Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sohbet 7000 gün prim doldurdum,kıdem tazminatı alabiliyim ?

Ben bilerek bir işyerinde aralıksız 1 sene bile çalışmanız durumunda kodem tazminatına hak kazanıyorsunuz.

Ben bilerek bir işyerinde aralıksız 1 sene bile çalışmanız durumunda kodem tazminatına hak kazanıyorsunuz.
Sizin dediğiniz istifa durumunda geçerli değil, işveren çıkardığında hak kazanıyorsunuz 1 yılda. 7000 gün şartı istifa durumunda da hak kazandırıyor.

Sizin dediğiniz istifa durumunda geçerli değil, işveren çıkardığında hak kazanıyorsunuz 1 yılda. 7000 gün şartı istifa durumunda da hak kazandırıyor.
Biliyorum istifa durumunda geçerli olmadığını, arkadaş istifa edeceğini yada işten çıkacağını söylememişki.

ilk sigorta girişi 08.09.1999 ve sonrası olan bir işçi, yıl şartına tabi olmaksızın 7000 gün primi dolunca kıdem tazminatına hak kazanabilmektedir.

1 defaya mahsuz 3600 günü dolduranlar ihbar tazminatı almadan kıdem tazminatını istifa etsede alabiliyor diye biliyorum. Ocak tan sonra asgari ücrete zam geleceği için taban ücrette zamlanacak.

İstifa edip etmeyeceği belli değil ya arkadaş sormuş ama o kısma girmemiş bilmiyorum edip etmeyeceğini.
Doğrudur istifa etmez muhtemelen zaten, istifa dememin sebebi aslında sizin belirttiğiniz 1 yıl sadece işten çıkarmada geçerli olan hak değil de, işten çıkarma veya istifa gerçekleşsin veya gercekleşmesin hak kazandığını belirtmekti. Hakkı kazandığı için işverenden talep edebilir. Devam etmek isterlerse hakkını verip devam ederler veya etmezler.

Aynı işyerinde aralıksız 7000 günlük primi doldurdum.Bu şekilde kıdem tazminatı hakkım doğuyor mu ? İlk sigorta girişi 2004.
SGK dan yazı alacaksınız o yazıyı işverene vermeniz ve dilekçe yazmanız halinde kıdem tazminatı alarak iş akdiniz fesih edilir.

Toplam 3600 gün prim ödenmiş olmak kaydı ile fiili hizmet süresi 15 yıl olanlar emeklilik gerekçesi ile işten ayrılma ve kıdem tazminatı alabilme hakkına sahiptir. Bu husus 1475 sayılı eski İş Kanunun yürürlükte kalan ve halen geçerliliğini sürdüren son ve tek maddesi Madde 14/5

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri