Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 4 klimadan sizce hangisini almalıyım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

atillakrn

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30.000
Marka Model Bilgisi
LG
Merhabalar, 30.000TL altında fiyat performans klima bakıyorum aşağıya 4 model seçtim sizlerin önerisi nedir

Sigma Comfort 12.000 BTU/h A++ Inverter Klima R32
26.130TL
https://www.iklimsa.com/duvar-tipi-klimalar/sigma-comfort-12000-btuh-a-inverter-klima-r32

LG DUALCOOL PLUS Inverter Wi-Fi Akıllı Klima 12000 Btu Enerji A++ Duvar Tipi BEYAZ
29.500TL
https://www.lg.com/tr/klima/split-klima/pc12sq/

Airfel Inverter Klima LTXM35N 12000 BTU/h A++
25.580TL
https://airfel.com/tr/tr/detail/kli...r-klima-ltxm35n-12000-btuh-a#teknikozellikler

Midea Xtreme Save AG2Eco-12NXD0-I Duvar Tipi 12.000 Btu İnv. Klima (A++ Enerji)
29.990TL
https://midea-klima.com/midea-duvar-tipi-klima/midea-xtreme-AG2Eco-12NXD0-duvar-tipi-klima

LG'ye hiç girmeye gerek yok bence.

Airfel nispeten ucuzdur, güzeldir beğeniriz, kolay kolay sorun çıkarmaz, hem cebi hem sizi yakmaz, serinletir.

Sigma markasını seviyorum, gerek kullananlarla görüşünce gerekse burda tavsiye edip geri dönüşler aldıkça daha da sevmeye başladım bu işi. Genellikle profesyonellikle hizmet veriyorlar. Bunun hakkında şuna dikkat edin diyebileceğim bir durum yok. Sigma Comfort markanın giriş seviye cihazı olmasına rağmen güzel performans verir. İmkan varsa Sigma Plus derim elbette, bayilerde (İklimsa) bazen internete göre daha düşük fiyat veriyorlar. İnternetteki Comfort fiyatına Plus sahibi olunabiliyor, her zaman değil tabi.

Midea'ya gelince, evet Midea büyük marka güzel marka, Airfel-Kaira'nın da üreticisi. Ürünü güzel mi, güzel, memnun eder kronik diyebileceğimiz sıkıntısı yok, bu da kullanıcısını üzmez AMA abi pahalı ya, pahalı. Yani diğerleri ÇÖP de midea KLİMA değil. Diğerlerinin hepsi kötü ürünler değil. Ya da diğer klimalara göre aşırı üstün özellikleri yok kalkıp yemek yapamıyor. Özellikle konu Xtreme Save olunca ben bir çekiniyorum bunu al demeye, çünkü Xtreme Save bu markanın giriş seviyesi cihazı, e bu fiyata diğer markalarda orta-üst seviye cihaz var. Neden millet bunu alsın, yani üstünde Midea yazıyor tamam da, cihaz aşırı uçuk özelliklerde değil, fiyatı uçuk. O nedenle sadece "burada Midea övülüyor, gideyim bütçeme göre Midea bakayım" bakış açısını yıkmaya çalışıyoruz.

LG'nin gerek servis politikaları olsun gerek ürünleri olsun ben şahsen çok sıcak bakmıyorum. Üstünde LG yazan Altus almak istemem, gider Altus alırım. Üstüne Altus'un servis hizmeti (Arçelik grubu) LG'den çok daha iyiyken.

Markaların hepsi de güzel markalar, öyle Vestel,Regal,Seg gibi aman şu şu kronik sorunları var haberiniz olsun şöyle kullanacaksanız uzak durun diyeceğimiz bir durum yok.

Arçelik grubunu da hem eleştirir hem tavsiye ederim. Tamam o fiyata başka markalar daha güzel ürünler sunuyor. Ama servis hizmeti, yaygın parça, servis ve ürün ulaşılabilirliği deyince en az nüfuslu ilçelerde bile Arçelik-Beko-Altus satan yer bulunur. En ücra, yolu olmayan dağ başındaki eve bile kuruluma arızaya giderler (vestel de bu konuda güzeldir, ama üründen cortluyor) o nedenle duruma göre bağıra bağıra senin ürünün Arçelik grubu demişliğim de vardır.

LG'ye hiç girmeye gerek yok bence.

Airfel nispeten ucuzdur, güzeldir beğeniriz, kolay kolay sorun çıkarmaz, hem cebi hem sizi yakmaz, serinletir.

Sigma markasını seviyorum, gerek kullananlarla görüşünce gerekse burda tavsiye edip geri dönüşler aldıkça daha da sevmeye başladım bu işi. Genellikle profesyonellikle hizmet veriyorlar. Bunun hakkında şuna dikkat edin diyebileceğim bir durum yok. Sigma Comfort markanın giriş seviye cihazı olmasına rağmen güzel performans verir. İmkan varsa Sigma Plus derim elbette, bayilerde (İklimsa) bazen internete göre daha düşük fiyat veriyorlar. İnternetteki Comfort fiyatına Plus sahibi olunabiliyor, her zaman değil tabi.

Midea'ya gelince, evet Midea büyük marka güzel marka, Airfel-Kaira'nın da üreticisi. Ürünü güzel mi, güzel, memnun eder kronik diyebileceğimiz sıkıntısı yok, bu da kullanıcısını üzmez AMA abi pahalı ya, pahalı. Yani diğerleri ÇÖP de midea KLİMA değil. Diğerlerinin hepsi kötü ürünler değil. Ya da diğer klimalara göre aşırı üstün özellikleri yok kalkıp yemek yapamıyor. Özellikle konu Xtreme Save olunca ben bir çekiniyorum bunu al demeye, çünkü Xtreme Save bu markanın giriş seviyesi cihazı, e bu fiyata diğer markalarda orta-üst seviye cihaz var. Neden millet bunu alsın, yani üstünde Midea yazıyor tamam da, cihaz aşırı uçuk özelliklerde değil, fiyatı uçuk. O nedenle sadece "burada Midea övülüyor, gideyim bütçeme göre Midea bakayım" bakış açısını yıkmaya çalışıyoruz.

LG'nin gerek servis politikaları olsun gerek ürünleri olsun ben şahsen çok sıcak bakmıyorum. Üstünde LG yazan Altus almak istemem, gider Altus alırım. Üstüne Altus'un servis hizmeti (Arçelik grubu) LG'den çok daha iyiyken.

Markaların hepsi de güzel markalar, öyle Vestel,Regal,Seg gibi aman şu şu kronik sorunları var haberiniz olsun şöyle kullanacaksanız uzak durun diyeceğimiz bir durum yok.

Arçelik grubunu da hem eleştirir hem tavsiye ederim. Tamam o fiyata başka markalar daha güzel ürünler sunuyor. Ama servis hizmeti, yaygın parça, servis ve ürün ulaşılabilirliği deyince en az nüfuslu ilçelerde bile Arçelik-Beko-Altus satan yer bulunur. En ücra, yolu olmayan dağ başındaki eve bile kuruluma arızaya giderler (vestel de bu konuda güzeldir, ama üründen cortluyor) o nedenle duruma göre bağıra bağıra senin ürünün Arçelik grubu demişliğim de vardır.
Midea konusunda görüşleriniz kısmen doğru kısmen yanlış gibi. Sebebi şöyle söyleyim. Amcalara iki klima aldık. Airfer ve midea xtreme save ikisi de 12 btu.
Aynı evde midea oturma odasında kuruldu. 20 metrekare. Airfer misafir odasına 18 metre kare. Gerek içeri soğutma ısıtma olarak midea çok önde. Üfleme gücü aralarında çok fark var. Amcama sorarım nasıl iki klimanın performansi diye. Amcam midea bozuk mu çok soğuk ediyor odayı dediğini duydum :)). Kısaca 30 bin altına alınacak en iyi klima mideadir. Arkasından Fijutsu gelir

Midea konusunda görüşleriniz kısmen doğru kısmen yanlış gibi. Sebebi şöyle söyleyim. Amcalara iki klima aldık. Airfer ve midea xtreme save ikisi de 12 btu.
Aynı evde midea oturma odasında kuruldu. 20 metrekare. Airfer misafir odasına 18 metre kare. Gerek içeri soğutma ısıtma olarak midea çok önde. Üfleme gücü aralarında çok fark var. Amcama sorarım nasıl iki klimanın performansi diye. Amcam midea bozuk mu çok soğuk ediyor odayı dediğini duydum :)). Kısaca 30 bin altına alınacak en iyi klima mideadir. Arkasından Fijutsu gelir
@NBKpro 'ya katıldığım kısım biz sadece Midea önermiyoruz. Gerçekten ihtiyaca göre önerilerde bulunuyoruz. Ama geriye kalan kısımlarda da @Mustaffa 'ya katılıyorum. Midea ana markası pahalı evet ancak çıktısı çok net. Fiyatı hak eder etmez kısmı kişiye göre değişmekle birlikte daha konforlu olsun ama daha az yaksın düşüncesiyle bakıldığında muhtemelen ilk tercihim olur. Nitekim bunu Midea fanı olduğumuz ya da firmayla bir bağımız olduğu için söylemiyorum. Çünkü Fethiye'de aile dostumun sıfır apartmanına 6 tane Midea taktırdık gidip. 4 All Easy Pro + 2 Xtreme Save. Ciddi bir para ödedi ancak her ziyaretimde performansına zaten diyecek yok da bir klima hiç mi yakmaz yahu deyip duruyor.

''Pahalıysa vardır bir hikmeti. Ucuzsa vardır bir illeti''

Bu cümleye %100 katılmak tabi ki mümkün değil fakat özellikle Airfel ile Midea kıyaslamalarında Prime kasa Airfel veya Kaira ile Xtreme kasa Midea Xtreme ürünü kıyaslayıp karar vermek büyük hata olur.

Prime kasa 26 sıra evap, Xtreme kasa 30 sıra evap
Prime kasa 550 gram soğutucu akışkan, Xtreme kasa 650 gram soğutucu akışkan
Prime kasa iç ünite fan motoru AC motor, Xtreme kasa BLDC motor
Prime kasa dış ünite fan motoru 40watt, Xtreme kasa 24watt
Prime kasa kondenser üzsey alanı Xtrem kasadan daha küçük vs vs vs vs

Yani işin özeti şu, arada donanım farkı olunca fiyat farkı olması da gayet normal.
PAHALI evet fakat bunun sebeplerini bizler arka planı bildiğimiz için anlıyor olsak da buralarda yazdığımızda bu sefer firma savunuyor oluruz ki bizim işimiz bu değil.

Şu örnekle ne demek istediğimi gayet net anlayabilirsiniz.

Dayrelax İnfini modelini inceleyin. Midea üretimi Xtreme kasa İLK üründür bu ve yakın zamanda Arifel vs gibi markala rd aartık Prime kasaları terk edip Xtreme kasalara geçecekler. Şimdi Dayrelax İnfini modeli %99.9 Midea Xtreme . Yüzdelik kısmını ürün bana gelip söküp parçaladığımda hep birlikte göreceğiz bu forumda.

Dayrelax klimaların ithalatçısı HAUSLUFT firmasıdır, Hausluft şirketini biraz kurcaladığınızda nereye çıkar kendiniz de arayıp bulabilrisiniz.
Sonra da Deyralax İnfini klimanın fiyatına bakın, arkasından Midea Xtreme klima fiyatına bakın.

Üretici aynı, Mal aynı, ithalatçı farklı ama neredeyse fiyatlar aynı.
''Midea Pahalı'' demek işin kolay tarafı. Bunun izahını yapabilmek önemli.
Airfel de Midea. Kaira da Midea onlar neden pahalı değil mesela?
Midea ana markası pahalı diyecek olabiliriz o zaman Dayrelax İnfini neden bu kadar pahalı?

Vergi politikalarından, iç piyasada ithal ürün istenmemesine varana kadar zibilyon tane sebep var bu ürünlerin tamamını pahalı alıyor olmamızla ilgili, neden sonuç ilişkilerini iyi irdelemek ve iyi anlamak gerektiği görüşündeyim.

Forumun Mideacı forum olmadığı kesin ve net şekilde ortadadır zira hiçbir forumd aher markaya bu derece koşulsuz şekilde ardına kadar kapılar açılmamıştır. Hemen her markanın, hemen her modelinin test kullanıcısını bu aile ortamında rica ederek bulunmalarını sağlayıp son kullanıcıların mümkün olan en tarafsız ve doğru, teyit edilmiş bilgileri edinmesini sağlamaya gayret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz tüm arkadaşlarımızla birlikte :ok

Hocam ben Airfel ile Xtreme Save'i karşılaştırmadım ya da Xtreme Save'in alternatifi olarak Airfel alın demedim. Fiyat ve Beklentiye göre şekillenmeli.

LG haricindeki hiçbir marka için olumsuz yorum yapmadım. LG için de alternatifi var daha iyi hizmet var. Şöyle ki, midea'nın 35 olduğu yerde 25 bin TL'lik klima ile karşılaştıranlar var. Yani ikisi zaten ayrı segment. Midea ile Airfel ayrı kulvarlar. Airfel'i severiz çünkü uygun fiyata güzel ürün veriyorlar. Fakat Airfel, Midea ürünü diye Midea ile aynı demek değil. Bunda Altus ile Arçelik gibi bir durum yok.

Airfel'i Midea ürünü diye de seviyoruz bak bu üretici Midea sağlam firmadır diye. Ekonomik şekilde ürün sağlıyor diye.

Midea'yı şu yönden severiz, ürün güzel, kalite güzel, sorun az, dayanıklı. Fiyatı da ona göre.

Fiyatları ve beklentileri düşünüp satın alacak kişinin karar vermesi lazım. Farklı kulvarlar karşılaştırılmamalı.

Hocam ben Airfel ile Xtreme Save'i karşılaştırmadım ya da Xtreme Save'in alternatifi olarak Airfel alın demedim. Fiyat ve Beklentiye göre şekillenmeli.

LG haricindeki hiçbir marka için olumsuz yorum yapmadım. LG için de alternatifi var daha iyi hizmet var. Şöyle ki, midea'nın 35 olduğu yerde 25 bin TL'lik klima ile karşılaştıranlar var. Yani ikisi zaten ayrı segment. Midea ile Airfel ayrı kulvarlar. Airfel'i severiz çünkü uygun fiyata güzel ürün veriyorlar. Fakat Airfel, Midea ürünü diye Midea ile aynı demek değil. Bunda Altus ile Arçelik gibi bir durum yok.

Airfel'i Midea ürünü diye de seviyoruz bak bu üretici Midea sağlam firmadır diye. Ekonomik şekilde ürün sağlıyor diye.

Midea'yı şu yönden severiz, ürün güzel, kalite güzel, sorun az, dayanıklı. Fiyatı da ona göre.

Fiyatları ve beklentileri düşünüp satın alacak kişinin karar vermesi lazım. Farklı kulvarlar karşılaştırılmamalı.
Bütçe 30 bin yazdığı için. O fiyata en iyi alınacak 12 btu midea xtreme save olablir. Airfee kötü marka değil ama aradaki 5 bin farkı değecek midea var

Konu acilmadan 2 hafta once HB sitesinde kaira 24000 btu 35000tl idi. Diyeceklerim bu kadar memur bey.

Acil degilse Kış beklenmeli diyorum. Fiyatlari dolar bazinda katliyorlar.

Adem hocanin klima viddosu var 1 saatlik. Orda mesela watt tuketim araligi konfor iklimlendirme detaylari ile midea nin onde oldugu konulari anlatmisti. Klimalar 16C den 30C ye kadar sogutma sunarken kumanda da cogu modelde aslinda low mid high gibi 3 secenek var gibi calisiyorlar. Suan oturdugum evde 9000 btu oldugunu dusunsugum bir sifir mitsibushi var. Gercekten konforlu cihaz isitmasinida denemsitim gucluydu.

Bence aciliyeti yoksa butce varsa alabildiginiz en iyi modeli alin. Biz 7 sene once baymak inverter aldik. Yilda toplasan abartisiz 100 saat dahi calismadi. 1 bakim yapildi kir yoktu ne ic ne dis unitede...

Zortladi klima. ;) cikardigi masraf ile hesaplayinca ust cihazi aldiginizda aslinda DAHA UCUZ oldugunu anliyorsunuz. Dis unite inverter karti 10 bin olmus kompresorler 12 bin + tl olmus ;)

Kaira onerilen marka 55m eve cok gelebilirk konforsuz gelebilir ama 5bin koyunca 24000 btu alinabiliyorsa normal sezonda 12 btu alinmamali gibi dusunuyorum ben. Dusuk fan hizinda butun evi rahatca sogutabilmeli 24K btu klima.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri