Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
YouTube da Bi arkadaş me klima nın tüketim ve çalışma şeklini çekmiş yüklemiş sağolsun belliki şimdilerde onun konumu da normal hava seyrinde bakalım kışın ne yapacak me klima muhtemelen bizim 12 lik ler ile aynı yakıtı yakar gibime geliyor ?

Bir konu hep dikkatimi çekmiştir oda defrost a girmeden önce gelen cofff diye gelen ses ve df geçmesi acaba ne sesidir bu ?
4 Yollu valfin gaz akış yönünü değiştirmesi ensasında geliyor o ses :ok
Defrost yapma kararı aldığında 4YV üzerindeki selenoid bobine enerji gönderir sistem, bobinin enerjilenmesi manyetik alan ile içerideki valfi çeker, gazına kış yönü anında değiştiği için o ses çıkıyor yön değişiminden dolayı.

Sert havalar giriş yapmadan ufak bir temizlik işlemi yaptım dış ünite ye su ile yıkamadım ama fırça ile temizledim bir sonraki temizliğe kadar fazla bile gider

Ekli dosyalar

• IMG_20240106_173132.jpg
    IMG_20240106_173132.jpg
    57.1 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20240109_161211.jpg
    IMG_20240109_161211.jpg
    53.2 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_20240109_144605.jpg
    IMG_20240109_144605.jpg
    89.2 KB · Görüntüleme: 19

Ekli dosyalar

• IMG_20240109_201321.jpg
    IMG_20240109_201321.jpg
    25.1 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20240109_200506.jpg
    IMG_20240109_200506.jpg
    23.9 KB · Görüntüleme: 13
Fazladan boru başka yere takarsan diye mi? ? Yoksa teknik olarak bu uzunlukta boru olması gerekli mi? ?
Aynen abi Bu borular 2 sene önceki Sigma klima nın kutudan çıkma borusu adam kesecekti bende o şekilde bıraktırdım evi değişir sem belki farklı yere denk gelir iç dış ünite diye.

Teknik olarak illa kısa olmasına gerek yok diye biliyorum Standart 4 mt oluyor ama 5 mt geçtiği zaman iç dış arası boru
ek olarak gaz ekleniyor diyorlar.

Aynen abi Bu borular 2 sene önceki Sigma klima nın kutudan çıkma borusu adam kesecekti bende o şekilde bıraktırdım evi değişir sem belki farklı yere denk gelir iç dış ünite diye.

Teknik olarak illa kısa olmasına gerek yok diye biliyorum Standart 4 mt oluyor ama 5 mt geçtiği zaman iç dış arası boru
ek olarak gaz ekleniyor diyorlar.
Mesela benim 12bin olanda 3 metre boru vardır bu bir artı yada dezavantaj olabilir mi? ? Gerçi bizim klimacı ekovat yağlarını duvarlara buladığı için fazlasını almıştır. ?

Mesela benim 12bin olanda 3 metre boru vardır bu bir artı yada dezavantaj olabilir mi? ? Gerçi bizim klimacı ekovat yağlarını duvarlara buladığı için fazlasını almıştır. ?
Bunu teknikciler daha iyi bilir ama
Bence mesafe azaldıkça kazanım artar @İRFAN abi sen ne dersin?

Bunu teknikciler daha iyi bilir ama
Bence mesafe azaldıkça kazanım artar @İRFAN abi sen ne dersin?
Çok kısası da iyi değil uzunu da bildiğim kadarı ile. Kısasında motor yağı iç üniteye daha fazla ulaşıyor ve iç ünitenin borularının iç yüzeyini fazla yağladığında performans düşüşü oluyor. Boru uzayınca da gaz eksikliği ısıtma soğutmada istenen basınca ulaşması bi tık daha geç oluyor.

18 metre kare bir salon ve tüm odaların da ılıman bir ortama kavuşması için( yalıtımsız bir ev ve amaç ISITMA )klima bakıyorum. az yakan 30k 35k bandında 18- 24 BTU bir klima için öneri (parça kurulum servis) alabilir miyim. yer İzmir . Burada MİDEA GREE konuşuluyor.

18 metre kare bir salon ve tüm odaların da ılıman bir ortama kavuşması için( yalıtımsız bir ev ve amaç ISITMA )klima bakıyorum. az yakan 30k 35k bandında 18- 24 BTU bir klima için öneri (parça kurulum servis) alabilir miyim. yer İzmir . Burada MİDEA GREE konuşuluyor.
Aramıza hoşgeldiniz.
İki adet klima daha anlamlı olabilir. Salona 9binlik yeterli olabilir. Evin kağıt üzerinde krokisi klimaların takılabilecek noktaları olsa daha mantıklı yorumlar yapabiliriz.

Son düzenleme:
Diğer odaları ısıtmayı düşünmeseniz İzmir gibi biryerde çok az fatura getirecek midea all easy pro alın derdim fakat diğer odalar konusu ısıtmada biraz düşündürücü bir durum. 18-24 btü seçimi zaten kesinlikle hata olur

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri