Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 15.000 TL'ye kadar TV tavsiyesi *55Q80B alınmıştır*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

barabelli1453

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar,
acil olarak tv ihtiyacım var bana yardımcı olabilir misiniz?
TCL p615 9.500 TL fiyatla Bime geldi 55 ''
Toshiba 55QL5D63DT 55'' bu ikisi arasında kaldım ama Toshiba markasına pek güvenemedim sizler ne dersiniz ya da bunlardan iyi şunu al diyebileceğiniz bir ürün var mıdır?
teşekkürler.

Merhabalar,
Toshiba 55QL5D63DT 55'' bu ikisi arasında kaldım ama Toshiba markasına pek güvenemedim sizler ne dersiniz ya da bunlardan iyi şunu al diyebileceğiniz bir ürün var mıdır?
teşekkürler.
Merhaba.
Toshiba 'nin üreticisi Vestel 'dir, garanti süresi 3 yıldır ve satış sonrası hizmetleri iyidir.
TCL ise garanti süresi 2 yıl ve aşağıda bırakacağım bağlantı da göreceğiniz gibi servis sonrası hizmetleri Vestel 'e göre görece kötüdür.
Hangi televizyonu seçmeniz konusundaki cevabı da Üstadlara bırakıyorum.

Merhaba.
Toshiba 'nin üreticisi Vestel 'dir, garanti süresi 3 yıldır ve satış sonrası hizmetleri iyidir.
TCL ise garanti süresi 2 yıl ve aşağıda bırakacağım bağlantı da göreceğiniz gibi servis sonrası hizmetleri Vestel 'e göre görece kötüdür.
Hangi televizyonu seçmeniz konusundaki cevabı da Üstadlara bırakıyorum.

teşekkür ederim TCL'nin servis sorununu biliyorum evet ama geliştirilmek istendiğini ve üzerinde çalışıldığını da okudum.Vestel'e pek güven olmuyor

Merhabalar,
teşekkürler.
TCL 55P615 modelini, TCL 55C728 den hemen sonra inceledik. Hatta birisini indirip paketlememiz ile diğerini paketinden çıkartıp incelemeye başlamamız arasında 1-2 gün oynar.

728 den sonra 615 elbette ki düşük geldi özellik olarak ancak fiyat sınıfında ve segmentinde bulabileceğiniz iyi ürünlerden birisidir. Ultra mega bir üretim değildir, marka değerinin ekonomi sınıfı üretimidir. Kumanda kontrol, kanal geçiş, sesli komut, smart özellikleri dahil test ettiğimiz aylar içerisinde bize hiç sorun çıkarmadı.

VA tabanlı paneli olduğu için yan açılardan izleme yapacak olanların dikkat etmesi gerekir.

TCL 55P615 modelini, TCL 55C728 den hemen sonra inceledik. Hatta birisini indirip paketlememiz ile diğerini paketinden çıkartıp incelemeye başlamamız arasında 1-2 gün oynar.

728 den sonra 615 elbette ki düşük geldi özellik olarak ancak fiyat sınıfında ve segmentinde bulabileceğiniz iyi ürünlerden birisidir. Ultra mega bir üretim değildir, marka değerinin ekonomi sınıfı üretimidir. Kumanda kontrol, kanal geçiş, sesli komut, smart özellikleri dahil test ettiğimiz aylar içerisinde bize hiç sorun çıkarmadı.

VA tabanlı paneli olduğu için yan açılardan izleme yapacak olanların dikkat etmesi gerekir.
Cevap icin tesekkurler,videonuzu izledim evet peki toshibanin qled tvleri icin yorumunuz ne olur yani 9.500 615 olacagima 3-4 arttirip toshiba mi almaliyim?

Cevap icin tesekkurler,videonuzu izledim evet peki toshibanin qled tvleri icin yorumunuz ne olur yani 9.500 615 olacagima 3-4 arttirip toshiba mi almaliyim?
Yani makul bir tercih olabiir ama burada sormam gereken soru HANGİ TOSHİBA olur mesela?

Örneğin 58UA2263 olsun diyelim, ekonomik ve bir tık daha büyük diye tercih edilebilir, belki özellikleri itibari ile cazip de gelebilir, peki ucuza satılmasının sebebi olan 6 COF ile üretilmiş ucuz panel olmasını ne yapacağız?

''12 COF 55'' uhd yerine 6 COF 58'' uhd neden tercih edeyim?'' diye sormam gerekir kendi kendime.

İstersem makul cevap da bulabilirim mesela ''Ama 3 yıl garantili'' şeklinde. Peki 3 yıl 1 ay sonra arıza yaptığında kurtuluşum var mı? yok, öte yandan 2 yıl 1 ay sonra TCL arıza yaparsa onda da kurtuluş yok ama aradaki fark şu

55'' uhd 12 cof da panelin arıza yapma olasılığı 58'' uhd 6 cof da arıza yapma olasılığının yarısı kadar :)

Bu nedenle şu sorular önemli
1- Hangi Toshiba?
2- Hangi panelli Toshiba?

:cool:

Yani makul bir tercih olabiir ama burada sormam gereken soru HANGİ TOSHİBA olur mesela?

Örneğin 58UA2263 olsun diyelim, ekonomik ve bir tık daha büyük diye tercih edilebilir, belki özellikleri itibari ile cazip de gelebilir, peki ucuza satılmasının sebebi olan 6 COF ile üretilmiş ucuz panel olmasını ne yapacağız?

''12 COF 55'' uhd yerine 6 COF 58'' uhd neden tercih edeyim?'' diye sormam gerekir kendi kendime.

İstersem makul cevap da bulabilirim mesela ''Ama 3 yıl garantili'' şeklinde. Peki 3 yıl 1 ay sonra arıza yaptığında kurtuluşum var mı? yok, öte yandan 2 yıl 1 ay sonra TCL arıza yaparsa onda da kurtuluş yok ama aradaki fark şu

55'' uhd 12 cof da panelin arıza yapma olasılığı 58'' uhd 6 cof da arıza yapma olasılığının yarısı kadar :)

Bu nedenle şu sorular önemli
1- Hangi Toshiba?
2- Hangi panelli Toshiba?

:cool:
Keske panel falan anlasam da ayni dilden konusabilsek sizinle :) ozetle bana 15.000 ayarinda tavsiye edeceginiz 55 inch model ne olur ? Bir de android olsun diyenler var cevremde sizce? Tesekkurler

55c635
55p735
Samsung A7000
55pus8007
LG 55Nano75
Bu8500
Toshiba 55ql5d63dt

Diyelim o zaman :)
C635 ile P735 tam bir taktik satış ürünleridir. Aynı malın birindekini eksiltip diğerine, diğerindeki eksiltip buna mantığı ile isim değiştirilmiş halleridir desem yanlış bilgi olmaz. Temel farklılıklar donanımda değil yazılım ve kozmetiktedir.

Samsung da A7000 diye bir model ben bilmiyorum ama AU7000 ise bugüne kadar kimseye aldırmadım, aldırmam da.
PUS8007 bana göre sayız ama duruma göre tercih sebebi olabilir
Nano7 serisi Samsung gibi ben LG ve Samsung da 7 serisi ürünleri aldırmıyorum üreticiler panel mantıklarını değiştirirene kadar.
BU8500 mantıklı bir tercih olabilir
55QL bu listede yer alması dahi bana göre hata olan modeldir.

C635 ile P735 tam bir taktik satış ürünleridir. Aynı malın birindekini eksiltip diğerine, diğerindeki eksiltip buna mantığı ile isim değiştirilmiş halleridir desem yanlış bilgi olmaz. Temel farklılıklar donanımda değil yazılım ve kozmetiktedir.

Samsung da A7000 diye bir model ben bilmiyorum ama AU7000 ise bugüne kadar kimseye aldırmadım, aldırmam da.
PUS8007 bana göre sayız ama duruma göre tercih sebebi olabilir
Nano7 serisi Samsung gibi ben LG ve Samsung da 7 serisi ürünleri aldırmıyorum üreticiler panel mantıklarını değiştirirene kadar.
BU8500 mantıklı bir tercih olabilir
55QL bu listede yer alması dahi bana göre hata olan modeldir.
Tesekkur ederim tek tek ilgilendiginiz icin.Vatanda indirim bitmis bu arada ,siz sanirim Toshiba’dan urunleri tavsiye etmiyorsunuz ,hem fiyati uygun olmasi hem 3 yil garantili olmasi servisinin de Vestel olmasi Tcl’e gore bir tık daha mantikli gelen sebeplerdi aslinda bende

Tesekkur ederim tek tek ilgilendiginiz icin.Vatanda indirim bitmis bu arada ,siz sanirim Toshiba’dan urunleri tavsiye etmiyorsunuz ,hem fiyati uygun olmasi hem 3 yil garantili olmasi servisinin de Vestel olmasi Tcl’e gore bir tık daha mantikli gelen sebeplerdi aslinda bende
Aslında Toshibadan çok ürün önerdim ve halen de öneririm ancak sizin listedeki ürünler ile kıyaslayınca Toshiba olmuyor.

Toshiba tv leri ilk olarak 43L2163 ve yanluş hatırlamıyorsam 49 veya 50UL serileri ile tanımıştım, hatta vestel ile tamamen yolları ayırmadan evvel son olarak montajlarını yaptığım, Toshibanın lcd grubundaki ilk üretimleriydi ve ilk çıkan L2163 LG panelliydi çok çok da güzel bir FHD tv olduğu için A101 çalışanlarına dahi aldırmıştım.

Sonrasında A101 Vestel işbirliği ile satılan Toshiba tv lere hep destek verdim çünkü yüksek teknolojiyi uygun fiyat veriyorlardı.

Sorun şu ki Ülkenin mevcut koşullarında artık ekonomik kısmı tartışılır oldu, kalite kısmında da modele göre hareket etmek gerekliliği baş gösterdi, bu nedenle temkinli davranıyoruz :ok

Aslında Toshibadan çok ürün önerdim ve halen de öneririm ancak sizin listedeki ürünler ile kıyaslayınca Toshiba olmuyor.

Toshiba tv leri ilk olarak 43L2163 ve yanluş hatırlamıyorsam 49 veya 50UL serileri ile tanımıştım, hatta vestel ile tamamen yolları ayırmadan evvel son olarak montajlarını yaptığım, Toshibanın lcd grubundaki ilk üretimleriydi ve ilk çıkan L2163 LG panelliydi çok çok da güzel bir FHD tv olduğu için A101 çalışanlarına dahi aldırmıştım.

Sonrasında A101 Vestel işbirliği ile satılan Toshiba tv lere hep destek verdim çünkü yüksek teknolojiyi uygun fiyat veriyorlardı.

Sorun şu ki Ülkenin mevcut koşullarında artık ekonomik kısmı tartışılır oldu, kalite kısmında da modele göre hareket etmek gerekliliği baş gösterdi, bu nedenle temkinli davranıyoruz :ok
abicim şuan samsung tr 55q70 a modelini 19.300 tlden satıyor ve bu fiyatlara bu tv için çıkıp bunu alma düşüncesine girdim.İnsanoğlu doyumsuz her zaman daha fazlasını istiyor ya bizim o hesap oldu ama sanırım 15 k yı 20 diye değiştirip almışken 120 hz de olsun istedim.
20 k için q70 a dan iyi diyebileceğimiz model var mıdır sizce ?
mesela

TCL 55C728 55" veya​

TCL 55C735G 55"​

için daha iyi diyebilir misiniz?​

çok fazla soru sordum zahmet veriyorum ilginiz için teşekkürler.

abicim şuan samsung tr 55q70 a modelini 19.300 tlden satıyor ve bu fiyatlara bu tv için çıkıp bunu alma düşüncesine girdim.İnsanoğlu doyumsuz her zaman daha fazlasını istiyor ya bizim o hesap oldu ama sanırım 15 k yı 20 diye değiştirip almışken 120 hz de olsun istedim.
20 k için q70 a dan iyi diyebileceğimiz model var mıdır sizce ?
mesela

TCL 55C728 55" veya​

TCL 55C735G 55"​

için daha iyi diyebilir misiniz?​

çok fazla soru sordum zahmet veriyorum ilginiz için teşekkürler.
Şöyle izah edeyim, birçok özellik ve detay var ancak bu modeller arasındaki en önemli detay farkı ise BLU sistemlrinde, Q70 edge led ürün, sizen bir önceki yazdığım mesajda da dostumuza aynı detayı aktardım, eğer mecbur değilsek edge led ürün önermekten yana pek olmayız.

C728 bana göre Q70 den daha iyidir diyemeyiz ama C735 için diyebiliriz.

Özelikle Direct Led aydınlatma ve quantumdot özelliklerine bir de 144hz desteğini ekleyen C735 daha baskın bir karakter olur. Kişisel tercihim de Q70 alacağıma C735 den yana olur

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri