Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Abi geceleri 2⁰ oluyor ev kuzey cephe gündüzleri güneş açığı kapatmıyor. Bugün 21⁰ gördük ama klima kapanmadı hatta 44⁰ üflüyor çünkü evin iç ısısı duvarlar eşyalar tam kıvama gelememiş akşam büyük ihtimal normale dönecektir. 🤗
Abi ben bu olaya şöyle bakıyorum.

Bizim iç direncimiz bir adet veya iki adet klima ile X btu ise, dış direnç YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY btu :D

Yani bizim klimalar toplamda 15 20 30 bin BTU olsa da tabiatın dışarıdan içeri doğru yaptığı basınç yani evin içine uyguladığı direnç artık ben diyeyim 500bin btu, siz deyin 900 bin btu :)

Dolayısı ile bizim duvarlardaki soğuğu atabilmemiz 24 saat sürüyorsa, tabiatın o duvardaki sıcaklığı söküp atması için 3-5 saat yetebiliyor duruma göre.

Abi arada kayıyor işte aklımız. Cabujino makiyato falan ama benim değişmez içeceğim ÇAY dır her zaman :D
Kahve sevmem ben zaten. Çay da böyle kokulu ıtırlı aromalı vs olunca bayılıyorum :giggle:
Başkanım benim yaa🥰
Bende Çay sız mümkün değil duramam
Helede bazen ataş ta demlerim oda ayrı bir güzel olur👌

Teşekkür hocam, başka deneyen varsa deneyimlerini aktarırsa memnun olurum. Kaira var da ona göre kumanda alacağım. Özellik çalışıyormuş midea kumanda ile.
Hocam klimanız odanızı eşit şekilde ısıtmıyorsa bu durumdan rahatsız iseniz ve tüketim çok önemli değilse güzel bir özellik ama tüketim önemli ısınma ve soğumamda bir problem yok diyorsanız çokta önemli değil

Hocam klimanız odanızı eşit şekilde ısıtmıyorsa bu durumdan rahatsız iseniz ve tüketim çok önemli değilse güzel bir özellik ama tüketim önemli ısınma ve soğumamda bir problem yok diyorsanız çokta önemli değil
Aslında benim sorun şu. Klima koridorda takılı evi genel olarak serinletiyorum, memnunum da ama Yazın soğutmada 27 de çok uzun süreler klima devreye girmiyor, girse de az çalışıyor, haliyle sıcak oluyor, 26 da ise güzel serinletiyor, uzun çalışıyor ama içerisi 24un altına düşene kadar çalıştığı için fazla geliyor bu sefer. Yani iki set derecesi arasında pek bir denge yok. 2 derecelik makas yüksek gibi geliyor, mesela 25 te sabit tutabilse çok iyi olacak. Ama 27ye ayarlayinca icerisi kolayca 25 in altina düştüğü için kısa suruyor çalışması ve termostat yapıyor. Aslında öğlenden ikindiye kadar dış sıcaklık basıncının en yüksek olduğu zamanda (12:00-16:00) bu 26 set ayarı çok verimli oluyor 24.5-25 oluyor içerisi 4-5 saat boyunca ve kapatmadan bu süre zarfında konforlu ve stabil sıcaklık sağlıyor ama sabah, akşam, gece, dış basinç düştüğünde biraz fazla geliyor doğrusu bu makas. Bunu yaşayan benim gibi çok insan varmiş marka farketmeksizin onu gördüm, belki bu follow me özelliği bir denge getirir diye düşündüm onun için sorguladım bu meseleyi. Ama anladığım follow me tüketimi daha çok artırıyor, muhtemelen benim istediğim dengeden ziyade, daha dengesiz bir durum verecek.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında benim sorun şu. Klima koridorda takılı evi genel olarak serinletiyorum, memnunum da ama Yazın soğutmada 27 de çok uzun süreler klima devreye girmiyor, girse de az çalışıyor, haliyle sıcak oluyor, 26 da ise güzel serinletiyor, uzun çalışıyor ama içerisi 24un altına düşene kadar çalıştığı için fazla geliyor bu sefer. Yani iki set derecesi arasında pek bir denge yok. 2 derecelik makas yüksek gibi geliyor, mesela 25 te sabit tutabilse çok iyi olacak. Aslında öğlenden ikindiye kadar dış sıcaklık basıncının en yüksek olduğu zamanda (12:00-16:00) çok verimli oluyor 24.5-25 oluyor içerisi 4-5 saat boyunca ve kapatmadan bu süre zarfında konforlu ve stabil sıcaklık sağlıyor ama sabah, akşam, gece, dış basinç düştüğünde biraz fazla geliyor doğrusu bu makas. Bunu yaşayan benim gibi çok insan varmiş marka farketmeksizin onu gördüm, belki bu follow me özelliği bir denge getirir diye düşündüm onun için sorguladım bu meseleyi. Ama anladığım follow me tüketimi daha çok artırıyor, muhtemelen benim istediğim dengeden ziyade, daha dengesiz bir durum verecek.
İşin gerçeği şu ki ben iyi klimalarda soğutma modunda tüketim kaygısı yaşamıyorum özellikle klimaların ısıtmada, soğutmaya oranla 2-3 kat daha yüksek tüketim sergilediğini bildiğimden dolayı.

Lokal alandan genel iklimlendirmenin belli başlı yan etkileri var, siz klimanın bulunduğu alandan sıcak alana doğru veya sıcak alandan klimanın bulunduğu alana doğru vantilatör ile hava transferi yaparak da soruna belli oranda çözüm üretebilirsiniz belki :rolleyes:

Tüketim kaygısı bende de yok zira kairayla bu şekilde 3+1 evi genel sogutmanın bedeli olarak ayda 210 kWh yani 450 TL faturaya ek yaptı, tüm evi iklimlendirmenin yanında hiçbirşey benim için, memnunum cihazdan. Midea üretim olmasinin avantajı sanirim. Cunku youtubedaki farklı klimaların sadece salondaki tüketimi bile neredeyse benimkiyle yakın. Özellikle yerli marka olanları. Ama demek istediğim follow me tüketimi artırdığına göre muhtemelen soğutma veya ısıtma farketmeksizin daha çok sogutacagi, ısıtacagından dolayı için benim soruna çözüm olmayacak gibi duruyor demek istedim, yazın denerim artık. Belki de işe yarar.

Abi adamların yapabileceği bir şey yok çünkü ellerindeki malzeme belli. :(

İşte Mayıs ayı gelip de bu konu başlığı altında insanlar ''Abiler hangi klimayı alalaım?'' diye sorduklarında ibretlik örnekler bu sizin yazdıklarınız.
Kimi klimalar cok iyidir ama fiyati cok yuksektir ona bir sey diyemem. Ama bende baymak ve eca da var. Fiyatlari normal seviyede, hatta ucuz. Her ne kadar midea gibi 60 derece uflemese de 50 dereceleri rahat goruyorlar.ve bu ihtiyaci karsiliyor. Yani o odalar cok rahat isiniyor. Beko ise 35 ufleyince icerisi ruzgar esiyor, karsisinda oturan hapsiriyor. Salonda soguk ruzgarlar esiyor. Mecazi anlamda degil :)))

Kisacasi en azindan temel gereksinimleri karsilamalidir. Yerli mal diye insanlar guveniyor fakat elle tutulacak bir yani yok
Muteahhit almamis olsaydi ben zaten almazdim beko klima.

Aslında benim sorun şu. Klima koridorda takılı evi genel olarak serinletiyorum, memnunum da ama Yazın soğutmada 27 de çok uzun süreler klima devreye girmiyor, girse de az çalışıyor, haliyle sıcak oluyor, 26 da ise güzel serinletiyor, uzun çalışıyor ama içerisi 24un altına düşene kadar çalıştığı için fazla geliyor bu sefer. Yani iki set derecesi arasında pek bir denge yok. 2 derecelik makas yüksek gibi geliyor, mesela 25 te sabit tutabilse çok iyi olacak. Ama 27ye ayarlayinca icerisi kolayca 25 in altina düştüğü için kısa suruyor çalışması ve termostat yapıyor. Aslında öğlenden ikindiye kadar dış sıcaklık basıncının en yüksek olduğu zamanda (12:00-16:00) bu 26 set ayarı çok verimli oluyor 24.5-25 oluyor içerisi 4-5 saat boyunca ve kapatmadan bu süre zarfında konforlu ve stabil sıcaklık sağlıyor ama sabah, akşam, gece, dış basinç düştüğünde biraz fazla geliyor doğrusu bu makas. Bunu yaşayan benim gibi çok insan varmiş marka farketmeksizin onu gördüm, belki bu follow me özelliği bir denge getirir diye düşündüm onun için sorguladım bu meseleyi. Ama anladığım follow me tüketimi daha çok artırıyor, muhtemelen benim istediğim dengeden ziyade, daha dengesiz bir durum verecek.
Tabi çözüm olur ama tüketimi bir tık etkiler mesela bende fallow me var ama akşam 8 den sonra 28 de sabah 11 den sonra 27 de kullanıyorum ben yazın. Fallow me kullanmıyorum

Tüketim kaygısı bende de yok zira kairayla bu şekilde 3+1 evi genel sogutmanın bedeli olarak ayda 210 kWh yani 450 TL faturaya ek yaptı, tüm evi iklimlendirmenin yanında hiçbirşey benim için, memnunum cihazdan. Midea üretim olmasinin avantajı sanirim. Cunku youtubedaki farklı klimaların sadece salondaki tüketimi bile neredeyse benimkiyle yakın. Özellikle yerli marka olanları. Ama demek istediğim follow me tüketimi artırdığına göre muhtemelen soğutma veya ısıtma farketmeksizin daha çok sogutacagi, ısıtacagından dolayı için benim soruna çözüm olmayacak gibi duruyor demek istedim, yazın denerim artık. Belki de işe yarar.
Hangi şehirde yaşıyorsun abi bide klima kaçlık

Hah, şimdi daha net anladım. Bu durumda şu konud amutabıkız sanırım değil mi? Sizin konu peformans veya tüketim değil de dağılımın dengesiz olması kaynaklı klimanın verdiği tepkilerin sizin istediğiniz düzeyde olmaması.

Doğru yorumladım mı acaba?

Buarada içerisi 24 olana kadar çalışıyor diyorsunuz ya koridor mu oturma odası mı 24 olana kadar çalışıyor

Kimi klimalar cok iyidir ama fiyati cok yuksektir ona bir sey diyemem. Ama bende baymak ve eca da var. Fiyatlari normal seviyede, hatta ucuz. Her ne kadar midea gibi 60 derece uflemese de 50 dereceleri rahat goruyorlar.ve bu ihtiyaci karsiliyor. Yani o odalar cok rahat isiniyor. Beko ise 35 ufleyince icerisi ruzgar esiyor, karsisinda oturan hapsiriyor. Salonda soguk ruzgarlar esiyor. Mecazi anlamda degil :)))

Kisacasi en azindan temel gereksinimleri karsilamalidir. Yerli mal diye insanlar guveniyor fakat elle tutulacak bir yani yok
Muteahhit almamis olsaydi ben zaten almazdim beko klima.
Yüksek gerçekten. O konuda eleştirilere her zaman katıldım.
Haa sebep sonuç ilişkileri ve Hükumetin bu ürünlerin ülkeye girmesini pek de istememesi kaynaklı uyguladığı bazı vergi dahil politikalar bunlara etki ediyordur vs vs bunlar tartışılır ama ben Haticeye değil neticeye bakıp diyorum ki ''Evet abi midea klimalar pahalı'' :ok

Diğer yandan tam da sizin belirttiğiniz üzere yerli üretimler de yerlerde sürünüyor o nedenle bu konularda Airfel ve Kaira gibi markaları hep kurtarıcı olarak görüyorum ben.

Baymak klimayı incelemek nasip olmadı ama bana vestel mi baymak mı deseler tercihimin kesinlikle baymak olacağını çok net ifade edebiliyorum.

Hah, şimdi daha net anladım. Bu durumda şu konud amutabıkız sanırım değil mi? Sizin konu peformans veya tüketim değil de dağılımın dengesiz olması kaynaklı klimanın verdiği tepkilerin sizin istediğiniz düzeyde olmaması.

Doğru yorumladım mı acaba?
Dağılım dengeli aslında abi. Odalar çok yakın derecelerde. Sorun 26 ya ayarlayinca 24 olana kadar hatta 24 te uzun süre çalışıp, ısı kaybı olmayınca altına düşene kadar çalışması. O noktadan sonra kapatıp açıyor sorun değil o ama 24.5-25 te sabit tutabilse, altına düşmese çok konforlu olacak.

Buarada içerisi 24 olana kadar çalışıyor diyorsunuz ya koridor mu oturma odası mı 24 olana kadar çalışıyor
Koridor 24 olana kadar demek istedim, yani sizin kullandığınız midea uygulamasıyla kullanıyorum zaten orada yazan indoor derecesi. Odalar 24.5-25 oluyor ama koridor yani indoor 24 değil de 25 olsa ve bunu sabit tutabilse çok iyi olacak.

Dağılım dengeli aslında abi. Odalar çok yakın derecelerde. Sorun 26 ya ayarlayinca 24 olana kadar hatta 24 te uzun süre çalışıp, ısı kaybı olmayınca altına düşene kadar çalışması. O noktadan sonra kapatıp açıyor sorun değil o ama 24.5-25 te sabit tutabilse, altına düşmese çok konforlu olacak.
Hmmm sensör hassasiyet tolerans değerine müdahale edilmesi durumu öz konusu. Bunu araştırmak lazım.

Tüketim kaygısı bende de yok zira kairayla bu şekilde 3+1 evi genel sogutmanın bedeli olarak ayda 210 kWh yani 450 TL faturaya ek yaptı
Bunu görünce yeminle evdeki külüstür klimamı neden çalıştırmadığım aklıma geldi. 2+1 evi soğutmam faturada 1000 TL yansıtıyor benim. 1000 TL yerine sıcaklamayı tercih etmiştim geçtiğimiz yaz. İşsiz olduğum döneme de gelince bir de :(

Bunu görünce yeminle evdeki külüstür klimamı neden çalıştırmadığım aklıma geldi. 2+1 evi soğutmam faturada 1000 TL yansıtıyor benim. 1000 TL yerine sıcaklamayı tercih etmiştim geçtiğimiz yaz. İşsiz olduğum döneme de gelince bir de :(
Valla doğrusu bu yaz ilk defa klima aldım, ne tuketecegini de tecrübe olmayınca bilmiyordum çok yakar diye tahmin ediyordum, gerekirse 1500 yaksın diye gözü karartmıştım, yeter ki sıcaktan bayılmayalım, salona taksak gece yine uyuyamayacağız, diğer odalara, mutfağa lavaboya geçerken sıcak şoku gecirmeyelim dedim. 450 TL bedava geldi o yüzden. Birol usta sagolsun ona danışarak cesaret edebildim bu işe. Daikin Arçelik servisleri bu şekilde olmaz sogutamazsın vs diye ikna etmeye çalışmışlardı. Az daha inanacaktım. 🙂

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri