Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Samsung Tv hakkında

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Sinan

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem hocam Samsung Tv hakkındaki videolarınızı, Forumdaki yazılarınızı da özenle okudum ve sizi YouTube de sıkı takip ediyorum.
Samsung 60Bu8000 modelini önermişsiniz. Ve ben 55Bu8100 modelini almak istiyorum.
Benim sorum şu; Samsung 55bu8000, 55bu8100 ve 55bu8500 modelleri arasında sadece ayak standı farklı, diğer bütün özelliklerinin aynı olduğunu okudum. En doğru yanıtı sizden alacağımı düşündüğüm için yazmak istedim. Bu bilgi doğrumu, panelleri aynı mı ?
Bu konuda bilgilendirebilir misiniz ?
Şimdiden zaman ayırıp vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.

Adem hocam Samsung Tv hakkındaki videolarınızı, Forumdaki yazılarınızı da özenle okudum ve sizi YouTube de sıkı takip ediyorum.
Samsung 60Bu8000 modelini önermişsiniz. Ve ben 55Bu8100 modelini almak istiyorum.
Benim sorum şu; Samsung 55bu8000, 55bu8100 ve 55bu8500 modelleri arasında sadece ayak standı farklı, diğer bütün özelliklerinin aynı olduğunu okudum. En doğru yanıtı sizden alacağımı düşündüğüm için yazmak istedim. Bu bilgi doğrumu, panelleri aynı mı ?
Bu konuda bilgilendirebilir misiniz ?
Şimdiden zaman ayırıp vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.
Merhaba, bilgi doğrudur :ok

Adem bey merhaba,
BU8000 crystal uhd ,BU8500 ise dinamik crystal diye geçiyor diye biliyorum.
Ayrıca BU8500 in panel özelliklerinin daha iyi olduğunu Samsung yetkilisi tarafından duydum.
8500 için parlaklığının biraz daha yüksek olduğunu söylediler bana ve 8000 serisinin hepsi dinamik kristal panele sahip.

Size paylaşılan bilgilere itirazım yok, bakış açılarımızın farklı olması nedeniyle konuları farklı yorumlamamız da gayet doğal.
Mesela aynı panel aynı anakart aynı BLU kullanıp birisinin BLU gerilimini 196VDC diğerinin ise 184VDC olarak ayarlayıp birisine dinamik birisine statik diğerine ekolojik dendiğinde bana bir anlam ifade etmiyor aradaki fark o.

Yani size zaten normal LCD tv yi yıllarca o hali ile pazarlayan kapitalist düzen, araya bir katman ekleyip (QDEF) bir de afilli bir isim çakıp (QUANTUMDOT) aynı malı değişik isim ve yazılım ile daha pahalıya satmaya devam etti.

Ben teknolojiye karşı birisi değilim ama bir teknolojide YETER ARTIK diyecek düzeyde isim oynamaları yapılıp insanlara daha fazla mal satabilmenin yolunu bulmuş bu zihniyete karşıyım.

Sizlere bu bilgileri paylaşan arkadaşlardan lütfen bu 2-3 socüklü cümlelerin teknolojik açıklamalarını ama teknik terimlere boğup hiçbirşey anlamamanızı sağlayacak zırvaları değil, gerçek teıknolojik açıklamalarını yapmalarını isteyiniz.

Mesela Dinamik kristal ile kristal uhd arasında ne fark varmış bunu bize nasıl açıklayabilirler?

Şunu söyleyebilirler mi mesela? ''Dinamik kristal olanda şu teknolojiye sahip paneli kullandık ama kristal uhd olanda bu teknolojiye sahip olanı kullandık.''

X markanın üreticisine bakıyorum, kasa aynı kasa, ledler aynı ledler, anakart aynı anakart, panel aynı panel ama birisinde Y özelliğini yazılım ile kapatmış ve adına Canavar demiş, diğer modelde o özelliği açık bırakıp Süper Canavar demiş. Halbuki mal aynı mal, Yazılım ile bir kodlama değişikliği ile adam segment oluşturmuş.

Ben de diyorum ki BU8000 ile BU8500 arasında (Araya diğerlerini de ekleyebilirisniz) ne gibi bir donanımsal fark olduğunu bunu size söyleyenlerin açıklaması lazım.

Biz burada bir bilgi paylaşıyorsak altını dolu dolu besliyoruz, argümanlarımızı sunuyoruz, söküp parçalıyoruz ve söylediklerimizin doğruluğunu ispat ediyoruz.
Doğal olarak karşı iddiada bulunanların da bunu aynı şekilde bunu uygulamasını bekliyoruz.
Somut bir şekilde ''BU8000 de BN43X711 anakart ve LSC345 panel ama BU8500 olanda ise BN43Y811 anakart ve LSD456 panel kullanıldı'' diyebiliyorlar mı?
Bize bunu sunsunlar ondan sonra oturup tartışalım yoksa kimse darılmasın ama bir satış görevlisinin ezberletilmişlikleri ile bilgilerimin kıyaslanmasına şirin baba gibi optimist bakamayacağım :)

Bu arada büyük oğlum da satış görevlisidir, kader bu ya pazarlama mezunu ve en eleştirdiğim iş kolunda çalışıyor :) Dolayısı ile burada bir iş kolunu küçümsüyor olmak değil amacım, sadece bu arkadaşların görevi size mal satmak, o mal satılsın diye size her türlü ezberlenmiş cümleyi kurmak üzere eğitilmiş insanların anlattıkları ile bana gelmeyin lütfen.

Haaa şu olur, bana deyin ki 'Ben bunların farkındayım ama iki tık fazla ledler daha parlak yansın diye bize atılan bu kazığı umursamıyorum'' o zaman zaten ortada tartışacak bir şey yok. Ama neticede çıkış noktamıza gelmiş oluruz, mal aynı mal, sadece size segment oluşturmak için algoritmalarda oynama yapılıyor bu modellerde.

Bunun dışında ben size BU serisi ile Q serisi aynı demek, ne olursa olsun fiziksel farklılık da var, panel üreticilerinde ve panel algortimalarında da fark var.

Adem hocam dediklerinize kesinlikle katılıyorum QLED leri bile lcd nin üzerine bir parça ekleyip pazarladilar gerçekten.
BU8500 in renk skalasının daha iyi olduğunu ve yazılımsal olarak 120HZ desteklediklerini söylediler tâbi ne kadar doğrudur bilemeyiz.
Ayrıca,
50UQ81 VA panelini satın almıştım fakat normale göre yanlardan fazla renk kaybettiği için iade etmiştim.
Samsung'un BU8000 gibi VA panellerini mağaza da incelediğimde yanlardan renk kaybetme de gerçekten çok iyidi, UQ serisine göre bu kadar farklı olması beni şaşırttı. Bunun belli başlı bir açıklaması var mıdır?
Son olarak
55UQ81(IPS)
55BU8000
55BU8500

TV lerinden hangisini önerirsiniz ?
Teşekkür ederim

BU8500 in renk skalasının daha iyi olduğunu ve yazılımsal olarak 120HZ desteklediklerini söylediler tâbi ne kadar doğrudur bilemeyiz.
Bakınız bu dahi ne derece ezbere ürün satmaya çalıştıklarının göstergesidir çünkü 55'' 65'' ve 75'' BU8000 ve BU8500 serisinde kesinlikle 120hz desteği yoktur.

Haaa ''biz yazılımsal demiştik'' diyecek olurlarsa bu da saçmalık çünkü bu ürünlerde yazılımsal dedikleri FRR desteği 2200hz dir. Donanımsal yenileme hızı 60hz dir.

Şuna katılırım, 8500 8000 den daha iyi gösteriyordur, kişiye göre değişir ama doğrudur neden? çünkü 8500 daha iyi gösterip segment oluşturmuş olsunlar diye 8000 in frenine basılmıştır algoritma ile oynanarak olay bu.

UQ81 bir tık hayal kırıklığı oluşturdu kullanıcı tarafında, ayrıca sıradışı özel bir durum yok ise LG kulvarına pek girmiyorum.

LG den beyaz eşya önerirdim arada, muhtemelen yarın yayınlayacağım bir LG bulaşık makinesine şaşıracaksınız, Daha 2 yaşında makine, garantisi bitmeden fıskiye kolları eğrilmiş, kapı contası erimiş hemde bariz erime ve firma merkezden ücretsiz onarım için onay aldıkları bilgisi paylaşmış tüketiciye.

ÜCRETSİZ ONARIM İÇİN ONAY ALMAK MI? ?

Bunlar çıldırmış kardeşim, bildiğin klasik LG mantığı işte. Yahu daha garantisi bitmemiş makinenin fabrikasyon hata ile contaları erimiş, kolları bükülmüş muhtemelen sıcaklıktan dolayı ve beyzadeler ücretsiz parça değişimine onay vermişlermişmiş.

Şunu Arçelik Vestel yapsa yer yerinden oynar Ülkemizde ama bu ithal markaların Türkiye Politikalarındaki rezaletlerine kimse sesini çıkarmıyor bizden başka.

Yani benden LG tavsiyesi kolay kolay çıkmaz ancak politikalarında değişiklik olur, tüketiciyi üzmezler, memnuniyet dönüşleri alırız biz de seve seve samsung gibi lg de öneririz.

Samsung kulvarında ise şu saatten sonra 8000 alsanız 8500 yıllarca aklınızda kalır bana göre.

Bakınız bu dahi ne derece ezbere ürün satmaya çalıştıklarının göstergesidir çünkü 55'' 65'' ve 75'' BU8000 ve BU8500 serisinde kesinlikle 120hz desteği yoktur.

Haaa ''biz yazılımsal demiştik'' diyecek olurlarsa bu da saçmalık çünkü bu ürünlerde yazılımsal dedikleri FRR desteği 2200hz dir. Donanımsal yenileme hızı 60hz dir.

Şuna katılırım, 8500 8000 den daha iyi gösteriyordur, kişiye göre değişir ama doğrudur neden? çünkü 8500 daha iyi gösterip segment oluşturmuş olsunlar diye 8000 in frenine basılmıştır algoritma ile oynanarak olay bu.

UQ81 bir tık hayal kırıklığı oluşturdu kullanıcı tarafında, ayrıca sıradışı özel bir durum yok ise LG kulvarına pek girmiyorum.

LG den beyaz eşya önerirdim arada, muhtemelen yarın yayınlayacağım bir LG bulaşık makinesine şaşıracaksınız, Daha 2 yaşında makine, garantisi bitmeden fıskiye kolları eğrilmiş, kapı contası erimiş hemde bariz erime ve firma merkezden ücretsiz onarım için onay aldıkları bilgisi paylaşmış tüketiciye.

ÜCRETSİZ ONARIM İÇİN ONAY ALMAK MI? ?

Bunlar çıldırmış kardeşim, bildiğin klasik LG mantığı işte. Yahu daha garantisi bitmemiş makinenin fabrikasyon hata ile contaları erimiş, kolları bükülmüş muhtemelen sıcaklıktan dolayı ve beyzadeler ücretsiz parça değişimine onay vermişlermişmiş.

Şunu Arçelik Vestel yapsa yer yerinden oynar Ülkemizde ama bu ithal markaların Türkiye Politikalarındaki rezaletlerine kimse sesini çıkarmıyor bizden başka.

Yani benden LG tavsiyesi kolay kolay çıkmaz ancak politikalarında değişiklik olur, tüketiciyi üzmezler, memnuniyet dönüşleri alırız biz de seve seve samsung gibi lg de öneririz.

Samsung kulvarında ise şu saatten sonra 8000 alsanız 8500 yıllarca aklınızda kalır bana göre.
Aynen öyle Adem bey,
UQ81 in görüntü performansı tam direkt karşıdan bakıldığından tamam gerçekten güzel fakat gerçekten az da olsa yan acıya geçildiğinde resmen saydam bir tabaka beliriyor televizyonda.
Dediğiniz çok doğru bu saatten sonra 8000 alsam gerçekten 8500 aklımda kalabilir.
60BU8000 şuanda 17 bin tl fiyatı ile beni çok çekti. Tek korkum direct led tercih etmem ve 60bu8000 de bulutlanma sorunu hakkında birkaç yorum okumam.
Onun haricinde farklı bir öneriniz varsa önerilere açığım.

Aynen öyle Adem bey,
UQ81 in görüntü performansı tam direkt karşıdan bakıldığından tamam gerçekten güzel fakat gerçekten az da olsa yan acıya geçildiğinde resmen saydam bir tabaka beliriyor televizyonda.
Dediğiniz çok doğru bu saatten sonra 8000 alsam gerçekten 8500 aklımda kalabilir.
60BU8000 şuanda 17 bin tl fiyatı ile beni çok çekti. Tek korkum direct led tercih etmem ve 60bu8000 de bulutlanma sorunu hakkında birkaç yorum okumam.
Onun haricinde farklı bir öneriniz varsa önerilere açığım.
Alternatif ürün mutlaka bulunur ancak bunun gibi hiç yok.
Edge led konusunda haklısın benim de tercihim değil. Yalnız evimde edge led 55KU7500 kullandığımı da hatırlatmak isterim :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri