Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

bende bugün parametre girip ayriyeten sensör konum denemeleri yapacağım bakalım :clap2
Hayıııır
IMG-20231203-WA0005.jpg
klimayı kandıramadık :hihi
Termostat a giriyor flapi kaldırmadan geri hemen devam ediyor ayriyeten kompresör 800w çıktığı gibi 400w iniyor mal ettik resmen :kop
Demekki neymiş mühendisler o sensörü o deliğin içine boşa koymamış :affet
Hemen geri yerine alalım ve parametre denemesi vol 2 ye geçiş yapalım ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-12-04-11-21-00-86_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    Screenshot_2023-12-04-11-21-00-86_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    61.9 KB · Görüntüleme: 13
HayıııırEkli dosyayı görüntüle 10175 klimayı kandıramadık :hihi
Termostat a giriyor flapi kaldırmadan geri hemen devam ediyor ayriyeten kompresör 800w çıktığı gibi 400w iniyor mal ettik resmen :kop
Petek ile çok yakın olmuş benim 12binlik de bu ara flap kaldırmadan termostat yapıyor sanırım bu durum hava yönlendirici pozisyonu ile alakalı hava biraz sıkışarak çıkarsa flap kalkıyor.

Son düzenleme:
@Adem Helvacı @mbirol
Forumda konu veya tartışma başlatacaktım; ama ya beceremedim yada bulamadım. Bu yüzden direk size sorayım dedim.
R22 ile çalışan bir klimaya gerekli güvenlik önlemlerini almak şartı ile R290 dolumu yapabilirz miyiz. Stabil çalışır mı. Motor yağı sıkıntı çıkarır mı?

Aşağıda yabancı birinin yaptığı paylaşımın video linkini paylaşıyorum. Oluru var ise ciddi faklılık oluyor gibi.
Sesten birşey anlaşılmıyor görselde veriler var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bu konunun uzmanı @mbirol ustadır, akışkanlar mekaniği konusu profesyonellik gerektirir ki ben profesyonel klimacı değilim :ok

İntegral yöntemler, Yönetim denklemleri, Kapiler etki, Piyezometre çizgisi, Yüzen cisimlerin dengesi gibi birçok konuda bilgi sahibi olmak gerekiyor.

Diğer yandan deneme amacı ile ben R22 gazlı bir klimaya yarısını bozaltıp R410 eklemiştim Bpsch bir on off klimada ve tüketm verisinde sapma olmazken sıcaklık değerlerinde 2 derece dolayında etkisini görmüştüm hem de hiçbir rakamsal veriye dayalı olmayan kröleme bir deneme ile.

Bu termostat olayına takmıştım ve makinenin bir detayını bu sayede öğrenmiş oldum. ? Hava yönlendirici tam aşağı konumda olmadığı durumlarda makine termostat durumuna geçmiyor. ?
Klimanın önünde oluşan hava bariyesi, evapatarör sıcaklığı ile birlikte sensörün sıcaklık algısını da değiştiriyor.

Doğrudur abi dediğin gibi birşey diyemeyiz
Bende memnunum yiğidi öldür hakkını yeme demişler.

24luk bir kompresörün hatta 28lik diyelim 30°da 2900w 3100w çıkması kadar doğal bir şey yok öyle bir klimayı kışın 30°da sıkıştırıp ta anında düşük tüketim sergileme sini bekleyemeyiz

Aynı şekilde yazın 16° de sıkıştırıp ortamı hemen iklimlendirme sinide bekleyemeyiz
Yanlış hatırlamıyorsam midea 24 lüğün nin 16° soğutma da 1saatte çektiği kw hoşuna gitmiyor du.

ozaman Mitsubishi nin kompresörü gerçek değerinde değildir btu bakımından düşüktür bilemiyorum.
Bir de şu yayınlanan VERİLER kısmını her zaman inatla vurguluyor ve diyporuz ki ''İnanmayın''
@mbirol ustanın her zaman belirttiği bir durum var, ''la aaagideş, Helsinki koşullarına göre baz alınan değerleri Mersinkide görmeyi nasıl bekleyebiliriz ki?

Şimdi fark ettim gree g-tech de fan max modda iken set değerinin üzerine çıksa da ne fan nede dış ünite durmuyor. Otomatik moda alır almaz iç ünite ve dış komple durdu. Set 25 iç ölçülen sıcaklık 25.5 gösteriyordu.
Vestel klimalarda TURBO modunu aktif ettiğinde 30 dakika boyunca makineye ne dersen de seni dinlemezdi mesela.
Verilen değere erişmek için tek odak noktası Allah ne verdi ise her şeyi köklemekti.

HayıııırEkli dosyayı görüntüle 10175 klimayı kandıramadık :hihi
Olmadı be abi ?

@Adem Helvacı abi selam bizim klima için görüşme oldu mu? Benim servisi aramadım senden bir haber çıkar diye. ?
Abi selam yeni gelişme yetkili servis fan değil kompresör de kaçak var dedi yenisi gelecek dedi bende anlamadım. Peki kompresör değişmesinde bir sıkıntı var mı dedim yok dedi. Kapalı devre açılıyor mu dedim ona da yok dedi. Kafam iyice karıştı.

Son düzenleme:
Abi selam yeni gelişme yetkili servis fan değil kompresör de kaçak var dedi yenisi gelecek dedi bende anlamadım. Peki kompresör değişmesinde bir sıkıntı var mı dedim yok dedi. Kapalı devre açılıyor mu dedim ona da yok dedi. Kafam iyice karıştı.
Dış ünite değişimi talep etseydin bence onaylanır

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri