Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi VESTEL QA SERİSİ Mİ? Q MU? VS...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Blade2023

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhaba, Adem abi ve arkadaşlar. Şartlar gereği Vestel ya da Grundig dışında televizyon alamayacağım. Merhaba, Adem abi. Şartlar gereği Vestel ya da Grundig dışında televizyon alamayacağım. Bütün platformları seyrediyoruz. Film izlemeyi seviyoruz. Uzaklık 3metre. 65" istiyoruz. Maç seyretmeyi seviyorum. Mevcut tvim 2014 MODEL LG 49UB830V. 65QA9700 olabilir. Botech var. Android olmayan ama özellikleri çok daha iyi olan modelde olabilir. Şimdiden teşekkürler abi. İyi günler. platformları seyrediyoruz. Film izlemeyi seviyoruz. Uzaklık 3metre. 65" istiyoruz. Maç seyretmeyi seviyorum. Mevcut tvim 2014 MODEL LG 49UB830V. 65QA9700 olabilir. Botech var. Android olmayan ama özellikleri çok daha iyi olan modelde olabilir. Şimdiden teşekkürler abi. İyi günler.

şu an internet fiyatı 14576 tl . acaba mağazalarda aynı fiyata veriyorlar mı? yada daha mı ucuz
17.149 TL Vatan'da. Personel indirimiyle 17.000 TL oldu. 1.680 TL (+3) yıl ilave garantiyle toplam 6 yıl Garanti yaptırdım. Toplam maliyeti 18.680 TL ve 10 Ay Fibabanka vadesiz krediyle satın aldım.

Tv kuruldu. Görüntü olsun, ses olsun(bas hariç) gayet tatmin edici. İyi ki 65" tercih etmişim. Hiç sırıtmıyor. Sıcağı sıcağına yazıyorum. İki kumanda çıktı. Küçük kumandası pratik ama malzeme kalitesi basit. Ses komut henüz çalışmıyor. Ayarlardan çözerim sanırım. Tek gördüğüm dezavantajı, Adem hocamızın son yazısında bahsettiği Işık süzmesi! Dikkatli bakarsam gözüme çarpıyor. Siyah geçişlerde zaten bariz belli oluyor. Resimleri de paylaşıyorum. Bu sanırım normal mi Adem Hocam? Bu arada telefon abartılı çekiyor bı kadar yoğun değil.

Ekli dosyalar

• IMG_20230218_202234_edit_526085306033785.jpg
    IMG_20230218_202234_edit_526085306033785.jpg
    21.3 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20230218_202200.jpg
    IMG_20230218_202200.jpg
    53.4 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20230218_202129.jpg
    IMG_20230218_202129.jpg
    60.4 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20230218_201820_edit_525849074716113.jpg
    IMG_20230218_201820_edit_525849074716113.jpg
    61.3 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20230218_201407_edit_525782371479144.jpg
    IMG_20230218_201407_edit_525782371479144.jpg
    74.4 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20230218_203410.jpg
    IMG_20230218_203410.jpg
    33.5 KB · Görüntüleme: 41
Tv kuruldu. Görüntü olsun, ses olsun(bas hariç) gayet tatmin edici. İyi ki 65" tercih etmişim. Hiç sırıtmıyor. Sıcağı sıcağına yazıyorum. İki kumanda çıktı. Küçük kumandası pratik ama malzeme kalitesi basit. Ses komut henüz çalışmıyor. Ayarlardan çözerim sanırım. Tek gördüğüm dezavantajı, Adem hocamızın son yazısında bahsettiği Işık süzmesi! Dikkatli bakarsam gözüme çarpıyor. Siyah geçişlerde zaten bariz belli oluyor. Resimleri de paylaşıyorum. Bu sanırım normal mi Adem Hocam? Bu arada telefon abartılı çekiyor bı kadar yoğun değil.
Üründe belli oranda sehim var belli. Yalnız çekimlerden kadraj yanılsaması olduğu da belli.
Gerçek gözünüz ile gördüğünüz sizi ne derece mutlu etti orası önemli.

Üründe belli oranda sehim var belli. Yalnız çekimlerden kadraj yanılsaması olduğu da belli.
Gerçek gözünüz ile gördüğünüz sizi ne derece mutlu etti orası önemli.
Genel olarak mutlu etti Hocam. Gözü yoran bir renk karmaşası yok. Bazı sahnelerde sehim oluyor ama rahatsız edici değil. Uydu alıcısı çok güzel. Kanalların görüntü kalitesi güzel. Hocam anlamadığım DNR, MPEG NR, LUMA, DI FİLM MODU, DE-CONTOUR, MJC ne işe yarıyor? En iyi sonucu elde etmek için ayarlarını nasıl yapmalıyız?

Genel olarak mutlu etti Hocam. Gözü yoran bir renk karmaşası yok. Bazı sahnelerde sehim oluyor ama rahatsız edici değil. Uydu alıcısı çok güzel. Kanalların görüntü kalitesi güzel. Hocam anlamadığım DNR, MPEG NR, LUMA, DI FİLM MODU, DE-CONTOUR, MJC ne işe yarıyor? En iyi sonucu elde etmek için ayarlarını nasıl yapmalıyız?
Bunların her birinin etkin olması gereken veya pasif olması gereken yerler var.

Yani atarilerdeki bölüm sonu canavarlarını yenmek için tüm tuşlara bastığımız gibi bunların hepsi açık veya hepsi kapalı olması durumu bir anlam ifade etmiyor hatta bazen olumsuz etki oluşturuyor.

Sevgili @İlteriş Yılmaz ile bir Televizyon Terminolojisi yapmayı planladık hatta notlarımız içerisisnde var fakat hayatın olağan akışında bunu yapmaya vakit bulamadık.

İlk fırsatta hepsini tek tek izah edelim sizlere.

Hayırlı olsun d-led panellerde maalesef blu üretiminde kullanılan saç kağıt gibi .E-led lerde sehim olayının düşük olması ise LGP dediğimiz yansıtıcı katmanın sert ve paneli tamamı ile desteklemesinden dolayı neredeyse yok denecek kadar az AMA istenilen kontrast oranını alamıyoruz artı panel birde IPS ise :confused:

Bunların her birinin etkin olması gereken veya pasif olması gereken yerler var.

Yani atarilerdeki bölüm sonu canavarlarını yenmek için tüm tuşlara bastığımız gibi bunların hepsi açık veya hepsi kapalı olması durumu bir anlam ifade etmiyor hatta bazen olumsuz etki oluşturuyor.

Sevgili @İlteriş Yılmaz ile bir Televizyon Terminolojisi yapmayı planladık hatta notlarımız içerisisnde var fakat hayatın olağan akışında bunu yapmaya vakit bulamadık.

İlk fırsatta hepsini tek tek izah edelim sizlere.
Valla muhteşem olur Hocam. Şimdiden emeğinize sağlık. Sevgili İlterişe de selamlar.

Hayırlı olsun d-led panellerde maalesef blu üretiminde kullanılan saç kağıt gibi .E-led lerde sehim olayının düşük olması ise LGP dediğimiz yansıtıcı katmanın sert ve paneli tamamı ile desteklemesinden dolayı neredeyse yok denecek kadar az AMA istenilen kontrast oranını alamıyoruz artı panel birde IPS ise :confused:
Teşekkür ederim.

Televizyon gerçekten enteresan.Youtube'da 2160p HDR videolarda inanılmaz bir performans gösteriyor. Aynı şekilde platformlarda çok yüksek kaliteli film yada belgesellerde harika işler çıkartıyor. Lakin karanlık sahnelerde "Sehim" olayı çok can sıkıcı düzeyde. Sahneyi lekeli lekeli seyrediyoruz. 2014 model LG 49UB830V televizyonumda asla böyle bişiy yaşamadım. Sizce bu durum normal mi? Tv'de vir sıkıntı olabilir mi? Ona göre servisi arayacağım? Resimleri de bırakıyorum.
IMG_20230219_144305.jpg
IMG_20230219_144305.jpg
IMG_20230219_144526.jpg
IMG_20230219_144538.jpg
IMG_20230219_144600.jpg

Televizyon gerçekten enteresan.Youtube'da 2160p HDR videolarda inanılmaz bir performans gösteriyor. Aynı şekilde platformlarda çok yüksek kaliteli film yada belgesellerde harika işler çıkartıyor. Lakin karanlık sahnelerde "Sehim" olayı çok can sıkıcı düzeyde. Sahneyi lekeli lekeli seyrediyoruz. 2014 model LG 49UB830V televizyonumda asla böyle bişiy yaşamadım. Sizce bu durum normal mi? Tv'de vir sıkıntı olabilir mi? Ona göre servisi arayacağım? Resimleri de bırakıyorum. Ekli dosyayı görüntüle 630Ekli dosyayı görüntüle 630Ekli dosyayı görüntüle 631Ekli dosyayı görüntüle 632Ekli dosyayı görüntüle 633
Karanlık sahnelerde başımızın derdi.
İzleyici için izleme esnasında belirgin olan ve sahnenin ahengini bozan her unsur neticede kusurdur.

Bacanağıma gittiğimde onun 55" düz led vestel tvsinde ilk dikkatimi çeken şey bu olmuştu. Maalesef çok kötü bir durum. Şükrediyorum bendeki qled bu kadar değil. Bence değişim isteyin. Hatta Adem üstadım daha iyi bilir, sanki va panellerde bu tarz bulutlanma ışık sızmaları daha az gibiydi diye hatırlıyorum. Toshiba 65 serisine değişim isteyebilirsiniz gerekirse ücret farkıyla.

Bacanağıma gittiğimde onun 55" düz led vestel tvsinde ilk dikkatimi çeken şey bu olmuştu. Maalesef çok kötü bir durum. Şükrediyorum bendeki qled bu kadar değil. Bence değişim isteyin. Hatta Adem üstadım daha iyi bilir, sanki va panellerde bu tarz bulutlanma ışık sızmaları daha az gibiydi diye hatırlıyorum. Toshiba 65 serisine değişim isteyebilirsiniz gerekirse ücret farkıyla.
Müşteri temsilcisiyle görüştüm. Home tuşuna bastığınızda genel menüde de ışık sızması olursa, karasal yayında da olursa "biz bu ürün sıkıntılı deriz" dedi. Bende yok ama bazı film ve görüntülerde oluyor. Can sıkıcı. Çıplak gözle bakıyor gibi bir resim ayarı yaptım.
IMG_20230219_194804.jpg

Müşteri temsilcisiyle görüştüm. Home tuşuna bastığınızda genel menüde de ışık sızması olursa, karasal yayında da olursa "biz bu ürün sıkıntılı deriz" dedi. Bende yok ama bazı film ve görüntülerde oluyor. Can sıkıcı. Çıplak gözle bakıyor gibi bir resim ayarı yaptım. Ekli dosyayı görüntüle 637
Bu haliyle normal gözüküyor. Akşamları parlaklığı biraz kısarak çözülebiliyor. Ya da en kötü lambader açık bırakacaksınız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri