Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Buzdolabı Motoru Dururken Ses Yapıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

Süper Üye
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Profilo
Profilo BD3076 IFAN buzdolabı kullanıyorum. Garantisi devam ediyor.
Buzdolabının motoru stop ettiğinde demir kapıya vurma sesi gibi tak-tak-tak yapıyor.
Bunun için servis çağırmak istemiyorum çünkü;
1) Çalışmasında sorun yok ve servis gelip normal derse 300 TL ücret istiyorlar.
2) Falan parçayı değişmek gerekiyor derse yine kurcalatmak istemiyorum çünkü bir şeyler ters giderse buzdolabısız insan rezil olur. Çünkü çalışmasında bir sorun yok.

Sizce ne yapabilirim? Acaba motor dururken bağlantığı şaseye mi vuruntu yapıyor?

Defrost sesi olduğunu düşünmüyorum 3 kez tak-tak-tak yapıp susuyor. Ses daima aynı ve tek seferlik.

Takılan kompresör çıkartılan ile birebir aynısı.
Şöyle bir sorun var, kuaföre gidip geldiğimde motor durmuştu. Sonra çıt çıt ses çıkardı bir kaç kez. Az önce de ekranındaki -24 yazısı yanıp sönerek kapı açık kalmış gibi dit dit uyarı verdi. Tuşa basıp durdurdum.
Teknisyeni aradım fişi şekip 10-15 dk sonra geri takın dedi. Dolap soğutmasını iyi yapmadığı için o uyarıyı vermiştir dedi. @Adem Helvacı

Takılan kompresör çıkartılan ile birebir aynısı.
Şöyle bir sorun var, kuaföre gidip geldiğimde motor durmuştu. Sonra çıt çıt ses çıkardı bir kaç kez. Az önce de ekranındaki -24 yazısı yanıp sönerek kapı açık kalmış gibi dit dit uyarı verdi. Tuşa basıp durdurdum.
Teknisyeni aradım fişi şekip 10-15 dk sonra geri takın dedi. Dolap soğutmasını iyi yapmadığı için o uyarıyı vermiştir dedi. @Adem Helvacı
-24 değil de -18 de dursun. Bekledikten sonra çalıştırın.

Başka bir şey olabilir bilemedim.
Teşekkürler bilgiler için. Bu motor mesela eve döndüğümde durmuştu. 10 dakika sonra da uyarı verdi soğutma olmadığı için. Madem soğutma yok neden motor durmuştu, ısındığı için falan mı?
En iyisi yarına kadar beklemek sanırım. Buzluğa su indirdim, yukarıya da şişe su. Bakalım nası olacaklar.

@Adem Helvacı abi merhaba. Bugün sabah 11:00’de motor değişimi bitti. Buzdolabı 12:00 gibi fişe takıldı.
Yukarıya su koydum, buzluğa da bir tas içinde su indirdim.
Sonra misafirliğe gitmiştim az önce eve geldim saat 23:00. Dolabın alarmı ötüyordu susturdum. Yukarıdaki su soğumuş. Buzluktaki tas ise içi şeffaf ama dış katmanı donmuş. Sence şimdilik normal mi? Servis yarına kadar bekleyelim dedi. Yeni motordan randıman almamız 20-24 saati bulur dedi.

Soğutma tamamen oturduğunda o alarm daha olmazmış.

Yorumun nedir?

Caner kardeşim günaydın.
20 24 saat kısmı biraz düşündürür beni çünkü biz genelde bu bilgiyi Temmuz Ağustos aylarında dış ortam 40 45, iç ortam 30 35 derece olan basınçlarda olduğunda paylaşırız.
Yani karakış bastırmış olmasa da sonuçta kış koşullarındayız ve evlerimizin içi takribi 22 24 derece dolaylarında. Dış ortam bile geceleri 7 8 leri görüyor artık yani böyle bir mevsimde kütle sıcaklığının atılması da daha kolay olacağı için şu zaman dilimine kadar sorunun çözülmüş olması gerektiğini düşünürüm.

Sen bu mesajı okuduğunda eğer 24 saat dolmuş ve sorun düzelmemişse, ürünü sıkıntılı olarak değerlendirmek gerekebilir.

Diğer yandan dolabın içerisinde dondurucu ve soğutcu bölümlerdeki değerler nedir acaba?

Caner kardeşim günaydın.
20 24 saat kısmı biraz düşündürür beni çünkü biz genelde bu bilgiyi Temmuz Ağustos aylarında dış ortam 40 45, iç ortam 30 35 derece olan basınçlarda olduğunda paylaşırız.
Yani karakış bastırmış olmasa da sonuçta kış koşullarındayız ve evlerimizin içi takribi 22 24 derece dolaylarında. Dış ortam bile geceleri 7 8 leri görüyor artık yani böyle bir mevsimde kütle sıcaklığının atılması da daha kolay olacağı için şu zaman dilimine kadar sorunun çözülmüş olması gerektiğini düşünürüm.

Sen bu mesajı okuduğunda eğer 24 saat dolmuş ve sorun düzelmemişse, ürünü sıkıntılı olarak değerlendirmek gerekebilir.

Diğer yandan dolabın içerisinde dondurucu ve soğutcu bölümlerdeki değerler nedir acaba?
Değerleri ölçebileceğim bir aletim yok. Üst kısma koyduğum ürünler gayet soğumuş fakat buzluk kısmı tam anlamında dondurmuş diyemiyorum. Koyduğum su kaskatı bir buz olmamış, şeffaf bir donma gerçekleşmiş. Önceden donuk olan sarma içi ise yumuşamak üzere.
Gece elektrik kesintisi olmuş ama ne kadar kesik kalmış bilgim yok. Bu nedenle akşama kadar beklemeli miyim sizce?
Motor gözümün önünde sıfır kutusundan çıkarıldı, gaz ise deodorant kutusu gibi bir şeyde ölçülüydü üzerinde 55 gr yazıyordu. 1 tüpü tam bastı sonra diğer tüpten de biraz daha bastı. Köpükle kaçak kontrolü yapıldı sorun yoktu. Vakum en az 20 dakika sürdü. Sorun ne anlayamıyorum..

Değerleri ölçebileceğim bir aletim yok. Üst kısma koyduğum ürünler gayet soğumuş fakat buzluk kısmı tam anlamında dondurmuş diyemiyorum. Koyduğum su kaskatı bir buz olmamış, şeffaf bir donma gerçekleşmiş. Önceden donuk olan sarma içi ise yumuşamak üzere.
Gece elektrik kesintisi olmuş ama ne kadar kesik kalmış bilgim yok. Bu nedenle akşama kadar beklemeli miyim sizce?
Motor gözümün önünde sıfır kutusundan çıkarıldı, gaz ise deodorant kutusu gibi bir şeyde ölçülüydü üzerinde 55 gr yazıyordu. 1 tüpü tam bastı sonra diğer tüpten de biraz daha bastı. Köpükle kaçak kontrolü yapıldı sorun yoktu. Vakum en az 20 dakika sürdü. Sorun ne anlayamıyorum..
Buradaki minik trik, elektrik kesintisinin süresi olabilir. Gerçekten çok uzun süreli bir kesinti olduysa etkili olabilir soğutmayı kesmesinde.
Yine de kesin bilgi verebilmek için rakam bilmek şart.

Bu durumda siz en azından akşamüstüne kadar bekleyin ve durumu takip edin ona göre karar veririz.

Bu arada, Komisyondan raportör arkadaşlar aradılar, desteğe ihtiyaçları olmuş dolayısı ile planlananın dışında bir komisyon ziyaretim olacak yani bu saatten sonra muhtemelen yarına kadar cevap yazamayabilirim ama eve geçince telefondan konuya bakmaya çalışırım merak ederim sonucu.

Buradaki minik trik, elektrik kesintisinin süresi olabilir. Gerçekten çok uzun süreli bir kesinti olduysa etkili olabilir soğutmayı kesmesinde.
Yine de kesin bilgi verebilmek için rakam bilmek şart.

Bu durumda siz en azından akşamüstüne kadar bekleyin ve durumu takip edin ona göre karar veririz.

Bu arada, Komisyondan raportör arkadaşlar aradılar, desteğe ihtiyaçları olmuş dolayısı ile planlananın dışında bir komisyon ziyaretim olacak yani bu saatten sonra muhtemelen yarına kadar cevap yazamayabilirim ama eve geçince telefondan konuya bakmaya çalışırım merak ederim sonucu.
Eksik olma sayın abim, teşekkürler.
Az önce sağolsun teknisyen arkadaş geldi baktı.
Motor değişimi yaparken biz dolabın içindeki hiçbir şeyi boşaltmadık, bu nedenle süreç biraz uzun olabilir sabret sorun yok dedi.
Diğer husus ise gece olan elektrik kesintisi, süresini bilemiyorum. 1 gün daha gözlemleyelim dedi.
Bu sabah 08:40’tan bu yana alarm da vermedi dolap. Bakalım.. Bugün eve gece geleceğim.
Geldiğimde buzluğa suyu koyup 8-10 saat sonra donup donmadığına bakarım. Hadi bismillah..

Eksik olma sayın abim, teşekkürler.
Az önce sağolsun teknisyen arkadaş geldi baktı.
Motor değişimi yaparken biz dolabın içindeki hiçbir şeyi boşaltmadık, bu nedenle süreç biraz uzun olabilir sabret sorun yok dedi.
Diğer husus ise gece olan elektrik kesintisi, süresini bilemiyorum. 1 gün daha gözlemleyelim dedi.
Bu sabah 08:40’tan bu yana alarm da vermedi dolap. Bakalım.. Bugün eve gece geleceğim.
Geldiğimde buzluğa suyu koyup 8-10 saat sonra donup donmadığına bakarım. Hadi bismillah..
Hadi bakalım güzel haberler bekliyoruz.

@Adem Helvacı bu arada teknisyen diyor ki buzdolabında mevcutta ürünler var diye böyle gecikiyor. Bana mantıklı gelmedi sonuçta o ürünler donuk haldeyken motor 1 saatte değişti sonra fişe taktık. Donuk ürünlerin mevcutta bulunması tam tersi dolap ısısının soğutulmasına fayda olan bir şey değil mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri