Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Türkiye'nin en sıcak yerine klima önerisi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

omerkus

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
50-70 bin TL(öneriye göre değişebilir.)
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi-Arçelik-Vestel-Bosch
Herkese Merhaba. Ben Ömer. Bir süre önce Şırnak ili Cizre ilçesine memur olarak atandım. Burada bir ev tuttum. Gelir gelmez burada klima zorunluluğundan bahsettiler. Yazları sıcaklığın 50 C°'ye ulaştığından, her sene en yüksek sıcaklığın bu ilçede ölçüldüğünden ve klima zorunluluğundan bahsettiler. Burada Toki'lerden 3+1 ev tuttuk. Isı yalıtımı mevcut. Kış döneminde ısınma için doğalgaz var. O yüzden ısınma için klima kullanmayacağız. Fakat yaz için büyük bir soğutma problemi mevcut. Eşimle çalışıyoruz. Sabah 8:30 gibi evden çıkıp akşam 5 gibi eve döneceğiz. Klimamız bu süreler arasında çalışmayacak gibi duruyor. Evimiz batı cephesi öğlenden sonra hiç güneş almıyor. Buna rağmen sıcaklar başladı diyebilirim. Oturma odasının yalıtımı var. Fakat balkon tarafında duvar yok. pimapenli cam bütün cephe. Oda 40 metrekare civarı. Bu odamız için siz değerli üyeler yönetim ekibinden tavsiye istiyoruz. Ayrıca yatak odası 25-30 metrekare civarı. Orası da batı cephesinde ve güneş görmüyor. Evin en serin yeri orası olsa da yine de oraya da klima almayı düşünüyoruz. Yani salonu 17:00-24:00 yatak odasını ise 24:00-08:30 arası aktif kullanacağız. Bu bahsettiğim hafta sonu hariç tabi ki. Ayrıca kısmetse 3 yıl sonra buradan memleketimize tayin olmak istiyoruz. O nedenle klimalarımız da gidecek. Bu şekilde iki odamız için de sizlerin önerisini ve yardımını bekliyoruz. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Herkese Merhaba. Ben Ömer. Bir süre önce Şırnak ili Cizre ilçesine memur olarak atandım. Burada bir ev tuttum. Gelir gelmez burada klima zorunluluğundan bahsettiler. Yazları sıcaklığın 50 C°'ye ulaştığından, her sene en yüksek sıcaklığın bu ilçede ölçüldüğünden ve klima zorunluluğundan bahsettiler. Burada Toki'lerden 3+1 ev tuttuk. Isı yalıtımı mevcut. Kış döneminde ısınma için doğalgaz var. O yüzden ısınma için klima kullanmayacağız. Fakat yaz için büyük bir soğutma problemi mevcut. Eşimle çalışıyoruz. Sabah 8:30 gibi evden çıkıp akşam 5 gibi eve döneceğiz. Klimamız bu süreler arasında çalışmayacak gibi duruyor. Evimiz batı cephesi öğlenden sonra hiç güneş almıyor. Buna rağmen sıcaklar başladı diyebilirim. Oturma odasının yalıtımı var. Fakat balkon tarafında duvar yok. pimapenli cam bütün cephe. Oda 40 metrekare civarı. Bu odamız için siz değerli üyeler yönetim ekibinden tavsiye istiyoruz. Ayrıca yatak odası 25-30 metrekare civarı. Orası da batı cephesinde ve güneş görmüyor. Evin en serin yeri orası olsa da yine de oraya da klima almayı düşünüyoruz. Yani salonu 17:00-24:00 yatak odasını ise 24:00-08:30 arası aktif kullanacağız. Bu bahsettiğim hafta sonu hariç tabi ki. Ayrıca kısmetse 3 yıl sonra buradan memleketimize tayin olmak istiyoruz. O nedenle klimalarımız da gidecek. Bu şekilde iki odamız için de sizlerin önerisini ve yardımını bekliyoruz. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba, görevinizde size ve eşinize kolaylıklar diliyorum. 🙏 Ustalarımız ve arkadaşlarımız yorum yapana kadar siz de dilerseniz şu yazıya biraz göz gezdirin: https://inceleriz.com/klima-secim-rehberi-2025-kac-btu-klima/

Merhaba

Kaba taslak Krokiyle beraber

Ev kaçıncı kat? ( Zeminse altında ne var ? )

odaların net m2leri

cam en/boy

Tavan yükseliğini yazarmısınız ?

Merhaba

Kaba taslak Krokiyle beraber

Ev kaçıncı kat? ( Zeminse altında ne var ? )

odaların net m2leri

cam en/boy

Tavan yükseliğini yazarmısınız ?
5. Kat ve arakat.
Klima alınacak odalar 40 ve 25 M2.
Salonda duvar boy cam var. 2x4 8m2.
2.80 m oda duvar yüksekliği.

Ekli dosyalar

• IMG_20250519_231539.webp
    IMG_20250519_231539.webp
    63.5 KB · Görüntüleme: 11
Eğer oda ölçüleri net ise bahsettiğiniz koşullarda 40m2 için 18k btu diğer oda için 12k btu bir cihaz bakabilirsiniz
Evet. Genelde aynı cepheye bakan arkadaşlarımızın 18.000 btu kullanmışlar salon için. Fakat alanlar baymak Arçelik vs. Almışlar. Ben de mi onlardan alsam bilemedim. 2 tane alacağım. Marka model bilmiyorum fazla. O nedenle marka modelleri size danışayım dedim.

Evet. Genelde aynı cepheye bakan arkadaşlarımızın 18.000 btu kullanmışlar salon için. Fakat alanlar baymak Arçelik vs. Almışlar. Ben de mi onlardan alsam bilemedim. 2 tane alacağım. Marka model bilmiyorum fazla. O nedenle marka modelleri size danışayım dedim.
Her ikisini de midea xtreme save alabilirsin

Merhabalar, foruma hoş geldiniz öncelikle. Koşullarınıza göre 18.000 ve 12.000 BTU sınıfında iki adet klima işinizi görecektir. Bölgenin aşırı sıcaklarından dolayı kompresör kalorisi iyi bir cihaz almanızı öneririm. Bu bağlamda Bosch 3000i modelini tavsiye edebilirim. Midea Xtreme Save altyapısına sahip bir cihazdır. Fiyatları da Xtreme Save'den daha uygundur. Ana markayı önermek isterdim ama Akdeniz ve Ege Bölgesi haricindeki bölgelerde fiyatlar maalesef çok yüksek. Bu yüzden alternatiflere yönelmeyi mantıklı buluyorum. Aşağıdaki bağlantı üzerinden de yetkili servislerin listesine ulaşabilirsiniz:

https://www.bosch-homecomfort.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/

Merhabalar, foruma hoş geldiniz öncelikle. Koşullarınıza göre 18.000 ve 12.000 BTU sınıfında iki adet klima işinizi görecektir. Bölgenin aşırı sıcaklarından dolayı kompresör kalorisi iyi bir cihaz almanızı öneririm. Bu bağlamda Bosch 3000i modelini tavsiye edebilirim. Midea Xtreme Save altyapısına sahip bir cihazdır. Fiyatları da Xtreme Save'den daha uygundur. Ana markayı önermek isterdim ama Akdeniz ve Ege Bölgesi haricindeki bölgelerde fiyatlar maalesef çok yüksek. Bu yüzden alternatiflere yönelmeyi mantıklı buluyorum. Aşağıdaki bağlantı üzerinden de yetkili servislerin listesine ulaşabilirsiniz:

https://www.bosch-homecomfort.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/
Bosch 3000i en mantıklı seçenek gibi duruyor

Tercih Bosch olursa konumlandırma için yardımcı oluruz (Bosch ta keşif hizmeti yok)

Dış üniteteleri mümkün olduğunca güneş görmeyecek veya az görecek yerlere kurulması çok yararının olur (bölgeyi biliyorum yaz kış seyahat ettim)

Saydığınız markaların Tercih etmemenizde yarar var

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri