Marka önemli değil. Giriş seviyesi makinelerin hepsi aynı haltı yiyiyor malesef. 22 kg dış ünite mi olur. Asıl soru bu. Yada 22 kg dış ünite 9 - 12 lik klima olur mu??Hoşgeldin abi hangi marka bu makina?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Marka önemli değil. Giriş seviyesi makinelerin hepsi aynı haltı yiyiyor malesef. 22 kg dış ünite mi olur. Asıl soru bu. Yada 22 kg dış ünite 9 - 12 lik klima olur mu??Hoşgeldin abi hangi marka bu makina?
Ekonomik olsun istemişler ,?9 luk klima kompresörün ün geldiği hallere bakın. Akümülatör boyu kadar kalmış kompresör. Nem alma cihazların da bu kadar küçük kompresör var. Böyle teknolojinin içine edeyim diyeceğim ama, onlar içine etmeye başladı zaten klima ların Ekli dosyayı görüntüle 10898Ekli dosyayı görüntüle 10897
Abi bana göre marka şöyle önemli bilirsek tavsiye de vermeyizMarka önemli değil. Giriş seviyesi makinelerin hepsi aynı haltı yiyiyor malesef. 22 kg dış ünite mi olur. Asıl soru bu. Yada 22 kg dış ünite 9 - 12 lik klima olur mu??
Olmaz tabiiMarka önemli değil. Giriş seviyesi makinelerin hepsi aynı haltı yiyiyor malesef. 22 kg dış ünite mi olur. Asıl soru bu. Yada 22 kg dış ünite 9 - 12 lik klima olur mu??
yanlışlıkla p100 almak yerine p110 almış olsaydım kârımız daha fazla olacaktı. Ama p115 watmetreden 10w fazla ölçüyor. p115 watmetrenin üzerinde takılı olmasına rağmenSizin tapo 115 ler en düşük 500 tl olmuş
Şimdide p110 Amazon da indirim de 390 tl
Abi bende Salon Mutfak Hol Dubleks olduğu için kapı yok merdiven boşluğunu hesaba katmadan 48m² topluyor. 18bin olan soğuk havalarda günlük 25⁰ set hiç termostat yapmadan 17 18 kW tüketiyor. M² önemini tahmin edebiliyorum. ?Evet dostlar 1 haftalık BRE ve AEP testlerinin sonucunda
AEP
Ekli dosyayı görüntüle 10916
BRE (245 de başlamıştık)
Ekli dosyayı görüntüle 10917
Yani her ikisi de aynı coğrafyada, aynı ceğhede, aynı koşullarda 24 saat açık olan iki klima arasındaki tek fark m2 farkıydı
BRE 29m2
AEP 20m2
BRE 38KWh
AEP 20KWh
Tekrar etmekte fayda var, tam kış koşulları olmasa da ikisi de aynı koşullarda çalışan bu iki klima arasında sadece 9m2 lik fark nedeniyle tüketim neredeyse 2 katı fark etme moduna gelmiş.
Fakat ilginç bir detay vermek isterim. Her iki klima da 22 de ayarlı olmasına rağmen özellikle Perşembe günü ben ofiste üşüdüğümü hissettim. Fakat evde 22 ye ayarlı klimada odaya girince ''oooh'' dediğimi biliyorum.
Zannediyorum ki m2 farkı nedeniyle BRE nin daha uzun süre aktif kalması yani termostata sık girmemesi ile, alanın küçük olması nedeniyle AEP de sık termostat yapıp uzun süre de parametre ayarı nedeniyle devreye girmemesinden dolayı ısı kaybı yaşanıyor ve hem benim perşembe günü üşüme hissimin hem de az tüketimin bir bağlantısı olabilir diye düşündüm.
Yani 9m2 nin tüketimi neredeyse ikiye katlaması konusunu biraz tartışmaya açık buldum.
Abi malum yüzey alanı arttıkça izolasyon eksikliği kaynaklı sıcaklık kaybı yani izolasyon zaafiyeti oranı da artıyor. Sanırım şu KATSAYI denen şey burada devreye giriyor.Abi bende Salon Mutfak Hol Dubleks olduğu için kapı yok merdiven boşluğunu hesaba katmadan 48m² topluyor. 18bin olan soğuk havalarda günlük 25⁰ set hiç termostat yapmadan 17 18 kW tüketiyor. M² önemini tahmin edebiliyorum. ?
Birde ben 25 set yaparak hata yapmışım alan büyük olunca klima kesinlikle 25 set değerleriyle termostat yapmıyor. Bugün 23 set yaptım makineler termostat yapmaya başladı şimdi bu şekilde bir değer almaya çalışacağım durumu paylaşırım. ?Abi malum yüzey alanı arttıkça izolasyon eksikliği kaynaklı sıcaklık kaybı yani izolasyon zaafiyeti oranı da artıyor. Sanırım şu KATSAYI denen şey burada devreye giriyor.
Biz öyle karı koca resim tablo biblo çerçeve vs seven tipler değiliz, çok sade bir yaşantımız var, düşünün ki bizde öyle salon takımının vitrini mitrini vs de yok, Koltuk takımı, halı, sehpa, televizyon
Duvarda sadece sanırm 50x60 gibi ölçülerde eşimin fotoğrafından , İtalyan bir dokunuşun yansıması olan halinin kanvas tablosu var, bir de duvara monteli televizyon. Yanibizde inanılmaz bir DUVAR yüzey alanı var.
E malum zaten tavanın beton olması kaynaklı çok ciddi bir kayıp oluyor ısıtmada.
Yani kendi evimiz olsa ben tavanı komple şu estetik strafor kaplamalar var ya, harbiden onunla kaplarım, duvarları de dekoratif şekilde izole ederim ve iddia ediyorum i bu tüketim neredeyse yarı yarıa düşer.
Boşa çok enerji tüketiyoruz dostlar çooook![]()
25set yaparsan olacağı bu ?Geçen aydan bu aya fatura dönemi boyunca toplam 390kw elektrik yakmışım 700tl fatura gelmiş 147kw klima tüketmiş gerisi evin?
Abi parametre ayarı olarak 1 aktif ise birde 4 ü denemeni tavsiye ederim 1 çok dengesiz bütün bunların hepsi fanın dönmeme sinden kaynaklı 4 te en azından belli aralıklarla kontrol ediyor böylelikle fan kapatmamış gibi düzene biniyor.Evet dostlar 1 haftalık BRE ve AEP testlerinin sonucunda
AEP
Ekli dosyayı görüntüle 10916
BRE (245 de başlamıştık)
Ekli dosyayı görüntüle 10917
Yani her ikisi de aynı coğrafyada, aynı ceğhede, aynı koşullarda 24 saat açık olan iki klima arasındaki tek fark m2 farkıydı
BRE 29m2
AEP 20m2
BRE 38KWh
AEP 20KWh
Tekrar etmekte fayda var, tam kış koşulları olmasa da ikisi de aynı koşullarda çalışan bu iki klima arasında sadece 9m2 lik fark nedeniyle tüketim neredeyse 2 katı fark etme moduna gelmiş.
Fakat ilginç bir detay vermek isterim. Her iki klima da 22 de ayarlı olmasına rağmen özellikle Perşembe günü ben ofiste üşüdüğümü hissettim. Fakat evde 22 ye ayarlı klimada odaya girince ''oooh'' dediğimi biliyorum.
Zannediyorum ki m2 farkı nedeniyle BRE nin daha uzun süre aktif kalması yani termostata sık girmemesi ile, alanın küçük olması nedeniyle AEP de sık termostat yapıp uzun süre de parametre ayarı nedeniyle devreye girmemesinden dolayı ısı kaybı yaşanıyor ve hem benim perşembe günü üşüme hissimin hem de az tüketimin bir bağlantısı olabilir diye düşündüm.
Yani 9m2 nin tüketimi neredeyse ikiye katlaması konusunu biraz tartışmaya açık buldum.
Abi mecburen yalıtım farkı ısıyı kırıyor geçen haftalar ile bu bu zamanın tavan taban ısı farkı değişti 25 değil 30a kadar devam şimdi sabah birgün havalar dahada inince aynı dışarda ateş yakmış gibi olacam ben çok sert havalarda ?25set yaparsan olacağı bu ?
Muhammed kardeşim yeni birşey demiyorum sonuçları inşallah yarın paylaşırım parametre 4 ü deniyorum. ?Abi parametre ayarı olarak 1 aktif ise birde 4 ü denemeni tavsiye ederim 1 çok dengesiz
Tamam abi bakalım sen ne düşünecek sin no4 içinMuhammed kardeşim yeni birşey demiyorum sonuçları inşallah yarın paylaşırım parametre 4 ü deniyorum. ?
Soğutma moduna geçince bu ayarı ne yapacağız??Tamam abi bakalım sen ne düşünecek sin no4 için
Bu ayar sadece ısıtmada geçerli diye biliyorum yine adem abi den teyit alalımSoğutma moduna geçince bu ayarı ne yapacağız??
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.