Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Türkiye'de üretilen Shira Plus 7.000 BTU Soğutmada 77 Wat Isıtmada 77 Watt altını görmüyor, fakat Çekoslovakya'da üretilen Shira Plus 7.000 BTU Yazın 40 Watt Kışın 60 Watt'a kadar kısabiliyor. @Adem Helvacı hocanın Türkiye üretimi klimalara sıcak bakmamasının ne kadar haklı olduğunun bir göstergesidir aslında bu işler. Haa dersiniz ki 40 watta çalışsa ne 77 watta çalışsa ne önemsiz ama işte 77 wattan sonra bizim klima termostat yaparken gavurun ürettiği yapmıyor 40 watta karşılıyor kompresörü. Buradaki rakamlara tüketim açısından yaklaşmıyorum yani sadece aradaki farkı göstermek için yazdım.

Yaz Çek Üretim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Kış Çek Üretim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Türkiye'de üretilen Shira Plus 7.000 BTU Soğutmada 77 Wat Isıtmada 77 Watt altını görmüyor, fakat Çekoslovakya'da üretilen Shira Plus 7.000 BTU Yazın 40 Watt Kışın 60 Watt'a kadar kısabiliyor. @Adem Helvacı hocanın Türkiye üretimi klimalara sıcak bakmamasının ne kadar haklı olduğunun bir göstergesidir aslında bu işler. Haa dersiniz ki 40 watta çalışsa ne 77 watta çalışsa ne önemsiz ama işte 77 wattan sonra bizim klima termostat yaparken gavurun ürettiği yapmıyor 40 watta karşılıyor kompresörü. Buradaki rakamlara tüketim açısından yaklaşmıyorum yani sadece aradaki farkı göstermek için yazdım.

Yaz Çek Üretim

Kış Çek Üretim
ilginç bir durum :alala

Bunun dışında olması gerektiğini düşündüğünüz bir mod ayar var mı. Ekleyip deneme yapayım.
Ekonomik otomatik fan gibi bir mod olabilir mesela ortam denge sıcaklığına geldiğinde kompresör artık kendiğini kıstığında fanın hala yüksekte kalması gereksiz sese,daha hızlı tozlanmaya,fan ömrünün çabuk dolmasına hatta kompresör aynı frekansta daha iyi performans sağladığı için gereksiz yere termostat yapıp komforun bozulmasına neden olabiliyor otomatik fana alındığı zamanda fan devrini fazla düşük tutuyor. Yani yine otomatik fan olucak ama fan devrini özellikle oda ayarlanan sıcaklığa gelene kadar normalden daha yüksek tercih edecek bir mod güzel olurdu. Benzer şekilde fan devrini daha düşük tutmaya çalısan sessiz otomatik gibir bir mod da olabilir.

Yaz Çek Üretim

Kış Çek Üretim
Aslında ne kadar enteresan değerler değil mi?
Biz bazen dışarıdan bakıldığında ''gereksiz Zorluyorsunuz'' gibi görülen insanlar olabiliriz ancak örneğin ben Gree mühendislerine bile geri adım attırabiliriz belki de diye düşünmüyor da değilim.

Yani katalog verileri vs bir yere kadar abi bizler sahadaki gerçek sonuçları görmek ona göre yorumlamak isterken de bu nedenle haklıyız. Bugün bir arkadaşıma wp den kısa bir video attım, benim odamın penceresi açık, hava günlük güneşlik, kuşlar ağaçların dallarında cıvır cıvır şakıyorlar, baktım dış ortam 22, benim oda 20,5 derece. dedim ki ''Kardeşim ben şimdi bu havada klima testi yapıp sonra da millete ''Bakın klima az yaktı'' mı diyeceğim? Yok test mest bu havada test mi olur?''

Yani bu 44 ler 77 ler 120 ler vs vs ''Nolcak yeaaaa'' denebilir ama eğer biz seneler evvel 600 leri tartışıyor olmasaydık bugün klimaların birçoğu 300 400 watt değerlerinde çalışmıyor olacaktı. Bugün 300 400 leri sorgulamazsak yarın o klimaları 200 lerde çalıştırmak için kıllarını kıpırdatmaz üreticiler.

Vestel gibi düşünün mesela, 20 sene önceki kafa ile halen klima üretiyorlar ve halen klimaları çok yakıyor, sorguluyoruz diye bizi kötü ilan ediyorlar çünkü işlerine gelmiyor arge için bütçe ayırmak veya geliştirme için bütçe ayırmak.

Bak ne diyorsun mesela sevgili @Senior ? 44 watt diyorsun, ben 5 sene kadar önce soğutmada 130 watt anlık değerler ile çalışıyor dediğimde itirazlar yükseliyordu mesela, şimdi 130 u gördük ya artık her klimada daha iyisini istiyoruz.

İşte bizler yani sorgulayanlar, tartışanlar, olabilitesini konuşanlar sayesinde bence bu çalışmalar daha da ilerliyor ki burada bahsettiğim sadece biz anlamında değil, dünya genelinde bizim kafa yapımızda olanlardan bahsediyorum :)

Haa tabi yazılımalgoritmaları coğrafi koşullara göre farklı ele alınıyordur, bölgesel donanım tercihleri değişebiliyordur veya başka sebebi vardır her ne ise ama biz sorgulamaya devam edeceğiz ki en azından sebebini bilelim :ok

Ekonomik otomatik fan gibi bir mod olabilir mesela ortam denge sıcaklığına geldiğinde kompresör artık kendiğini kıstığında fanın hala yüksekte kalması gereksiz sese,daha hızlı tozlanmaya,fan ömrünün çabuk dolmasına hatta kompresör aynı frekansta daha iyi performans sağladığı için gereksiz yere termostat yapıp komforun bozulmasına neden olabiliyor otomatik fana alındığı zamanda fan devrini fazla düşük tutuyor. Yani yine otomatik fan olucak ama fan devrini özellikle oda ayarlanan sıcaklığa gelene kadar normalden daha yüksek tercih edecek bir mod güzel olurdu. Benzer şekilde fan devrini daha düşük tutmaya çalısan sessiz otomatik gibir bir mod da olabilir.
Hepsi eklenebilir. Kumanda da bu özelliklerin karşılığı olan tuşu belirleme sorunu ortaya çıkıyor. Ama onuda özelleştirilmiş kumanda yaparak çözme durumu da olabilir.

Benim için en zor kısmı hallederek kompresörü istediğim frekansta çalıştırmayı başardım. 120hz kompresor frekansı 1800w anlık tüketim 20 derece hava emiş üfleme sıcaklığı aşağıdaki gibi. Bu en büyük etkiye sahip EEV elektronik vananın kontrolü olmadan yapılan ilk denemem. Bu ısıtma değeri.
1000310734.webp

Aşağıdaki soğutma için

1000310746.webp

Bu değerler Max fan hızında kapı pencere açık şekilde denendi. Düşük basınç hat sıcaklığı minimum 5 dereceye kadar indi. 98 HZ Max

Benim için en zor kısmı hallederek kompresörü istediğim frekansta çalıştırmayı başardım. 120hz kompresor frekansı 1800w anlık tüketim 20 derece hava emiş üfleme sıcaklığı aşağıdaki gibi. Bu en büyük etkiye sahip EEV elektronik vananın kontrolü olmadan yapılan ilk denemem. Bu ısıtma değeri.
Ekli dosyayı görüntüle 24683

Aşağıdaki soğutma için

Ekli dosyayı görüntüle 24684

Bu değerler Max fan hızında kapı pencere açık şekilde denendi. Düşük basınç hat sıcaklığı minimum 5 dereceye kadar indi. 98 HZ Max
Bu G-Tec adama neler yaptırıyor :haha merakla bekliyoruz dostum 😁

Bu klima kaclik klima üflemeyi 32⁰ altına düşürmemelisin
24000 BTU. EEV yi şu an kontrol edemiyorum. O sebeple sıkıştırma oranına ancak frekans ile müdahale var. Bu yüzden derece düşük ayrıca klimanın iç ünitesi yerde yatıyor duvara monte değil üstüne bide max fan hızında. Bu kadar olumsuzluğa göre bence çok iyi üflüyor sıcaklık olarak.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri