Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Onvo OV55F950 Google TV Ana Konu, Detaylı İnceleme ve Panel Testi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

adilkahraman

İnce Eleyen
Kadim Üye
Arkadaşlar merhaba, vatan bilgisayardan 10.000 TL'ye (bankkart kampanyası ile 9.750 TL) almış olduğum Onvo OV55F950 model Google TV'nin incelemesini yaptım ve halen devam ediyorum. Öncelikle bu konuyu TV'yi daha yakından tanımak ve merak edilenleri cevaplandırmak için açıyorum. Ürünü incelerken fiyatının hakkını karşılama durumunu belirteceğim. Konu biraz uzun olacak, bol bol görsel ile birlikte kıyaslamayı eski televizyonuma göre yapacağım, eğer uzun uzun okuyamam derseniz şunu söyleyeyim, bu TV fiyat performans oranını fazlasıyla karşılamaktadır. O halde detaylara inelim.

Eski TV: Finlux 55FX760UA (Android TV, 1.5 GB ram, 4 GB depolama, HKC panel 8 bit)

Yeni TV: Onvo OV55F950 (Google Tv, 2 GB ram, 8 GB depolama, CSOT panel 8+2 bit)
Özellikler;

Ürünü ilk olarak vatan bilgisayarda iken yanında en az 20.000 TL'lik televizyonların bulunduğu stant üzerinde gördüm, doğal olarak yanındaki TV'lerin çoğunlukta qled olması ve diğerlerinin yüksek seri olduğu göz önüne alındığında mağazada görüntünün bana biraz soluk geldiğini söyleyeyim hatta ilk etapta acaba almalı mıyım? dedim. Ancak aynı stantta Grundig ve Vestel'in standart televizyonlarına (D-Led) göre fena durmadığını görünce ürünü almaya karar verdim.

Kurulum için Onvo müşteri hizmetlerini aradığınızda size bulunduğunuz lokasyondaki yetkili servisin numarasını veriyor ve siz yetkili servisi arayarak randevu talep ediyorsunuz, servis randevu tarihinde yarım saat kadar önce arayarak geleceklerini belirtip kurulumu gerçekleştiriyor, kurulum ücretsiz ve garanti süresi 2 yıl olarak işlem tamamlanıyor. Gelen servis ekibine teşekkür ediyorum ilgilendiler, gerekli testleri yapmak için sırada bekleyen müşteriler olmasına rağmen yardımcı oldular ve hızlıca ölü piksel ve bulutlanma testlerini yaparak bir sorun olmadığını ve cihazda da kozmetik olarak bir kusur olmadığını görünce kurulumu tamamladık.

Ben özellikle akşam olmasını bekleyerek gece evdeki tüm ışıklar kapalı halde iken ürünün panel testini gerçekleştirdim, panel testinde ürünün renk modunu canlıya aldım ve tüm renklerde ölü piksel, bulutlanma ve standart testlerini gerçekleştirdim ve ürün hoşuma gitti. Panel testi uygulamasını TV'nin Google Play'den indirebilirsiniz.

Bu TV de Google Play'i en kolay olarak sesli komuta 'Google Play Aç' diyerek ulaşabiliyorsunuz.

Piksel Kontrol Google Play Link;

Eski TV'ye göre bulutlanma neredeyse hiç yok gibi, eski TV de ilk aldığımdan bu yana özellikle koyu gri renklerde bazı yerlerde beyaza yakın bulutlanma tarzı görüntü bozuklukları vardı ama bu cihazda böyle bir durum görmedim. Genel olarak görüntüsü hoşuma gitti. Sonuçta 10 bin TL ye şuan ülkemizdeki en ucuz Google TV olduğu ve panelin TCL bünyesindeki CSOT marka HVA olduğu değerlendirilerek beklentiler bu yönlü olmalı.

Ürünün görüntü performansı gayet güzel seviyede. Renkler ve netlik göze hoş geliyor, mağazadaki gibi soluk görünme durumu ev içinde belli olmuyor. Google TV arayüzünde eski android TV arayüzüne göre renk ayarları daha kapsamlı şekilde yapılabiliyor, siz keyfinize göre görüntü ve renk ayarlarını yapabiliyorsunuz.

Genel hız ve stabilite anlamında Google TV arayüzü çok hızlı, eski android TV arayüzüne göre çok fark var, eskinin takıldığı yerlerde bu TV hiç takılmıyor. Sesli komut (Google Asistan) gayet stabil çalışıyor. Ürünü dünden beri aktif olarak ve kurcalayarak kullanıyorum herhangi bir takılma, donma veya kendi kendine yeniden başlatma gibi bir durum olmadı.

Arayüzde dahili multimedya isimli ortam yürütücüsünde Android telefonlardaki tarzda bir dosya yöneticisi mevcut ve bu dosya yöneticisi sayesinde televizyonda herhangi bir ek program yüklenmeden sadece USB belleği takıp APK dosyalarını direkt yükleme yapabiliyorsunuz. Eski TV'de bu apk'ları yükleyebilmek için öncelikle Google Play'den dosya yöneticisi yüklemek zorunda kalıyordum ancak bu televizyonun dosya yöneticisini başarılı buldum. USB, harici dosya yöneticilerinin (xplore, cx file browser) Google drive baglanma seçeneği yada televizyona ve android telefonunuza send files to TV uygulamalarını yükleyerek apk'ları yükleyebilirsiniz.

Netflix, Amazon Prime gibi dijital platform üyeliklerim olmadığı için onları test edemedim. USB üzerinden film testlerini gerçekleştirdim, 1080p, 10 bit, Hevc (x265) film testi yaptım. Televizyonun kendi dosya yöneticisi ile dublajlı izleyecekseniz hiçbir probleminiz yok, hiçbir takılma kesilme donma olmadan gayet rahat izleyebiliyorsunuz, benim gibi orijinal dilinde altyazılı izliyor iseniz ve altyazı dosyası film videosunun direkt içine gömülü halde ise yine hiçbir problem yok gayet güzel izliyorsunuz ancak altyazı dosyası film videosundan ayrı ise, ileri veya geri sarımlarda altyazı 3-5 saniye sonra ekrana düşüyor bu da izleme keyfini biraz kaçırıyor ancak TV'nin Google Play Store üzerinde benim çok beğendiğim ve kullandığım Nova Video Player (V5 sürümleri) uygulaması ile ister dahili ister harici tüm alt yazıları ve filmleri kesintisiz ve sorunsuz olarak izleyebiliyorsunuz. YouTube'da ise 4K 60 fps HDR videoları hiçbir takılma, kesilme, donma olmadan gayet rahat bir şekilde izleyebiliyorsunuz.

TV nin Google TV arayüz bölümü görüntüsü tam net değil, biraz puslu gibi duruyor ama uygulamalara girip kullandığınızda mesela youtubeden videoyu açtığınızda gayet güzel görüntü veriyor. Muhtemel arayüz renk ve görüntü keskinliği boyut düşürme amaçlı düşük kalitede kullanılmış olabilir.

Bu bölüme meşhur jellyfish videolarını (ultra yüksek bitrate sahip test videoları) test edip ekleme yapacağım.

USB üzerinden 150 mbps ye kadar sorunsuz oynatıyor,
Dahili depolama üzerinden 250 mbps ye kadar sorunsuz oynatıyor

4K videolar ortalama 30-100 mbps olduğu göz önüne alınırsa anakart, işlemci ve görüntü işleme birimi teknik olarak sorunsuz şekilde oynatıyor.

Sonuç olarak ülkemiz şartlarında Google TV lisanslı 55 inç boyutunda en uygun TV. Şahsen fiyatının hakkını fazlasıyla vermektedir. Almayı düşünen ve merak eden arkadaşların ayrıca sormak istediği bir konu olursa yazarsanız elimden geldiği kadar yardımcı olacağım.

IMG_20231109_233217.jpg
IMG_20231109_233242.jpg
IMG_20231109_233305.jpg
IMG_20231109_233325.jpg
IMG_20231109_233353.jpg
IMG_20231109_233408.jpg
IMG_20231109_233428.jpg
IMG_20231109_233454.jpg
IMG_20231109_234408.jpg
IMG_20231109_234429.jpg
IMG_20231109_234446.jpg
IMG_20231109_234453.jpg
IMG_20231109_235320.jpg

Aşağıya uydu, film ve YouTube görüntüleri eklenmiştir.

IMG_20231110_014407.jpg
IMG_20231110_014444.jpg
IMG_20231110_014535.jpg
IMG_20231110_015518.jpg
IMG_20231110_015939.jpg

IMG_20231110_022228.jpg
IMG_20231110_022359.jpg
IMG_20231110_022414.jpg
IMG_20231110_022510.jpg
IMG_20231110_022538.jpg
IMG_20231110_022540.jpg

Son düzenleme:
Konu 30'dan fazla resim almıyormuş ;), buradan devam ediyorum.

IMG_20231110_022643.jpg
IMG_20231110_022700.jpg
IMG_20231110_022713.jpg
IMG_20231110_022825.jpg
IMG_20231110_022856.jpg
IMG_20231110_022928.jpg
IMG_20231110_023046.jpg
IMG_20231110_023200.jpg
IMG_20231110_023311.jpg
IMG_20231110_023356.jpg

Cihazın Google Play Store üzerinde sertifikalı olduğuna dair resim;
IMG_20231120_183951.jpg

APK yükleme;

Aralıklı olarak konu güncellenecektir.

ONVO 55F950 GOOGLE TV SİSTEM GÜNCELLEME ve FABRİKA AYARLARINA SIFIRLAMA
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

ONVO 55F950 GOOGLE TV İLK KURULUM
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

ONVO 55F950 GOOGLE TV TURKSAT (TKGS) UYDU KANAL TARAMA

ONVO 55F950 GOOGLE TV GEREKSİZ UYGULAMALARI KALDIRMA veya DEVRE DIŞI BIRAKMA

Son düzenleme:
Böyle tüketicileri seviyorum.
Incığını cıncığını ne varsa objektif paylaşıyor, kendi görüşlerini sunup alternatif görüş soruyor daha ne kadar bilinçli olsun bir tüketici?

Merakımdan soruyorum, tv panel testlerini hangi uygulama ile yaptınız ?

Böyle tüketicileri seviyorum.
Incığını cıncığını ne varsa objektif paylaşıyor, kendi görüşlerini sunup alternatif görüş soruyor daha ne kadar bilinçli olsun bir tüketici?

Merakımdan soruyorum, tv panel testlerini hangi uygulama ile yaptınız ?
Tabiki sizin panel test uygulaması hocam, beğendim, emeklerinize sağlık.

Ben oldukça homojen buldum ekranı, Border line dediğimiz kenar bölümlerdeki ışık yoğunlaşması dikkatten kaçmıyor fakat sınıfında bunun normal olduğunu kendi incelemelerimizde de belirtmiştik.

Şu ürünlerle ilgili iddiam devam ediyor, Onvo eğer servis sorunlarını da çözerse Vestel efendiye çok ciddi rakip bu ülkede.

Ben oldukça homojen buldum ekranı, Border line dediğimiz kenar bölümlerdeki ışık yoğunlaşması dikkatten kaçmıyor fakat sınıfında bunun normal olduğunu kendi incelemelerimizde de belirtmiştik.

Şu ürünlerle ilgili iddiam devam ediyor, Onvo eğer servis sorunlarını da çözerse Vestel efendiye çok ciddi rakip bu ülkede.
Honojenlik benim de hoşuma gitti hocam zaten özellikle Amazon prime ilk açılışı (resmini eklemiştim) ve malum maç yayinlari yapan i..t TV ilk açılışındaki gri tonlamalarda eski finlux TV de gözüme çok batıyordu ama bu TV de gözüme batmıyor, kenarlarda ki ışık fazlalığı bu kadar karanlık ortamda bile yine gözüme batmadı ışık acikken zaten hiç görülmüyor, daha önce söylediğiniz gibi ne kadar ekmek o kadar köfte misali fiyat politikasında benim hoşuma gitti ki ben 2. El TV mi 7750 ye verip bankkart kampanyası ile 9750 aldığım bu TV, eskiye göre çok daha hızlı ve sesli asistan gerçekten başarılı.

Servis konusunda ilk kuruluma gelen ekip ilgiliydi, sorun yaşamadım, inşallah sorun yaşamam hocam :)

Honojenlik benim de hoşuma gitti hocam zaten özellikle Amazon prime ilk açılışı (resmini eklemiştim) ve malum maç yayinlari yapan i..t TV ilk açılışındaki gri tonlamalarda eski finlux TV de gözüme çok batıyordu ama bu TV de gözüme batmıyor, kenarlarda ki ışık fazlalığı bu kadar karanlık ortamda bile yine gözüme batmadı ışık acikken zaten hiç görülmüyor, daha önce söylediğiniz gibi ne kadar ekmek o kadar köfte misali fiyat politikasında benim hoşuma gitti ki ben 2. El TV mi 7750 ye verip bankkart kampanyası ile 9750 aldığım bu TV, eskiye göre çok daha hızlı ve sesli asistan gerçekten başarılı.

Servis konusunda ilk kuruluma gelen ekip ilgiliydi, sorun yaşamadım, inşallah sorun yaşamam hocam :)
Sizin adınıza çok sevindim, yıllar boyu sorunsuz kullanmanızı diliyorum.
950 lerde işletim sistemi farkı beni oldukça etkilemişti pozitif anlamda. Hızlı olması ve sesli komut dahil oldukça stabil çalışması gözden kaçmıyor.

Sizin adınıza çok sevindim, yıllar boyu sorunsuz kullanmanızı diliyorum.
950 lerde işletim sistemi farkı beni oldukça etkilemişti pozitif anlamda. Hızlı olması ve sesli komut dahil oldukça stabil çalışması gözden kaçmıyor.
Evet hocam 1.5 GB lisanslı android TV ( hem 9 hem 11 sürümü) ye göre gerçekten hızlı ve asistanı algılama ve akabinde uygulamayı açması da hızlı. Google TV (ramin 2 GB olması da avantaj) güzel güncel bir sistem, bütçesi bu fiyat bandında olanlara tavsiye edebilirim.

İncelemenizi objektif bir tüketici değerlendirmesi olarak sitemize de taşıdım. :ok

Sağolun hocam, incelemeyi araştırmayı seven biriyim, teknolojiye de meraklı olunca elimden geldiğince forumda aktif olmaya, yardım etmeye çalışıyorum. Bu forumu da gerçekten yardımcı olmak isteyen, bilgi arayan kişilerin olduğunu ve seviyeli bir konu, sohbet ortamını görünce daha da çok seviyorum. Elimden geldiği kadar diğer bilgili olduğum veya çözüm bulduğum konularda da paylaşım yapacağım.

Sağolun hocam, incelemeyi araştırmayı seven biriyim, teknolojiye de meraklı olunca elimden geldiğince forumda aktif olmaya, yardım etmeye çalışıyorum. Bu forumu da gerçekten yardımcı olmak isteyen, bilgi arayan kişilerin olduğunu ve seviyeli bir konu, sohbet ortamını görünce daha da çok seviyorum. Elimden geldiği kadar diğer bilgili olduğum veya çözüm bulduğum konularda da paylaşım yapacağım.
Elleriniz dert görmesin. :ok

Aklıma gelmişken, bu Onvo televizyonu egaranti.com da kayıt etmeyi unutmayın lütfen zira o sistem ile ilgili de zamanla sizin görüşlerinize ihtiyaç duyacağız :ok

İnceleme güzel olmuş iyi günlerde kullanın, bende bu tv yi annemin evine 2 ay önce vatan indiriminde 8000 liraya almıştım f/p oranı gayet iyi...

9359,10 Tlye 3 taksit şeklinde Vatan Bilgisayardan az önce sipariş geçtim Onvo OV55F950 model televizyonu. Asıl almak istediğim TLC 55C745 model tv en düşük 28K idi. Bir Tvye 3 kat fiyat vermek nedense içimden gelmedi. Benim için panel iyi olsun yeter. Ps5de kullanacağım çoğu zaman. Gerekirse Homatics Box R 4K Plus onu bağlar 4K görüntüleri onun üzerinden işleyerek alırım (youtube, film vs)
F/P olarak umarım üzmez. Karar vermemde yardımcı olan @adilkahraman @Adem Helvacı beylere ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.

9359,10 Tlye 3 taksit şeklinde Vatan Bilgisayardan az önce sipariş geçtim Onvo OV55F950 model televizyonu. Asıl almak istediğim TLC 55C745 model tv en düşük 28K idi. Bir Tvye 3 kat fiyat vermek nedense içimden gelmedi. Benim için panel iyi olsun yeter. Ps5de kullanacağım çoğu zaman. Gerekirse Homatics Box R 4K Plus onu bağlar 4K görüntüleri onun üzerinden işleyerek alırım (youtube, film vs)
F/P olarak umarım üzmez. Karar vermemde yardımcı olan @adilkahraman @Adem Helvacı beylere ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.
Öncelikle hayırlı olsun, gece webe özel indirimle iyi fiyata almışsınız. Şunu bilin ki incelemelerde de belirttiğim gibi alacağınız tcl ile bu ürünü kıyaslama yapmayın, fiyat bazlı şuan ülkemizde 55 inch google tv en ucuz 12500 tl (şimdi baktım). Ne kadar ekmek o kadar köfte, ha kötü değil zaten ama çok iyi de değil, fiyatını hakediyor kesinlikle bunu söyleyebilirim. Hız olarak homatics kullanmadığım için kıyaslayamam ama bu tv de film, youtube, sesli komut vs için homatics e gerek duyacağınızı sanmıyorum.

H
Hocam yorumu görünce ve yorum günü bugün olunca hemen vatana baktım fiyata. 10.399 malesef şuanda. Zira bi 3 5 gün önce akşam nete özel 9.500 civarı idi dedim sabah işe gidecem akşam çıkışta bayiye gider bulursam bakarım öyle sipariş geçerim dedim ve yattım sabaha bi baktım eski fiyata dönmüş. Bugün ki sizin yorumda da yine aynısı olmuş gece uygun sabah eski fiyat. Acaba her akşam böyle bir indirim varmı bilginiz varmı bu konuda. Sizede hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

Öncelikle hayırlı olsun, gece webe özel indirimle iyi fiyata almışsınız. Şunu bilin ki incelemelerde de belirttiğim gibi alacağınız tcl ile bu ürünü kıyaslama yapmayın, fiyat bazlı şuan ülkemizde 55 inch google tv en ucuz 12500 tl (şimdi baktım). Ne kadar ekmek o kadar köfte, ha kötü değil zaten ama çok iyi de değil, fiyatını hakediyor kesinlikle bunu söyleyebilirim. Hız olarak homatics kullanmadığım için kıyaslayamam ama bu tv de film, youtube, sesli komut vs için homatics e gerek duyacağınızı sanmıyorum.
Hocam merhabalar ben geldim öteki gönderide yorum yapmıştınız. Sonuna kadar okudum. Fotolarda yan izleme çok iyi gibi geldi bana doğal hali de öyle mi. Zira onvo bayide bi TV vardı hafif Çap bakınca baya bi fark ediyordu bulanıklık.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri