Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Adem hocam LG Dualcool Plus Inverter Wi-fi Akıllı Klima 12000 Btu 20,600 TL. alındı, yardım ve destekleriniz için teşekkür ederim.
Sağlıkla kalın, montaj sonrası izlenimlerimi paylaşacağım

Gönlünüze göre bir montaj sonrası kullanıcı deneyimlerinizi ayrı bir başlık olarak sizden almak bizleri çok mutlu eder. İç ve dış ünite montaj görselleri ile süper olur.

Aman vibrasyon takozlarına ve vakum işine lütfen dikkat ediniz.

Adem abi kaira ile LG dual cool plus kıyaslarsak, LG nin geri kalır bir yanı var mı acaba kairadan? Uygulamadan energy monitör özelliği ilgimi çekiyor da.

Sende beni anlamıyorsun isterse şikayet çözüm oranı mielede çok kötü grundig de çok iyi olsun ama dünyada yıkılsa evrende yıkılsa grundig mielenin tırnağı bile olamaz sen nasıl reno clio ile mercedes E250 yi karşılaştırıyorsun anlamıyorum burada belirleyici etken şikayetvar olamaz miele grundigden 5 kat daha kaliteli bir makinedir 2 kat değil bak 5
İstediği kadar olmasın ben gayet memnunum. Yıkamasından ve teknik özelliklerinden. Benim makine örnek 15 sene gitti miele 5 senede pert oldu müşteri hizmetleri de kazık attı ne olacak ? Benim isme bunlara verecek fazla param yok. veriyorsam farkını görmem ikna olmam lazım. Otomobil çok bileşenli bir ürün buzdolabı beyaz eşya gibi değil ve buna rağmen bir aralar Mercedes dünyanın en sağlam e kasısından Mercedes tarihinin en kötü kasasına evrilmişti şimdi Mercedes olsa ne olacak neyse ki Mercedes sonra toparladı kaliteye geri döndü. Şİkayet var benim için bir satın alma kriteridir. Hatta satın alma sitelerinden daha önemli kriterdir. Orada insanlar sorunlarını yazıyor çözüm var mı yok mu görebiliyorsun. varsayalım bu sorunların yarısı doğru az bir rakam değil fikir vermek açısından ve bu platformun firmalara paralı olması ilgili firmaların müşteri çözümüne ne kadar duyarlı olduklarının bir nevi testi. 2 kuruştan kaçan firmaya mı güveneceğim .

Son düzenleme:
Bu ayki günahımızda 781 kahat olmuş klima ve ev herşey dahil geçen ayın 21 inden öte klima ne yakmış onuda hesap edince eklerim
😉
240 kw klima yakmış geriye kalan kw lar eve ait 🙂
Screenshot_2024-02-20-12-29-02-87_785ddb4829647f05284fec762febde6a.jpg

IMG_20240219_185007.jpg

Son düzenleme:
Adem abi kaira ile LG dual cool plus kıyaslarsak, LG nin geri kalır bir yanı var mı acaba kairadan? Uygulamadan energy monitör özelliği ilgimi çekiyor da.
LG nin Arçelik ile yaptığı işbirliği sayesinde elde ettiği vergi avantajı hem fiyata hem de dolayısı ile o fiyat farkının özellik olarak ürünlere yansımasına etkisi oluyor bunu gözardı etmem haksızlık olur.

Donanımda mesela iki ürün arasında 500 600 btu dolayında fark oluyor nominal değerlerde. Fakat sonuç BTU değeri olarak bakarsanız LG Kairadan eksik kalmaz.

Biz genel değerlendirmelerde dikkat ediyoruz bu detaylara, mesela hatırlayınız, 24.000BTU diye satılan LG klimayı söktüğümüzde içerisinden 19.500BTU luk kompresör çıkmıştı.

Ben uzun yıllardır söylüyorum, klima BTU değeri ne ise kompresör BTU değeri elbette ki o rakamda olmaz ama aradaki makas da çok önemli.

Biz aynı eleştiriyi Xtreme serisinde 18 lik klima için de yapıyoruz mesela ama aradaki o makas dengesi önemli.

Siz şimdi 12 lik klimada 11099BTU nominal komprsör kullanırsınız bunda hiçbir sorun yok,
Fakat Vestel efendi gibi çakallık yapıp, Millete 18.000BTU diye sattığın klimada 10912 Nominal btu kapasite kompresör kullanırsan bunun adının ne olduğunu hepsimiz biliriz de buraya yazamayız.

LG için de 12 lik klimalarda son baktığımdaki koda göre 10540 veya 10640 gibi bir nominal değer vardı ki anormal bir durum yok.
Kairada ise 11099btu nominal değer var. Mühendislik varyasyonları BTU değerlerini yakalar onda sorun olmaz yani bu sınıfta ve bu makas aralığında özellikleri ile de değerlendirince LG daha baskın gelir kanaatindeyim.

Evet problu termometre siparişi verdim. Gelince kapsamlı bir test edelim. Test ederken yapmam gerekenler nelerdir abim.
Abi mümkünse öncelikle bizi yanıltmaması adına 24 saat sabit bir değerde klima çalışıyor olsun, ertesi gün bize iç ortam sıcaklığı, dış ortam sıcaklığı, aynı anda emiş ve üfleme sıcaklıkları bilgisi ile klimanın set değerini, varsa o esnadaki tüketim bilgisini yazarsan rahatlıkla yorumlarız senin için :)

LG nin Arçelik ile yaptığı işbirliği sayesinde elde ettiği vergi avantajı hem fiyata hem de dolayısı ile o fiyat farkının özellik olarak ürünlere yansımasına etkisi oluyor bunu gözardı etmem haksızlık olur.

Donanımda mesela iki ürün arasında 500 600 btu dolayında fark oluyor nominal değerlerde. Fakat sonuç BTU değeri olarak bakarsanız LG Kairadan eksik kalmaz.

Biz genel değerlendirmelerde dikkat ediyoruz bu detaylara, mesela hatırlayınız, 24.000BTU diye satılan LG klimayı söktüğümüzde içerisinden 19.500BTU luk kompresör çıkmıştı.

Ben uzun yıllardır söylüyorum, klima BTU değeri ne ise kompresör BTU değeri elbette ki o rakamda olmaz ama aradaki makas da çok önemli.

Biz aynı eleştiriyi Xtreme serisinde 18 lik klima için de yapıyoruz mesela ama aradaki o makas dengesi önemli.

Siz şimdi 12 lik klimada 11099BTU nominal komprsör kullanırsınız bunda hiçbir sorun yok,
Fakat Vestel efendi gibi çakallık yapıp, Millete 18.000BTU diye sattığın klimada 10912 Nominal btu kapasite kompresör kullanırsan bunun adının ne olduğunu hepsimiz biliriz de buraya yazamayız.

LG için de 12 lik klimalarda son baktığımdaki koda göre 10540 veya 10640 gibi bir nominal değer vardı ki anormal bir durum yok.
Kairada ise 11099btu nominal değer var. Mühendislik varyasyonları BTU değerlerini yakalar onda sorun olmaz yani bu sınıfta ve bu makas aralığında özellikleri ile de değerlendirince LG daha baskın gelir kanaatindeyim.
Benim 18 binlik klimanın teknik verileri hakkında bir bilgi verecekti Turgut bey müsait zamanda bir hatırlatma yapsan abim 😃 780w minimum tüketim gerçek mi öğrenmiş olurduk

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri