Hocam başka bir forumda moderatör o kişi, samsung cu 8 serisinin kötü yanını kenardan aydınlatmalıdır diye belirtmiş sadece. Başkada detaylı bişeyler yazmamış. Babam 65 yaşında anlamaz böyle şeylerden, bana güvenerek 2 tane alacak bende sonra tavsiye edipte pişman olmamak ve ondada kötü itibar bırakmamak adına araştırıyorum açıkçası. Ona kalsa marketlere gelen toshiba grundig hi level falan alacak. Bende Samsung al deyince tamam dedi. Bahsettiğim gibi zaten oraya altyapı gelmiyor bazen telefondan yansıtma yapıp maç izleyecek ve uydu kanalları güzel göstersin diye 108 ekran hi level 65 inchle değişecek hatta yatak odasına da alacak. İlerde altyapı gelebilir belki diye netflix falanda güzel göstersin diye Samsung veya LG al dedim 30k bandında 65cu8100 gözüme çarptı, cu8500 modelinde tek ayaklarının farklı olduğunu gördüm ve 3k daha pahalı çok saçma geldi bana. Oyun kesinlikle oynanmayacak
Sizi de anlıyorum, ''farklı mecralarda mutlaka araştırın'' diye ben de ısrarla belirtiyorum fakat bir mecradaki içerik başka mecraya paylaşılınca hoş olmuyor.
Bir de bu durum sanki tarafları birbirine kırdırıyor gibi oluyor her ne kadar sizin amacınız bu olmasa da.
Söz konusu TV değil isterse dikiş iğnesi olsun herkesin görüşü farklı olur. Herkes kendi argümanını öne sürer, herkes kendi misyonu çerçevesinde konuyu ele alır.
Mesela ben konuyu hem ürün hem de satış sonrası olarak ele alırım, parasal kısmı tüketicinin yorumuna bırakırım ama bir başkası ürün ve para olarak ele alır satış sonrasını dikkate almak istemeyebilir, bir başkası ise ne kaaa ekmek o kaaa köfte şeklinde daha geniş bir açı ile bakabilir vs
Size hayat dersi verecek haddim olmamakla birlikte, araştırmalarınızı bu minvalde ilerletirseniz daha sağlıklı sonuç elde eder ve daha az üzülürsünüz diye düşünüyorum.
Biz genel anlamda kullanıcı profiline göre segment belirlemeyi tercih ediyoruz, fakat bana verilen örnekte olduğu gibi birisi marka, diğeri teknoloji satan iki örnek önünüze çıkınca ve fiyat makas aralığı çok kapalı olunca politika değiştirmeniz gerekebilir.
Aklıma gelmişken herkese yazdığımı size de yazayım. Bu mereti ortalama 5 sene sonra çöpe atacaksınız. Yani 5 sene sonra 30K yı mı çöpe atacaksınız yoksa 20K yı mı? bu biraz da onun kararı gibi düşünün
Hani bana kalsa ben de mantıklı olan market ürünlerinden alır geçerim.
Biz mesela TCL ile çalışıyoruz, adamlar bize ürünlerini yolluyor biz de ürünlerini inceliyoruz geri gönderiyoruz mesela, bu mantıkla bakarsak benim size normalde TCL markasını aldırmak için çabalamam veya öyle değilmiş gibi gösterip yine de tcl aldırmam gerekir değil mi? Ama ben size ''mantıklı bir market ürünü al geç'' diyeilecek durumdayım şu an çünkü ben konunun mantık kısmına daha fazla bakıyorum.
Market ürününden kastım da Axen vs değil, Toshiba olur, Arçelik üretimi ekonomik seriler varsa onlar da olur, market ürünü TCL var mesela 65 yerine 58 neden olmasın? 58P635 niye sizin için yeterli olmasın mesela?
Eğer sizin gibi ilerlersek biz bu yola 20 diye çıkar, ''30 olsa mı acaba?'' der ve 40 da bitiririz yazık o paralara yahu