- Bütçe
- 25000
- Marka Model Bilgisi
- Bosch Climate 2000 CL2000U 12.000 BTU, Airfel LTXM35N 12.000 BTU, Kaira DTXR35E A++ 12000 BTU
Herkese merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi 12.000 btu bir klimaya ihtiyacım var. Yaşadığım yer Tekirdağ, klimanın kurulacağı oturma odası 22 metre kare, ev 80 metre kare ve evin tüm odaları güneye bakıyor, evin mantolaması mevcut. Benim durumum şu şekilde ben bu şehirde yaklaşık olarak 2 3 sene daha kalacağım sonra muhtemelen kiraya verip memleketime döneceğim. Memleketimdeki evimde mitsubishi klimam var ve zaten çok memnunum. Yine mitsubishi veya daikin gibi japon bir marka almak istedim ama fiyatlar uçmuş durumda. Airfel ve Kaira'nın Daikinin alt markaları olduğunu buna rağmen üretimlerini mideanın yaptığını ve ciddi satış sayılarına ulaştığını gördüm. Alışveriş sitelerindeki değerlendirmelere göre bu markalar daikindan bile fazla satıyor gibi gözüküyorlar. Bu markaların 12 btu için şuan ki fiyatları 23 24 bin bandında geziyor. Bu markalar tüketim ve uzun dönemde arıza açısından beni üzer mi ? Daikin ile aralarında kalite açısından ne kadar fark var ? Adem Hocanın videosunda Bosch markasının da klimalarını mideaya ürettirdiğini öğrendim. Bosch Climate 2000 CL2000U (12 btu) modeli airfel ve kaira ile aynıysa ben boschu tercih ederim çünkü aralarında neredeyse fiyat farkı yok. Yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.