Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap 4K Google TV'ler neden 1080p

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Cinmax

Yeni Üye
Yeni Üye
Onvo 50f950 TV'de ADB komutları ve youtube istatistiklerinden kontrol ettiğimde çözünürlüğün 1080p olduğunu görüyorum. Videoları 4K oynatıyor ama bize görüntüyü 1080p veriyor. Tüm TV'ler mi böyle yoksa yeni TV alırken youtube istatistiklerinden kontrol edip gerçek 4K görüntü veriyor mu bakıp öyle mi alalım? Bilgisayar bağladığımda 4K görüntü alıyorum ve arada fark var.Screenshot_20250415-134732.webpbilgisayar.webpbilgisayar2.webp

Onvo 50f950 TV'de ADB komutları ve youtube istatistiklerinden kontrol ettiğimde çözünürlüğün 1080p olduğunu görüyorum. Videoları 4K oynatıyor ama bize görüntüyü 1080p veriyor. Tüm TV'ler mi böyle yoksa yeni TV alırken youtube istatistiklerinden kontrol edip gerçek 4K görüntü veriyor mu bakıp öyle mi alalım? Bilgisayar bağladığımda 4K görüntü alıyorum ve arada fark var.Ekli dosyayı görüntüle 25250Ekli dosyayı görüntüle 25251Ekli dosyayı görüntüle 25252
Bazı video başlıklarında 4 K yazsada gerçekte video 1080 p olabilir

Bazı video başlıklarında 4 K yazsada gerçekte video 1080 p olabilir
Aynı video. Video ile alakalı değil. Zaten istatistikte videonun 4K çözünürlükte olduğu ancak çerçevenin 1080p çözünürlük verdiği görülüyor. Adb kodları da 1080p gösteriyor. Yani android tarafı 1080p. Benim merak ettiğim her 4K tv de 1080p mi izliyoruz aslında? Yoksa gerçek 4K veren TV'ler var mı?

Aynı video. Video ile alakalı değil. Zaten istatistikte videonun 4K çözünürlükte olduğu ancak çerçevenin 1080p çözünürlük verdiği görülüyor. Adb kodları da 1080p gösteriyor. Yani android tarafı 1080p. Benim merak ettiğim her 4K tv de 1080p mi izliyoruz aslında? Yoksa gerçek 4K veren TV'ler var mı?
Var hocam da 4 k desteklemese bilgisayarı bağladığınızda da 1080 p verirdi sizdeki sorun nereden kaynaklı anlamadım

Var hocam da 4 k desteklemese bilgisayarı bağladığınızda da 1080 p verirdi sizdeki sorun nereden kaynaklı anlamadım
TV 4K ama TV de bulunan android sistemi 1080P ile ya sınırlandırmışlar ya da sadece 1080p destekliyor en fazla. İstersen sende youtube ayarlarına basıp istatistiklere basarak viewport / frames kontrol edebilirsin belki sende ki de 1080p. Mesela 1080p ekranda 4k oyun açabilirsin Nvidia DSR ile ama gördüğün görüntü yine 1080p olacaktır.

Olay youtube'un bir şeysi. Anlatması uzun ama sıkıntı yok. 1920x1080*2.0 diyor. *2.0 x2 demek. Görüntü 3840*2160 yani. Sadece 1920x1080 yazsa idi 4K değil derdik ama öyle değil. Takılmayın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri