Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Hangi klima en mantıklısı olur?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

touchme

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
Düşük olsun isterim ama gerekirse 60kya kadar çıkabilirim
Marka Model Bilgisi
Farketmez
İzmir güney cephesine bakan (sabahtan akşama kadar güneş alıyor) dairemde 25-30m² alanı soğutmak için yazın 4-5 ay kullanacağım bir klima arayışındayım. Forumda edindiğim bilgilere dayanarak genellikle giriş seviyesi olarak kaira airfel orta seviyede midea xtreme gree fairy üst seviye olarak daikin zeta shira plus me krigamine zen gibi modeller önerilmekte. Klima konusunu daha önce arştırmamıştım hiç. Benim için hangisi daha uygun olur birbirlerine göre artıları eksileri nedir diye açıklayıcı bir şekilde paylaşabilir misiniz acaba?
Ömürlük bir klima arıyorum. Sorun çıkarıp da başımın ağrımasını istemiyorum öyle bakımı geldiğinde bakımını yaptırayım çalışsın isterim. Sessz çalışsın. Enerji tüketiminde yüksek verimli olmasını istiyorum ama sanırım aralarındaki fiyatfarkıyla amortisman süresi oluyor. Yukarıdaki belirttiğim şartlarda benim için tercih etmem gereken klima hangisi olur?

Merhaba öncelikle bir konuyu netleştirelim, 25 M2 mi 30 M2 mi kullanım alanınız onu bilelim. Birde evinizin tavan yüksekliği ve cam alan ne kadar onlarıda belirtmeniz mümkünmü aceba ? Sizin verdiğiniz şuanki bilgilere göre 12.000 alın deriz sonra odanız 30 M2 veya üstü olur cam alan çok olur tavan normal evlerden yüksek olur, performanstan memnun kalmazsınız biz üzülürüz.

Merhaba öncelikle bir konuyu netleştirelim, 25 M2 mi 30 M2 mi kullanım alanınız onu bilelim. Birde evinizin tavan yüksekliği ve cam alan ne kadar onlarıda belirtmeniz mümkünmü aceba ? Sizin verdiğiniz şuanki bilgilere göre 12.000 alın deriz sonra odanız 30 M2 veya üstü olur cam alan çok olur tavan normal evlerden yüksek olur, performanstan memnun kalmazsınız biz üzülürüz.
1 sürgülü cam var 1 balon kapısı var amerikan mutfak standart 2.80 kat yüksekliği 0 bina yalıtımı iyidir diye düşürüyorum. Daikine çok para vermektense midea mı (all easy pro veya midea xtreme save) almalıyım acaba? Elektrik faturama yansıması nasıl olur?

merhaba benzer ölçülerde ve özelliklerde evlerimiz ben de izmirdeyim. 28,5 m2 salon, 2.8m tavan yüksekliği, 6,75m2 cam alanı , üstüm açık çatı ve iç dış yalıtımsız evde 12btu LG PC12SQ klima kullanıyorum sadece camlarım pvc ve çift . Isıtması gayet tatmin edici kışın hiç üzmedi ama soğutma kısmında tabiri caizse güneşin dünyamıza ateş ettiği dönemlerde klima yetersiz kaldı . Aşağı yukarı aynı metrajlarda salonu olan zemin katta doğu cephede cam alanı 2,25 m2 de olan arkadaşımda aynı klima salonu buz gibi yapıyor . Eğer yalıtımınız sağlamsa 12binlik giriş ve orta seviye cihazlar odanızı iklimlendirecektir ama evde yalıtım zaafiyeti varsa ve sürekli güneş alıp tavan ve duvarlarınız sıcağı kusuyorsa yetmeyeceğini düşünmekteyim. Risk almamak adına bütçeye göre Daikin Zeta Shira Plus 12btu Ya da LG PC18SQ ve Midea Prime kasa olarak tabir edilen cihazların satışını yapan ( Bosch Airfel Kaira Rota Climate gibi ) markalar tercih edilebilir burda son karar sizin.

merhaba benzer ölçülerde ve özelliklerde evlerimiz ben de izmirdeyim. 28,5 m2 salon, 2.8m tavan yüksekliği, 6,75m2 cam alanı , üstüm açık çatı ve iç dış yalıtımsız evde 12btu LG PC12SQ klima kullanıyorum sadece camlarım pvc ve çift . Isıtması gayet tatmin edici kışın hiç üzmedi ama soğutma kısmında tabiri caizse güneşin dünyamıza ateş ettiği dönemlerde klima yetersiz kaldı . Aşağı yukarı aynı metrajlarda salonu olan zemin katta doğu cephede cam alanı 2,25 m2 de olan arkadaşımda aynı klima salonu buz gibi yapıyor . Eğer yalıtımınız sağlamsa 12binlik giriş ve orta seviye cihazlar odanızı iklimlendirecektir ama evde yalıtım zaafiyeti varsa ve sürekli güneş alıp tavan ve duvarlarınız sıcağı kusuyorsa yetmeyeceğini düşünmekteyim. Risk almamak adına bütçeye göre Daikin Zeta Shira Plus 12btu Ya da LG PC18SQ ve Midea Prime kasa olarak tabir edilen cihazların satışını yapan ( Bosch Airfel Kaira Rota Climate gibi ) markalar tercih edilebilir burda son karar sizin.
LG ve Midea Prime kasa cihazların 18 liği diye belirtmeyi atlamışım .

30 M2 oda ise Midea All Easy Pro 12.000 BTU modelini bir araştırmanızı öneririm.
Midea All Easy Pro 12.000 BTU sitesinde 54600tl (bayiden teklif almadım daha ama daha ucuza bulunabilir) Daikin zeta shira plus 12.000 BTU için 65000 tl (peşin fiyata karta 9 taksit) bayiden fiyat aldım. Aradaki farkı vermeye değer mi? İkisini kıyaslarsak artıları eksileri nedir birbirine göre?

Midea All Easy Pro 12.000 BTU sitesinde 54600tl (bayiden teklif almadım daha ama daha ucuza bulunabilir) Daikin zeta shira plus 12.000 BTU için 65000 tl (peşin fiyata karta 9 taksit) bayiden fiyat aldım. Aradaki farkı vermeye değer mi? İkisini kıyaslarsak artıları eksileri nedir birbirine göre?
Bütçe müsaitse değer...

Kışında kullanacaksanız aradaki farka her türlü değer, fakat sadece yazın kullanacaksanız değmez. Aralarındaki farklar teknolojik olarak tabiki var. Daikinda mesela hava temizle teknolojisi var, ses anlamında mideayı bilmiyorum fakat Daikin çok sessizdir. İki klşmanın broşürünü açıp teknoloji farklarına kolayca bakabilirsiniz.

Birde şöyle gidecek olursak ben siz 30 m2 alana airfiel kaira alın diyemem, ama Aep veya Daikin Zeta alın diyebilirim.

Bütçe müsaitse değer...
All Easy Pro için İzmirde kaya grubu aradım 55k 5 taksit dedi... Şuan bile daikin almak çok daha mantıklı geliyor. Son olarak merak ettiğim birşey daha var. Daikin zeta shira plus güzel ürün. Gree Fairy 12.000 BTU da öneren çok oldu. Uzun vadeli kullanımda hangisi benim için daha avantajlı olur? Enerji tasarrufu aralarındaki fark kendini ne kadar sürede amorti eder? Yazın 4-5 ay günde 16-20 saat soğutmak amaçlı kullanılacak.

All Easy Pro için İzmirde kaya grubu aradım 55k 5 taksit dedi... Şuan bile daikin almak çok daha mantıklı geliyor. Son olarak merak ettiğim birşey daha var. Daikin zeta shira plus güzel ürün. Gree Fairy 12.000 BTU da öneren çok oldu. Uzun vadeli kullanımda hangisi benim için daha avantajlı olur? Enerji tasarrufu aralarındaki fark kendini ne kadar sürede amorti eder? Yazın 4-5 ay günde 16-20 saat soğutmak amaçlı kullanılacak.
Hocam genel olarak klimalar yazın tüketimleri fazla olmaz mesela gree fairy 12.000 btu kullanıcısı olan @Engraulis dostumuza soralım, gree fairy 12.000 btu yazın 24 saatte kaç khw elektrik tüketiyor diye. Birde @gölge46 dostumuza soralım Aep Yazın 24 saatte kaç kwh elektrik tüketiyor diye.

Hocam genel olarak klimalar yazın tüketimleri fazla olmaz mesela gree fairy 12.000 btu kullanıcısı olan @Engraulis dostumuza soralım, gree fairy 12.000 btu yazın 24 saatte kaç khw elektrik tüketiyor diye. Birde @gölge46 dostumuza soralım Aep Yazın 24 saatte kaç kwh elektrik tüketiyor diye.
NOT: Midea AEP 55K 5 taksit, Daikin Zeta Shira Plus 65k 9 taksit, Gree Fairy 35k 5 taksit fiyat verdi.

Amortisman 7-8 yılıbulup geçe bile ama birde 1050 den sonra fatura ikiye katlıyor yani şimdiki fatura sınırlardaysa zeta plus la çift tarifeye yakalanmıyrsa bu süre 3-4 yıla veya daha kısa süreyede inebilir...

NOT: Midea AEP 55K 5 taksit, Daikin Zeta Shira Plus 65k 9 taksit, Gree Fairy 35k 5 taksit fiyat verdi.
Gree Fairy ile diğer Klimalar arasında 30 K var ve bu farkı sizin amorti etmeniz uzun yıllar alır hocam. Kapanacak gibi bir fark durmuyor yazın 4 ay kullanmakla. Mantıklı olan burada bence Gree Fairy almak gibi geliyor. Tabiki son karar yine sizindir.

24 saat kullanmıyorum ben ama denediğim oldu. Forumda inceleme başlığım var oradan bilgi alabilir herkes

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri