Türkiye'de üretilen Shira Plus 7.000 BTU Soğutmada 77 Wat Isıtmada 77 Watt altını görmüyor, fakat Çekoslovakya'da üretilen Shira Plus 7.000 BTU Yazın 40 Watt Kışın 60 Watt'a kadar kısabiliyor.
@Adem Helvacı hocanın Türkiye üretimi klimalara sıcak bakmamasının ne kadar haklı olduğunun bir göstergesidir aslında bu işler. Haa dersiniz ki 40 watta çalışsa ne 77 watta çalışsa ne önemsiz ama işte 77 wattan sonra bizim klima termostat yaparken gavurun ürettiği yapmıyor 40 watta karşılıyor kompresörü. Buradaki rakamlara tüketim açısından yaklaşmıyorum yani sadece aradaki farkı göstermek için yazdım.
Yaz Çek Üretim
Kış Çek Üretim
Aslında ne kadar enteresan değerler değil mi?
Biz bazen dışarıdan bakıldığında ''gereksiz Zorluyorsunuz'' gibi görülen insanlar olabiliriz ancak örneğin ben Gree mühendislerine bile geri adım attırabiliriz belki de diye düşünmüyor da değilim.
Yani katalog verileri vs bir yere kadar abi bizler sahadaki gerçek sonuçları görmek ona göre yorumlamak isterken de bu nedenle haklıyız. Bugün bir arkadaşıma wp den kısa bir video attım, benim odamın penceresi açık, hava günlük güneşlik, kuşlar ağaçların dallarında cıvır cıvır şakıyorlar, baktım dış ortam 22, benim oda 20,5 derece. dedim ki
''Kardeşim ben şimdi bu havada klima testi yapıp sonra da millete ''Bakın klima az yaktı'' mı diyeceğim? Yok test mest bu havada test mi olur?''
Yani bu 44 ler 77 ler 120 ler vs vs ''Nolcak yeaaaa'' denebilir ama eğer biz seneler evvel 600 leri tartışıyor olmasaydık bugün klimaların birçoğu 300 400 watt değerlerinde çalışmıyor olacaktı. Bugün 300 400 leri sorgulamazsak yarın o klimaları 200 lerde çalıştırmak için kıllarını kıpırdatmaz üreticiler.
Vestel gibi düşünün mesela, 20 sene önceki kafa ile halen klima üretiyorlar ve halen klimaları çok yakıyor, sorguluyoruz diye bizi kötü ilan ediyorlar çünkü işlerine gelmiyor arge için bütçe ayırmak veya geliştirme için bütçe ayırmak.
Bak ne diyorsun mesela sevgili
@Senior ? 44 watt diyorsun, ben 5 sene kadar önce soğutmada 130 watt anlık değerler ile çalışıyor dediğimde itirazlar yükseliyordu mesela, şimdi 130 u gördük ya artık her klimada daha iyisini istiyoruz.
İşte bizler yani sorgulayanlar, tartışanlar, olabilitesini konuşanlar sayesinde bence bu çalışmalar daha da ilerliyor ki burada bahsettiğim sadece biz anlamında değil, dünya genelinde bizim kafa yapımızda olanlardan bahsediyorum
Haa tabi yazılımalgoritmaları coğrafi koşullara göre farklı ele alınıyordur, bölgesel donanım tercihleri değişebiliyordur veya başka sebebi vardır her ne ise ama biz sorgulamaya devam edeceğiz ki en azından sebebini bilelim