Aaa havamı kopyalamışlar?Haftaya perşembe geliyor abi kış ?
Ocak ocağa incir dikmeye başlar artık
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Aaa havamı kopyalamışlar?Haftaya perşembe geliyor abi kış ?
Senle aynı gidiyoz abi genelde ?Aaa havamı kopyalamışlar?
Ocak ocağa incir dikmeye başlar artık
Şuan bende dış sıcaklık 4°. Bu haritaya göre benim burası -10 ° gösteriyor. Dağları gösteriyorsa belki doğru olabilirBu harita doğru mu ?
Yüksek kesimleri gösteriliyor olabilir abiBu harita doğru mu ?
Eveeettt ? kendisini dört gözle bekliyoruz ??️X de paylaşıldı sanırım soğuk hava yurt genelinde etkili olacak. ?
1250 tl elektrik yakar senin klimalar. Evin elektriği ile birlikte 1500 tl desek. Gayet uygun. Merkezdeki evimize aylık 2000 bin doğalgaz 250 tl de elektrik geliyor. Karşılaştırırsak 750 tl kâr'ın varBu arada evde 13 saat kadar olmadığımız dönemde klimaların tüketimlerini gözlemledim sadece klimalar ve buz dolabı 13 saatte 12 kW harcamış. Buradan yola çıkarak iki klima günlük maksimum 22 kW tüketim sergiliyor. Rakamsal olarak 45TL günlük ısınma maliyeti evin her yerinin ısınmasını da hesaba katarak doğalgaz karşısında ciddi bir üstünlük sağlıyor. ?
Sabah 8de bir foto daha aldım tahminlerim de yanılma olmadı ?
Doğalgaz m³ fiyatları ciddi derecede artmış bu senenin zamları da üzerine eklenirse aradaki makas rakamsal olarak açılır. Elektrik birim fiyatları da artacak ama rakam küçük olduğu için Doğalgaz a göre yine daha avantajlı görünüyor.1250 tl elektrik yakar senin klimalar. Evin elektriği ile birlikte 1500 tl desek. Gayet uygun. Merkezdeki evimize aylık 2000 bin doğalgaz 250 tl de elektrik geliyor. Karşılaştırırsak 750 tl kâr'ın var
2000 TL ve üzeri elektrik faturası gelenlerin uygun çatısı varsa ve maddiyatı da uygunsa kesinlikle güneş enerjisini düşünmek gerek. Geceleri pasif olsa bile gündüzleri 30 dereceye dayar evi iyice ısıtırsın akşama doğruda kabul edilebilir minimuma çekersin önceden yüklenmiş ısı düşene kadar klima uzun bir süre çalışmaz zaten sabaha kadar da bir miktar şebekeden çalışsa ciddi elektrik tasarrufu olur ve birkaç senede kendini amorti eder. Şu an da normal bir eve yetecek aküsüz sistem 50 ile 100 bin tl arasında kurulum hariç 50bin lik işini görür 100 binlik rahat rahat görür gecede depolanan enerjiden kullanırsın.Doğalgaz m³ fiyatları ciddi derecede artmış bu senenin zamları da üzerine eklenirse aradaki makas rakamsal olarak açılır. Elektrik birim fiyatları da artacak ama rakam küçük olduğu için Doğalgaz a göre yine daha avantajlı görünüyor.
Yağışlı bölge olduğumuz için hesabı iyi yapmak gerekir bazen gün boyu güneş olmayabiliyor. ?2000 TL ve üzeri elektrik faturası gelenlerin uygun çatısı varsa ve maddiyatı da uygunsa kesinlikle güneş enerjisini düşünmek gerek. Geceleri pasif olsa bile gündüzleri 30 dereceye dayar evi iyice ısıtırsın akşama doğruda kabul edilebilir minimuma çekersin önceden yüklenmiş ısı düşene kadar klima uzun bir süre çalışmaz zaten sabaha kadar da bir miktar şebekeden çalışsa ciddi elektrik tasarrufu olur ve birkaç senede kendini amorti eder. Şu an da normal bir eve yetecek aküsüz sistem 50 ile 100 bin tl arasında kurulum hariç 50bin lik işini görür 100 binlik rahat rahat görür gecede depolanan enerjiden kullanırsın.
İstisna durumlar hariç genelde değerlendirilebilecek miktarda kış şartlarında günışığı devamlı bulunuyor. Tüm sezonu hiç şebekeye bağımlı olmamak adına 50 bin tl masrafla geçirmek varken 200 bin tl harcamaya gerek yok. Kış ortalama değerlerine göre tasarım yapılabilir.Yağışlı bölge olduğumuz için hesabı iyi yapmak gerekir bazen gün boyu güneş olmayabiliyor. ?
Eskiden Doğalgaz olan bir bölgede yaşıyordum klimanın bu derece iyi ısıtıp ekonomik olacağını daha önceden tecrübe etmediğim için durumun farkında bile değildim. Benim ev dubleks olduğu için hem alt hem üst kattaki klima 24 saat aktif evim tek katlı olsaydı ve iki klimada aynı katta olsaydı ekonomi konusunda daha da avantajlı olabilirdim. ?Evinde kombi olduğu halde klima ile ısınan var mı? Ben bu yıl Tapo prizi alıp enerji tüketimini gördükten sonra klima ile ısınmaya başladım ve doğalgaza göre ciddi avantajlı gibi duruyor fiyat. Aralık ayında yaklaşık 260 TL bir tüketim yakaladım salonda Baymak Elegant prime 12 btu, yatak odasında ise Midea Xtreme save 9 btu ile. Baymak genellikle gün boyu açık gece sıcaklığı düşürerek kullanıyorum. Midea'yı ise sadece sıcaklığın fazlaca düştüğü zamanlarda yalnızca geceden sabaha olacak şekilde kullandım.
Muhtemelen denize kıyısı olan bir yerde yaşıyorsunuz. 260 tl boş duran daireye gelen fatura nerdeyse.Evinde kombi olduğu halde klima ile ısınan var mı? Ben bu yıl Tapo prizi alıp enerji tüketimini gördükten sonra klima ile ısınmaya başladım ve doğalgaza göre ciddi avantajlı gibi duruyor fiyat. Aralık ayında yaklaşık 260 TL bir tüketim yakaladım salonda Baymak Elegant prime 12 btu, yatak odasında ise Midea Xtreme save 9 btu ile. Baymak genellikle gün boyu açık gece sıcaklığı düşürerek kullanıyorum. Midea'yı ise sadece sıcaklığın fazlaca düştüğü zamanlarda yalnızca geceden sabaha olacak şekilde kullandım.
Şehir farketmezMidea satış yetkim var artık beyler Midea klima ihtiyacı olanları bana yönlendirin@muhammet göl @ByCilo @İRFAN
Hayırlı olsun dostum sevindim ?Midea satış yetkim var artık beyler Midea klima ihtiyacı olanları bana yönlendirin@muhammet göl @ByCilo @İRFAN
Vurdu vee gol olduu ?Midea satış yetkim var artık beyler Midea klima ihtiyacı olanları bana yönlendirin@muhammet göl @ByCilo @İRFAN
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.