Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 10-15 bin TL TV önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

G3BEN

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
10.000 - 15.000
Marka Model Bilgisi
TCL, LG, Samsung - (LG servisi komşum.) Marka fark etmez önceliğim bunlar.
Başlıktaki gibi TV önerisi için yazıyorum. 10-15k bütçem var. TV konumlandıracağım yeri ve izleme mesafesi sebebi ile 43"den büyük olmamalı. Yemek yerden ve kahvaltı yaparken vs. TV haber izlediğimiz için açılı görüşte görüntü çok bozulmasın istiyorum. 60-100 derece arası bir açı var masa ile TV arasında. Genellikle tam karşıdan izlenecek. Dediğim gibi sadece yemek vs. zamanlarda günde 1-2 saat kadar açılı izleme olabilir. VA panel olmaz diye düşündüm ilkte ancak artık düşündüğüm kadar bozulma olmuyor gördüğüm kadarıyla. IPS panel güzel TV bulmak zor ve bulunursa da ya boyut ya da fiyat bana hiç uymuyor.
Birkaç model araştırdım ancak mevcut konumumda mağaza inceleme şansım olmadı. Modeller şöyle:
TCL 43P635.
LG 43UR81006Lj.

TCL için artı ve eksilerim:
+Fiyat
+Android olması.
+Tkgs olması ve kanal sırasını (favori eklemeden) numara tuşlarına istediğim gibi sıralayabilmem.
+Siyah başarımı iyi, renkler fena değil.
+Yansıma yapmayan ekran.
-VA panelin olayı olan açılı izlemede görüntünün bozulması.
-Sihirli kumanda yok.
-Yazılım hatası endişesi, servis endişesi.

LG için artı ve eksilerim:
+IPS panel olması, açılı izlemede sıkıntısız.
+Renkler çok iyi, siyahlar fena değil.
+Magic kumanda (kullanımı rahatlatıyor)
+Mevcut konumumdaki servis iyi, yazılım endişem yok.
-Fiyat
-Tkgs var ama kanal sıralama anca favori ekleme ile oluyor.
-webOS (Android/Google TV olsa iyi olurdu ama tam eksi sayılmaz)
-Yansıma yapan ekran (mat film ile çözülebilir ama para harcamak gerek)

İşletim sistemi aslında o kadar önemli değil elimde Android box var ama başka aygıta takılı o nedenle hazır Android ile gelmesi bir tık iyi olur, olmazsa olmaz değil.
Aynı şekilde sihirli kumanda da çok önemli değil, par harcamak istemesem de ileride alınabilir bir şey. Yine olsa iyi olur ama olmazsa olmaz değil.

Aklıma şimdilik bunlar geldi.
Şunu da belirtmek isterim ki TV'ye konsol kesinlikle bağlanmayacak bu nedenle herhangi bir konsol avantajı var mı yok mu önemli değil. Belki PC bağlarım ama o kadar önemli değil. Zaten 50/60Hz TV arıyorum çünkü 100/120Hz olanlar zaten (20k+) bütçemi çok aşıyor.
Çoğunlukla TV izlenecek bunun yanında internet üzerinden içerik tüketilecek. Artı ve eksi listemi de buna göre yaptım, atladığım şeyler olabilir ama ilk bunlar geldi aklıma. Bir de cof değeri önemliymiş herhalde bir yerde okumuştum, bu değer de 6-12 arası ideal diyorlar panel ömrü için.

Aklima gelen bir şey olursa yine ana mesaja eklerim. İşin ehli olanlardan ve kullanan kişilerden yorum bekliyorum. Herkese teşekkürler.

TCL 55p635 aldım uzak dur derim bu kadar kalitesiz bir televizyon olamaz aldığım gibi iade etmek zorunda kaldım mercek hatası varmış ve tv yi açtıktan 1 gün sonra garip garip noktalar çıkmaya başladı. kenarlarında bulunan ışık sızması çok fazla göze batıyor

TCL 55p635 aldım uzak dur derim bu kadar kalitesiz bir televizyon olamaz aldığım gibi iade etmek zorunda kaldım mercek hatası varmış ve tv yi açtıktan 1 gün sonra garip garip noktalar çıkmaya başladı. kenarlarında bulunan ışık sızması çok fazla göze batıyor
43" ten büyük maalesef bakmadım hiç. 43P735 ilgimi çekti ama siz böyle deyince kafam karıştı şimdi.

Hayır 43Q9900'de LG IPS panel.
Hocam vaktinizi alıyorum kusura bakmayın. Şuan bir indirim uygulandı Vatan sitesinde, Vestel 43q9700tt modeli indirime girdi (11000 TL) QLED olması dikkaetimi çekti ama size de sormak istedim. Kafam iyice karıştı açıkçası:

(1) *LG 43UR81006Lj.
(3) *Samsung 43CU8000.
(4) *Vestel 43Q9900.
(4) *Vestel 43Q9700TT.
(2) *TCL 43P735.

Modeller çoğaldı kafamda arada kaldım. Bu akşam indirim bitmeden dediğim modeli ya da yukarıdan bir modeli alacağım. Fiyattan bağımsız şekilde değerlendirdiğimizde 1-2-3 şeklinde sıralama durumumuz olabilir mi? Sizi de yoruyorum kusura bakmayın tekrardan, iyi akşamlar dilerim.

Daewoo 43DE54FR'ye baktınız mı? Vestel üretimi bir TV.
Yorum için teşekkür ederim öncelikler. Daha önce bakmamıştım, şimdi siz söyleyince internetten baktım ancak FHD olduğu için akşamları tüm günün %10 vakti de olsa 4K içerik tüketeceğimden dolayı ben pek sıcak bakmıyorum maalesef.

İki model arasında gidip geliyorum:
Vestel 43Q9700TT şuan Vatan'da 11000TL
Samsung 43CU8000 ise internette 15000TL civarında, kuponla daha aşağı alabiliyorum. Vestel sipariş vermiştim ancak Samsung çok aklıma takıldı siparişi geri çektim. Şuan beklemedeyim kafam hala karışık.

Yorum için teşekkür ederim öncelikler. Daha önce bakmamıştım, şimdi siz söyleyince internetten baktım ancak FHD olduğu için akşamları tüm günün %10 vakti de olsa 4K içerik tüketeceğimden dolayı ben pek sıcak bakmıyorum maalesef.

İki model arasında gidip geliyorum:
Vestel 43Q9700TT şuan Vatan'da 11000TL
Samsung 43CU8000 ise internette 15000TL civarında, kuponla daha aşağı alabiliyorum. Vestel sipariş vermiştim ancak Samsung çok aklıma takıldı siparişi geri çektim. Şuan beklemedeyim kafam hala karışık.
Fhd'ler uydu yayını konusunda Türkiye de daha iyi performans veriyorlar. 4K içerikten kastınız Netflix ise haklısınız daha iyi olacaktır.
Forumdaşın paylaştığı kullanım yorumunu da aşağıda paylaşıyorum.

Kafanız fazla karışmış anladığım kadarıyla. Amazon'un kendisi Prime'a özel tcl 43p635'i satıyor 10.999 TL'ye. Bence alın içinize sinmez ise iade edebilirsiniz.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Maalesef iade ile uğraşmak istemiyorum, bu nedenle problemli çıkabilecek modele de yönelmek istemiyorum. Avrupa standartlarında üretim olduğunu bilsem Vestel q9700tt alır geçerim ama maalesef bu yönde olumsuz yorumu çok olduğu için arada kaldım. TCL markasını kafamdan direkt elemek zorunda kaldım. Samsung CU8000 ile Vestel Q9700TT ve LG UR81006LJ modelleri arasında kaldım. Samsung olanın Hepsiburada indirimi bitti bütçe olarak LG ile aynılar şuan. Bu kadar açılmadan Vestel alıp geçeyim diyorum ama LG'nin IPS olması nedeniyle o yönde ağır basıyor.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Maalesef iade ile uğraşmak istemiyorum, bu nedenle problemli çıkabilecek modele de yönelmek istemiyorum. Avrupa standartlarında üretim olduğunu bilsem Vestel q9700tt alır geçerim ama maalesef bu yönde olumsuz yorumu çok olduğu için arada kaldım. TCL markasını kafamdan direkt elemek zorunda kaldım. Samsung CU8000 ile Vestel Q9700TT ve LG UR81006LJ modelleri arasında kaldım. Samsung olanın Hepsiburada indirimi bitti bütçe olarak LG ile aynılar şuan. Bu kadar açılmadan Vestel alıp geçeyim diyorum ama LG'nin IPS olması nedeniyle o yönde ağır basıyor.
Rica ederim. Önceden iade konusunda sorun yaşadığım için çekincenizi anlıyorum. Ama Amazon 'un kendi sattığı ürünlerde iade de problem çıkmasını daha hiç yaşamadım.
Lg'ye ben mesafeliyim. Çünkü bir TV aliyorsam olası tamiriyle birlikte 10 yıla yakın aldığım TV benimle olacak. Servis ve yedek parça sorunu yaşamak istemem. O yüzden servisi nedeniyle LG 'yi önermem.

Rica ederim. Önceden iade konusunda sorun yaşadığım için çekincenizi anlıyorum. Ama Amazon 'un kendi sattığı ürünlerde iade de problem çıkmasını daha hiç yaşamadım.
Lg'ye ben mesafeliyim. Çünkü bir TV aliyorsam olası tamiriyle birlikte 10 yıla yakın aldığım TV benimle olacak. Servis ve yedek parça sorunu yaşamak istemem. O yüzden servisi nedeniyle LG 'yi önermem.
LG servisi komşum, dükkan da mahallede o yüzden sıfır sıkıntı. Ben yılbaşı hediyesi olarak alacağım için iade ile süreç bakımından uğraşmak istemiyorum. Servis sıkıntısı TCL için daha öenmli bir durum çünkü resmi servisi burda yok Vestel bakıyor herhalde ve Vestel'in servisi de rezalet maalesef. Ürünü internetten alacağım için iade konusunda sıkıntım yok aslında, sadece süreç beni yoruyor.

Gezinirken gördüm ve sizinle paylaşıyorum.Ama panelini bilmiyorum.Aşağıdaki bağlantıda SamsungLS43BM700UPXUF 43” 106 Ekran 4K Ultra HD Smart LED Monitör TV
Var.

Öneriniz için teşekkür ederim, bunu biliyorum. Bilgisayar donanımı ile ilgilendiğim için bakma fırsatım olmuştu. Ne TV ne monitör, hepsinden az az var. Multimedya monitör olarak geçiyor. İlginiz için teşekkür ederim.
Sanırım LGur81006lj alacağım, IPS panel olduğu için.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri