Selamlar,
Gelişmeler hakkında bilgi vereceğim diye yazmıştım. Çok komik durumlarla karşılaştım. Sizlerin değerlri yorumlarını rica ediyorum. Hemen anlatayım.
Dış ünite değişim talebi onaylandı. Servis geldi. Dış üniteyi söktü. Kargo paketi yaptım. Hepsijet ürünü evden teslim aldı. Sonra başka kargo firması ile yeni dış ünite geldi. 2 gün sonra servis geldi. Sanırım 2 hafta içerisinde kargo işlemleri tamamlandı.
Servis yeni dış ünite montajını yaptı. 2-3 dakika vakum yapıldı. Klimayı çalıştırdılar. Yine soğutma olmadı. İçerisinde gaz yok dediler. Yine kötü bir şans diye düşündük. Tekrar dış ünite değişimi istiyorum dedim. Ne yapacaklarını düşündüler. Sorunun nerede olduğunu anlamaya çalıştılar. Kaçak testi yaptılar. Azot bastılar. Çözüm bulamadılar. Servis müdürünü aradılar. Servis müdürü daikin ile görüşmüş. Servis müdürünü ile benimle görüştürdüler. Servis müdürü ürünü tekrar değişime göndermeyelim burada ürüne gaz basalım ve ek olarak 1 yıl garanti verelim. Bende pazarlık yapmak istedim. Hem ek 1 yıl garanti hemde ek bir kerelik ücretsiz bakım talep ettim. Bunun için genel merkez ile görüşeceğiz dediler. Genel merkeze ulaşamadıklarını söylediler. Sökebiliriz dedim. Dış ünite değişimi istiyorum dedim. Bu esnada servis personeli bakır boru tesisatında sorun olabileceğini söyledi. İç üniteyi söktürler azot bastılar test yaptılar. Sonra 5 metre olan bakır boruyu değiştirdiler. Yeniden montaj yapıldı. Tekrar 2-3 dakika vakum yaptılar. Klimayı çalıştırdılar. Soğutma yapıyor. Herhangi bir sorun yokmuş. Ürünün içerisinde gaz varmış. Bütün sorun bakır boru tesisatıyla alakalıymış. ( Birinci gelen dış üniteye gaz yok dediler. İkinci dış üniteyede gaz yok dediler sonra bakır boruyu değiştirdiler sorun çözüldü) Ben form imzalamadan önce tekrar ek garantiyi sordum. Ek garanti teklifinden vageçildi. Fabrika kaynaklı bir sorun olmadığı söylediler. Genel merkez ile görüşebilirsiniz dediler. Test yapıldığına ve montaj yapıldığına dair form imzaladım. Gittiler. İç ünitenin içerisinde yer alan elektrik kablolarını gizleyen ve koruyan koruma parçasını takmadılar. Sordum ben zaten bunu takmıyorum dedi. İlk gelen servis personeli bunu takmıştı. İkinci gelen servis personeli bunu takmadan gitti. Vidası aşağıya düşüyor falan saçma sapan birşey söyledi.
Servis müdür ile tekrar görüştüm. Ek garanti tekliflerini sordum. Fabrikasal bir sorun olmadığı için bu tekliften vazgeçildi dedi. Ben ürüne yine işlem yaptınız dedim. Belki ilk gelen dış ünitede gaz vardı dedim. Beni mağdur ettiniz dedim. Servis müdürü aslında siz firmayı mağdur ettiniz dedi. Size yeni dış ünite gönderdiler dedi. Ben kendi cebimden size bakır boru temin ettim dedi. Ben sizi anlıyorum dedim. Ben sadece bana sunulan teklifi istiyorum dedim. Uzun dönemde bir güvence istiyorum dedim. Yarın tekrar bir sorayım dedi.
Bazı endişelerim var. İçerisinde gaz olan dış üniteye azot bastılar. 2-3 dakika vakum yapıldı. Vakum süresinin az olduğunu düşünüyorum. Bakır boru değiştirilmeden önce 2-3 dakika bakır boru değiştirildikten sonra 2-3 dakika vakum yapıldı. Yapılan bu işlemler uzun dönem kullanım süresini kısaltır mı? Gerçekten klima eziyet oldu.
Bu sorunlara ek olarak satın aldığım site talep kategorisini yanlış oluşturmuş. Değişim yerine iade olarak işlem yapmışlar. Tekrar hesabıma para iadesi olmaması için talebi iade talebi yerine değişim olarak değiştirmelerini söyledim. 2 kere whatsapp üzerinden kendilerine yazdım. Yetkili birisinin aramasını rica ettim beni aramadılar. Talebi güncellemediler. Tarafıma para iadesi oldu. Bugün servis geldi yeni gelen dış üniteyi taktı gitti

Para hesabıma iade oldu. Gerçekten komik durumlar yaşıyorum.
Yarın Daikin çağrı merkezi ile görüşeceğim. Bana sunulan ek 1 yıllık garantiyi istiyorum diyeceğim. Bende biliyorum fabrikasal bir sorun yok ama bana bir kere bu teklif sunuldu. Klima çalışıyor ama fabrikadan gelen bir klimaya tekrar işlem yaptılar. İçerisine azot bastılar vakumu az yaptılar. Beni endişelendiriyor. İçime sinmedi. Ek olarak 1 yıl garanti verilmezse ürünü iade edebilir miyim. Para iadesi oldu ama süreç nasıl işleyecek bilmiyorum

yorumlarınızı rica ederim. İçimden gelen bir ses bu klimayı iade et diyor. Sizler ne yapmamı önerirsiniz.