- Bütçe
- 10.000 - 15.000
- Marka Model Bilgisi
- TCL, LG, Samsung - (LG servisi komşum.) Marka fark etmez önceliğim bunlar.
Başlıktaki gibi TV önerisi için yazıyorum. 10-15k bütçem var. TV konumlandıracağım yeri ve izleme mesafesi sebebi ile 43"den büyük olmamalı. Yemek yerden ve kahvaltı yaparken vs. TV haber izlediğimiz için açılı görüşte görüntü çok bozulmasın istiyorum. 60-100 derece arası bir açı var masa ile TV arasında. Genellikle tam karşıdan izlenecek. Dediğim gibi sadece yemek vs. zamanlarda günde 1-2 saat kadar açılı izleme olabilir. VA panel olmaz diye düşündüm ilkte ancak artık düşündüğüm kadar bozulma olmuyor gördüğüm kadarıyla. IPS panel güzel TV bulmak zor ve bulunursa da ya boyut ya da fiyat bana hiç uymuyor.
Birkaç model araştırdım ancak mevcut konumumda mağaza inceleme şansım olmadı. Modeller şöyle:
TCL 43P635.
LG 43UR81006Lj.
TCL için artı ve eksilerim:
+Fiyat
+Android olması.
+Tkgs olması ve kanal sırasını (favori eklemeden) numara tuşlarına istediğim gibi sıralayabilmem.
+Siyah başarımı iyi, renkler fena değil.
+Yansıma yapmayan ekran.
-VA panelin olayı olan açılı izlemede görüntünün bozulması.
-Sihirli kumanda yok.
-Yazılım hatası endişesi, servis endişesi.
LG için artı ve eksilerim:
+IPS panel olması, açılı izlemede sıkıntısız.
+Renkler çok iyi, siyahlar fena değil.
+Magic kumanda (kullanımı rahatlatıyor)
+Mevcut konumumdaki servis iyi, yazılım endişem yok.
-Fiyat
-Tkgs var ama kanal sıralama anca favori ekleme ile oluyor.
-webOS (Android/Google TV olsa iyi olurdu ama tam eksi sayılmaz)
-Yansıma yapan ekran (mat film ile çözülebilir ama para harcamak gerek)
İşletim sistemi aslında o kadar önemli değil elimde Android box var ama başka aygıta takılı o nedenle hazır Android ile gelmesi bir tık iyi olur, olmazsa olmaz değil.
Aynı şekilde sihirli kumanda da çok önemli değil, par harcamak istemesem de ileride alınabilir bir şey. Yine olsa iyi olur ama olmazsa olmaz değil.
Aklıma şimdilik bunlar geldi.
Şunu da belirtmek isterim ki TV'ye konsol kesinlikle bağlanmayacak bu nedenle herhangi bir konsol avantajı var mı yok mu önemli değil. Belki PC bağlarım ama o kadar önemli değil. Zaten 50/60Hz TV arıyorum çünkü 100/120Hz olanlar zaten (20k+) bütçemi çok aşıyor.
Çoğunlukla TV izlenecek bunun yanında internet üzerinden içerik tüketilecek. Artı ve eksi listemi de buna göre yaptım, atladığım şeyler olabilir ama ilk bunlar geldi aklıma. Bir de cof değeri önemliymiş herhalde bir yerde okumuştum, bu değer de 6-12 arası ideal diyorlar panel ömrü için.
Aklima gelen bir şey olursa yine ana mesaja eklerim. İşin ehli olanlardan ve kullanan kişilerden yorum bekliyorum. Herkese teşekkürler.
Birkaç model araştırdım ancak mevcut konumumda mağaza inceleme şansım olmadı. Modeller şöyle:
TCL 43P635.
LG 43UR81006Lj.
TCL için artı ve eksilerim:
+Fiyat
+Android olması.
+Tkgs olması ve kanal sırasını (favori eklemeden) numara tuşlarına istediğim gibi sıralayabilmem.
+Siyah başarımı iyi, renkler fena değil.
+Yansıma yapmayan ekran.
-VA panelin olayı olan açılı izlemede görüntünün bozulması.
-Sihirli kumanda yok.
-Yazılım hatası endişesi, servis endişesi.
LG için artı ve eksilerim:
+IPS panel olması, açılı izlemede sıkıntısız.
+Renkler çok iyi, siyahlar fena değil.
+Magic kumanda (kullanımı rahatlatıyor)
+Mevcut konumumdaki servis iyi, yazılım endişem yok.
-Fiyat
-Tkgs var ama kanal sıralama anca favori ekleme ile oluyor.
-webOS (Android/Google TV olsa iyi olurdu ama tam eksi sayılmaz)
-Yansıma yapan ekran (mat film ile çözülebilir ama para harcamak gerek)
İşletim sistemi aslında o kadar önemli değil elimde Android box var ama başka aygıta takılı o nedenle hazır Android ile gelmesi bir tık iyi olur, olmazsa olmaz değil.
Aynı şekilde sihirli kumanda da çok önemli değil, par harcamak istemesem de ileride alınabilir bir şey. Yine olsa iyi olur ama olmazsa olmaz değil.
Aklıma şimdilik bunlar geldi.
Şunu da belirtmek isterim ki TV'ye konsol kesinlikle bağlanmayacak bu nedenle herhangi bir konsol avantajı var mı yok mu önemli değil. Belki PC bağlarım ama o kadar önemli değil. Zaten 50/60Hz TV arıyorum çünkü 100/120Hz olanlar zaten (20k+) bütçemi çok aşıyor.
Çoğunlukla TV izlenecek bunun yanında internet üzerinden içerik tüketilecek. Artı ve eksi listemi de buna göre yaptım, atladığım şeyler olabilir ama ilk bunlar geldi aklıma. Bir de cof değeri önemliymiş herhalde bir yerde okumuştum, bu değer de 6-12 arası ideal diyorlar panel ömrü için.
Aklima gelen bir şey olursa yine ana mesaja eklerim. İşin ehli olanlardan ve kullanan kişilerden yorum bekliyorum. Herkese teşekkürler.