Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Kumandayı yerden 40 santim yukarı tam klimanın karşısına koyup 6-7 saat 25 set te ve bu esnada klima üzerindeki emme noktası, kendi sensörünün yeri ve kapak içinde bulunan sensör yerinden (şu an burası boş) veri aldım gün içinde paylaşırım sanırım.

Merhaba,

Öncelikle herkese günaydın hayırlı sabahlar dilerim. İstanbul Pendik deki evimin salonu için klima araştırması yapıyorum salon 30metre kare civarı yeni bina en üst kat izolasyon iyi sayılır cephe güney doğu,
Bir kaç siteden klima için değerlendirme yaptırdım 12 binlik çıkıyor, sadece arçelikte 15 bin çıktı öncelikle kaç binlik klima almam lazım ve hangi marka modeli tavsiye edersiniz? Bütçe 25 bin civarı, şimdiden teşekkür ederim sağlıkla kalın,
Bütçeye göre Midea Xtreme Seve 12bin BTU tercih edebilirsiniz. 18bin BTU elektrik tüketimi açısından anlamsız olur.

Bütçeye göre Midea Xtreme Seve 12bin BTU tercih edebilirsiniz. 18bin BTU elektrik tüketimi açısından anlamsız olur.
Midea Xtreme özelinde bir uyarıda daha bulunalım, Bus eride sadece 18 lik olandaki kompresör kapasitesi düşüktür bilginiz olsun dostlar.
Zamanında LG de eleştirdiğimiz husus yani 24.000btu diye sattıkları klimada 19.500BTU kompresör çıkması konusu Midea Xtreme serisinde 18 lik için de geçerli.
Klima 18.000BTU sonucnu size veriyor fakat üzerindeki kompresör 15.000BTU.

Çok ilginç şekilde 9 12 24 olanlarda büyük kompresörler kullanan Midea efendi ne yazık ki 18 de küçük kompresör tercih etmiş.

Tabi 18 lik test etmediğimiz için bunun artıları eksileri nelerdir bilme şansımız şimdilik olmadı.

Midea Xtreme özelinde bir uyarıda daha bulunalım, Bus eride sadece 18 lik olandaki kompresör kapasitesi düşüktür bilginiz olsun dostlar.
Zamanında LG de eleştirdiğimiz husus yani 24.000btu diye sattıkları klimada 19.500BTU kompresör çıkması konusu Midea Xtreme serisinde 18 lik için de geçerli.

Çok ilginç şekilde 9 12 24 olanlarda büyük kompresörler kullanan Midea efendi ne yazık ki 18 de küçük kompresör tercih etmiş.

Tabi 18 lik test etmediğimiz için bunun artıları eksileri nelerdir bilme şansımız şimdilik olmadı.
Bir 18bin kullanıcısı olarak ve kompresör yemiş biri olarak ne yapalım abi ?
Aklıma geldi ömür boyu kompresör garantisi alabilir miyiz. ?

Bir 18bin kullanıcısı olarak ve kompresör yemiş biri olarak ne yapalım abi ?
Aklıma geldi ömür boyu kompresör garantisi alabilir miyiz. ?
Abi mühendislik burada devreye giriyor, 18.000BTU sonucunu elde edip 15.000BTU tüketimi sergilemek avantaj olarak da görülebilir, ulan bize 18 diye sattılar ama malzemeden çalmış Çinliler diye de düşünülebilir :D

Bunu şöyle değerlendirelim o halde. Şahin 1.6 motor arabaya aynı kasa ve aynı mühendislik ile 1.3 veya 1.4 motor tkmışlardı sözde az yaksın diye ama o mühendislik ile o araba 1.6 dan daha çok yakmış ve hatta olumsuz yan etkileri olmuştu.

Sonra gelişen teknoloji ile iyi mühendislik uygulanmış 1.2 arabalar bile bu 1.6 lardan daha az yakıp daha çok kaçmıştı.

Şimdi ben LG de eleştirirken verdiğim örneği burada da vermek isterim. ZORLU KOŞULLAR söz konusu olduğunda bu düşük motor konusu tüketiciyi yarı yolda bırakır mı yani bizim 1.6 olan Şahinin 1.4 yapılması sonrası Sakar rampasını tırmanamamaya başlaması, sürekli vites düşürmek, devir yükseltmek zorunda kalmamız nedeniyle daha çok tüketir mi acaba diye düşünmüyor değilim.

Tekrar ediyorum ki bunu sizler sayesinde öğreneceğiz çünkü ben test edemedim.

Ömür boyu kompresör garantisi imkânsibıl olsa da, aklımdaki bazı konular zamanla düşündüğüm gelişmeler çerçevesinde ilerlerse belki seni daha yüksek bir garantiye alabiliriz :D

Abi mühendislik burada devreye giriyor, 18.000BTU sonucunu elde edip 15.000BTU tüketimi sergilemek avantaj olarak da görülebilir, ulan bize 18 diye sattılar ama malzemeden çalmış Çinliler diye de düşünülebilir :D

Bunu şöyle değerlendirelim o halde. Şahin 1.6 motor arabaya aynı kasa ve aynı mühendislik ile 1.3 veya 1.4 motor tkmışlardı sözde az yaksın diye ama o mühendislik ile o araba 1.6 dan daha çok yakmış ve hatta olumsuz yan etkileri olmuştu.

Sonra gelişen teknoloji ile iyi mühendislik uygulanmış 1.2 arabalar bile bu 1.6 lardan daha az yakıp daha çok kaçmıştı.

Şimdi ben LG de eleştirirken verdiğim örneği burada da vermek isterim. ZORLU KOŞULLAR söz konusu olduğunda bu düşük motor konusu tüketiciyi yarı yolda bırakır mı yani bizim 1.6 olan Şahinin 1.4 yapılması sonrası Sakar rampasını tırmanamamaya başlaması, sürekli vites düşürmek, devir yükseltmek zorunda kalmamız nedeniyle daha çok tüketir mi acaba diye düşünmüyor değilim.

Tekrar ediyorum ki bunu sizler sayesinde öğreneceğiz çünkü ben test edemedim.

Ömür boyu kompresör garantisi imkânsibıl olsa da, aklımdaki bazı konular zamanla düşündüğüm gelişmeler çerçevesinde ilerlerse belki seni daha yüksek bir garantiye alabiliriz :D
Abi kataloğu 780kw minimum değer vermiş buna hiç dikkat etmemiştim mesela 24bin 300kw yazıyor 12bin için 110kw ?

Bir detay 12bin kendini kısınca 33⁰ üfleme yapıyor ama 18bin kesinlikle 42 43⁰ altında üflemiyor. ?

İnşallah aklındaki konular zamanla düşündüğün gelişmeler çerçevesinde ilerler abi ???

Son düzenleme:

Vay midea vaayy:sopa1?
18lik bir kenara geriye kalan serisinin kompresörleri hayvan gibi ?
Bas ısıtsın bas sogutsun güven tam
şikayet edilen tek noktası

İnceliklerin düşünülmemesi örneğin titreşim yapabilecek parçalara en azından bir kauçuk koyamamışlar benim aep te kompresör devire binme ve devirden düşme sırasında içeriye ufak bir titreşim sesi geliyor du araya arayaaa sorunu hava panjur kapağında buldum yapışkanlı sünger çektim sesi kesiverdi tık yok şuan.
taş gibi makina yapıyor lar ama şanını hiç ediyor böyle şeyler

Ekli dosyalar

• IMG_20231217_170638.jpg
    IMG_20231217_170638.jpg
    126.9 KB · Görüntüleme: 11
Vay midea vaayy:sopa1?
18lik bir kenara geriye kalan serisinin kompresörleri hayvan gibi ?
Bas ısıtsın bas sogutsun güven tam
şikayet edilen tek noktası

İnceliklerin düşünülmemesi örneğin titreşim yapabilecek parçalara en azından bir kauçuk koyamamışlar benim aep te kompresör devire binme ve devirden düşme sırasında içeriye ufak bir titreşim sesi geliyor du araya arayaaa sorunu hava panjur kapağında buldum yapışkanlı sünger çektim sesi kesiverdi tık yok şuan.
taş gibi makina yapıyor lar ama şanını hiç ediyor böyle şeyler
Okyanusu aşıp derede boğulmak yani :D

Abi kataloğu 780kw minimum değer vermiş buna hiç dikkat etmemiştim mesela 24bin 300kw yazıyor 12bin için 110kw ?

Bir detay 12bin kendini kısınca 33⁰ üfleme yapıyor ama 18bin kesinlikle 42 43⁰ altında üflemiyor. ?

İnşallah aklındaki konular zamanla düşündüğün gelişmeler çerçevesinde ilerler abi ???
Ocak 15 e kadar belli olur gibi geliyor bana, benim düşündüğüm şekilde olmasa da alternatif bir yol konuşur buluruz gibi geliyor bana :D

Sorun bizde değil sanırım emin olduk???‍♂️
Hatun da telefondan yazmıştı bana ama geç görmüşüm :(

Aramızda kalsın, kimse duymasın da, Altus bir Bulaşık makinesinden olduğu iddia edilen bir yangın ile ilgili Komisyondan aradılar, yerinde tespit için görevlendirme yapıalım mı yapmayalım mı vs onları konuşurken vakit geçip gitmiş . Benim görüşmeler de malum çok kısa(!) sürer :D

@REMZİ96 şuan Mitsubishi electiric legendera yada krigamine zen 12kik klima fiyatları ne durumda sizin oralarda
Bu konuda Midea üst serileri ile bu klimalar arasındaki fiyat makasının daralması Midea kullanıcıları içerisinde huzurluszluk oluşturuyor bana göre.
Firmanın bunu dikkate alması lazım.
Kaldı ki haksız serzeniş de değil. 130wattlar ile 1450 rakımda çalışan Legendera ile 350watt dolaylarında 850 rakımda çalışan Midea kıyaslandığında fiyat dengesinin bu çerçevede korunması lazım.

Biz her zaman eğri oturup doğruyu söyleriz agalar, marka övmek bizim huyumuz değil.

Sevdiğimize taraflarına ''sevdik'' deriz, sevmediğimize sevmedik :ok

Hatun da telefondan yazmıştı bana ama geç görmüşüm :(

Aramızda kalsın, kimse duymasın da, Altus bir Bulaşık makinesinden olduğu iddia edilen bir yangın ile ilgili Komisyondan aradılar, yerinde tespit için görevlendirme yapıalım mı yapmayalım mı vs onları konuşurken vakit geçip gitmiş . Benim görüşmeler de malum çok kısa(!) sürer :D
Kimse duymadı abi?
Amanınn umarım eve zarar vermemiştir yangın olayı ?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri