Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Geçmiş olsun abi ama o günler gelir mi bilmiyorum mevsimler çok dengesiz artık mesela haziran ayı eskiden yaz ayıydı Gaziantep çok sıcak olurdu ama bu sene eminimki bahar gibi serin geçecek geçen senede öyle oldu mevsimler 10 yıl sonra farklı olabilir burda :)
İşte sene seneyi tutmuyor
yani tabi bu benim kendi düşüncem
Mevsimlerde yaşayacağımız hava olaylarının sabit olmadığına inanıyorum atmosfer de ne denk gelirse biz onu yaşıyoruz bakalım bu sene Şubat mart ve yaz nasıl denk gelecek şans 🙂

Abiler sizin midea klimalarda follow me özelliği nasıl verimli çalışıyor mu acaba, kullanıyor musunuz? Normal kullanıma göre daha mı verimli veya verimsiz mi?

Abiler sizin midea klimalarda follow me özelliği nasıl verimli çalışıyor mu acaba, kullanıyor musunuz? Normal kullanıma göre daha mı verimli veya verimsiz mi?
Hocam o konu tartışmaya açık bir konu aslında

neden dersen klimaya beni hisset komutu verince kumanda üzerindeki sensörü baz alıp kompresöre veriyor gazı belli bir müddet sonra kısıyor ama yinede üfleme ısısını fazla düşürmüyor buda çok sıcak olmasına neden oluyor
ben birkaç kez denedim baktımki çok sıcak oluyor başka denemedim
Odayı klimanın kontrol etmesine razı geldim çünkü üfleme ısısını ihtiyaca göre esnek tutuyor ve aşırı rahatsız etmiyor dengeli ilerliyor.

Verimli muazzam oluyor ama çok sıcak bu durumda bir müddet tüketim olarak ta yansıtıyor tabi

Hocam o konu tartışmaya açık bir konu aslında

neden dersen klimaya beni hisset komutu verince kumanda üzerindeki sensörü baz alıp kompresöre veriyor gazı belli bir müddet sonra kısıyor ama yinede üfleme ısısını fazla düşürmüyor buda çok sıcak olmasına neden oluyor
ben birkaç kez denedim baktımki çok sıcak oluyor başka denemedim
Odayı klimanın kontrol etmesine razı geldim çünkü üfleme ısısını ihtiyaca göre esnek tutuyor ve aşırı rahatsız etmiyor dengeli ilerliyor.

Verimli muazzam oluyor ama çok sıcak bu durumda bir müddet tüketim olarak ta yansıtıyor tabi
Soğutmada denediniz mi peki orda da aynı mı durum?

Teşekkür hocam, başka deneyen varsa deneyimlerini aktarırsa memnun olurum. Kaira var da ona göre kumanda alacağım. Özellik çalışıyormuş midea kumanda ile.

Teşekkür hocam, başka deneyen varsa deneyimlerini aktarırsa memnun olurum. Kaira var da ona göre kumanda alacağım. Özellik çalışıyormuş midea kumanda ile.
Rica ederim kardeşim
Ben çok soğuklarda kullanırım diye düşündüm ama bu seferde klima havayı soğuk görünce otomatik olarak üfleme ısısını kendi yükseltince yine ihtiyaç kalmadı 🙂
Ama illa ki bir yer lerde gerek olacaktır

Adem abi video çekmiş, gardrop üstü montajlarda, ısı yukarıya hapsoldugu için klima ortam ısısını iyi algılamıyormuş, orada ise yaramış. Alayım dursun ben de.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Adem abi video çekmiş, gardrop üstü montajlarda, ısı yukarıya hapsoldugu için klima ortam ısısını iyi algılamıyormuş, orada ise yaramış. Alayım dursun ben de.
Bu durum benim başıma geldi. Odanın yapısından dolayı klima mecburen kısa kenara takıldı ve karşısında gardrop var. Klimanın üflediği hava odaya tam dağılamadan tekrar emildiği için ısıtmada daha sıcak, soğutmada daha soğuk algılıyor yani yanlış ölçümlüyor montaj şeklinden ve oda yapısından dolayı. Bu durumda klimanın kumandasını odanın diğer köşesinde bulunan şifonyerin üstüne koyup Follow me moduna alıyorum ve bu dertten kurtuluyorum.

Abi enteresan olan ne biliyor musun?

Sen hiç olay yeri inceleme ekiplerinin ''Şu evi komple arazisi ile birlikte emniyete alıp orada inceleyeceğiz'' dediğini duydun veya gördün mü? :D

Kardeşim Atölye veya servis dedikleri yerde özel donanımlar yok, velev ki sen söktün götürdün sonra da ''normal'' dedin getirdin, eee kıstas bu mu yani?

Kaldı ki zannediyor musunuz ki tüketici evinde olduğu gibi bir montaj işlemi gerçekleştirilip sonra da profesyonel donanımlar bağlanıp tespit ve işlem yapılacak?

Yahu klima zaten tüketici evinde kurulu, sorun da zaten tüketici evinde meydana geliyor, bu klimada yapabileceğiniz şey muhtemelen gazı salıp sağlam vakup yapıp gramınca gaz verip yeniden demeke, eee yapın işte tüketici evinde.

Yani bu götürüp test etme konusu tamamen iş yapıyormuş gibi görünme konusu benim gözümde.

Hayır yani hakikaten birisi lütfen izah etsin, tüketici evinde YAPAMADIKLARI neyi götürüp de servis atölyesinde yapabilecekler?
Beko servisi tekrar geldi. Gaz basincini olctuler 9. Normal oldugunu soylediler. Ben 38-40 uzerinde uflemiyor dedim, onlar da normal oldugunu soylediler ve gittiler. Servise alip 1 hafta incelemeleri gerekiyormus. Burda yerinde yap dedim olmaz dedi. Herkese ibret olsun kimse beko almasin :(

Seyahat nedeniyle aşağıdaki 18binlik klimayı kapatmıştım 60saat kapalı kaldı. Eve geleli 24 saat oldu ama ev hala kendine gelemedi. 🤔 23⁰ set emme 26.5⁰ içeride dolaşan hava güzel ama duvarlar 19 20⁰ yani kapatmak anlamsız olmuş oldu. 🤗
Bunların hepsi tecrübe

Ben de aradaki farkı analiz edebilmek adına MART ayında salon klimasını on off kullanıp aradaki farkı görmek istiyorum. Hem tüketim hem de konfor anlamında.

Şahsen ben bıraktım böyle şeyleri içmeyi ama ülkede denetim sıfır insanın kendi başına uyanık olup ne yiyip içtiğini sorgulaması lazım işi denetim mekanizmasına bırakırsak onların kendinden bile haberi yok
Abi arada kayıyor işte aklımız. Cabujino makiyato falan ama benim değişmez içeceğim ÇAY dır her zaman :D
Kahve sevmem ben zaten. Çay da böyle kokulu ıtırlı aromalı vs olunca bayılıyorum :giggle:

Aynı benim kafa😂
Bende iç dış temizlik ve yaz sezonuna hazırlık için temizlik sonrası artık üzerine örtüyü örter bırakırım
Her sezon dış üniteyi yıkardım ama bu sene yıkamayı düşünmüyorum kompresör ile hava vurup bir deneyecem bakalım 🤔
İç üniteyi de sökerim komple duvarda sadece petekler kalır o petekleri elektrik süpürgesinin fırçalı ucu ile çekip ne ile yikasam diye düşünüyorum evapları
Kimyasal mı kullansaaam sirkeli sumu acaba🤔
Sürekli bakım yapanlar için aslında sirkeli su yeterli olsa da, benim Prime mutfakta olduğu için çok ağır yağ buharına maruz kaldı o yüzden mecbur kimyasal kullanırım diye düşünüyorum.

Peteğe kurduğum nemlendirme sistemi 😂 Bugün 7/24 Aep testlerine son verdim çünkü havalar ısındı artık kış nedense erken bitti burda mevsimler değişiyor eskiden şubat sonunda kar yağardı şimdi havalar şubat başında ısındı bile ..
Abi sanki hava akışını ciddi engellemişsin gibi :alala

Petek içerisinden geçen sıcak su, ısıyı havaya bırakamadan devam eder sanki :rolleyes:

Bölgeye ve kullanıcıya göre o iş değişiyor.
Ben birkaç kere denedim ama sonra gerek olmadığını düşündüm özellikle bizim stilimiz ile yani parametre 4 kodlaması ile follow me olmadan gayet memnunuz şu an :ok

Evet o gardrop benim başımın derdi, kış gelince odanın şeklini değiştirtiyor bana nımıssız.
Bu nedenle sevgili @İRFAN dostumuzun önerileri doğrultusunda belki de bir tavan kaplaması yapma durumum söz konusu olabilir bundan sonraki süreç için.

Bu durum benim başıma geldi. Odanın yapısından dolayı klima mecburen kısa kenara takıldı ve karşısında gardrop var. Klimanın üflediği hava odaya tam dağılamadan tekrar emildiği için ısıtmada daha sıcak, soğutmada daha soğuk algılıyor yani yanlış ölçümlüyor montaj şeklinden ve oda yapısından dolayı. Bu durumda klimanın kumandasını odanın diğer köşesinde bulunan şifonyerin üstüne koyup Follow me moduna alıyorum ve bu dertten kurtuluyorum.
Hah işte var ya hızır gibi yetiştin yukarıdaki ''Duruma göre değişir' beyanıma istinaden.

Tam da dostumuzun anlattığı gibi, bu özellikle koşullara ve kişilere göre hepğ değişiklik gösteriyor :ok

Beko servisi tekrar geldi. Gaz basincini olctuler 9. Normal oldugunu soylediler. Ben 38-40 uzerinde uflemiyor dedim, onlar da normal oldugunu soylediler ve gittiler. Servise alip 1 hafta incelemeleri gerekiyormus. Burda yerinde yap dedim olmaz dedi. Herkese ibret olsun kimse beko almasin :(
Abi adamların yapabileceği bir şey yok çünkü ellerindeki malzeme belli. :(

İşte Mayıs ayı gelip de bu konu başlığı altında insanlar ''Abiler hangi klimayı alalaım?'' diye sorduklarında ibretlik örnekler bu sizin yazdıklarınız.

Bunların hepsi tecrübe

Ben de aradaki farkı analiz edebilmek adına MART ayında salon klimasını on off kullanıp aradaki farkı görmek istiyorum. Hem tüketim hem de konfor anlamında.
Abi geceleri 2⁰ oluyor ev kuzey cephe gündüzleri güneş açığı kapatmıyor. Bugün 21⁰ gördük ama klima kapanmadı hatta 44⁰ üflüyor çünkü evin iç ısısı duvarlar eşyalar tam kıvama gelememiş akşam büyük ihtimal normale dönecektir. 🤗

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri