en kısık değerdedir ama benim dediğim gibi yükselmez set değerine doğru düşerek yaklaşırsa daha düşük wattlar gelecektir.

Set 26 %80 fan i feel açık kumanda koltuğun oturduğumuz yerin üzerinde. Ama bunu yazarken ufak ufak yukarı çıkıyor meret geçen yaz da yazdım şimdi de söylüyorum. İ feel mi feel hikaye ünitenin kendi sensöründen aldığı değeri göz ardı etmiyor. Kumanda sabit 26 okuyor ama içerisi benim hissettiğim 24 setten bile bir tık Serin gibi
1000283805.jpg

şimdi ısıtmada olduğumuz için aslında emiş 22.5 dan sonra en düşükler devam eder zaten 23 / 23.5 devam 24 emiş olduğu zaman pat termostat
Eğer yukarı yönde gidiyorsa kapıyı aralayıp içeriye hava girişi sağla kapıyı hafif aralık bırak test edelim bu işe yarayacak mı

Dediğin gibi yükselirse ya alan küçüktür yada klima zaten en kısık değerdedir ama benim dediğim gibi yükselmez set değerine doğru düşerek yaklaşırsa daha düşük wattlar gelecektir.
sıcaklık setten yüksek olunca watt düşürüp üflemeyi düşürür normalde ama kaira düşüremiyor en düşük 480 görebildim. 2 klimayıda aynı saatte oto moda aldım öncesinde yüksek fandaydı. Tam aynı saatte aep 300lere kendini kısmış kaira termostata girmiş. vites düşüremiyor kaira ortam çok sıcak oldu diye düşünüp kapatıyor kendini. 4-5 dk sonra tekrardan açıyor.

Şuanda dış sıcaklık 0 dereceye geldi Kaira emiş sensörü 24 okuyor Kendi baktığım termometre emiş : 21.8 ; üfleme 37.9 ve yine termostat :) Saatlik termostata giriyor cihaz

1736543144027.png

Set 26 %80 fan i feel açık kumanda koltuğun oturduğumuz yerin üzerinde. Ama bunu yazarken ufak ufak yukarı çıkıyor meret geçen yaz da yazdım şimdi de söylüyorum. İ feel mi feel hikaye ünitenin kendi sensöründen aldığı değeri göz ardı etmiyor. Kumanda sabit 26 okuyor ama içerisi benim hissettiğim 24 setten bile bir tık Serin gibi
Ekli dosyayı görüntüle 23339
Bu klima kesinlikle 20 m² için fazla dostum

Ben bir kere daha bir minik rica ile gireyim lafa :)
Bu yazdıklarım bir marka/firma savunması olarak algılanmasın lütfen.

Şimdi abi en baştan alalım.

1- Klima üstündeki gösterge iki işe yarar, bunların ilki senin ayarladığın değeri göstermek, ikincisi ise ortam sıcaklığını DEĞİL, kendisinin o esnada bulunduğu seviyedeki vakum yaptığı havanın sıcaklığını göstermek.
2- Bu sorun birçok tüketici tarafından marka ve segment farkı olmaksızın yaşanan sorundur ve özellikle montaj yerlerinin hatalı seçilmesi ve izolasyon zafiyetinin çok olduğu alanlarda daha çok hissedilir.
3- Fizik kuralı sabittir abi asla değişmez. Sıcak hava hafiftir ve yükselir. Yükselen sıcak hava tavan bölümünde yoğunlaşır, soğuk hava ağırdır ve zeminde yoğunlaşır o nedenle zeminde 19 olan derece, 20 cm yukarıda 20, 40cm yukarıda 21, 60cm yukarıda x, 70 de y , 80 de z şeklinde hep yükselerek gider. O nedenle senin oturduğun alandaki 21 22 gösterirken tavan seviyesindeki 27 28 29 gösterir.
4- Klima sensörlerinin çalıma prensipleri onları kodlayan mühendislerin uyguladığı algoritmaya göre şekillenir. Mühendisler fizik kurallarını bildiği için sensörün normal toleransının üzerine ek tolerans belirler. Fabrikadan standart tolerans ile çıkar ama kullanılan coğrafyanın koşullarına göre bu durum değiştirilebilir ve bu ayarlarla sen klimanı 24 de ayarladığında klima 25 i görünce termostat yapmaz. Neden? Çünkü ne demiştik? Sıcak hava hafiftir yükselir. @oki.doki ile testi başlatmamızın daha 3 üncü dakikasında benim klima anında emiş sıcaklığını 22 gördü, 5 dakika sonra 24 oldu, sonra 28 e kadar yükseldi (23 de test uyguladık ikimiz aynı anda) Benim değerlerle hemen hemen aynı şekilde seyretti kendisinin de değerler ama ne oldu? EMİŞ sıcaklığını 28 görmesine ve klima 23 de ayarlı olmasına rağmen termostat yapmadı çünkü biz 46cm yani oturma düzeyini baz alıp ayar yaptık ve klimaya ''Sen o rakama bakma, emiş sıcaklığı seni yanıltıyor, bize 46cm seviyesinde bı sıcaklık lazım o yüzden çalışmaya devam et'' demiş olduk o nedenle klima da ''Tamam kanka'' dedi ve 23 e ayarlı olmasın/28 dereceyi görmesie rağmen termostat yapmadı ama kompresörü de sıkıştırmadı, 600 ile başlayan anlık tüketim 200 lere düştü kabaca 1 saatin sonrasında ve oralarda devam etti saatlerce.
5- Klimanın üstündeki rakam seni sürekli rahatsız edecekse sıcaklığı değil senin yaptığın ayarı göstermesi için LED tuşuna basılı tut madem sinirini bozmasın
6- Bu yaşadıklarının hiç birisi arıza değil
7- Biz klimanı modifiye etmedik, olmaması gereken bir ayar da girmedik, fabrikada üretimde zaten var olan opsiyonlardan birisini seçtik, yani arabanı şehit içinde kullaırken direksiyonun daha hafif olması için CITY modunu seömen gibi bir şey. CITY modunu aktif eden butona basmadığında direksiyonun sert olması nasıl arıza değilse, CITY butonuna bastığında arabanı nasıl ki modifiye etmiş veya ayarlarını bozmuş olmuyorsan burada da durum farklı değil.
8- Tüm bu anlatılanlar, içine sinmeyen bir ürünü ''İlla ki kullan'' anlamında telkin de değil bir daha söylüyorum, en başta da söyledim, bu klimayı sana tavsiye edildiği gibi Spotçuya satıp Daikin de alabilirsin :) Veya yasal yoldan iade etmek istiyorsan firma geri almıyorsa THH ye sunacağın dilekçeyi ben ellerimle de yazabilirim hiç yani o konuda aklına en ufak bir şey takılı kalmasın ama hakikaten en azından seni ikna etmeye çalışıyormuş pozisyonda bir daha da olmak istemediğim için bu konuda sana bu şekilde detaylı yazacağım son mesajım olduğunu da bilmeni isterim :)

Hakikaten bu noktadan sonrası beni firmanın adamı gibi yapar abi bana ne yahu mal bozuksa bozuktur iade edersin olur biter, bizim dostluğumuz baki kalsın, gerisini eşşek kovalasın .D
Abi ben seni biliyorum iyi niyetini de biliyorum bunları bilip de seni yaftalayacak bir laf etmem. Her mesajımda beni yanlış anlama diye girizgah yapıyorum.
Ben sistemi yanlış anlamışım. Uygulamada iç ortam sıcaklığı yazması buna neden oluyor. heyecanım lügatıma yenik düşüp de sürçü lisan ettiysem affola özür dilerim. İç ortam sıcaklığı parametreler falan değil ama yanlış anlaşılmak üzer beni:)

sıcaklık setten yüksek olunca watt düşürüp üflemeyi düşürür normalde ama kaira düşüremiyor en düşük 480 görebildim. 2 klimayıda aynı saatte oto moda aldım öncesinde yüksek fandaydı. Tam aynı saatte aep 300lere kendini kısmış kaira termostata girmiş. vites düşüremiyor kaira ortam çok sıcak oldu diye düşünüp kapatıyor kendini. 4-5 dk sonra tekrardan açıyor.

Şuanda dış sıcaklık 0 dereceye geldi Kaira emiş sensörü 24 okuyor Kendi baktığım termometre emiş : 21.8 ; üfleme 37.9 ve yine termostat :) Saatlik termostata giriyor cihaz

Ekli dosyayı görüntüle 23340
Bak tam kısma olacak o ara tolerans aşımı olduğu için termostat yapmış. Kapı taktiği ile biraz zaman kazanıp belki o kısmı atlatırız. Burada yine Adem abinin paremetre ayarı ihtiyacı var aslında. 😃

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri