Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 391
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 396
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 386
Merhaba arkadaşlar. Tv nin sağ alt kısmında bulunan 4 tane ışık var ne işe yarıyor bilgisi olan varsa detaylı açıklayabilir mi

Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..
HAYIRLI OLSUN
65 INC TV ALACAGIM Dolby Vision ONEMLİMİ ? BU SERİDE MEVCUT MU ?
COK FİLM İZLEYEMEYİ TERCİH EDİYORUM

HAYIRLI OLSUN
65 INC TV ALACAGIM Dolby Vision ONEMLİMİ ? BU SERİDE MEVCUT MU ?
COK FİLM İZLEYEMEYİ TERCİH EDİYORUM
Dolby Vision'lu bir şey izlemeyecekseniz sizi bağlayan bir durum yok. Samsung kullanıcıları ya da sadece HDR10 destekleyen yararlansın diye HDR10'a sahip Dolby Vision profili kullanılıyor filmlerin çoğunda. Evet, bu üründe Dolby Vision var.

Değişim çıkabilir normal değil servis çağırın.

Şu konudan hareketle panel testinizi de yapın vaziyet ortaya çıksın.
Merhabalar, ben de geçen hafta Grundıg 65 GHQ 9500 aldım. bu bahsettiğiniz test uygulamasını bulamadım. Bu televizyonun kendi uygulama mağazasında yok mu ?

Ayrıca ben youtube da 4K Arjantin-Fransa Finalini açtım ne yazık ki haraketli sahnelerde hayaletlenme, topta iz oluyor. 4K olmayanlarda zaten söylemek bile istemiyorum. Acaba mı dedim kendi kendime.

Ayak konusu da forumda çok dolanmıştı, benim TV de sehpaya ayak ile konuldu TV nin üst tarafı arkaya yatık duruyor, servise söyledim ama klasik "normal abi" sözü ile karşılaştım.

Teşekkürler.

Merhabalar,

Aklıma geldi, acaba yeni yazılım falan var mı diye Grundig sitesinde seri no ile kontrol ettiğimde "GO/Delta2/GO.Delta2.V02.006.00-0078.rar" ismind eyeni bir yazılım gördüm. Mart 2025 içerinde oluşturulmuş görünüyor. Lakin, iki farklı usb bellek ile yüklemeyi denedim ama cihaz algılamadı bile. Tahminime göre sitede hata var ve bu yazılım farklı/yeni bir modelin/anakartın yazılımı. Uyumlu olmadığından cihaz yüklemiyor sanki.

Bu yazılımı gören deneyebilen oldu mu?

65GHQ9500 Modeli kesinlikle 4K 120 Hz. desteklemiyor. Sadece 1080P 120 Hz destekli 4K da 60 hzdir.
Fakat ürün kutusunda 120 Hz. Ayrı yerde HDMI 2.1 gibi ifadeler var. Bunların ayrı ayrı yazılması dahilinde bile ürün 4K 120 Hz. ifadesi çağrışmaktadır.
Ürün vatan bilgisayar sayfasında da çözünürlük 4K ULTRA HD ve Yenileme hızı 120 hz olarak belirtilmiş. Eve gelen servis görevlisi fabrika ile yaptığı görüşmede gelen whatsap görselinde aynı şeyi beyan etmişler fakat servis fişine evet bu ürün 1080p 120 hz ama 4k 60 tır yazacağına evden çıkıp gittikten sonra e servis fişine "üründe sorun yoktur yazmış" Ben vatandan aldığım için vatan bilgisayarı tüketici hakem heyetine şikayet ettim. 6502 kanun gereğince ürünün bu özellikleri taşıyan bir ürünle değişmesi yada ürünün piyasa fiyatından ücret iadesini istedim. gelişmeleri size buradan bildireceğim.

Ekli dosyalar

• Aida64ekrangoruntusu.webp
    Aida64ekrangoruntusu.webp
    93.8 KB · Görüntüleme: 91
  • pcekrangoruntusu.webp
    pcekrangoruntusu.webp
    81 KB · Görüntüleme: 57
  • ps5proekrangoruntusu.webp
    ps5proekrangoruntusu.webp
    56.7 KB · Görüntüleme: 51
  • urunkutusu.webp
    urunkutusu.webp
    36 KB · Görüntüleme: 55
  • vatangoruntu.webp
    vatangoruntu.webp
    84.8 KB · Görüntüleme: 85
65GHQ9500 Modeli kesinlikle 4K 120 Hz. desteklemiyor. Sadece 1080P 120 Hz destekli 4K da 60 hzdir.
Fakat ürün kutusunda 120 Hz. Ayrı yerde HDMI 2.1 gibi ifadeler var. Bunların ayrı ayrı yazılması dahilinde bile ürün 4K 120 Hz. ifadesi çağrışmaktadır.
Ürün vatan bilgisayar sayfasında da çözünürlük 4K ULTRA HD ve Yenileme hızı 120 hz olarak belirtilmiş. Eve gelen servis görevlisi fabrika ile yaptığı görüşmede gelen whatsap görselinde aynı şeyi beyan etmişler fakat servis fişine evet bu ürün 1080p 120 hz ama 4k 60 tır yazacağına evden çıkıp gittikten sonra e servis fişine "üründe sorun yoktur yazmış" Ben vatandan aldığım için vatan bilgisayarı tüketici hakem heyetine şikayet ettim. 6502 kanun gereğince ürünün bu özellikleri taşıyan bir ürünle değişmesi yada ürünün piyasa fiyatından ücret iadesini istedim. gelişmeleri size buradan bildireceğim.
Aynı durum GHO 9900 oled versiyonunda da var. Hdmi 2.1 olduğu belirtilmiş, bir alt seride (9700) hdmi 2.0 var sanırım. Bazı forumlarda hdmi 2.1 desteklediği için 4k’da 120hz alıyorum denmiş ama ne kadar doğru bilemiyorum. Sizin durumla karşılaştırınca muhtemelen GHO 9900 serisi de 4K@120hz vermiyordur diye düşünüyorum.

Aynı durum GHO 9900 oled versiyonunda da var. Hdmi 2.1 olduğu belirtilmiş, bir alt seride (9700) hdmi 2.0 var sanırım. Bazı forumlarda hdmi 2.1 desteklediği için 4k’da 120hz alıyorum denmiş ama ne kadar doğru bilemiyorum. Sizin durumla karşılaştırınca muhtemelen GHO 9900 serisi de 4K@120hz vermiyordur diye düşünüyorum.
eklediğim resimlerde PS5 PRO ekran görüntüsü var zaten orada da HDMI 2.0 limitlerine takıdığını belirtiyor. HEM ps5 pro orjinal hdmi kablo hemde paugge hdmi 2.1 8k destekli kablo ile denedim sonuç değişmiyor. Donanım olarak olsa bile yazılımsal olarak desteklemiyor olabilir. Dolayısı ile bu ürün 4k 120 hz veremiyor. zaten 1080p deki 120 hzi simule ediyorda olabilir. Yani 60 hzi yükselterek yapıyordur. kaynaktan gelen 120 hzi veremiyor olaiblir. çünkü aida 64 te paneli 1080p 60 hz olarak görüyor. yani bu tv 4K olmayabilir. Windowstaki süper çözünürlük gibi sanal 4k çözünürlüğe çıkıyordur. Bu özellik pclerde yıllardır var. Yani bırakın 4K 120 hz ve HDMI 2.1 i bu tv 1080p 60 hz ve hdmi 2.0 destekli. Servis EDID sürümünü edid 2.1 seçsede değişen bir şey yok. Yerli markaların çoğu bu şekilde.

eklediğim resimlerde PS5 PRO ekran görüntüsü var zaten orada da HDMI 2.0 limitlerine takıdığını belirtiyor. HEM ps5 pro orjinal hdmi kablo hemde paugge hdmi 2.1 8k destekli kablo ile denedim sonuç değişmiyor. Donanım olarak olsa bile yazılımsal olarak desteklemiyor olabilir. Dolayısı ile bu ürün 4k 120 hz veremiyor. zaten 1080p deki 120 hzi simule ediyorda olabilir. Yani 60 hzi yükselterek yapıyordur. kaynaktan gelen 120 hzi veremiyor olaiblir. çünkü aida 64 te paneli 1080p 60 hz olarak görüyor. yani bu tv 4K olmayabilir. Windowstaki süper çözünürlük gibi sanal 4k çözünürlüğe çıkıyordur. Bu özellik pclerde yıllardır var. Yani bırakın 4K 120 hz ve HDMI 2.1 i bu tv 1080p 60 hz ve hdmi 2.0 destekli. Servis EDID sürümünü edid 2.1 seçsede değişen bir şey yok. Yerli markaların çoğu bu şekilde.
Sizin tv’niz için demedim, Grundig’in OLED serisinde de aynı muhabbet dönüyordu, ona atıfta bulundum. Bu arada hdmi çıkışlarından yalnızca biri hdmi 2.1 destekliyordur muhtemelen. Ona dikkat ettiniz mi? İkinci olarak Aida 64’ü harici bir tv box’tan mı yoksa kendi üzerinde gelen android tv üzerinden mi açtınız?

Sizin tv’niz için demedim, Grundig’in OLED serisinde de aynı muhabbet dönüyordu, ona atıfta bulundum. Bu arada hdmi çıkışlarından yalnızca biri hdmi 2.1 destekliyordur muhtemelen. Ona dikkat ettiniz mi? İkinci olarak Aida 64’ü harici bir tv box’tan mı yoksa kendi üzerinde gelen android tv üzerinden mi açtınız?
Evet evet biliyorum. AIDA 64 testini android tv üzerinden yaptım. Yani kendi google playinden indirdim. Ama orada şöyle bir durumda olabilir yani arayüz 1080p de çalışıyor olabilir belki netflix açınca orada 4k video başlattığında 4k ya çıkıyordur. Onu net bilmiyorum. ama tüm HDMI portlarını denedim. HDMI 2.1 kesinlikle yok. yada En azından 4K 120 hz destekleyen protokolü desteklemiyor olabilir. o konu şaibeli.

Bu arada servisi 2. kez çağırdım fabrikadan gelen bilgi üzerine servis fişine yazdı bu tv 1080p120 hz 4k@60hz çalışır özelliği bu şekildedir diye.

Evet evet biliyorum. AIDA 64 testini android tv üzerinden yaptım. Yani kendi google playinden indirdim. Ama orada şöyle bir durumda olabilir yani arayüz 1080p de çalışıyor olabilir belki netflix açınca orada 4k video başlattığında 4k ya çıkıyordur. Onu net bilmiyorum. ama tüm HDMI portlarını denedim. HDMI 2.1 kesinlikle yok. yada En azından 4K 120 hz destekleyen protokolü desteklemiyor olabilir. o konu şaibeli.
Bu arada servisi 2. kez çağırdım fabrikadan gelen bilgi üzerine servis fişine yazdı bu tv 1080p120 hz 4k@60hz çalışır özelliği bu şekildedir diye.
4K@60hz olması lazım zaten. 4K veremiyorsa zaten UHD olarak satılamaz, benim bilgim de 4K’da 60hz şeklinde çalıştığı. Ama bazı kullanıcı yorumlarında GHO 9900 serisinde hdmi 2.1 portu olduğu için 4K’da 100-120hz’e çıkabildiği söylenmiş. Anlık FPS ve ekran çözünürlüğünü görmek için aplikasyonlar vardı, isimlerini hatırlamıyorum, bir de o uygulamalarla deneyin isterseniz. Belki platformlarda içerik izlerken 4K’ya geçiyordur. Android Tv ayarlarından da ekran çözünürlüğünü minimum 4K@60hz olarak ayarlayın. Netflix’te kendiliğinden içeriklerde “Ultra HD 4K” ibaresi gözükecektir. Tabii Netflix’in veri kullanım ayarlarını da en yükseğe çekin (4K’yı wifi’da kullanıcaksanız wifi’yı, mobil veride kullanıcaksanız mobil veriyi en yükseğe getirin).

Bu arada şimdi aklıma geldi, Android TV’nin Google Lisans durumu nedir? L3 mü, L1 mi? Ondan dolayı da 4K alamıyor olabilirsiniz. Böyle bir şey varsa harici bir L1 lisansa sahip android tv box almanız gerekicek.

Merhabalar,

Aklıma geldi, acaba yeni yazılım falan var mı diye Grundig sitesinde seri no ile kontrol ettiğimde "GO/Delta2/GO.Delta2.V02.006.00-0078.rar" ismind eyeni bir yazılım gördüm. Mart 2025 içerinde oluşturulmuş görünüyor. Lakin, iki farklı usb bellek ile yüklemeyi denedim ama cihaz algılamadı bile. Tahminime göre sitede hata var ve bu yazılım farklı/yeni bir modelin/anakartın yazılımı. Uyumlu olmadığından cihaz yüklemiyor sanki.

Merhabalar,

Merhaba. Benim TV ye biraz önce güncelleme geldi.

Ekli dosyalar

• IMG_20250522_210924.webp
    IMG_20250522_210924.webp
    59.8 KB · Görüntüleme: 82
Merhaba. Benim TV ye biraz önce güncelleme geldi.

Merhaba,

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

Bahsettiğim yazılım bu görünüyor. Ancak benim cihazda çıkmadı. Benimkisi ilk üretimlerden (Aralık 2023 sanırım). Artık kart versiyon farkı mı var, yahut sunucuya yüklenmesin diye parti parti mi dağıtıyorlar bilemiyorum. Cihazı standbyda bırakıp çıktım, belki arar bulur.

Fark ettiğiniz önemli ± değişiklik var mı?

Merhaba,

Bahsettiğim yazılım bu görünüyor. Ancak benim cihazda çıkmadı. Benimkisi ilk üretimlerden (Aralık 2023 sanırım). Artık kart versiyon farkı mı var, yahut sunucuya yüklenmesin diye parti parti mi dağıtıyorlar bilemiyorum. Cihazı standbyda bırakıp çıktım, belki arar bulur.

Uydu yayınlarında görüntü kalitesinde bi tık artış hissettim gibi. Psikolojik de olabilir. 🙂 Onun dışında arayüzde ufak tefek değişiklikler var.

Ya arkadaşa TV alacağız ama Max 25k bütçe var. 65 inç olsun istiyoruz. Toshiba 65UA3E63DT ürününün bu 65inç grundigten herz dışında aşağı kalır yanları nelerdir?

Merhaba,

Yazılım güncellemesinden sonra arka ışık kontrolü çalışmaz hale geldi, sadece ışık sensörünü aç kapat yaparak anlık olarak etkin hale getirebiliyorum sonra tekrar işlevsiz kalıyor aynı zamanda ekran parlaklığında da düşüş mevcut kontrol eder misiniz?

Yazılım güncellemesinden sonra arka ışık kontrolü çalışmaz hale geldi, sadece ışık sensörünü aç kapat yaparak anlık olarak etkin hale getirebiliyorum sonra tekrar işlevsiz kalıyor aynı zamanda ekran parlaklığında da düşüş mevcut kontrol eder misiniz?
75ghu9000 de aynı arka ışık 0 a getiriyorum hiç birşey olmuyor kanal değişince foksiyona geçiyor bide youtube bazen kendi kendine karartıyor ekranı sizde de aynımı

75ghu9000 de aynı arka ışık 0 a getiriyorum hiç birşey olmuyor kanal değişince foksiyona geçiyor bide youtube bazen kendi kendine karartıyor ekranı sizde de aynımı
Aynı şekilde youtube da kararma oluyor bazen aydınlanıyor. Arka ışık ayarı yapamamak ciddi bir kusur. Şu hdr daki patlama olayını uzun zamandır çözemiyorlar, şimdi birde bu eklendi maşallah!!!
Mi box 3. nesil satın aldım hdr videolarda beyaz patlaması kesinlikleı olmuyor görüntü canavar gibi..bu sorunların acilen giderilmesi gerek yetkili kişiler umarım foruma bakıyordur...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri