Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Dostlar elektronik cihazlarınızı koruyun geliyor gelmekte olan ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Evet dostlar 1 haftalık BRE ve AEP testlerinin sonucunda

AEP
1703324812478.jpeg

BRE (245 de başlamıştık)

1703324842930.jpeg

Yani her ikisi de aynı coğrafyada, aynı ceğhede, aynı koşullarda 24 saat açık olan iki klima arasındaki tek fark m2 farkıydı

BRE 29m2
AEP 20m2

BRE 38KWh
AEP 20KWh

Tekrar etmekte fayda var, tam kış koşulları olmasa da ikisi de aynı koşullarda çalışan bu iki klima arasında sadece 9m2 lik fark nedeniyle tüketim neredeyse 2 katı fark etme moduna gelmiş.

Fakat ilginç bir detay vermek isterim. Her iki klima da 22 de ayarlı olmasına rağmen özellikle Perşembe günü ben ofiste üşüdüğümü hissettim. Fakat evde 22 ye ayarlı klimada odaya girince ''oooh'' dediğimi biliyorum.

Zannediyorum ki m2 farkı nedeniyle BRE nin daha uzun süre aktif kalması yani termostata sık girmemesi ile, alanın küçük olması nedeniyle AEP de sık termostat yapıp uzun süre de parametre ayarı nedeniyle devreye girmemesinden dolayı ısı kaybı yaşanıyor ve hem benim perşembe günü üşüme hissimin hem de az tüketimin bir bağlantısı olabilir diye düşündüm.

Yani 9m2 nin tüketimi neredeyse ikiye katlaması konusunu biraz tartışmaya açık buldum.

Yeri gelmişken belirteyim, aynı anda hem ofis hem de evin belli aralıklarla elektrik kesintileri oldu bu nedenle bizim zamanımıza göre tam bir hafta olmasına rağmen sayaş 6 gün 21 saat 48 dakika gösteriyor o nedenle rakamları yukarı yuvarladım

AEP
Ekli dosyayı görüntüle 10916

BRE (245 de başlamıştık)

Ekli dosyayı görüntüle 10917

Yani her ikisi de aynı coğrafyada, aynı ceğhede, aynı koşullarda 24 saat açık olan iki klima arasındaki tek fark m2 farkıydı

BRE 29m2
AEP 20m2

BRE 38KWh
AEP 20KWh

Tekrar etmekte fayda var, tam kış koşulları olmasa da ikisi de aynı koşullarda çalışan bu iki klima arasında sadece 9m2 lik fark nedeniyle tüketim neredeyse 2 katı fark etme moduna gelmiş.

Fakat ilginç bir detay vermek isterim. Her iki klima da 22 de ayarlı olmasına rağmen özellikle Perşembe günü ben ofiste üşüdüğümü hissettim. Fakat evde 22 ye ayarlı klimada odaya girince ''oooh'' dediğimi biliyorum.

Zannediyorum ki m2 farkı nedeniyle BRE nin daha uzun süre aktif kalması yani termostata sık girmemesi ile, alanın küçük olması nedeniyle AEP de sık termostat yapıp uzun süre de parametre ayarı nedeniyle devreye girmemesinden dolayı ısı kaybı yaşanıyor ve hem benim perşembe günü üşüme hissimin hem de az tüketimin bir bağlantısı olabilir diye düşündüm.

Yani 9m2 nin tüketimi neredeyse ikiye katlaması konusunu biraz tartışmaya açık buldum.
Abi bende Salon Mutfak Hol Dubleks olduğu için kapı yok merdiven boşluğunu hesaba katmadan 48m² topluyor. 18bin olan soğuk havalarda günlük 25⁰ set hiç termostat yapmadan 17 18 kW tüketiyor. M² önemini tahmin edebiliyorum. ?

Abi bende Salon Mutfak Hol Dubleks olduğu için kapı yok merdiven boşluğunu hesaba katmadan 48m² topluyor. 18bin olan soğuk havalarda günlük 25⁰ set hiç termostat yapmadan 17 18 kW tüketiyor. M² önemini tahmin edebiliyorum. ?
Abi malum yüzey alanı arttıkça izolasyon eksikliği kaynaklı sıcaklık kaybı yani izolasyon zaafiyeti oranı da artıyor. Sanırım şu KATSAYI denen şey burada devreye giriyor.
Biz öyle karı koca resim tablo biblo çerçeve vs seven tipler değiliz, çok sade bir yaşantımız var, düşünün ki bizde öyle salon takımının vitrini mitrini vs de yok, Koltuk takımı, halı, sehpa, televizyon :D

Duvarda sadece sanırm 50x60 gibi ölçülerde eşimin fotoğrafından , İtalyan bir dokunuşun yansıması olan halinin kanvas tablosu var, bir de duvara monteli televizyon. Yanibizde inanılmaz bir DUVAR yüzey alanı var.

E malum zaten tavanın beton olması kaynaklı çok ciddi bir kayıp oluyor ısıtmada.

Yani kendi evimiz olsa ben tavanı komple şu estetik strafor kaplamalar var ya, harbiden onunla kaplarım, duvarları de dekoratif şekilde izole ederim ve iddia ediyorum i bu tüketim neredeyse yarı yarıa düşer.

Boşa çok enerji tüketiyoruz dostlar çooook :(

Geçen aydan bu aya fatura dönemi boyunca toplam 390kw elektrik yakmışım 700tl fatura gelmiş 147kw klima tüketmiş gerisi evin?

Abi malum yüzey alanı arttıkça izolasyon eksikliği kaynaklı sıcaklık kaybı yani izolasyon zaafiyeti oranı da artıyor. Sanırım şu KATSAYI denen şey burada devreye giriyor.
Biz öyle karı koca resim tablo biblo çerçeve vs seven tipler değiliz, çok sade bir yaşantımız var, düşünün ki bizde öyle salon takımının vitrini mitrini vs de yok, Koltuk takımı, halı, sehpa, televizyon :D

Duvarda sadece sanırm 50x60 gibi ölçülerde eşimin fotoğrafından , İtalyan bir dokunuşun yansıması olan halinin kanvas tablosu var, bir de duvara monteli televizyon. Yanibizde inanılmaz bir DUVAR yüzey alanı var.

E malum zaten tavanın beton olması kaynaklı çok ciddi bir kayıp oluyor ısıtmada.

Yani kendi evimiz olsa ben tavanı komple şu estetik strafor kaplamalar var ya, harbiden onunla kaplarım, duvarları de dekoratif şekilde izole ederim ve iddia ediyorum i bu tüketim neredeyse yarı yarıa düşer.

Boşa çok enerji tüketiyoruz dostlar çooook :(
Birde ben 25 set yaparak hata yapmışım alan büyük olunca klima kesinlikle 25 set değerleriyle termostat yapmıyor. Bugün 23 set yaptım makineler termostat yapmaya başladı şimdi bu şekilde bir değer almaya çalışacağım durumu paylaşırım. ?

AEP
Ekli dosyayı görüntüle 10916

BRE (245 de başlamıştık)

Ekli dosyayı görüntüle 10917

BRE 29m2
AEP 20m2

BRE 38KWh
AEP 20KWh

Abi parametre ayarı olarak 1 aktif ise birde 4 ü denemeni tavsiye ederim 1 çok dengesiz bütün bunların hepsi fanın dönmeme sinden kaynaklı 4 te en azından belli aralıklarla kontrol ediyor böylelikle fan kapatmamış gibi düzene biniyor.
Ve serin esintiden de kurtulmuş olunuyor

Son düzenleme:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri