Merhaba;
Listeye göre bakacak olursak sizin bakış açınız ile benimki farklı olacağı için kendimce yorumlayacağım.
Listede ilk sıradaki BAYMAK klima Çin de AUX fabrikalarında üretiliyor. Yani BAYMAK markasının kombideki bilinirliğine istinaden bu ürünleri satın alanlar aslında ciddi yanılgıya düşüyorlar.
LG ile ARÇELİK aynı ürünler ve AİRFEL ile BOSCH da aynı ürünler.
NEDEN AYNI?
Çünkü airfel de Bosch da Midea tarafından üretiliyor. Bosch yine bu sektörde sadece ismini satıyor. Teknoloji ve üretim kendisine ait değil yani burada yine ismine güvenip satın alanlar hata eder. Klima kötü değildir ancak Bosch kötü bir tercihtir hem rakamsal hem de SSH anlamında.
Arçelik ile LG uzun yıllardır ortak çalışmalar yaparlar ve LG klimalar da aslında Arçelik montajlı ürünlerdir. Bu sayede YERLİ ÜRETİM adı altında teşvik alıp Çinli rakiplerinin %25 antidamping dezavantajını kendisine teşvik olarak çeviriyor. LG de kötü klima değildir.
Arifel yine Midea tarafından üretilir ve ekonomik anlamda kurtarıcı modundadır. Midea almaya parası yetmeyenleri yıllarca Airfel markasına yönlendirdim.
Samsung ise şahsına münhasır teknolojiye sahiptir. Sorun şu ki aluminyum kullanımı yoğundur. Tamam dandik bir donanım ve teknoloji değil ancak geçmişte ciddi oranda vatandaşın canı yandı bu aluminyum testlerinde.
Listenizde para vermeye değecek ürünler Airfel ve LG dir ancak özellikle o 10 YIL diye sizin gözünüzü boyayan bölümlerin reklamdan ibaret olduğunu belirtmek isterim.
10 Yıl kompresöre garanti veren firma sizce neden bu garantiyi verir? Veya bir klimada en önemli ve en çok/çabuk bozulabilecek unsur kompresör ise(!) kompresöre 10 yıl garanti veren zihniyet ürünün tamamına neden 10 yıl garanti vermeye cesaret edemiyor?
Reklam kokan 10 yıl sadece kompresör garantisi yerine GERÇEK ve TAMAMINI kapsayan 3-5 yıl garantiler her zaman için daha büyük avantaj teşkil eder.
Bakınız, inverter klimalarda kompresörler çoooooook istisna durum olmadıkça zaten arıza yapmaz.
Eski tip on/off klimalarda ençok arıza yapan donanım kompresördü, siz hiç bu firmaların o yıllarda 10 yıl kompresör garantisi verdiklerini duydunuz mu? Duyamazsınız çünkü ELEKTRİK denen o canavar direkt olarak kompresöre girdiği için en çok kompresör bozulurdu.
Pekielektrik şimdi nereye gidiyor? Önce IPM ITC kart grubuna giriyor, orada milyon tane denetim ve kontrolden geçtikten sonra kompresöre gönderiliyor DC olarak. Yani kompresörün direkt olarak çebeke gerilimi ile uzaktan yakından bağlantısı yok.
O zaman zaten bozulmayacağını bildikleri kompresöre 10 yıl garanti vermelerinde de hiç bir sakınca yok çünkü arıza yapmayacağını biliyorlar.
Peki kompresör arıza yapmıyorsa neresi arıza yapıyor? Tabi ki elektrik yükünün direkt olarak bağlantılı olduğu ve her türlü dalgalanmaya maruz kalan IPM ITC kart grubu arıza yapıyort. O halde size verilen 10 yıl garanti ne işe yarıyor bana izah edermisiniz rica etsem?
Benim evdeki çamaşır makinesi de BLDC ve 10 yıl motor garantili. Yani bozulmayacağını bildikleri veya bozulsa dahi eskiler 1000 de 700 ise yeniler 1000 de 7 olduğu için bunu size reklam amaçlı kullanmakta sakınca görmüyorlar.
Tüm anlattıklarımdan yola çıkarak listenizde ANA GARANTİ 2 yıl olan hangi ürün var ise zaten kafadan silmelisiniz.