Size paylaşılan bilgilere itirazım yok, bakış açılarımızın farklı olması nedeniyle konuları farklı yorumlamamız da gayet doğal.
Mesela aynı panel aynı anakart aynı BLU kullanıp birisinin BLU gerilimini 196VDC diğerinin ise 184VDC olarak ayarlayıp birisine dinamik birisine statik diğerine ekolojik dendiğinde bana bir anlam ifade etmiyor aradaki fark o.
Yani size zaten normal LCD tv yi yıllarca o hali ile pazarlayan kapitalist düzen, araya bir katman ekleyip (QDEF) bir de afilli bir isim çakıp (QUANTUMDOT) aynı malı değişik isim ve yazılım ile daha pahalıya satmaya devam etti.
Ben teknolojiye karşı birisi değilim ama bir teknolojide YETER ARTIK diyecek düzeyde isim oynamaları yapılıp insanlara daha fazla mal satabilmenin yolunu bulmuş bu zihniyete karşıyım.
Sizlere bu bilgileri paylaşan arkadaşlardan lütfen bu 2-3 socüklü cümlelerin teknolojik açıklamalarını ama teknik terimlere boğup hiçbirşey anlamamanızı sağlayacak zırvaları değil, gerçek teıknolojik açıklamalarını yapmalarını isteyiniz.
Mesela Dinamik kristal ile kristal uhd arasında ne fark varmış bunu bize nasıl açıklayabilirler?
Şunu söyleyebilirler mi mesela? ''Dinamik kristal olanda şu teknolojiye sahip paneli kullandık ama kristal uhd olanda bu teknolojiye sahip olanı kullandık.''
X markanın üreticisine bakıyorum, kasa aynı kasa, ledler aynı ledler, anakart aynı anakart, panel aynı panel ama birisinde Y özelliğini yazılım ile kapatmış ve adına Canavar demiş, diğer modelde o özelliği açık bırakıp Süper Canavar demiş. Halbuki mal aynı mal, Yazılım ile bir kodlama değişikliği ile adam segment oluşturmuş.
Ben de diyorum ki BU8000 ile BU8500 arasında (Araya diğerlerini de ekleyebilirisniz) ne gibi bir donanımsal fark olduğunu bunu size söyleyenlerin açıklaması lazım.
Biz burada bir bilgi paylaşıyorsak altını dolu dolu besliyoruz, argümanlarımızı sunuyoruz, söküp parçalıyoruz ve söylediklerimizin doğruluğunu ispat ediyoruz.
Doğal olarak karşı iddiada bulunanların da bunu aynı şekilde bunu uygulamasını bekliyoruz.
Somut bir şekilde ''BU8000 de BN43X711 anakart ve LSC345 panel ama BU8500 olanda ise BN43Y811 anakart ve LSD456 panel kullanıldı'' diyebiliyorlar mı?
Bize bunu sunsunlar ondan sonra oturup tartışalım yoksa kimse darılmasın ama bir satış görevlisinin ezberletilmişlikleri ile bilgilerimin kıyaslanmasına şirin baba gibi optimist bakamayacağım
Bu arada büyük oğlum da satış görevlisidir, kader bu ya pazarlama mezunu ve en eleştirdiğim iş kolunda çalışıyor

Dolayısı ile burada bir iş kolunu küçümsüyor olmak değil amacım, sadece bu arkadaşların görevi size mal satmak, o mal satılsın diye size her türlü ezberlenmiş cümleyi kurmak üzere eğitilmiş insanların anlattıkları ile bana gelmeyin lütfen.
Haaa şu olur, bana deyin ki 'Ben bunların farkındayım ama iki tık fazla ledler daha parlak yansın diye bize atılan bu kazığı umursamıyorum'' o zaman zaten ortada tartışacak bir şey yok. Ama neticede çıkış noktamıza gelmiş oluruz, mal aynı mal, sadece size segment oluşturmak için algoritmalarda oynama yapılıyor bu modellerde.
Bunun dışında ben size BU serisi ile Q serisi aynı demek, ne olursa olsun fiziksel farklılık da var, panel üreticilerinde ve panel algortimalarında da fark var.