Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

@REMZİ96 klimanın havaya göre üfleme ısısını değiştirmesi normal demi mesela 2 gündür hava çok sert 420~460w civarında ilerliyor.
Üfleme ısısını düşürmüyor pek
genelde 350w lara alışık olduğum için yadırgadım ?
Birde tam teşekküllü bu kış ayrıntılı test edebiliyorum geçen kış malum kullanamadık.
Abi ben kapıyı kapatıp çıktım evden sabah 8 de şimdi termostat yapmış 10 dkdır kapalı cihaz baktım tapodan :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-02-02-09-50-30-97_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    Screenshot_2024-02-02-09-50-30-97_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    21.8 KB · Görüntüleme: 14
Abi tanımıyorum ama araştırma yaparız ? bu köyde bu tarz zeki insan çok abi ??
Bir yolunu bulup mutlaka o taraflara göçeceğim abi bu işin başka yolu yok.
Bu aynı muhabir çocuk Seydikemerde adına mecburen ''insan'' denen ve bölgede yoğun miktarda bulunan iki ayaklı bir öküze mikrofon uzatma gafletinde bulunmuştu.

Abi bir o öküze bak, bir şu ADAM'a bak yahu ''ben nerede yaşıyorum?'' diye sorgulamama sebep oluyor bu durum :D

Beko servisi geldi, ben degisim talep ettim. Once tamir onerdiler ama sokup gotureceklermis. Ben de sokulmesini ve tamirini istemedim cunku talebim degisim. Bolge onayina gitti ve beklenen sonuc , degisim onaylanmadi.

Simdi sizce ne yapmaliyim ? Sokup goturseler vegeri getirseler sonuc ne olabilir acaba? 30 set etttigimde 50 gorebilir miyim uflemeyi?

Yoksa hakem heyetine mi basvurayim. Kurulum tarihi 10.2022. simdiye kadar 2 kez islem gordu garanti kapsamindan: 1- dis.unite ses problemi 2- elektronik karti degisti.3-vakum yapildigina dair bir ibare yok servis formunda. Bu sebeplerden dolayi basvursam ucretsiz degisim hakki elde eder miyim?
Hakem Heyetine müracaat edin, bakın bu forumda elinizde somut delil teşkil edebilecek yüzlerce konu ve foto bulursunuz.

Bu da dün geceden benim klimamdan bir delil olsun mesela.

Bende bunlardan yüzlerce var çünkü yıllardır hep test yapıp kayıt alıyorum.

1706862608976.jpeg

Klima normalde 23 e ayarlıydı. İç ortam 24.6 dereceyken dış ortam 6 dereceydi, kondenserin gövde sıcaklığı 2.2 dereceyken klimayı 30 a ayarladım ve turboyu yan,i BOOST özelliğini açtım, sadece 5 dakika içerisinde bu klima 55 60 dereceleri üflemeye başladı. Turboyu kapattım fanı düşürdüm ve sonuç 64.9.

Makine 65 yapmasını engelledi hemen kompresörü kıstı, 1300 lerden 850 li wattlara indirdi.

Bunları neden yazdım biliyor musunuz?

Bu klimada GÜÇ var ama mühendislik o gücü dengeliyor kısmaya çalışıyor.
O klimada hırsızlık var ve mühendislik ne kadar üst limite zorlasa da çıkamıyor

Burada ısrarla ve sürekli yazıyoruz bazı detayları, diyoruz ki ''kardeşim 24.000BTU diye satılan klimanın içerisine 15800BTU nominal kapasiteli kompresör takan bu zihniyetten ne bekliyoruz?''

Bir yolunu bulup mutlaka o taraflara göçeceğim abi bu işin başka yolu yok.
Bu aynı muhabir çocuk Seydikemerde adına mecburen ''insan'' denen ve bölgede yoğun miktarda bulunan iki ayaklı bir öküze mikrofon uzatma gafletinde bulunmuştu.

Abi bir o öküze bak, bir şu ADAM'a bak yahu ''ben nerede yaşıyorum?'' diye sorgulamama sebep oluyor bu durum :D
Abi bu taraflarda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım müsait zamanda gel konuşalım. ??

Yanlışlıkla kapat aç yaptım 23⁰ set yedi dakika öncesi ve sonrası resimlerde saat var.
Bak bu da bir delil mesela.
Yani bu dostlarımız normal kullanıcı, klimalarında modifiye yok, özel bir ıuygulama da yapmıyrolar, her normal insan evladı gibi klimasını açıp çalıştırıyor o kadar.
Klima ortamın durumuna göre 35 üfleyecekse 35, 45 üfleyecekse 45, 55 üfleyecekse 55 üflüyor olay bu kadar basit.

Hakem Heyetine müracaat edin, bakın bu forumda elinizde somut delil teşkil edebilecek yüzlerce konu ve foto bulursunuz.

Bu da dün geceden benim klimamdan bir delil olsun mesela.

Bende bunlardan yüzlerce var çünkü yıllardır hep test yapıp kayıt alıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 12240

Klima normalde 23 e ayarlıydı. İç ortam 24.6 dereceyken dış ortam 6 dereceydi, kondenserin gövde sıcaklığı 2.2 dereceyken klimayı 30 a ayarladım ve turboyu yan,i BOOST özelliğini açtım, sadece 5 dakika içerisinde bu klima 55 60 dereceleri üflemeye başladı. Turboyu kapattım fanı düşürdüm ve sonuç 64.9.

Makine 65 yapmasını engelledi hemen kompresörü kıstı, 1300 lerden 850 li wattlara indirdi.

Bunları neden yazdım biliyor musunuz?

Bu klimada GÜÇ var ama mühendislik o gücü dengeliyor kısmaya çalışıyor.
O klimada hırsızlık var ve mühendislik ne kadar üst limite zorlasa da çıkamıyor

Burada ısrarla ve sürekli yazıyoruz bazı detayları, diyoruz ki ''kardeşim 24.000BTU diye satılan klimanın içerisine 15800BTU nominal kapasiteli kompresör takan bu zihniyetten ne bekliyoruz?''
Turbo olayını bir deneyim abi ??

@REMZİ96 klimanın havaya göre üfleme ısısını değiştirmesi normal demi mesela 2 gündür hava çok sert 420~460w civarında ilerliyor.
Üfleme ısısını düşürmüyor pek
genelde 350w lara alışık olduğum için yadırgadım ?
Birde tam teşekküllü bu kış ayrıntılı test edebiliyorum geçen kış malum kullanamadık.
Abi mantık çok değişik işliyor bu meretlerde.
İzolasyonun iyi, iç ortam ideal, dış ortamda basınç düşükse kompresörü kısıyor üfleme sıcaklığı nı da düşürüyor.
İzolasyon zayıf, iç ortam ideal, dış ortamda basınç yüksekse kompresörü zorluyor üfleme sıcaklığını düşürmemek için ama tüketim yükseliyor.
Daha buna benzer 15 20 ayrı senaryo var kodlamalarında.

Ben de dün benim klimada 460 watt dolaylarındaydım bir ara gördüğümde :D

Cihaz tamirde görmüş aslında birşeyleri yanlış yapmış olabilir zaten markanın cihazlarının çalışma prensibide sıkıntılı oyüzden ne söylesem bilmiyorum Adem abi ne derse onu yapmak lazım
Abi enteresan olan ne biliyor musun?

Sen hiç olay yeri inceleme ekiplerinin ''Şu evi komple arazisi ile birlikte emniyete alıp orada inceleyeceğiz'' dediğini duydun veya gördün mü? :D

Kardeşim Atölye veya servis dedikleri yerde özel donanımlar yok, velev ki sen söktün götürdün sonra da ''normal'' dedin getirdin, eee kıstas bu mu yani?

Kaldı ki zannediyor musunuz ki tüketici evinde olduğu gibi bir montaj işlemi gerçekleştirilip sonra da profesyonel donanımlar bağlanıp tespit ve işlem yapılacak?

Yahu klima zaten tüketici evinde kurulu, sorun da zaten tüketici evinde meydana geliyor, bu klimada yapabileceğiniz şey muhtemelen gazı salıp sağlam vakup yapıp gramınca gaz verip yeniden demeke, eee yapın işte tüketici evinde.

Yani bu götürüp test etme konusu tamamen iş yapıyormuş gibi görünme konusu benim gözümde.

Hayır yani hakikaten birisi lütfen izah etsin, tüketici evinde YAPAMADIKLARI neyi götürüp de servis atölyesinde yapabilecekler?

Abi enteresan olan ne biliyor musun?

Sen hiç olay yeri inceleme ekiplerinin ''Şu evi komple arazisi ile birlikte emniyete alıp orada inceleyeceğiz'' dediğini duydun veya gördün mü? :D

Kardeşim Atölye veya servis dedikleri yerde özel donanımlar yok, velev ki sen söktün götürdün sonra da ''normal'' dedin getirdin, eee kıstas bu mu yani?

Kaldı ki zannediyor musunuz ki tüketici evinde olduğu gibi bir montaj işlemi gerçekleştirilip sonra da profesyonel donanımlar bağlanıp tespit ve işlem yapılacak?

Yahu klima zaten tüketici evinde kurulu, sorun da zaten tüketici evinde meydana geliyor, bu klimada yapabileceğiniz şey muhtemelen gazı salıp sağlam vakup yapıp gramınca gaz verip yeniden demeke, eee yapın işte tüketici evinde.

Yani bu götürüp test etme konusu tamamen iş yapıyormuş gibi görünme konusu benim gözümde.

Hayır yani hakikaten birisi lütfen izah etsin, tüketici evinde YAPAMADIKLARI neyi götürüp de servis atölyesinde yapabilecekler?
Ben eskiden servisleri ultra üstün test cihazlarının olduğu herkesin profesyonellikle çalıştığı sistemsel biryer sanardım ama mitsubishi elektrik firmasının servisini gördüm bildiğin garaj deposuydu ?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri