Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çamaşır Deterjanı Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emurat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Yok yaaa, üretim imalat vs değil, hep benim içimde bu kimyasal bileşiklerin içerikleri merak konusu olmuştur.

Şey gibi düşün bunu. Eski forumda oranın sahibi bu petrol ile çok içli dışlı bir iş yapıyordu ben de onun verdiği bilgiden dolayı biliyorum zaten, bizim şu Opet Bupet Şupet diye yakıtlarını hep farklı diye aldığımız yerlerde temelde ülkeye giren petrolun TAMAMI ve bu işletmelere dağılan ürünün de TAMAMI aynı aslında.

Sadece her işletme kendisine ait bir formülü katkı maddesi olarak bu yakıt içerisine ekliyor depolarında. Birinin adı foll force, diğerinin daha full force falan olsa da temel ham madde hep aynı.

Ben de bu durumu test etmek için arabamı hep depo doldurup ışık yanana kadar gidip KM kontrolü yaparak test ettiğim için seneler boyunca defalarca teyit edecek şekilde yakıt seviyesinin katkı maddesi ve yakıtın alındığı istasyona göre değişiklik gösterdiğini gördüm.

Mesela ikisi de Petrol Ofisinden doldurulan iki depo arasında eğer enjektör temizleyici eklediysem 900km giden arabam, eklemediysem 850km gidiyordu gibi.

OPET den yakıt alırsam 850km giden arabam, Totalden alırsam 800km gidiyordu gibi.

Bu örnekleri şu sebeple yazdım, zannediyorum ki bu deterjan işinde de durum farklı değil. Hemen hepsi zaten aynı maddeleri kullanıyor fakat oranları değişiyor ve bazıları farklı varyasyonlar deniyor, sonuç da kullanıcının koşullarına göre değişiklik gösteriyor ve toplumun bir bölümü ''O iyi'' derken bir bölümü de ''BU iyi'' diyor.

İşte bunları ACABA larda bırakmamak adına içeriklerini incelemekiçin isterdim be laboratuvarı :D
Patlamıyorsak iyi, korkuttun :kop

Tabii ki aynıdır formülü. Temizlik temizliktir. Ama bazısı beyazlatma için katkı koyar, bazısı rengi korusun diye boya atar. Özellikle siyah deterjanlar boya olduğuna eminim. Aynı çamaşırları siyahla yıkadığımda yanına beyaz bir şey atıyorum rengi gitmiş. Düz deterjanla atıyorum renki sabit. Renk koruma dediği siyahsa boya, genel korumaysa daha masum bir deterjan. Kullanarak az çok içeriğini anlıyorum ama formül olarak, yok beni yorar o :D

Örneğin şimdi aklıma geldi. Kireç çözücü ya da çamaşır suyu ihtiyacım varsa gider marketten en ucuz markayı alırım. Çünkü benim cildimi korumak için bir katkı koymadığı için asıl etken maddesi daha güçlü. E benim de güce ihtiyacım var. Dikkatli kullanırsam da işimi tek seferde çözerim :D

Patlamıyorsak iyi, korkuttun :kop

Tabii ki aynıdır formülü. Temizlik temizliktir. Ama bazısı beyazlatma için katkı koyar, bazısı rengi korusun diye boya atar. Özellikle siyah deterjanlar boya olduğuna eminim. Aynı çamaşırları siyahla yıkadığımda yanına beyaz bir şey atıyorum rengi gitmiş. Düz deterjanla atıyorum renki sabit. Renk koruma dediği siyahsa boya, genel korumaysa daha masum bir deterjan. Kullanarak az çok içeriğini anlıyorum ama formül olarak, yok beni yorar o :D

Örneğin şimdi aklıma geldi. Kireç çözücü ya da çamaşır suyu ihtiyacım varsa gider marketten en ucuz markayı alırım. Çünkü benim cildimi korumak için bir katkı koymadığı için asıl etken maddesi daha güçlü. E benim de güce ihtiyacım var. Dikkatli kullanırsam da işimi tek seferde çözerim :D
Sen bunu yazınca aklıma geldi, geen gün Mikros da Calgon Tuz gördüm 50tl ye yakındı fiyatı, yanında zortingen marka vardı o da 25tl dolayındaydı.
Bir an durdum düşündüm hani makineye nasıl bir katkı sunabilir acaba diye, ben makul bir gerekçe bulamadım fakat ''Kalite markaysa iyidir'' psikolojisi genelde hep hakimdir ve kazanan taraf olur, ben zortingen kullanmaya devam ediyorum tabi çok da merdiven altı olmayan zortingen :kiskis

Sen bunu yazınca aklıma geldi, geen gün Mikros da Calgon Tuz gördüm 50tl ye yakındı fiyatı, yanında zortingen marka vardı o da 25tl dolayındaydı.
Bir an durdum düşündüm hani makineye nasıl bir katkı sunabilir acaba diye, ben makul bir gerekçe bulamadım fakat ''Kalite markaysa iyidir'' psikolojisi genelde hep hakimdir ve kazanan taraf olur, ben zortingen kullanmaya devam ediyorum tabi çok da merdiven altı olmayan zortingen :kiskis
Calgon alırsan makinene bir şey olursa "Calgon kullandım ya nooooldu şimdi?" diyebilirsin diye düşündüm. Zortingen markada "Abi ne garantisi yaa?" tutumu olamaz mı?

Dün tesisatçıyla konuşuyor annem. Adam diyor ki "Abla bir parmak vanada ne garantisi allasen garantili mi olur o?"

Murat ya kısa net yazdım süslü yazılara gerek yok. Fiyatı uygun olan bingo ve ciceğim marka deterjan kullanıyorum. İndirim olursa ariel alıyorum. Yumuşatıcı peros alıyorum. Şok market de kasa arkası mutlaka 30 tl ye iniyor fiyatı her ay. Gratis de aynı şekilde,takip ediyorum.
Genelde 15 dk 30 derecede kullanırım. Kalanı 40 derece 1.5 saat uzun yıkama bazen 50 derece.
Persil çamaşırları morartıyor en azından benimkileri öyle yaptı.
Omo iyidir ama sıvısı kullanmadım hiç. Ben hep toz kullandım anam babam usulu:kiskis

Calgon alırsan makinene bir şey olursa "Calgon kullandım ya nooooldu şimdi?" diyebilirsin diye düşündüm. Zortingen markada "Abi ne garantisi yaa?" tutumu olamaz mı?

Dün tesisatçıyla konuşuyor annem. Adam diyor ki "Abla bir parmak vanada ne garantisi allasen garantili mi olur o?"
Kral yalan sıkmamış hiç değilse :D

Çamaşır yıkama konusunda manyak olabilirim. Her gün çalışır makine. 15 dakika programı kullanıyorum ev içinde giydikleri için. Misal tşört şort giyip markete gittim yine 15 dakika kullanırım.
Bingo , çiçeğim alıyorum genelde. Baktım market de indirime girmiş ariel alırım. Tabi en iyisi o. Diyecekler ki amazondan ucuza alıyoruz, ben online deterjan almıyorum nedenini bilmiyorum sorma:kiskis güven vermiyor :rolleyes:
Havlu ve çarşaflar çin yumuşatıcı peros alıyorum. Genelde gratis ve ya şok market de 30 tl den satılıyor belirli günlerde. Onu gördüğümde birkaç adet alır kenara koyarım.
Beyazlar için ayrı almam. Bizim tercihimiz hep koyu renk kıyafet. Siyah üzerine oluyor.
Beyaz atlet için de ayrı deterjan almıyorum.

Sahte deterjan tonlarca var piyasada. Geçenlerde gördüm haberde, 2 aydır takip ediyorlarmış verdikleri yerleri verenleri üretim yerlerini falan da baskın yapıp almışlar. Peki 2 aydır kaç ton sahte deterjan satıldı? Yakalananları bırak satılanlar ne oldu? Hiçbir bilgi yok.

Ha sahte deterjan marketlerde, mağazalarda olmaz diye bir durum da yok. Ya perakendecisi, ya pazarlamacısı ya toptancısı bir yerlerde bilerek ya da bilmeyerek karışıyor. Dahası marketten para verip alıp sonra gidip sahtesini getirerek iade etme durumları vs. Bir sürü iş.

Kimi düşük kalitedeki zortingen toptan deterjanları alıp, Ariel Omo Alo vs. Ambalajlıyor, kimi de tamamen merdiven altı kimyasalları karıştırarak saçma sapan bir şeyler çıkarıyor ortaya.

Onun haricinde "X'ten aldığım deterjan ile Y'den aldığım aynı marka aynı cins deterjan farklı gibi" diyenler bazen psikolojik bazen de ciddi haklılar. Fason paketleme gibi durumlardan dolayı. Deterjan paketleri tam korumalı değildir hatta çoğunda hava alması için bilinçli şekilde açılmış delikler mevcuttur. Bu da nemli ortamlarda depolamada kötü sonuçlar çıkarabilir. Toz deterjan kesinlikle nemi sevmiyor. Hiçbir topaklanma akma vs olmasa da nemli ortamda kalmış deterjan erimiyor.

Ünlü markalardan birinin internet satışlarınca bolca "içinde renkli maddelerden yok" "köpürmüyor" "çok köpürüyor" "erimiyor" "yıkamıyor" gibi şikayetler geldi bir süredir. Firmaya ulaşanlara firma inceleyeceğini söyleyip ürünü geri alıp yenisini gönderdi. Fakat hepsinin ortak sorunu şu, hepsi internet satıcılarından indirimden almış. Firma da muhtemelen orijinal olmadığının farkında ama sahte deterjan satmışlar diyemediği için firmaya ulaşanlara çeşitli bahanelerle ürünü inceleme için geri isteyip yerine yenisini gönderdiler.

Sahte deterjan tonlarca var piyasada. Geçenlerde gördüm haberde, 2 aydır takip ediyorlarmış verdikleri yerleri verenleri üretim yerlerini falan da baskın yapıp almışlar. Peki 2 aydır kaç ton sahte deterjan satıldı? Yakalananları bırak satılanlar ne oldu? Hiçbir bilgi yok.

Ha sahte deterjan marketlerde, mağazalarda olmaz diye bir durum da yok. Ya perakendecisi, ya pazarlamacısı ya toptancısı bir yerlerde bilerek ya da bilmeyerek karışıyor. Dahası marketten para verip alıp sonra gidip sahtesini getirerek iade etme durumları vs. Bir sürü iş.

Kimi düşük kalitedeki zortingen toptan deterjanları alıp, Ariel Omo Alo vs. Ambalajlıyor, kimi de tamamen merdiven altı kimyasalları karıştırarak saçma sapan bir şeyler çıkarıyor ortaya.

Onun haricinde "X'ten aldığım deterjan ile Y'den aldığım aynı marka aynı cins deterjan farklı gibi" diyenler bazen psikolojik bazen de ciddi haklılar. Fason paketleme gibi durumlardan dolayı. Deterjan paketleri tam korumalı değildir hatta çoğunda hava alması için bilinçli şekilde açılmış delikler mevcuttur. Bu da nemli ortamlarda depolamada kötü sonuçlar çıkarabilir. Toz deterjan kesinlikle nemi sevmiyor. Hiçbir topaklanma akma vs olmasa da nemli ortamda kalmış deterjan erimiyor.

Ünlü markalardan birinin internet satışlarınca bolca "içinde renkli maddelerden yok" "köpürmüyor" "çok köpürüyor" "erimiyor" "yıkamıyor" gibi şikayetler geldi bir süredir. Firmaya ulaşanlara firma inceleyeceğini söyleyip ürünü geri alıp yenisini gönderdi. Fakat hepsinin ortak sorunu şu, hepsi internet satıcılarından indirimden almış. Firma da muhtemelen orijinal olmadığının farkında ama sahte deterjan satmışlar diyemediği için firmaya ulaşanlara çeşitli bahanelerle ürünü inceleme için geri isteyip yerine yenisini gönderdiler.
Bu muhabbet uzun zamandır var. Nakliye sırasında orijinali sahtesiyle bile değişebilir. Sen marketten alsan da online alsan da sonuç aynı aslında.

Dikkat edilmesi gereken nokta, ihtimalleri en aza indirmek. Gidip de ben bilindik bir pazaryerinden, beğendiğim ürünü hiç bilmediğim bir satıcı üstünden alırsam lades olur bu.

Hocam Piyasada şuan kaliteli markaların orjinalinden çok sahtesi var inan bu deterjanların. Eğer internetten deterjan alacaksam Hepsiburada Trendyol Amazon orijinal satıcıları haricinde almam başka satıcılardan.

Hocam Piyasada şuan kaliteli markaların orjinalinden çok sahtesi var inan bu deterjanların. Eğer internetten deterjan alacaksam Hepsiburada Trendyol Amazon orijinal satıcıları haricinde almam başka satıcılardan.
Hah tam da söylemek istediğim bu. Satıcı yine pazaryerinin kendisi ya da satıcı olmalı. Xyz market satıcısı olanlardan ben risk almam.

O sitelerde kampanya deyip ucuza satan satıcıların hemen hemen hepsi sahte. Migros ta bir yetkilisi vardı sordum. Nasıl anlaşılır diye. Abi dedi biz üreten olarak bile paketinden anlayamıyoruz. Güldü Siz nasıl anlayacaksınız dedi. Şuan Türkiye olarak en ileri olduğumuz konu ambalaj ve etiketleme dedi adam. Çok güzel cihazlar var piyasada dedi. Kaç kere karşılaştık sahte etiket yapıyorlar bire bir dedi anlaşılmıyor. En iyisi kurumsal yerlerden almak çünkü onlar fabrikadan bizden fatura ile alıyorlar dedi. Kurumsal yerlerden şaşmamak lazım anlayacağınız.
@Adem Helvacı @NBKpro @Beril @Yelda Helvacı

Instagram'da bir gönderide beyazlar için deterjanı küçük paket alın diye tavsiyede bulunuyorlardı. Küçük paketlerin daha iyi temizlediği yönünde iddiada bulunmuşlar. Denemek için 3 kg Omo active fresh almıştım. Sanırım iddia doğru 6 kg'lık pakete göre daha iyi temizlik sağladığını gördük. 4,5 kg Omo Active oxygen ile 6 kg olanında da fark gördüm. Perdelerde epey belli oluyor. Persil yüksek performans deterjanın 5 ile 6,5 kg olanın arasında temizlik farkı var, büyük paket lekeleri çıkaramadı. Bir de şu var küçük paket ürünlerin kokuları daha baskın.

Instagram'da bir gönderide beyazlar için deterjanı küçük paket alın diye tavsiyede bulunuyorlardı. Küçük paketlerin daha iyi temizlediği yönünde iddiada bulunmuşlar. Denemek için 3 kg Omo active fresh almıştım. Sanırım iddia doğru 6 kg'lık pakete göre daha iyi temizlik sağladığını gördük. 4,5 kg Omo Active oxygen ile 6 kg olanında da fark gördüm. Perdelerde epey belli oluyor. Persil yüksek performans deterjanın 5 ile 6,5 kg olanın arasında temizlik farkı var, büyük paket lekeleri çıkaramadı. Bir de şu var küçük paket ürünlerin kokuları daha baskın.

Büyük paket açıldığı andan itibaren neme maruz kalıyor, küçük paket de elbette aynı şekilde ama genelde küçük paket daha çabuk bittiği için fark edilmiyor olabilir. Eğer aynı zamanda üretilmiş ve aynı zamanda açılmış aynı iki adet üründe de durum böyleyse, ya firma büyük paketlere daha az özen gösteriyor ya da büyük paketler sahtelenmiş.

Büyük paketlerde sahtecilik çok dönüyor. 4.5 KG üstüne temkinli yanaşmak lazım.

Büyük paketlerde sahtecilik çok dönüyor. 4.5 KG üstüne temkinli yanaşmak lazım.
Hemfikirim çünkü stok için ucuz almak isteyen insanlar büyük pakete yönelirler. Küçük alan ya tatilcidir ya da fiyat takip etmeyen beyaz yakadır. Gider üç yıkama için alır çıkar marketten. Küçük için böyle bir sahtecilik ile uğraşmaya değmez ama büyükte sürüm daha fazla.

Hemfikirim çünkü stok için ucuz almak isteyen insanlar büyük pakete yönelirler. Küçük alan ya tatilcidir ya da fiyat takip etmeyen beyaz yakadır. Gider üç yıkama için alır çıkar marketten. Küçük için böyle bir sahtecilik ile uğraşmaya değmez ama büyükte sürüm daha fazla.
Küçüğü kurtarmıyor be abla... Anca büyük olacak fiyatı yüksek olacak ki maliyetleri çıkınca üç beş bize de bişeyler kalsın. :hihi:hihi

Büyük paket açıldığı andan itibaren neme maruz kalıyor, küçük paket de elbette aynı şekilde ama genelde küçük paket daha çabuk bittiği için fark edilmiyor olabilir. Eğer aynı zamanda üretilmiş ve aynı zamanda açılmış aynı iki adet üründe de durum böyleyse, ya firma büyük paketlere daha az özen gösteriyor ya da büyük paketler sahtelenmiş.
Beyazlar için olan bize epey gidiyor o yüzden indirim olursa 3 veya 4,5 kg alıyoruz. Renklilerde marka fark etmeksizin hangisi ucuzsa onu alıyoruz. Sahte ürünler çok var maalesef. Bir defa denk geldik omo almıştık beyazlar zamanla sapsarı olmuştu. Özen meselesi doğru olabilir geçmişte 10 kg ariel profesyonel kullanmıştık, ev tipi deterjandan farkını göremedim.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri