Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Ben eskiden servisleri ultra üstün test cihazlarının olduğu herkesin profesyonellikle çalıştığı sistemsel biryer sanardım ama mitsubishi elektrik firmasının servisini gördüm bildiğin garaj deposuydu ?
Abi düşün ki ME servisi o haldeyse diğerleri ne haldedir. :D

Çok eski yıllarda bizim televizyon tamir atölyemizde multimetreler, havyalar, analizör cihazımız ve 48k da olsa bir bilgisayarımız vardı ve hakikaten bvir tv nin tamir işi esnasında hemen hepsi kullanılırdı o nedenle tv leri atölyede yapardık evde değil.

Bugünün koşullarına baktığımda anakart güç kartı tcon kart değiştirmek dışında tv ye ne gibi onarım himzeti veriliyor desen tartışılır.

Klimalarda sistem temizliği, kompresör değişikliği, 4 Yollu vana değişikliği vs vs gibi büyük işlemler yoksa bütün hizmetler hep yerinde verilir çünkü gaz toplamak, ürünleri komple sökmek götürmek yeniden bağlamak arıza aramak bulmak tamir etmek ürünleri yenidne sökmek taşımak yeniden bağlamak vs vs vs anlamsız ve gereksiz işlemler.

Benim evin faturası 32 günlük genel kullanım 976 kW 1968TL rekor bende ? Yoldayım Algidanın düzenlediği lansman için Kuşadası yolundayız. ?
Abi senide saygıyla selamlıyorum ?
Ben günlük bazda kendi rekorumu kırdım sen tüm tuşlara basarak Muğla rekorunu kırdın sanırım bireysel bazda?

Abi senide saygıyla selamlıyorum ?
Ben günlük bazda kendi rekorumu kırdım sen tüm tuşlara basarak Muğla rekorunu kırdın sanırım bireysel bazda?
Olaya şöyle bakalım doğalgaz gibi 114m2 net alanı ısıtıyorum tüm evin elektrik giderleri işin içinde. Çocuk olunca hanım kurutma bulaşık makinesi vs hep aktif kullanıyor.
İşyerinde bir arkadaş 2000TL sadece doğalgaz ödemiş elektrik faturası bizde beleşe gelmiş gibi oluyor. ?

Abi mantık çok değişik işliyor bu meretlerde.
İzolasyonun iyi, iç ortam ideal, dış ortamda basınç düşükse kompresörü kısıyor üfleme sıcaklığı nı da düşürüyor.
İzolasyon zayıf, iç ortam ideal, dış ortamda basınç yüksekse kompresörü zorluyor üfleme sıcaklığını düşürmemek için ama tüketim yükseliyor.
Daha buna benzer 15 20 ayrı senaryo var kodlamalarında.

Ben de dün benim klimada 460 watt dolaylarındaydım bir ara gördüğümde :D
Ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gitti bu durum sadece yadırgadım oda şundan kaynaklı yalnızca bu kış ince ayrıntısına kadar gözlemleme şansım oldu bu modeli

Mesela geceleri işe gidip sabah işten gelince hep sorarım eşime gece üşüdünmü diye oda yorumlar
Ona göre kayıt ederim kafamdaki verilere?
Beni kesintisiz perişan etmesin gerisi benim için boş abi benim adıma 24 saat ateşi harlıyor ne güzel odunu ona göre veriyor ??

Tabi bunlar bizim için bilmediğimiz güzel tecrübeler olarak kafamıza yerleşiyor

Olaya şöyle bakalım doğalgaz gibi 114m2 net alanı ısıtıyorum tüm evin elektrik giderleri işin içinde. Çocuk olunca hanım kurutma bulaşık makinesi vs hep aktif kullanıyor.
İşyerinde bir arkadaş 2000TL sadece doğalgaz ödemiş elektrik faturası bizde beleşe gelmiş gibi oluyor. ?
Doğrudur abi
mesela bizdede durum şöyle mahallede kliması olmayan eve 350 400 civarı elektrik geliyor bize bu ay 770 geldi ful eve

Diğer yandan Müstakil de doğalgaz kullanıp ısınamayan bir arkadaşım var oda 2 2.500 doğalgaz ödüyor birde 12 lik bir vestel kliması var sert havalarda onu açmak zorunda kalıyor
O bile kesmeyebiliyor diyor.
Hep sorarım böyle çevreye fatura ne geldi durumlar nasıldı diye

Bu arkadaşa kendi evim gibi yalvardım ben evi yapıyordu o sırada dedim duvara yalıtım yaptır tabana kesinlikle fayans yaptırma dedim parke yaptır parke altı izolasyonu en kalınından attır dedim o an parası pahalı geliyor dediler bende dedim onu sen yaptırmaz san fatura olarak ödemek zorunda kalacaksın dedim ve dediğimle kaldım şuan zararlarını görüyor ?

Klimadada aynı şekilde dedim alma şu nalet flora yı sen onu ısıtmak zorunda kalırsın dedim ondada aynı şekilde kışın ek olarak açtıkları zaman dış ünite bembeyaz oluyor ?

Gree de servis vanasına bağlı borulara sensör yerleştirdim neler gösterecek diye.

Set 25 ve tüketim 1350w larda (oda 22 derece civarı) basma hattı 52-53 derece dönüş hattı 30 derece civarında iken set değerine ulaşıp 500w larda dolaşırken basma hattı 27.8 derece dönüş hattı 26.4 dereceleri gördüm.

Fan %80 civarı

Normal mi bilmiyorum.

Abi düşün ki ME servisi o haldeyse diğerleri ne haldedir. :D

Çok eski yıllarda bizim televizyon tamir atölyemizde multimetreler, havyalar, analizör cihazımız ve 48k da olsa bir bilgisayarımız vardı ve hakikaten bvir tv nin tamir işi esnasında hemen hepsi kullanılırdı o nedenle tv leri atölyede yapardık evde değil.

Bugünün koşullarına baktığımda anakart güç kartı tcon kart değiştirmek dışında tv ye ne gibi onarım himzeti veriliyor desen tartışılır.

Klimalarda sistem temizliği, kompresör değişikliği, 4 Yollu vana değişikliği vs vs gibi büyük işlemler yoksa bütün hizmetler hep yerinde verilir çünkü gaz toplamak, ürünleri komple sökmek götürmek yeniden bağlamak arıza aramak bulmak tamir etmek ürünleri yenidne sökmek taşımak yeniden bağlamak vs vs vs anlamsız ve gereksiz işlemler.
Doğru diyorsun abi klima atalyölerinde klimayı test ediyorlar mı mesela dış ünite gitti tamir gördü orada mevcut olan klimaya bağlayıp çalıştırma yapıyorlar mı hadi yapıyorlar diyelim orada vakum yaparak mı çalıştırıcaklar acaba bide 48k pc ne demek :)

Gree de servis vanasına bağlı borulara sensör yerleştirdim neler gösterecek diye.

Set 25 ve tüketim 1350w larda (oda 22 derece civarı) basma hattı 52-53 derece dönüş hattı 30 derece civarında iken set değerine ulaşıp 500w larda dolaşırken basma hattı 27.8 derece dönüş hattı 26.4 dereceleri gördüm.

Fan %80 civarı

Normal mi bilmiyorum.
Basma 27.8 se üfleme kaç olucak ki doğru ölçtüğüne eminmisin

Doğrudur abi
mesela bizdede durum şöyle mahallede kliması olmayan eve 350 400 civarı elektrik geliyor bize bu ay 770 geldi ful eve

Diğer yandan Müstakil de doğalgaz kullanıp ısınamayan bir arkadaşım var oda 2 2.500 doğalgaz ödüyor birde 12 lik bir vestel kliması var sert havalarda onu açmak zorunda kalıyor

Bu arkadaşa kendi evim gibi yalvardım ben evi yapıyordu o sırada dedim duvara yalıtım yaptır tabana kesinlikle fayans yaptırma dedim parke yaptır parke altı izolasyonu en kalınından attır dedim o an parası pahalı geliyor dediler bende dedim onu sen yaptırmaz san fatura olarak ödemek zorunda kalacaksın dedim ve dediğimle kaldım şuan zararlarını görüyor ?

Klimadada aynı şekilde dedim alma şu nalet flora yı sen onu ısıtmak zorunda kalırsın dedim ondada aynı şekilde kışın ek olarak açtıkları zaman dış ünite bembeyaz oluyor ?
Bir devlet büyüğünün çıkıp vestel arçelik klima almayın bunu alan vatan hainidir demesi lazım anca o şekilde inanır bizim halk ☺️

Abi ev kendi evin mi kombi bağlatsan ısınması daha kolay olmaz mı doğalgaz var mı sizin oralarda

Doğru diyorsun abi klima atalyölerinde klimayı test ediyorlar mı mesela dış ünite gitti tamir gördü orada mevcut olan klimaya bağlayıp çalıştırma yapıyorlar mı hadi yapıyorlar diyelim orada vakum yaparak mı çalıştırıcaklar acaba bide 48k pc ne demek :)
48k spectrum eski nesil taaaa atari dönemlerinden bir bilgisayar eskilerden loww?

Doğrudur abi

Birde şu detay var ev Dubleks yani doğal gaz bile iki kat olunca verim ve fazla yakma olayı oluyor. 2bin örneği standart daire için dubleks evler rakamsal olarak daha farklı rakamlar öder. ?

Sanırım son 1-2 yıldır ısınma için bazı bölgelerde elektrikli profesyonel aygıtlar çok daha ekonomik bir yöntem oluyor.

Ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gitti bu durum sadece yadırgadım oda şundan kaynaklı yalnızca bu kış ince ayrıntısına kadar gözlemleme şansım oldu bu modeli

Mesela geceleri işe gidip sabah işten gelince hep sorarım eşime gece üşüdünmü diye oda yorumlar
Ona göre kayıt ederim kafamdaki verilere?
Beni kesintisiz perişan etmesin gerisi benim için boş abi benim adıma 24 saat ateşi harlıyor ne güzel odunu ona göre veriyor ??

Tabi bunlar bizim için bilmediğimiz güzel tecrübeler olarak kafamıza yerleşiyor
Ben şimdi evdeki 1 klimayı besleyebilecek kesintisiz enerji için bir çözüm bulmak isiyorum ve aslında son 2 yıldır birkaç firmaya yazdım ama kimse yanaşmıyor destek vermeye.

Kışın zemheri soğuğu veya yazın cehennem sıcağında yaşanan bölgesel bir elektrik kesintisinde halimiz harap olur düşüncesinden hareketle gündüzleri güneş ve rüzgar, geceleri rüzgar ve depolanmış enerji ile durumu tolere edebilecek bir kesintisiz enerji sistemi istiyorum aslında.

Yatırım maliyetleri yüksek olduğu için sıkıntılı bir durum olsa d abirkaç sene içerisinde buna da bir çözüm buluruz diye düşünüyorum.

Anlık tüketim verilerini ve demeraj akımlarını, easy start teknolojisini vs bu nedenle yakın takip ediyorum elimden geldiğince.

Doğrudur abi

Aslınd agerçekten geçmiş yıllarda kendimiz ısıtmak zorunda kaldığımız klimalar gördüm ben. Küçük bir eleketrikli ısıtıcıyı vestel dış ünitenin arkasına ekleyen arkadaş görmüştüm ben :kop

Servistim o zamanlar ama dah ayeni girmiştim vestele teknisyen olarak :D

Dış ünite sürekli donuyor, küçük elektrikli ısıtıcı içeriyi ısıtamıyor, klima ile ısınmak istiyorlar ama klima sürekli donuyor, o da kendince demiş ki ''Bu ısıtıcı içeriyi ısıtmayabilir ama klimayı ısıtabilir'' :kop

Elektrikli ısıtıcı klimayı, klima içeriyi ısıtıyordu 24 lük on off makine :kop

Fan %80 civarı

Normal mi bilmiyorum.
Ben U borusunda 78 dereceyi görmüştüm. Birol usta 90 dereceleri gördüğünü söylemişti bana.
Aslınd abu testlerden ben de yapmıştım ama sanırım soğutmada yapmıştım. Isıtmada ben de deneyeyim sonuçları yazarım buraya.

1983 yılındaki ilk bilgisayarımız olan 48kb ZX Spectrum Sinclari :D

1706959223922.png

BASIC kod yazmaya bu bilgisayar ile başlamıştık biz :D

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri