Yani şu askere giden herkes maşallah Yüzbaşı Binbaşı dövüp de gelmiş de sanırım bir tek ben bu kadar dayak yedim geldim
Herkesin mutlaka hiç unutmadığı askerlik anıları vardır. Sevgili
@Vesteloji bir konu başlığında az önce aklıma girince dedim ki yahu niye bi ASKERLİK ANILARI konu başlığımız olmasın?
Ben acemiliğimi Manisa 8 inci Piyade Alayında yaptım. Hayatımın en zor yazlarından biriydi diyebilirim ve yine hayatımda en çok kilo kaybına uğradığım dönem.
Şu aşağıda gördüğünüz sağdan ikinci iskeletor ben oluyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 2133
Daha sonra dağıtım yerim olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Havacılık Birlik Komutanlığına gittim.
İzmirden Mersin ve Taşucu üzerinden vapur ile 8 saatte Kıbrıs, (Şaka değil 8 saatte ve vapur) Yolculuk gece yapıldığı için belli ki mesai başlamadan karaya varmak istemediler.
Meslekten dolayı yırtarım, Nasılsa Elektronikçi bulamazlar benim gibi, Kademede askerlik bitiririm derken ben......
Ekli dosyayı görüntüle 2134
Kendimi Ani Müdahale Mangasında buluverdim. Bütün askerliğim eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat, eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat, eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat şeklinde geçti.
''Şafak Doğan Güneş'' dediğimde 21:00/23:00 - 05:00/07:00 devriyem vardı. Askerliğim boyunca tutmadığım gitmediğim tek bir nöbetim yok. Sadece Son devriyemi Sağ olsun ''Şahin Aydemir'' vardı o almıştı da son gece ''Sivilleri çekti'' havasını ben de yaşayabilmiştim.
Arada reviri de bana kitlediler, taburun su kuyularının klorlanması ve bölük ilaçlanması dahil .
Ekli dosyayı görüntüle 2135
Tüm bunlar yetmedi, Aşağıda gördüğünüz pancar motorlu minik traktörümsü ŞEY ile üstündeki MAN kamyonların ısıtma zımbırtısından bozma ilçalama makinesi ŞEYİ ni de bana kitlemelerini bırakın bir de zimmetlediler.
Ekli dosyayı görüntüle 2136
Bu da inşaat çalışmalarımızdan birisinden. Askeri alan içerisinde Meydan Harekat Binası, Çim saha ve akla gelebilecek her türlü inşaat işinde çalıştık çok şükür.
Ekli dosyayı görüntüle 2137
Bu arada sizlere, 2 Kolordu ve 1 de Kara Kuvvetleri denetlemesi geçirdiğimi söylemişmiydim?
Ekli dosyayı görüntüle 2138
Aaaaa çok afedersiniz, arada ''Eli yüzü düzgün'' gerekçesi ile Taburda verilen yemekte garsonluk yaptığımı söylemeyi unutursam olmaz.
Piyanist Şantör kılıklı olen bendenizin yanındaki küçükhanım ''Aaaah Memediiiim'' şarkısını söyleyen Zeynep
Ekli dosyayı görüntüle 2139
Evet evet, biliyorum, bu başlıkta hepinizin içini dökeceği çok konu var fakat baştan uyarmak isterim, ''Nöbet bile tutmadım'' ''Yatarak geçirdim'' söylemlerine karşı, askere 15 ay diye gidip 18 ay kazığını da yiyip gelmiş birisi olarak çok hassasiyetim var belirteyim