Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

3 aydır arabanın serviste olması ve Yurtdışından motor gelememesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xxiii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xxiii

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar Adem bey uzman görüşlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
opel astra aracımız var. motor arıza verdi. opel in resmi servisine gittik. yeni motor takılması lazım denildi. 100 bin gibi bir ücret talep edildi. tamam dedik. paranın yarısına yakınını verdik.

3 aydır araba serviste bekliyor. 3 ay oldu hala motor gelmedi, motor tedarik sürecinde diyorlar, yurt dışından gelecek daha gelmedi diyorlar.
elimizde sadece ücretin yarısına yakınını ödediğimize dair kredi kartıyla çektirdiğimiz fiş var.
ne yapabiliriz nasıl bir yaptırım yapabiliriz sizlerin görüşlerine başvurmak istedik. yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler iyi çalışmalar.

Merhabalar Adem bey uzman görüşlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
opel astra aracımız var. motor arıza verdi. opel in resmi servisine gittik. yeni motor takılması lazım denildi. 100 bin gibi bir ücret talep edildi. tamam dedik. paranın yarısına yakınını verdik.

3 aydır araba serviste bekliyor. 3 ay oldu hala motor gelmedi, motor tedarik sürecinde diyorlar, yurt dışından gelecek daha gelmedi diyorlar.
elimizde sadece ücretin yarısına yakınını ödediğimize dair kredi kartıyla çektirdiğimiz fiş var.
ne yapabiliriz nasıl bir yaptırım yapabiliriz sizlerin görüşlerine başvurmak istedik. yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler iyi çalışmalar.

Her ne kadar konu araba olunca herkes burada hak aramanın çok sıkıntılı olduğunu bilse de, temel olarak yine de seçimlik haklarınız olduğu gerçeği gözardı edilemez.

Sorun şu ki Hyrundai markasında sorun yaşayan bir hocamızın içeriklerini paylaşmıştım hatırlarsanız, firmalar büyük ve güçlü olmalarından dolayı işi hukuki olarak bile isteye çok uzatıyorlar.

Siz belirtilen 100bin lira çerçevesinde (THH üst sınırı 104.000tl) bir hak talebinde bulunabilirsiniz süre sınırından dolayı fakat neyi talep edeceksiniz kısmı benden daha uzaman olanların yorumlaması gerekir diye düşünüyorum zira talebiniz ancak sınırla belirlendiği ölçüde olabilir.

Mesela siz ne gibi bir beklenti içerisindesiniz?

Şu olabilir örneğin, bu geçen süre zarfında araba kiralamak zoruna kaldınız ve belgelendirdiniz, bunun bedeli talep edilmesi gibi örneğin.

YUani çerçevenin iyi çizilmesi gerekiyor öncelikle.

Siz belirtilen 100bin lira çerçevesinde (THH üst sınırı 104.000tl) bir hak talebinde bulunabilirsiniz süre sınırından dolayı fakat neyi talep edeceksiniz kısmı benden daha uzaman olanların yorumlaması gerekir diye düşünüyorum zira talebiniz ancak sınırla belirlendiği ölçüde olabilir.

Mesela siz ne gibi bir beklenti içerisindesiniz?

Şu olabilir örneğin, bu geçen süre zarfında araba kiralamak zoruna kaldınız ve belgelendirdiniz, bunun bedeli talep edilmesi gibi örneğin.

YUani çerçevenin iyi çizilmesi gerekiyor öncelikle.
Adem abi.

Firma da şöyle demez mi. Araban olsaydı bu sefer de benzin parası ödeyip binecektin. Aracının km'si yükselecekti.

Birçok konuda empati sahibiyim.:)

Başka bir konu vardı. Adamın arabası arızalanmış. Haftalarca serviste kalmış. Adam diyor ki: İşe taksi tutup gitsem firmadan taksi parasını alabilir miyim diye soruyor.

Ona da benzer cevabı vermiştim. Araban arızalanmasaydı kendi arabana cebinden benzin koyup gidecektin demiştim.

Adem abi.

Firma da şöyle demez mi. Araban olsaydı bu sefer de benzin parası ödeyip binecektin. Aracının km'si yükselecekti.

Başka bir konu vardı. Adamın arabası arızalanmış. Haftalarca serviste kalmış. Adam diyor ki: İşe taksi tutup gitsem firmadan taksi parasını alabilir miyim diye soruyor.

Ona da benzer cevabı vermiştim. Araban arızalanmasaydı kendi arabana cebinden benzin koyup gidecektin demiştim.
Abi haklısın ancak gerek vatandaşlık ve gerekse tüketici sıfatı ile insanlara verilen haklar çerçevesinde ele almak gerekebiliyor bazı şeyleri.
Sana hak veriyor olmamla birlikte bu bakış açısının benimsenmesine yol açtığımızda bu sefer firmalar biz tüketicilere 165 gün sonra '''Parça halen gelemedi kardeşim ben ne yapayım'' dese (ki imkanı olan söylüyor) elimizde gasp edilmiş hakkımız dışında bir şey kalmaz.

Dün bizim usta TV Kanalından Ferhat usta yazdı ve dedi ki ''Adem abi X marka elektrikli araba aldım (Şu minik arabalardan) , firma 5000km de bakım şartı koşuyor ama Antalyada servisi yok, en yakın servisin olduğu yere de bu araba gitmez, ne yapacağım?''

Yani menzili nedeniye o arabanın bakım için X ilinden Y iline gitmesi mümkün değil, bu durumda arabasını başka nakliye arabasına koyup mu bakıma götürecek vatandaş hem de ücretli bakım hizmeti için.

Yani firmanın yükümlülüğü de olmamalı mı mesela burada? Sen Kanunun sana verdiği hakkı firma olarak kullanıp ''bakım yaptırmazsan garanti dışı bırakırım'' diyorsun da, Kanunun vatandaşa verdiği hakkı neden gasp etmeye kalkıyorsun? (Sen dediğim araba firması) Vatandaş diyor ki ''sizi anlıyorum fakat burada benim suçum yok zira sizin Antalya gibi bir ilde servisiniz yok. Bu durumda nasıl bir tolerans sağlayabileceksiniz? '' firma ceap olarak diyor ki ''bakım yaptırılmazsa garanti dışı kalır''

Yani verecek cevap bulamayınca yine elindeki kozu silah olarak kullanım ''Aradığınız kişi şu an bir robot'' moduna bürüneveriyor.

Konu özelinde bakarsak, 3 ayda bir arabanın motoru nasıl gelmez diye de ister istemez sorguluyor insan. Burada kasıtlı bir savsaklama olduğu için bu sefer yan hakları kullanma zarureti doğuyor.

bence asıl bomba ne zaman patlar biliyo rmusunuz?

100.000TL mevzusunda zira firma her an şunu söyleyebilir.

''3 ay evvel 100 dü, siz sadece 50 vermiştiniz, kalan 50 ye zam geldi, yeni bakiyeniz 80.000tl''

İşte bu nedenle zaman kıstası da çok önemli.

Adem abi.

Benzin parasını düş kira parasından denilebilir :) Her türlü servise eksi yazar. Burada tüketicinin elinde herhangi bir sözleşme olmaması beni düşündürüyor. Bilmiyoruz belki yurtdışı siparişleri için teslim süresi 6 ay ve firma haklı bulunacak.

Kasko poliçesine bakılarak ikame araç talep edilebilir ve kasko firması servisi güzelce darlar.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri