Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Klima sık sık duruyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Maxwelloconner

Yeni Üye
Yeni Üye
25 m2 salonda 12000 btu airfel inverter klima 23-24 derece ısıtma modunda flap aşağı bakacak şekilde yüksek fan hızında kullanıyorum. Ancak dün gece yeni çalıştırmama rağmen 24 derece ayardayken yaklaşık 10 dk sonra klima kendini önce kısıp sonra durmaya geçti. Sanırım bu durumda termostata giriyor. Bu döngü her 5-10 dakika arasında tekrar etmeye başlıyor. Klimayı açmadan önce dış ortam sıcaklığı 8-9 derece, salon 21 dereceydi. Diğer fan kademelerini de denedim ancak durum aynı. Klimanın sürekli dur kalk yapması tüketimi ve konforu da etkiliyor. 26 derecede biraz daha uzun sürede kendini kısarak çalışmaya devam ediyor ancak onda da bir süre sonra klima duruyor. Salonun kapısını da açarak denedim ve sonuç aynı. Bu durum normal mi?

Bu ara havalar iyi olduğu için olabilir. Follow me özelliği olan uyumlu kumanda olsa en azından bu tarz havalarda idare ederdi ama Airfellerde yok maalesef dışardan bulmak lazım o da kesin çözüm değil tabi. Alanın ve klimanın birkaç fotoğrafını da paylaşabilirseniz belki önemli bir detay farkedilir daha iyi yorumlanır.

Son düzenleme:
Bu günlerde soğuk havalarda tekrar klima kullanmaya başladım. Salon 20 derecedeyken akşam üstü klimayı en yüksek fan hızında 26 derecede çalıştırdım yaklaşık 1 saat boyunca durmadan çalıştı. Sonra dereceyi 24 e ayarladım ve yine en yüksek fan hızında birkaç saat durmadan çalıştı. Ancak fanı otomatiğe aldıktan bir süre sonra klima çalışmayı durdurdu ve kanadı yukarı aldı. Bu sırada oda sıcaklığı 22.5 dereceyi gösteriyordu. Tekrar çalışmaya başlarken defrosta geçti. Birkaç aydır farkettiğim bazı durumlara göre klima yüksek fan hızında 24 derecede uzun süre durmadan çalışabiliyor ama fan hızını ortaya bile düşürünce dur kalk döngüsüne giriyor. Oda sıcaklığında da bir değişim yok.

Bu arada fan hızını tekrar en yükseğe almama rağmen 24 derecede dur kalklar çok sıklaşmaya başladı. Klima ilk çalıştığı andaki fan hızına dokunmasam muhtemelen saatlerce durmadan çalışacaktı. Oda sıcaklığı 22.2 derecede ve odanın kapısı açık olmasına rağmen klima duruyor.

Bu günlerde soğuk havalarda tekrar klima kullanmaya başladım. Salon 20 derecedeyken akşam üstü klimayı en yüksek fan hızında 26 derecede çalıştırdım yaklaşık 1 saat boyunca durmadan çalıştı. Sonra dereceyi 24 e ayarladım ve yine en yüksek fan hızında birkaç saat durmadan çalıştı. Ancak fanı otomatiğe aldıktan bir süre sonra klima çalışmayı durdurdu ve kanadı yukarı aldı. Bu sırada oda sıcaklığı 22.5 dereceyi gösteriyordu. Tekrar çalışmaya başlarken defrosta geçti. Birkaç aydır farkettiğim bazı durumlara göre klima yüksek fan hızında 24 derecede uzun süre durmadan çalışabiliyor ama fan hızını ortaya bile düşürünce dur kalk döngüsüne giriyor. Oda sıcaklığında da bir değişim yok.
Görüntü yokmu ?

Bu arada fan hızını tekrar en yükseğe almama rağmen 24 derecede dur kalklar çok sıklaşmaya başladı. Klima ilk çalıştığı andaki fan hızına dokunmasam muhtemelen saatlerce durmadan çalışacaktı. Oda sıcaklığı 22.2 derecede ve odanın kapısı açık olmasına rağmen klima duruyor.
25 m2 için yüksek fan da fazla gelebilir orta fan deneyebilirsiniz 24 derece için. Ideal derece+fan kombinasyonunu tutturmanız lazım. Fan ortada kalsın, 24-25 sırayla deneyin dereceyi. Bir yerde yakalayacaksınız ideal kullanımı. İlk saatte evi anca ısıttığı için uzun sürer ama dokunmasanız da yine de termostati sıkılaştırır sonra çünkü yüksek fan.

İç ünite uzun duvaramı kısa duvaram7 montaj

25 m2 için yüksek fan da fazla gelebilir orta fan deneyebilirsiniz 24 derece için. Ideal derece+fan kombinasyonunu tutturmanız lazım. Fan ortada kalsın, 24-25 sırayla deneyin dereceyi. Bir yerde yakalayacaksınız ideal kullanımı. İlk saatte evi anca ısıttığı için uzun sürer ama dokunmasanız da yine de termostati sıkılaştırır sonra çünkü yüksek fan.
Tekrar okuyun klima yüksek fandayken neredeyse hiç durmuyor. Sorun fan hızını orta veya otomatiğe aldıktan kısa bir süre sonra dur kalk yapmaya başlaması.

Tekrar okuyun klima yüksek fandayken neredeyse hiç durmuyor. Sorun fan hızını orta veya otomatiğe aldıktan kısa bir süre sonra dur kalk yapmaya başlaması.
Sıcak hava zaten yükselmeye meyilli, düşük fanda sıcak hava daha ortamda sirküle olup yere ulaşamadan büyük çoğunluğu emiş bölgesinden emilip ortam ısındı algılanıp kapanıyor ama kapanınca aslında ısınmadığı algılanıyor hop tekrar çalış kısır döngü. Zaten önerilen de ısıtmada verim için rahatsız etmediği sürece olabildiğince yüksek fan. Ama sizin de otomatik veya orta fan kullanmak istemenizden anladım ki yüksek fanda kullanmak istemiyorsunuz çünkü rahatsız eder illaki o yüzden orta fan denemesini önerdim, anlamadım sandınız. Ben çözüm yönünden yaklaştım olaya. Maalesef klimayla ısınmanın handikaplarindan biri bu durum. Bir de klima montaj gereği sanırım mecburen köşede kalmış bunun da büyük etkisi var. Hava orada düşük fanda sıkışıyor ve sık termostat yapıyor. Duvarın tam orta noktasında olsa bu durum yaşanmazdı orta ve otomatik fanda bile muhtemelen.

Bu ara havalar iyi olduğu için olabilir. Follow me özelliği olan uyumlu kumanda olsa en azından bu tarz havalarda idare ederdi ama Airfellerde yok maalesef dışardan bulmak lazım o da kesin çözüm değil tabi. Alanın ve klimanın birkaç fotoğrafını da paylaşabilirseniz belki önemli bir detay farkedilir daha iyi yorumlanır.
O yüzden fotoğraf istemiştim geçen yazdığınızda da. Klima köşede kalmış onun etkisi büyük bu durumda. Orada sıkışan sıcak havayı yüksek fan anca dağıtabiliyor.

Boru mesafesinden dolayı ve görüntü açısından böyle bir montaj oldu. Direkt perdeliklerin altına koyma düşüncemiz oldu ancak perdeyi engelleyeceğinden ve görüntüyü etkileyeceğinden dolayı büyük duvara koyduk. Bu sefer duvarın ortasına koysak boru çok açıkta kalacak garip bir görüntü olacaktı. Aslında fan hızında ben de aynı şeyi düşündüm. O zaman bu durumda klimalık bir durum yok gibi görünüyor.

Boru mesafesinden dolayı ve görüntü açısından böyle bir montaj oldu. Direkt perdeliklerin altına koyma düşüncemiz oldu ancak perdeyi engelleyeceğinden ve görüntüyü etkileyeceğinden dolayı büyük duvara koyduk. Bu sefer duvarın ortasına koysak boru çok açıkta kalacak garip bir görüntü olacaktı. Aslında fan hızında ben de aynı şeyi düşündüm. O zaman bu durumda klimalık bir durum yok
İç ünitrnin tam karşısında duvarmı vaar yoksa kapı kapanıp açılıyormu ?

Boru mesafesinden dolayı ve görüntü açısından böyle bir montaj oldu. Direkt perdeliklerin altına koyma düşüncemiz oldu ancak perdeyi engelleyeceğinden ve görüntüyü etkileyeceğinden dolayı büyük duvara koyduk. Bu sefer duvarın ortasına koysak boru çok açıkta kalacak garip bir görüntü olacaktı. Aslında fan hızında ben de aynı şeyi düşündüm. O zaman bu durumda klimalık bir durum yok gibi görünüyor.
Illa orta veya otomatik fan kullanmak istiyorum derseniz geçen dediğim gibi Airfellerde uyumlu follow me fonksiyonu olan bir midea kumandası bulabilirseniz ve klimayı carprazdan görecek şekilde kumandayı karşı duvarın tam orta noktasına doğru konumlandırıp daha uzun süre çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ama kumanda orjinal olmalı ikinci el sitelerden almalısınız, Internetteki sıfırların çoğu çakma ve işlevsiz.

Ekli dosyalar

• 17443158928184737170786638390949.webp
    17443158928184737170786638390949.webp
    358.2 KB · Görüntüleme: 30
  • 17443159373405811305295404346900.webp
    17443159373405811305295404346900.webp
    150.6 KB · Görüntüleme: 29
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri