Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 24000 btu klima tavsiyesi *Midea Alındı*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

MYurtseven

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
45000-50000
Marka Model Bilgisi
Tüm markalar olabilir.
:Herkese Merhaba,

Öncelikli olarak forumda bir tavsiye mesajlarını okuduktan sonra bu yazımı yazıyorum. Bir çok mesaj okuyunca insanın kafası da karışıyor açıkçası ve sonunda konu açma ihtiyacı ortaya çıkıyor. İnanın bir noktadan sonra almıyorum deyip ekranı kapatacaktım :))) Bizim gibi hassas insanların bir şey alması gerçekten çok zor :))

Fazla vaktinizi almadan konuya geleyim. Yeni taşındığım ev için bir klima ihtiyacım var ve de çok acil ihtiyacım var. Bilgiler aşağıdaki gibi.
Kendimce belirlediğim ürünler aşağıdaki gibi. Bunlardan hangisi bana tam uyar konusunda üstatlarımın önerilerini bekliyorum.

Ev Tipi : Çatı katı dubleks
Alan : 50 & 60 m2
Cephe : Kuzey batı
Yer: İstanbul / Büyükçekmece
Yalıtım : Çok iyi olduğunu düşünmüyorum
Kullanım şekli : Daha çok yazın kullanılacak
Pencere durumu : 4 kanatlı boydan boya pencere mevcut
Kullanılacak yer : Hol ( Oturma odası gibi )
Dış Ünite ile iç ünite arası yaklaşık olarak 10-15 metre mevcut. ( Boru eski ev sahibi tarafından bırakılmış. Yani elektrik ve bakır boru tesisatı hazır.

Midea Xtreme Save 24 Btu Duvar Tipi
48800​
Midea Blanc MSMADU-24HRDN1 A++ 24000 BTU Duvar Tipi Klima
49500​

1717506194531.png

Satın Alma Önerisi 24000 btu klima tavsiyesi *Midea Alındı*

Abi öncelikle yengeden çok özür dilerim. Bizim yüzümüzden çok fırça yiyorsundur kesin. Yengede hakkını helal etsin. Aldığın sevapların yarısı onundur haberin olsun abi:)))
Son söylediğinde çok haklısın bu iki fiyat internette en uygun fiyatlar. Birde şöyle bir güzellik var peşin fiyatına 9 taksit.Hal böyle olunca bu enflasyonist ortamda hiçbir bayinin vade farksız 9 taksit yapacağını düşünmüyorum. ( vade farksız taksit yapmama konusunda da haklılar bu arada)

Ben tek wifi programı kullanımı açısından ve de bir sorun olduğunda forumun gücünü kullanma açısından Midea’da karar kılıyorum abi :)) Çok teşekkür ederim desteklerin için.Performans ve müşteri deneyinlerini de ayrıca belirtiyor olacağım.İnşallah güzel seçimler yapmışımdır
:Herkese Merhaba,

Öncelikli olarak forumda bir tavsiye mesajlarını okuduktan sonra bu yazımı yazıyorum. Bir çok mesaj okuyunca insanın kafası da karışıyor açıkçası ve sonunda konu açma ihtiyacı ortaya çıkıyor. İnanın bir noktadan sonra almıyorum deyip ekranı kapatacaktım :))) Bizim gibi hassas insanların bir şey alması gerçekten çok zor :))

Fazla vaktinizi almadan konuya geleyim. Yeni taşındığım ev için bir klima ihtiyacım var ve de çok acil ihtiyacım var. Bilgiler aşağıdaki gibi.
Kendimce belirlediğim ürünler aşağıdaki gibi. Bunlardan hangisi bana tam uyar konusunda üstatlarımın önerilerini bekliyorum.

Ev Tipi : Çatı katı dubleks
Alan : 50 & 60 m2
Cephe : Kuzey batı
Yer: İstanbul / Büyükçekmece
Yalıtım : Çok iyi olduğunu düşünmüyorum
Kullanım şekli : Daha çok yazın kullanılacak
Pencere durumu : 4 kanatlı boydan boya pencere mevcut
Kullanılacak yer : Hol ( Oturma odası gibi )
Dış Ünite ile iç ünite arası yaklaşık olarak 10-15 metre mevcut. ( Boru eski ev sahibi tarafından bırakılmış. Yani elektrik ve bakır boru tesisatı hazır.

Midea Xtreme Save 24 Btu Duvar Tipi
48800​
Midea Blanc MSMADU-24HRDN1 A++ 24000 BTU Duvar Tipi Klima
49500​

Ekli dosyayı görüntüle 16372

Midea blanc hakkında bilgi sahibi olan bir ğstat var mı acaba ya da bana bir tavsiyesi olan.
Şimdiden teşekkürler
Hocam sizin konu biraz titizlik istiyor hem dubleks hemde çatı katı hemde yalıtım konusunda
Klimanın btu konusunu iyi istişare etmek lazım

Bu konu biz normal kullanıcıları aşıyor uzman arkadaşlardan görüş almamız lazım onlar yardımcı olacaktır ☺️
Ama model konusunda midea blanc hiç görmedim :alala
@Adem Helvacı

Haklısınız.ben işin içinden çıkamadım zaten :)) şuan diyorum ki multi klima mı alsam. 18.000 + 9000 gibi. 18.000 aynı yere 9000’de kapalı terasa. Orada bir kedim yaşıyor bürün gün yazık hayvana. Ya da 2 klimamı alayım 18 bin ve 9 bin’lik. Bunları yaparken 9 binliği sonra ki bir zamanla alacak gibi düşünüyorum. Valla çok vaktim kalmadı indirimide kaçırmak istemiyorum.Yarına kadar karar cericem inşallah :)))

Abi Midea ın Blanc modeli taaa Eski Distribütör olan Modern Klima Zamanında vardı. Blanc şöyle dursun artık Prime falan bile yok.
Bir de şu multi klima konusunda evin önceden multi için hazırlanmış bir tesisatı var mı acaba?

Abi arada kaynadım diye düşünmüştüm.Malum yaz geldi ve insanlar o kadar çok öneri istiyor ki Allah size yardım etsin gerçekten ama herkese yardım etme gayret ve çabanızıda takdir ediyorum.Allah sizden ve arkadaşlardan razı olsun. Multi tesisat hazır aslında ama ben bu durumdan vazgeçtim açıkçası. Şuan gelinen noktada 2 klima almaya karar verdim.Aşağıdaki seçenekler konusunda ne dersiniz? 18000 ve 12000 iki klima için. Yoksa tekrar multiye mi döneyim abim?

Daiken Sensira 18000 - 46.350 TL
Midea Xtreme 18000 - 39.750

İkinci klima olarakta
Kaira 12000 btu - 21.000 TL
Midea Xtreme 12000 - 27000 TL

Abi arada kaynadım diye düşünmüştüm.Malum yaz geldi ve insanlar o kadar çok öneri istiyor ki Allah size yardım etsin gerçekten ama herkese yardım etme gayret ve çabanızıda takdir ediyorum.Allah sizden ve arkadaşlardan razı olsun. Multi tesisat hazır aslında ama ben bu durumdan vazgeçtim açıkçası. Şuan gelinen noktada 2 klima almaya karar verdim.Aşağıdaki seçenekler konusunda ne dersiniz? 18000 ve 12000 iki klima için. Yoksa tekrar multiye mi döneyim abim?

Daiken Sensira 18000 - 46.350 TL
Midea Xtreme 18000 - 39.750

İkinci klima olarakta
Kaira 12000 btu - 21.000 TL
Midea Xtreme 12000 - 27000 TL
Daikin ile Midea kıyaslamam elbette ancak Sensira olunca Daikin markasına %10 Daikin gibi de bir türlü bakamıyorum halen. Belki de elimde verileri olmadığı, kağıt üstü değerlendirdiğim içindir.

Ne olursa olsun Giriş seviyesi de olsa Japon segment candır derim ben ve ilk klimada Sensira tercih ederim.

İkinci seçenekte aslında kasa farkı var olması beni kritikte bırakır. Birisi Prime kasa ürün, diğeri Xtreme kasa ürün.

1717611162579.jpeg

Prime kasada soğutucu akışkan 550 gram
Xtreme kasada soğutucu akışkan 650 gram
ve daha başka detaylar da var ama hatundan fırça yedim az önce, son mesajım olsun çıkayım pofisten diye kısa keseyim. :D

Dolayısı ile ikinci klimada Xtreme ağır bassa da ''kesinlikle şart'' demem. Yine de Kapasite ve kalori anlamında ciddi fark olduğunu gözardı etmemeliyiz.

Diğer yandan her iki seçenekte de bir Xtreme görünce aklıma şu geldi.
Bir bayi ile görüşüp ''2 adet birden Xtre4me alacağım'' deseniz ve pazarlık etseniz acaba avantaj teşkil eder mi?

Böylece 2 adet 14700btu üst sınırlı klima sahibi olmuş olursunuz.

Abi öncelikle yengeden çok özür dilerim. Bizim yüzümüzden çok fırça yiyorsundur kesin. Yengede hakkını helal etsin. Aldığın sevapların yarısı onundur haberin olsun abi:)))
Son söylediğinde çok haklısın bu iki fiyat internette en uygun fiyatlar. Birde şöyle bir güzellik var peşin fiyatına 9 taksit.Hal böyle olunca bu enflasyonist ortamda hiçbir bayinin vade farksız 9 taksit yapacağını düşünmüyorum. ( vade farksız taksit yapmama konusunda da haklılar bu arada)

Ben tek wifi programı kullanımı açısından ve de bir sorun olduğunda forumun gücünü kullanma açısından Midea’da karar kılıyorum abi :)) Çok teşekkür ederim desteklerin için.Performans ve müşteri deneyinlerini de ayrıca belirtiyor olacağım.İnşallah güzel seçimler yapmışımdır

Çözüm

Oooo hadi bakalım şimdiden hayırlısı olsun diyelim.

O halde şu ek bilgileri de paylaşayım.
Eğer olanak varsa bir adet enerji takip cihazı alıp klimayı da prizden kullanmanı tavsiye ederim zira ürünün ne zaman neden ne kadar tükettiğini bilmek bize hep keyif veriyor. Gerçi biz testleri sevdiğimiz için belli bir grup senelerdir ısıtmada soğutmada birbirimizle hep ''Senin ne tüketti? Benim lu tüketti'' muhabbeti yaparız ama burada asıl amaç, genel anlamda kullanımalışkanlıkları ve coğrafi değişikliklere göre oluşan tüketim farklılıkları ile ilgili de toplumu bilgilendirebilmek.

Aynı zamanda yine merakınız varsa bir adet ortam, bir adet de üfleme değerini ölçmekiçin derece almanız sizin için faydalı olur zira evinde klima kullanan herkesin bunlara sahip olması gerektiğini düşünürüm.

Klimanızın uzun süre değerlerini takip ettiğinizde artık rakamlara ve koşullara şina oluyorsunuz, en ufak bir sapma olduğunda anormallik olduğunu anlayabilecek kadar da bilginiz oluytor böyle olunca :D

Bu durumda başlığa da ''Midea Alındı'' diye ekliyorum o halde. Hayırlısı olsun. :ok

Abi tam bir fiyasko yaşadım bu alışverişte. FG grup’u aradım hepsib*urada gibi yerlerden yapılan alışverişlerde kesinlikle montajın ücretsiz olmadığını dile getirdiler.Ürünü kargodan almadan arayınca kargoyu teslim almadım. İ@Adem Helvacı abi daha midea sürecine başlamadan çok soğudum valla abi ya. Buradan diğer arkadaşlarıda uyarmakta fayda var.Özellikle zor durumda kalmasınlar diye yeni bir konu açacağım bunun hakkında. Bana önerebileceğin 18.000 btu klima önerin var mı abim?

Abi tam bir fiyasko yaşadım bu alışverişte. FG grup’u aradım hepsib*urada gibi yerlerden yapılan alışverişlerde kesinlikle montajın ücretsiz olmadığını dile getirdiler.Ürünü kargodan almadan arayınca kargoyu teslim almadım. İ@Adem Helvacı abi daha midea sürecine başlamadan çok soğudum valla abi ya. Buradan diğer arkadaşlarıda uyarmakta fayda var.Özellikle zor durumda kalmasınlar diye yeni bir konu açacağım bunun hakkında. Bana önerebileceğin 18.000 btu klima önerin var mı abim?
Ben aslında tam yazacaktım midea fiyatları uygun bulmuşun diye. Mehelse montaj hariç fiyatlara bakmışın. Zaten sitele de yazıyor montaj dahil veya hariç fiyattır felan diye. Midea bayilerden alarsanız daha iyi bölgenizde bakın fgeupr sitesinden vardır illaki. Benim burda yakında yok 200-300 km uzaktan geliyor kargo ile öyle alıyorum. Son olarak klima kullacağınız alan kaç metrekara idi ?

Ben satıcıya sormuştum aslında montaj ve tüm aksesuarlar dahil deyince aldım. Satıcı dahil dedi FG europe öyle birşey yok ekstra meblağ ödersiniz dedi. Söylenen mevlağda iyiydi baya :))

Ortak alan tahmini 30 m2 abi. Birde 20 m2 ‘lik bir alan var. İkisine birden alacaktım fakat şuan yaşanan bu durumdan folayı kafam iyice karıştı :)) Mubtemelen ilk etapta 18000’lik birşey alacağım. Küçük m2’de kaira veya airfel markalarını düşüneceğim. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben satıcıya sormuştum aslında montaj ve tüm aksesuarlar dahil deyince aldım. Satıcı dahil dedi FG europe öyle birşey yok ekstra meblağ ödersiniz dedi. Söylenen mevlağda iyiydi baya :))

Ortak alan tahmini 30 m2 abi. Birde 20 m2 ‘lik bir alan var. İkisine birden alacaktım fakat şuan yaşanan bu durumdan folayı kafam iyice karıştı :)) Mubtemelen ilk etapta 18000’lik birşey alacağım. Küçük m2’de kaira veya airfel markalarını düşüneceğim. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
30 mt2 alana güzel bi midea xtram sve 18 bt yakışır bizim burda fiyat 45 bin diyorlar 6 taksit. Veya 5 bin daha eklersen midea easy pro 18 btu alınır 55 bine

Sizin orası neresi abi? Bu arada ne yalan söyleyeyim midea’yı çıkarttım kafamdan. Başka markaya yönelmek istiyorum. Midea dışında alternatif sunabilir misin abi?

Merhaba,

24bin btu all esy pro veya xtrem almayı düşünüyorum. acaba anlık tüketim hakkında bilgisi olan var mı? 12bin lik olanları izledim ama 24bin btu için göremedim

Sizin orası neresi abi? Bu arada ne yalan söyleyeyim midea’yı çıkarttım kafamdan. Başka markaya yönelmek istiyorum. Midea dışında alternatif sunabilir misin abi?
Osmaniye bölgesi adana sıcakları diyim :))

Bosch Climate 2000 CL2000U W 53 E 18000
Kaira DTXR50E Wi-Fi 18000 BTU A++
Daikin Sensira FTXF50D A++ 18000 BTU

Sıralamam bağımsız olarak bunları alırdım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri