Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Klimayı 2 saat önce açtım ve evden çıktım 2 saattir duvarları ve odayı yeterince ısıtmıştır diye düşünüyorum sonra eve geldim baktım klima 25 de ayarlı oda sıcaklığıda 25 derece klima en düşük fan modunda çalışıyorken tüketime baktım 1020 wat tüketiyor 30 saniye takip ettim bir anda 50wata düştü ve ardından 10 saniye içinde 10wata düştü ve kapattı kendini şuanda da 3 dk dır kapalı klima dış ortam sıcaklığı 15 derece umarım bu ani kapanış mevsimle alakalıdır ama sanmıyorum galiba Gree ler ısıtmada kısamıyor yeterince
Bayadır sormayı unutuyorum @REMZİ96 kardeşim gtech te ısıtıp durunca yani termostat sırasında iç ünite den çıt çıt genleşme sesi geliyor mu acaba.

Yarım saatten fazla oldu klima halâ çalışmadı oda sıcaklığı 24 derece 1000w dan sonra direk kapatmasının sebebi bu olabilir mi dış ortam sıcaklığı çok düşük olmadığı için klima kısmak yerine kapatarak daha çok tasarruf edeceğini düşünmüş olabilir mi

Bayadır sormayı unutuyorum @REMZİ96 kardeşim gtech te ısıtıp durunca yani termostat sırasında iç ünite den çıt çıt genleşme sesi geliyor mu acaba.
Termostatda soğuk üflemesi gerek ama klima hiç soğuk üflemedi ya sıcak üflüyor yada kapanıyor şuan kapalı mesela üfleme sıfır yarım saattir. Kasa genleşme sesi normal çalışmadayken geliyor

Yarım saatten fazla oldu klima halâ çalışmadı oda sıcaklığı 24 derece 1000w dan sonra direk kapatmasının sebebi bu olabilir mi dış ortam sıcaklığı çok düşük olmadığı için klima kısmak yerine kapatarak daha çok tasarruf edeceğini düşünmüş olabilir mi
Olabilir tabiki

Termostatda soğuk üflemesi gerek ama klima hiç soğuk üflemedi ya sıcak üflüyor yada kapanıyor şuan kapalı mesela üfleme sıfır yarım saattir. Kasa genleşme sesi normal çalışmadayken geliyor
Anladım.
Bildiğim kadarıyla gree de termostat sırasında minimal fan düzeyi daha düşük
o an kompresör kapalı ve oda sıcaklığını çevirdigi için oyuzden sana soğuk gelmeyebilir.

Ozaman dostum kapanınca fanı da kapatıyor diyebiliriz ?
Evet öyle oluyor. Mevsim şartları kaynaklı olabilir diye düşünüyorum klima tüketimi kısamadığı için havayıda çeviremiyor bence. Sadece bir düşünce kışın gerçek bilgilere ulaşacağız. Senin klimada kasa genleşme sesi durumu nasıl çok var mı ortalama ne sıklıkla geliyor

Evet öyle oluyor. Mevsim şartları kaynaklı olabilir diye düşünüyorum klima tüketimi kısamadığı için havayıda çeviremiyor bence. Sadece bir düşünce kışın gerçek bilgilere ulaşacağız. Senin klimada kasa genleşme sesi durumu nasıl çok var mı ortalama ne sıklıkla geliyor
Evet kışın gerçek verileri görebiliriz.

Benim klima da durum şöyle.
İlk aldığım sene kışın ısıtma yada termostat durumunda genleşme sesi sıfır dı ben o sezon hiç ses yaptığını duymadım görmedim.

Bu sene de yazın klimayı söktüm yıkadım geri taktım
Artık soğutmada hiç açmadım.

Şimdilerde ısıtma modunda çalıştırmaya başlayınca
İlk defa çıt şeklinde genleşme sesi duyunca şaşırdım
2gundur hem ısıtma hemde termostat sırasında küçük küçük çıt ediyor du sol taraf ağırlıklı.

Dikkatimi çekti komple söktüm baktım dedim acaba askı aparatından tırnağı falan mı çıktı yada bir yerlerin vidalarını mı gevşettim falan diye.

Az önce geri taktım takarken özendim vidaları güzelce sıktım.
Şimdi son durum şu ısıtmada sesi komple kesti genleşme sesi gelmiyor ama termostat sırasında öncekine göre az olmakla birlikte arada çıt ediyor

Ama şunu söyleyim ses çok tok yani rahatsız edici değil benim sökme amacım önceleri sesin olmaması idi.

Son olarak Aklıma gelen sökme takma esnasında petekler yada serpantin illaki biraz esnemistir zamanla oturur diye düşünüyorum.

İlk aldığım sene kışın ısıtma yada termostat durumunda genleşme sesi sıfır dı ben o sezon hiç ses yaptığını duymadım görmedim.

2gundur hem ısıtma hemde termostat sırasında küçük küçük çıt ediyor du sol taraf ağırlıklı.

Dikkatimi çekti komple söktüm baktım dedim acaba askı aparatından tırnağı falan mı çıktı yada bir yerlerin vidalarını mı gevşettim falan diye.

Şimdi son durum şu ısıtmada sesi komple kesti genleşme sesi gelmiyor ama termostat sırasında öncekine göre az olmakla birlikte arada çıt ediyor

Ama şunu söyleyim ses çok tok yani rahatsız edici değil benim sökme amacım önceleri sesin olmaması idi.

Son olarak Aklıma gelen sökme takma esnasında petekler yada serpantin illaki biraz esnemistir zamanla oturur diye düşünüyorum.
Bu tarz ürünleri sık söküp takmanın da belirttiğin gibi yan etkileri olabiliyor abi.

Bu tarz ürünleri sık söküp takmanın da belirttiğin gibi yan etkileri olabiliyor abi.
Tabiki abi sanırım bu 3 yada 4 üncü sökme oldu. ?
5.de olabilir tam hatırlamıyorum.

Çinli ler birgün Maraş'ı basıp yetti gari bu merak nedir rahat bırak şu makinayı derse şaşmam?
Şaka bir yana
Ne olursa olsun herşeyi tadında bırakmak lazım.

Normal şartlarda da zaten kasa kalın olduğu için ses çok tok yani çok çok yakınında oraya odaklanmış olmak gerekiyor duymak için.

??kliması midea aep olupta Forumda benim yazıları mı okuyan yada denk gelen arkadaşlara Şunu da belirtmek isterim ki.

Bu tür aletlere hassas davranılması gerektiği gibi usta, alışmış birisi ile normal birisi aynı sökmez ve takmaz mutlaka bir yerleri zorlar gevşetir yada kırabilir.

Senede 1kez temizlenmesi gereken bir ürünü ben 3 4 kez açtım mesuliyet tamamen bana aittir.

Atıyorum ben söküm yada geri takma esnasında

olduki bakır boru ları yada serpantin leri zorlayıp bir arızaya sebep olursam yada kart üzerindeki soketin kopması veya kapak kırılması vsvs durumunda servisi çağırınca kabullenmek zorundayım ücretli de yaptırmak zorunda yım.

Yani bu tür durumların garantiye girmediği nin bilincinde olarak kendi klimamı kendim söküp takıyorum.
Bu durumda sökülebilir olduğu için makinayı yada markayı suçlamak yersiz olacağı gibi haksızlık olur.
Ve bana yakışmaz.

Sonra benim forumda ki klima söktüğümü görüp te aha bende söktüm şöyle böyle oldu derseniz sizin sorununuz dur mesuliyet kabul etmiyorum:sopa1:hihi :hihi
Yani herkes kendinden ve kendi malından sorumludur.

Son düzenleme:

Geçen kış tüm kış veri ölçerek kullandın mı abi. Benim klimadan çok ses geliyor montaj sırasında klima tam oturmadı gibi yerine biraz bastırıp oturtdum ama genel malzeme kalitesi çok iyi ama böyle 15 saniyede bir çıt sesi rahatsız edici. 4 yönlü hava çevirici motorundan geliyor olabilir mi acaba pekte anlamam söküp baksam dicem :)

Geçen kış tüm kış veri ölçerek kullandın mı abi. Benim klimadan çok ses geliyor montaj sırasında klima tam oturmadı gibi yerine biraz bastırıp oturtdum ama genel malzeme kalitesi çok iyi ama böyle 15 saniyede bir çıt sesi rahatsız edici. 4 yönlü hava çevirici motorundan geliyor olabilir mi acaba pekte anlamam söküp baksam dicem :)
4 yönlü hava çevirici onu hiç duymadım :alala

Remzi kardeşim elin yatkın değilse aman elleme klimayı
Sen bana uyma hatta elin yatkın olsada elleme :affet
Bazı şeyleri ehline bırakmak gerekiyor.

Zaten fizik yasaları gereği genleşme sesi gayet doğal bir olay biliyorsun araç motoru tv ler birçok eşyada ısınıp soğur iken ufak tefek sesler gelir.
genelde de zamanla geçer gider.

Bunu sökmek kolay ama onu sökmek geçenlerde izlediğim video ya bakarsak zor duruyor.

normalde ben yine sökmez dim ah bu muhalefet lik merak ve kendi yapma çabam varya birgün başıma iş açacak yaw zaten klimamda bir sorunda yok tut sen küçücük çıtırtı geldi diye sök bak hazır sağlam malı da iyce laşka edecem?

aklım biraz geriden çalışıyor benim ulan yazın yıkamış sın klimayı senin neyine geri sökmek bir bekle sabırlı ol
Otursun parçalar iyice.

Benimde duvarın kendi terazisi berbat hatta sol köşe buvata doğru denk gelmiş ama arkasında ki metal brakete tam oturmuş uzaktan bakınca çıkık gibi dursada tırnakları tam oturmuş ve sıkıntı yok seninkide öyledir takma kafana.

Geçen Kış sezonu verisi de 2022 Aralık ta almıştım ben 15 gün Aralık'ta 2023 Ocak ayında da 30gun kullanım yapabildim biliyorsun Şubat 6da deprem oldu.

Ocak ayında 30/24 270kw tüketim yapmıştı.
Tüketim veri sini buralarda bir yerlerde yazmıştım ama Allah bilir hangi konuda yazdım hatırlamıyorum

Son düzenleme:
4 yönlü hava çevirici onu hiç duymadım :alala

Remzi kardeşim elin yatkın değilse aman elleme klimayı
Sen bana uyma hatta elin yatkın olsada elleme :affet
Bazı şeyleri ehline bırakmak gerekiyor.

Zaten fizik yasaları gereği genleşme sesi gayet doğal bir olay biliyorsun araç motoru tv ler birçok eşyada ısınıp soğur iken ufak tefek sesler gelir.
genelde de zamanla geçer gider.

Bunu sökmek kolay ama onu sökmek geçenlerde izlediğim video ya bakarsak zor duruyor.

normalde ben yine sökmez dim ah bu muhalefet lik merak ve kendi yapma çabam varya birgün başıma iş açacak yaw zaten klimamda bir sorunda yok tut sen küçücük çıtırtı geldi diye sök bak hazır sağlam malı da iyce laşka edecem?

aklım biraz geriden çalışıyor benim ulan yazın yıkamış sın klimayı senin neyine geri sökmek bir bekle sabırlı ol
Otursun parçalar iyice.

Benimde duvarın kendi terazisi berbat hatta sol köşe buvata doğru denk gelmiş ama arkasında ki metal brakete tam oturmuş uzaktan bakınca çıkık gibi dursada tırnakları tam oturmuş ve sıkıntı yok seninkide öyledir takma kafana.

Geçen Kış sezonu verisi de 2022 Aralık ta almıştım ben 15 gün Aralık'ta 2023 Ocak ayında da 30gun kullanım yapabildim biliyorsun Şubat 6da deprem oldu.

Ocak ayında 30/24 270kw tüketim yapmıştı.
Tüketim veri sini buralarda bir yerlerde yazmıştım ama Allah bilir hangi konuda yazdım hatırlamıyorum
Abi 4 yönlü hava çevirici dediğim hava üfleme kanadı işte ben tabirleri tam olarak bilmediğim için sallıyorum böyle ? şu hava üfleme kanadının içinde değil dışında ya bu modelde açılan kapağın ucunda sağa sola çeviriciler acaba ordan mı geliyor demek istedim :) Bide kahramanmaraşta 270 kw tüketim inanılmaz bir değer bizim bir abi var burda sürekli klima ile ısınıyor faturası 2-2,5 arası geliyor antepte elektiriğin kwh ı 1,5₺ ozaman burada 400 lira yakacak bukadar fark olmaması gerekiyor acaba senin evin yalıtımı mı güzel çünkü o bahsettiğim abinin evi müstakil yani yalıtımsız

Abi 4 yönlü hava çevirici dediğim hava üfleme kanadı işte ben tabirleri tam olarak bilmediğim için sallıyorum böyle ? şu hava üfleme kanadının içinde değil dışında ya bu modelde açılan kapağın ucunda sağa sola çeviriciler acaba ordan mı geliyor demek istedim :) Bide kahramanmaraşta 270 kw tüketim inanılmaz bir değer bizim bir abi var burda sürekli klima ile ısınıyor faturası 2-2,5 arası geliyor antepte elektiriğin kwh ı 1,5₺ ozaman burada 400 lira yakacak bukadar fark olmaması gerekiyor acaba senin evin yalıtımı mı güzel çünkü o bahsettiğim abinin evi müstakil yani yalıtımsız
Bahsettiğim şu ucundaki kanatlar orda birsürü motor var ve çok ağır birkaç kez merak edip söktüm :)

Ekli dosyalar

• IMG_0012.jpeg
    IMG_0012.jpeg
    30.2 KB · Görüntüleme: 25
Benim ev müstakil 2 katlı alt katta ben varım üst katta ev sahibi çok az güneş alıyor ve yalıtım sıfır tabana yenice bu sene parke yaptırdım.

Oda 20mt yalıtım yok hatta aşırı soğuklarda klimayı 30 a kadar çekiyordum kabaca 90 gün 7/24 açık kalıyor.
Kapatır sam 2 günde zor ısınıyor oda.
Bundan önce bende prime vardı 12lik oda 30/24
30gunde 300kw yakıyor du.
Bunlar prime için geçerli.

Şimdi Bu klimam 30kw fark attı ve set değeri olarak 3 derecede aşağı çekmek zorunda kaldık
Prime ile gündüz 29 30 setlerdik gece 27

Bunda gece 24 25 gündüz 27 yapıyoruz çünkü odada durulmuyor.
Hatta birgün gece 27de unutmuşum gece kalktım ki pişmişim?

Benim 2 komşu da klima ile ısınıyor yine müstakil ev yalıtım durumlarını sormadım kulağıma gelen 1.500 2 bin elektrik faturası şeklinde idi.

yani koca mahallede bir midea bende var gören olduğu zaman yadırgıyor bilen yok ne olduğunu ?

Benim ev müstakil 2 katlı alt katta ben varım üst katta ev sahibi çok az güneş alıyor ve yalıtım sıfır tabana yenice bu sene parke yaptırdım.

Oda 20mt yalıtım yok hatta aşırı soğuklarda klimayı 30 a kadar çekiyordum kabaca 90 gün 7/24 açık kalıyor.
Kapatır sam 2 günde zor ısınıyor oda.
Bundan önce bende prime vardı 12lik oda 30/24
30gunde 300kw yakıyor du.
Bunlar prime için geçerli.

Şimdi Bu klimam 30kw fark attı ve set değeri olarak 3 derecede aşağı çekmek zorunda kaldık
Prime ile gündüz 29 30 setlerdik gece 27

Bunda gece 24 25 gündüz 27 yapıyoruz çünkü odada durulmuyor.
Hatta birgün gece 27de unutmuşum gece kalktım ki pişmişim?

Benim 2 komşu da klima ile ısınıyor yine müstakil ev yalıtım durumlarını sormadım kulağıma gelen 1.500 2 bin elektrik faturası şeklinde idi.

yani koca mahallede bir midea bende var gören olduğu zaman yadırgıyor bilen yok ne olduğunu ?
Abi ozaman gerçekten insanlar midea kullanmayarak topuklarana sıkıyor ısıtma konusunda bukadar fark çok ciddi bir rakam kimisi 400₺ ye ısınırken kimisi 1,5 2 ye ısınması çok ciddi bir rakam insanlara bu konuda daha çok bilgi yaymalıyız :)

Abi şu klimaları uzay mekiği gibi yapıyorlar ya hasta oluyorum ???
Abi zaten bir açılışı var vzzz diye hafif bir makine sesi çıkarak açılıyor aha geliyor şovalye diyorum. Şuan klima tüketimlerinden ve gelen genleşme seslerinde mutlu olmasamda kullanışlılık bakımından üfleme kanadını bu şekilde yapmak ve sağ sol yönlendiricileri oraya koymak kullanış bakımından çok iyi hava sağ sol yaparken nerdeyse 360 derece çevirecek havayı ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri