- Bütçe
- 50-70 bin TL(öneriye göre değişebilir.)
- Marka Model Bilgisi
- Mitsubishi-Arçelik-Vestel-Bosch
Herkese Merhaba. Ben Ömer. Bir süre önce Şırnak ili Cizre ilçesine memur olarak atandım. Burada bir ev tuttum. Gelir gelmez burada klima zorunluluğundan bahsettiler. Yazları sıcaklığın 50 C°'ye ulaştığından, her sene en yüksek sıcaklığın bu ilçede ölçüldüğünden ve klima zorunluluğundan bahsettiler. Burada Toki'lerden 3+1 ev tuttuk. Isı yalıtımı mevcut. Kış döneminde ısınma için doğalgaz var. O yüzden ısınma için klima kullanmayacağız. Fakat yaz için büyük bir soğutma problemi mevcut. Eşimle çalışıyoruz. Sabah 8:30 gibi evden çıkıp akşam 5 gibi eve döneceğiz. Klimamız bu süreler arasında çalışmayacak gibi duruyor. Evimiz batı cephesi öğlenden sonra hiç güneş almıyor. Buna rağmen sıcaklar başladı diyebilirim. Oturma odasının yalıtımı var. Fakat balkon tarafında duvar yok. pimapenli cam bütün cephe. Oda 40 metrekare civarı. Bu odamız için siz değerli üyeler yönetim ekibinden tavsiye istiyoruz. Ayrıca yatak odası 25-30 metrekare civarı. Orası da batı cephesinde ve güneş görmüyor. Evin en serin yeri orası olsa da yine de oraya da klima almayı düşünüyoruz. Yani salonu 17:00-24:00 yatak odasını ise 24:00-08:30 arası aktif kullanacağız. Bu bahsettiğim hafta sonu hariç tabi ki. Ayrıca kısmetse 3 yıl sonra buradan memleketimize tayin olmak istiyoruz. O nedenle klimalarımız da gidecek. Bu şekilde iki odamız için de sizlerin önerisini ve yardımını bekliyoruz. Şimdiden çok teşekkür ederim.