Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 65 inch Samsung önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ayhan78

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Samsung 65cu8100
65 inch tv bakıyorum babamlara, uydu yayınları izlenecek, oyun kesinlikle yok, hatta altyapı olmadığı için sabit internette yok zaten evde, bu yüzden uygulamalar pek işe yaramayacak. Gereksiz olduğu halde şuan iş gören hi level tv yi değiştirmek istiyor. Hem oturma odasına hem yatak odasına 65 inch tv alacak. A101 e gelen toshiba ve piyasa malı ürünlere bakıyordu. Samsung 65cu8100 modelini al dedim ama yorumlarda iyi bi seçim olmadığı yazıyor kafam karıştı. 30k bütçe ile Samsung veya LG den hangi modeli tavsiye edersiniz?

Bikaç yorumda samsung cu8 serisinin kötü olduğunu onun yerine tcl65c745 modelini tavsiye ettiklerini okudum siz ne dersiniz?

Ben 65CU8500 aldım 1 aylık kullanımıma göre fiyatına göre samsungun ürettiği bana göre ucuz bir televizyon ve gayet memnunum . Genel izleme açım televizyonun karşısında tabi sizin memnuniyet algınız ne yönde o önemli. Hiç değilse televizyon hakkında genel kullanım ile ilgili bir kişiye veya servise hemen ulaşabiliyorum diğer firmalarda bu çok meşakkatli bir süreç olabiliyor. Ben şuanda 1 aylık kullanım için konuşabiliyorum ve Cu8500 hakkında forumda kötü bir yoruma denk gelmedim. Aklınızda olsun sırf televizyonun içinde kullanılan elektronik sistemlerin haricinde o ürünün nasıl paketlendiği nasıl taşıma yapıldığı ve nasıl bir ortamda saklandığı ürününüzün kalitesini ve kullanım ömrünü düşüren faktörler bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.
Dip not: Ben televizyonu indirimdeyken 23 bin tl bandına almıştım.

65 inch tv bakıyorum babamlara, uydu yayınları izlenecek, oyun kesinlikle yok, hatta altyapı olmadığı için sabit internette yok zaten evde, bu yüzden uygulamalar pek işe yaramayacak. Gereksiz olduğu halde şuan iş gören hi level tv yi değiştirmek istiyor. Hem oturma odasına hem yatak odasına 65 inch tv alacak. A101 e gelen toshiba ve piyasa malı ürünlere bakıyordu. Samsung 65cu8100 modelini al dedim ama yorumlarda iyi bi seçim olmadığı yazıyor kafam karıştı. 30k bütçe ile Samsung veya LG den hangi modeli tavsiye edersiniz?

Bikaç yorumda samsung cu8 serisinin kötü olduğunu onun yerine tcl65c745 modelini tavsiye ettiklerini okudum siz ne dersiniz?
Standart bir kullanıma C745 çok fazla gelir. 65CU7000 alabilirsiniz.

Aslında CU serilerinin panel kodlarını incelediğimizde uzun yıllar sonra ilk defa 7 serisi olanları da önerebileceğimize karar verdik bir aramızda.
Düşünün ki ben TU7 AU7 BU7 serilerini kesinlikle aldırmadıminsanlara fakat CU7 için ''Bunu alabilirsiniz' demiştim.

CU8 için hangi gerekçe ile şikayetler var mesela?

Aslında CU serilerinin panel kodlarını incelediğimizde uzun yıllar sonra ilk defa 7 serisi olanları da önerebileceğimize karar verdik bir aramızda.
Düşünün ki ben TU7 AU7 BU7 serilerini kesinlikle aldırmadıminsanlara fakat CU7 için ''Bunu alabilirsiniz' demiştim.

CU8 için hangi gerekçe ile şikayetler var mesela?
Samsung CU8500
- 60 Hz
- 300 nit parlaklık
- Qled yok
- Kristal görüntü işlemcisi var, nispeten gerçeğe yakın olsa da soluk.
- Kenardan aydınlatma
- Daha düşük kontrast
- Daha kötü renk homojenliği

TCL C745
- 120 Hz
- 800 nit parlaklık
- Qled var
- Tam sıralı aydınlatma + yerel karartma
- Daha yüksek kontrast
- Daha iyi renk homojenliği

TCL C745'in Samsung'taki karşılığı Q80C'dir. Q80C'nin ne kadar fiyata satıldığına bakabilirsiniz. Dahası, C745 bazı noktalarda Q80C'den dahi daha iyi bir televizyondur. CU8500 ile falan hiç karşılaştırılamaz bile.

En iyi görüntüyü OLED televizyonlar verir. OLED'e en yakın görüntüyü de Full Array Local Dimming özellikli led tv'ler verir. TCL C745 Full Array bir cihazdır. CU8500 ise kenardan aydınlatmalıdır.

Aşağıdaki resme bakarsanız, CU8500'ün aydınlatması soldaki resim gibi kenardan, hatta 4 kenar değil de yalnızca 2 kenar olabilir. C745'teki aydınlatma ise en sağdaki gibi + TCL'de 160 adet karartma bölgesi mevcut. Bu sayede, karanlık olması gereken kısımları daha iyi karartırken diğer bölgeleri daha aydınlık yaparak hem vurguyu arttırıyor hem de ışığın, ekranın tamamına saçılmasının önüne geçerek daha koyu siyah + daha yüksek kontrast sunuyor.

[BGCOLOR=rgb(254, 254, 254)]
backlight.jpg
[/BGCOLOR]

Böyle yazmış birisi hocam, 30 bin liraya kadar bütçem var deyince 2 daha ver tcl al samsung o parayı etmez demek istemiş.

Samsung CU8500
- 60 Hz
- 300 nit parlaklık
- Qled yok
- Kristal görüntü işlemcisi var, nispeten gerçeğe yakın olsa da soluk.
- Kenardan aydınlatma
- Daha düşük kontrast
- Daha kötü renk homojenliği

TCL C745
- 120 Hz
- 800 nit parlaklık
- Qled var
- Tam sıralı aydınlatma + yerel karartma
- Daha yüksek kontrast
- Daha iyi renk homojenliği

TCL C745'in Samsung'taki karşılığı Q80C'dir. Q80C'nin ne kadar fiyata satıldığına bakabilirsiniz. Dahası, C745 bazı noktalarda Q80C'den dahi daha iyi bir televizyondur. CU8500 ile falan hiç karşılaştırılamaz bile.

En iyi görüntüyü OLED televizyonlar verir. OLED'e en yakın görüntüyü de Full Array Local Dimming özellikli led tv'ler verir. TCL C745 Full Array bir cihazdır. CU8500 ise kenardan aydınlatmalıdır.

Aşağıdaki resme bakarsanız, CU8500'ün aydınlatması soldaki resim gibi kenardan, hatta 4 kenar değil de yalnızca 2 kenar olabilir. C745'teki aydınlatma ise en sağdaki gibi + TCL'de 160 adet karartma bölgesi mevcut. Bu sayede, karanlık olması gereken kısımları daha iyi karartırken diğer bölgeleri daha aydınlık yaparak hem vurguyu arttırıyor hem de ışığın, ekranın tamamına saçılmasının önüne geçerek daha koyu siyah + daha yüksek kontrast sunuyor.

[BGCOLOR=rgb(254, 254, 254)]
backlight.jpg
[/BGCOLOR]

Böyle yazmış birisi hocam, 30 bin liraya kadar bütçem var deyince 2 daha ver tcl al samsung o parayı etmez demek istemiş.
Bu mesajı da, yazan arkadaşı da iyi hatırlıyorum, hatta bizim tercih etmediğimiz şekilde kopyala yapıştır içerik üretmesi ve paylaştığı bilgilerin genel ağırlıklı olarak kişisel bilgi ve tecrübeleri değil, yurt dışı sitelerden google translate tarzı olması nedeniyle kendisinin forum ile ilişiğini kesmiştim.

Bana ya teknik dayanağı sağlam ve gerçek olan bilgiler, ya da gerçek tüketici tecrübeleri lazım çünkü tüketiciler için sadece bunlar fayda sağlar gerisi genelde pazarlama stratejilerine dayalı beyanlar veya fanatik yaklaşımlar oluyor.

Ben ''CU8 ile ilgli ne şikayetler varmış merak ettim?'' derken CU8 özelinde sorunları neymiş anlamında sormuştum ve bu gerçekten sorunların neler olduğunu öğrenebilmek adına sorulmuş bir soruydu. Paylaştığınız yazı ise bir kıyaslama içeriyor. Ben mesajımda C745 ile CU8 kıyaslamadım kıyaslamam da zira klasmanları bir değil zaten.

Biz bilgi paylaşırken kullanıcı profilinizi bu nedenlerle soruyoruz ve sevgili @Murat ALA kardeşim de kullanıcı profiliniz çerçevesinde TCL in gereksiz olacağını belirtmiş. Yani biz size ''TCL kötü Samsung iyi'' demiyoruz o konu yanlış anlaşılmasın.

Sizin kullanıcı profilinize uygun olan tv CU7 CU8
Kıyaslamada iyi olan tv ise C745

Bu mesajı da, yazan arkadaşı da iyi hatırlıyorum, hatta bizim tercih etmediğimiz şekilde kopyala yapıştır içerik üretmesi ve paylaştığı bilgilerin genel ağırlıklı olarak kişisel bilgi ve tecrübeleri değil, yurt dışı sitelerden google translate tarzı olması nedeniyle kendisinin forum ile ilişiğini kesmiştim.

Bana ya teknik dayanağı sağlam ve gerçek olan bilgiler, ya da gerçek tüketici tecrübeleri lazım çünkü tüketiciler için sadece bunlar fayda sağlar gerisi genelde pazarlama stratejilerine dayalı beyanlar veya fanatik yaklaşımlar oluyor.

Ben ''CU8 ile ilgli ne şikayetler varmış merak ettim?'' derken CU8 özelinde sorunları neymiş anlamında sormuştum ve bu gerçekten sorunların neler olduğunu öğrenebilmek adına sorulmuş bir soruydu. Paylaştığınız yazı ise bir kıyaslama içeriyor. Ben mesajımda C745 ile CU8 kıyaslamadım kıyaslamam da zira klasmanları bir değil zaten.

Biz bilgi paylaşırken kullanıcı profilinizi bu nedenlerle soruyoruz ve sevgili @Murat ALA kardeşim de kullanıcı profiliniz çerçevesinde TCL in gereksiz olacağını belirtmiş. Yani biz size ''TCL kötü Samsung iyi'' demiyoruz o konu yanlış anlaşılmasın.

Hocam başka bir forumda moderatör o kişi, samsung cu 8 serisinin kötü yanını kenardan aydınlatmalıdır diye belirtmiş sadece. Başkada detaylı bişeyler yazmamış. Babam 65 yaşında anlamaz böyle şeylerden, bana güvenerek 2 tane alacak bende sonra tavsiye edipte pişman olmamak ve ondada kötü itibar bırakmamak adına araştırıyorum açıkçası. Ona kalsa marketlere gelen toshiba grundig hi level falan alacak. Bende Samsung al deyince tamam dedi. Bahsettiğim gibi zaten oraya altyapı gelmiyor bazen telefondan yansıtma yapıp maç izleyecek ve uydu kanalları güzel göstersin diye 108 ekran hi level 65 inchle değişecek hatta yatak odasına da alacak. İlerde altyapı gelebilir belki diye netflix falanda güzel göstersin diye Samsung veya LG al dedim 30k bandında 65cu8100 gözüme çarptı, cu8500 modelinde tek ayaklarının farklı olduğunu gördüm ve 3k daha pahalı çok saçma geldi bana. Oyun kesinlikle oynanmayacak

Son düzenleme:

Merhaba Adem Bey;

Hakkımda bir takım hoşuma gitmeyen ve gerçek olmayan ifadelerde bulunduğunuz için sadece cevap hakkımı kullanmak adına ilk kez kayıt oldum. Dolayısıyla, bu forumda benim daha önce ilişiğimi kesmeniz diye bir şey söz konusu değil, var olmayan bir şeyin ilişiğini kesemezsiniz çünkü. Kaldı ki diğer forumda da sizinle hiçbir tatsızlık yaşadığımı hatırlamıyorum, bana işlem yapmanızı gerektirecek bir durum olmadı. Sadece ben diğer tarafı haklı bulduğum için onun yanında kalmayı seçtim ve de kalmaya devam edeceğim. Büyük ihtimalle beni başka biriyle karıştırıyorsunuz.

Kullanıcı 30K'ya CU8000 alacağını söyleyince ben de 2K daha verip 745 almasının daha uygun olacağını söyledim. Normalde CU8 ile 745 kıyaslanmaz ancak arada 2K gibi yakın bir fiyat farkı olursa kıyaslanabilir düzeye geliyor. Hatta beklenti yüksek değilse, daha uygun fiyatlı modeller almasının daha mantıklı olduğunu da, hatta yeni televizyona ihtiyaç olmadığını dahi söyledim.

Biz hiçbir platformda kendimizin tv uzmanı olduğunu iddia etmedik ve verdiğimiz hiçbir bilgiyi de kafamızdan uydurmadık. Kopyala/yapıştır ile suçlanmışız bir de. Google Translate kullanmaya da ihtiyacım yok, çeviri yapabilecek düzeyde İngilizce konuşabiliyorum, gerekli altyapı, eğitim, tecrübeye sahibim.

Size hiç yakıştıramadım bu tür bir yorumu.

Merhaba Adem Bey;

Hakkımda bir takım hoşuma gitmeyen ve gerçek olmayan ifadelerde bulunduğunuz için sadece cevap hakkımı kullanmak adına ilk kez kayıt oldum. Dolayısıyla, bu forumda benim daha önce ilişiğimi kesmeniz diye bir şey söz konusu değil, var olmayan bir şeyin ilişiğini kesemezsiniz çünkü. Kaldı ki diğer forumda da sizinle hiçbir tatsızlık yaşadığımı hatırlamıyorum, bana işlem yapmanızı gerektirecek bir durum olmadı. Sadece ben diğer tarafı haklı bulduğum için onun yanında kalmayı seçtim ve de kalmaya devam edeceğim. Büyük ihtimalle beni başka biriyle karıştırıyorsunuz.

Kullanıcı 30K'ya CU8000 alacağını söyleyince ben de 2K daha verip 745 almasının daha uygun olacağını söyledim. Normalde CU8 ile 745 kıyaslanmaz ancak arada 2K gibi yakın bir fiyat farkı olursa kıyaslanabilir düzeye geliyor. Hatta beklenti yüksek değilse, daha uygun fiyatlı modeller almasının daha mantıklı olduğunu da, hatta yeni televizyona ihtiyaç olmadığını dahi söyledim.

Biz hiçbir platformda kendimizin tv uzmanı olduğunu iddia etmedik ve verdiğimiz hiçbir bilgiyi de kafamızdan uydurmadık. Kopyala/yapıştır ile suçlanmışız bir de. Google Translate kullanmaya da ihtiyacım yok, çeviri yapabilecek düzeyde İngilizce konuşabiliyorum, gerekli altyapı, eğitim, tecrübeye sahibim.

Size hiç yakıştıramadım bu tür bir yorumu.
Hmmm belli ki bir karışıklık var zira sizi tanımıyorum, kimsiniz bilmiyorum fakat mesajımda bahsettiğim kişinin siz olmadığınız gayet açık.
Arkadaşın paylaştığı örnek görsel bize ait değil, o görsel ile birlikte kendisine ait bilgiler olmadığına emin olduğum yazıları burada paylaşan bir üyenin birkaç uyarımıza rağmen kopyala yapıştır paylaşımlara devam etmesi ve başka sebeplerle foruma erişimini kapattım zira sosyal mecra yeterince yalan dolan ve başkasına ait içerik ile dolu olduğu için paylaşımların özgün olmasını sağlamaya çalışma çabamız doğrultusunda (Mutlaka sizin de çabanız bu yöndedir) forumda da bulunmasın diye kalıcı silmiştim. Hatta bu görsel yine önüme gelince ''Demek ki halen gözümden kaçanlar var'' diye düşünmüştürm. Soruyu soran arkadaşın paylaşımını, uzaklaştırılan arkadaşın eski yazılarından ve bu forumdan alınmış bir kopyalama olduğunu düşünüp o şekilde yorumladım ve kaldı ki yazımın içeriğinde ne marka önerilerine ne de kimin neyi neden önerdiğine ve/veya öneri ile ilgili doğru yanlış tartışmalarına girmedim bile. Anlayacağınız, aslında size bir sataşma yok orada.

Burada yazılan, eski bir üyeye ait olduğunu düşünüp o minvalde cevapladığım yorum sizinse elbette özür dilerim. Fiyat bazlı yaklaşımınıza da hiçbir itirazım yok, mantıklı olanı yazmışsınız zaten.

Diğer yandan, tv uzmanı vurgulamanız ile bana taş atıyorsanız eğer, geçmiş onbinlerce mesajım içerisinde kullanıcılara sürekli olarak ben dahil hiç kimseyi üstad, uzman, pir, duayen, otorite vs olarak kabul etmemeleri gerektiğini belirttiğim yüzlerce mesaj bulabilirsiniz.

Size kolaylıklar dilerim.

Hocam başka bir forumda moderatör o kişi, samsung cu 8 serisinin kötü yanını kenardan aydınlatmalıdır diye belirtmiş sadece. Başkada detaylı bişeyler yazmamış. Babam 65 yaşında anlamaz böyle şeylerden, bana güvenerek 2 tane alacak bende sonra tavsiye edipte pişman olmamak ve ondada kötü itibar bırakmamak adına araştırıyorum açıkçası. Ona kalsa marketlere gelen toshiba grundig hi level falan alacak. Bende Samsung al deyince tamam dedi. Bahsettiğim gibi zaten oraya altyapı gelmiyor bazen telefondan yansıtma yapıp maç izleyecek ve uydu kanalları güzel göstersin diye 108 ekran hi level 65 inchle değişecek hatta yatak odasına da alacak. İlerde altyapı gelebilir belki diye netflix falanda güzel göstersin diye Samsung veya LG al dedim 30k bandında 65cu8100 gözüme çarptı, cu8500 modelinde tek ayaklarının farklı olduğunu gördüm ve 3k daha pahalı çok saçma geldi bana. Oyun kesinlikle oynanmayacak
Sizi de anlıyorum, ''farklı mecralarda mutlaka araştırın'' diye ben de ısrarla belirtiyorum fakat bir mecradaki içerik başka mecraya paylaşılınca hoş olmuyor.
Bir de bu durum sanki tarafları birbirine kırdırıyor gibi oluyor her ne kadar sizin amacınız bu olmasa da.

Söz konusu TV değil isterse dikiş iğnesi olsun herkesin görüşü farklı olur. Herkes kendi argümanını öne sürer, herkes kendi misyonu çerçevesinde konuyu ele alır.
Mesela ben konuyu hem ürün hem de satış sonrası olarak ele alırım, parasal kısmı tüketicinin yorumuna bırakırım ama bir başkası ürün ve para olarak ele alır satış sonrasını dikkate almak istemeyebilir, bir başkası ise ne kaaa ekmek o kaaa köfte şeklinde daha geniş bir açı ile bakabilir vs
Size hayat dersi verecek haddim olmamakla birlikte, araştırmalarınızı bu minvalde ilerletirseniz daha sağlıklı sonuç elde eder ve daha az üzülürsünüz diye düşünüyorum.

Biz genel anlamda kullanıcı profiline göre segment belirlemeyi tercih ediyoruz, fakat bana verilen örnekte olduğu gibi birisi marka, diğeri teknoloji satan iki örnek önünüze çıkınca ve fiyat makas aralığı çok kapalı olunca politika değiştirmeniz gerekebilir.

Aklıma gelmişken herkese yazdığımı size de yazayım. Bu mereti ortalama 5 sene sonra çöpe atacaksınız. Yani 5 sene sonra 30K yı mı çöpe atacaksınız yoksa 20K yı mı? bu biraz da onun kararı gibi düşünün ;)

Hani bana kalsa ben de mantıklı olan market ürünlerinden alır geçerim.
Biz mesela TCL ile çalışıyoruz, adamlar bize ürünlerini yolluyor biz de ürünlerini inceliyoruz geri gönderiyoruz mesela, bu mantıkla bakarsak benim size normalde TCL markasını aldırmak için çabalamam veya öyle değilmiş gibi gösterip yine de tcl aldırmam gerekir değil mi? Ama ben size ''mantıklı bir market ürünü al geç'' diyeilecek durumdayım şu an çünkü ben konunun mantık kısmına daha fazla bakıyorum.

Market ürününden kastım da Axen vs değil, Toshiba olur, Arçelik üretimi ekonomik seriler varsa onlar da olur, market ürünü TCL var mesela 65 yerine 58 neden olmasın? 58P635 niye sizin için yeterli olmasın mesela?

Eğer sizin gibi ilerlersek biz bu yola 20 diye çıkar, ''30 olsa mı acaba?'' der ve 40 da bitiririz yazık o paralara yahu :)

Burada yazılan, eski bir üyeye ait olduğunu düşünüp o minvalde cevapladığım yorum sizinse elbette özür dilerim. Fiyat bazlı yaklaşımınıza da hiçbir itirazım yok, mantıklı olanı yazmışsınız zaten.
Teşekkür ederim.

Diğer yandan, tv uzmanı vurgulamanız ile bana taş atıyorsanız eğer, geçmiş onbinlerce mesajım içerisinde kullanıcılara sürekli olarak ben dahil hiç kimseyi üstad, uzman, pir, duayen, otorite vs olarak kabul etmemeleri gerektiğini belirttiğim yüzlerce mesaj bulabilirsiniz.
Taş atma amacıyla yazmadım zaten kafam öyle şeylere basmaz. Biraz fazla açık sözlüyümdür, genelde karşıdakine söyleyeceklerimi direkt olarak söylerim.

Bunu aslında sizinle yarışacak düzeyde uzmanlığım olmadığını belirtmek için yazdım. Sonuçta sizin gibi işin teknik boyutundan gelmiyorum. Bu işin profesörü olsam da çıkıp ben en iyisini biliyorum da demem, o da ayrı mesele. Sizin de o tip bir insan olmadığınızı biliyorum, daha önceleri takip ediyordum çünkü, öğrendiğim çok şey de olmuştur sizden.

Fakat sadece kopyala/yapıştır yapacak kadar da bilgisiz değilim. Bu kopyalama meselesi ve Google Translate meselesine ayar oldum biraz. 15 yaşımdan beri İngilizce ile uğraşan ve İngilizce Öğretmeni yetiştirmiş bir ağabey olarak biraz bam telime dokundu diyebilirim. Efsane elektronik markalarından biri olan ''Pioneer'' ın, ''Payniyı'' olarak telaffuz edilmesi gerektiğini bilecek kadar İngilizcemiz vardır, lakin biz yine de halk arasındaki telaffuzunu kullanırız, ''Paynır'' olarak...

Neyse, mesele çözüldüğüne göre herkese iyi forumlar dilerim. Esen kalın.

Philips dışında hepsi iyidir bana göre ?2 ay önce sırf ambilight özelliği için 58 inch aldım 1 ay kullandım panel gitti ve çöpe gitti zira az kullanılmış 2 el almıştım. Panel sorunlu olduğunu biliyordum ama 100 cihazdan 2 si sorunlu olsa bana tombala vurmaz demiştim, vurdu ??

Teşekkür ederim.

Taş atma amacıyla yazmadım zaten kafam öyle şeylere basmaz. Biraz fazla açık sözlüyümdür, genelde karşıdakine söyleyeceklerimi direkt olarak söylerim.

Bunu aslında sizinle yarışacak düzeyde uzmanlığım olmadığını belirtmek için yazdım. Sonuçta sizin gibi işin teknik boyutundan gelmiyorum. Bu işin profesörü olsam da çıkıp ben en iyisini biliyorum da demem, o da ayrı mesele. Sizin de o tip bir insan olmadığınızı biliyorum, daha önceleri takip ediyordum çünkü, öğrendiğim çok şey de olmuştur sizden.

Fakat sadece kopyala/yapıştır yapacak kadar da bilgisiz değilim. Bu kopyalama meselesi ve Google Translate meselesine ayar oldum biraz. 15 yaşımdan beri İngilizce ile uğraşan ve İngilizce Öğretmeni yetiştirmiş bir ağabey olarak biraz bam telime dokundu diyebilirim. Efsane elektronik markalarından biri olan ''Pioneer'' ın, ''Payniyı'' olarak telaffuz edilmesi gerektiğini bilecek kadar İngilizcemiz vardır, lakin biz yine de halk arasındaki telaffuzunu kullanırız, ''Paynır'' olarak...

Neyse, mesele çözüldüğüne göre herkese iyi forumlar dilerim. Esen kalın.
İngilizce konusunda cahilim, sizin bildiklerinizi bilmem kesinlikle, insanları yanlış yönlendirmemek adına ben de telafuzları ile ilgili yardım almayı ve genelde İlterişe sormayı tercih ederim. Hatta Plus konusunda Pilas gibi söylediğim şeklinde eleştiri alıyorum neden Pılas şeklinde söylemediğime dair vs.

Kopyalama konusu ise benim kişisel yaklaşımım. Bayramlarda vs bile kimseye hazır metin kopyala yapıştır mesaj yazmayıp herkese onun ile olan diyaloğum özelinde oturup tek tek yazmayı tercih ederim. İnsanlara bilgi paylaşırken de kaynağı ben değilsem başkasının emeğini, çalışmasını kopyalayıp burada paylaşıp bunun üzerinden çıkar elde etme konusu beni çok rahatsız ediyor. Hem bilginin sunulduğu insan hem de o çalışmayı yapan özelinde. Tepkim bundan dolayıydı ilk mesajımda ve tekrar yazayım size değildi. Ben yazarken gözümün önünde bambaşka birisi vardı ve satırlarım kendisi ile ilgiliydi. Siz de biliyorsunuz ki bazen kapıdan yolladıklarımız başka isimle bacadan geliyor o yüzden ister istemez tetik yazdığımız yazılar da oluyor.

Yani dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum fakat ego kasan tipler değilim, bilmediğime gönül rahatlığı ile ''Bilmiyorum'' diyebiliyorum.

Neyse çenem düşüp uzatmayayım, çözüldüğüne ben de sevindim. Tekrar, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Philips dışında hepsi iyidir bana göre ?2 ay önce sırf ambilight özelliği için 58 inch aldım 1 ay kullandım panel gitti ve çöpe gitti zira az kullanılmış 2 el almıştım. Panel sorunlu olduğunu biliyordum ama 100 cihazdan 2 si sorunlu olsa bana tombala vurmaz demiştim, vurdu ??
Abi az önce bir bilirkişi arkadaşım ile sohbet ederken, Mahkemelerdeki ölü pixel ve panel kararlarına geldi konu, yahu ne Hakimlerden neler neler duyuyoruz inanamazsınız.
Halen Grade A ve Grade B panellerin hangisi olduğunu kimse bilmiyor, Firma avukatları ''Bunlar B sınıfı panel ve bu kadar ölü pixel normaldir'' diye savunma yapıp bilirkişinin raporuna itiraz ediyor ama ne hikmetse o tv de B sınıfı panel olduğunu tüketiciye kesinlikle söylemiyorlar ;)

Ben şunu anlamadım, tamam anladık, Phjilipsin adı Hollandalı artık kendisi değil ama yahu markanın anavatanında böyle olmasaydı bari :kiskis

Abi az önce bir bilirkişi arkadaşım ile sohbet ederken, Mahkemelerdeki ölü pixel ve panel kararlarına geldi konu, yahu ne Hakimlerden neler neler duyuyoruz inanamazsınız.
Halen Grade A ve Grade B panellerin hangisi olduğunu kimse bilmiyor, Firma avukatları ''Bunlar B sınıfı panel ve bu kadar ölü pixel normaldir'' diye savunma yapıp bilirkişinin raporuna itiraz ediyor ama ne hikmetse o tv de B sınıfı panel olduğunu tüketiciye kesinlikle söylemiyorlar ;)

Ben şunu anlamadım, tamam anladık, Phjilipsin adı Hollandalı artık kendisi değil ama yahu markanın anavatanında böyle olmasaydı bari :kiskis
Üstadım inan normalde almam philips sadece şu ambilight özelliği içindi, şimdi neden almadığımı tecrübe ile anladım ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri