Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Akım Korumalı Priz - Uygulama Kontrollü - Enerji Tüketim Bildirimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ahayyildiz

Araştırmacı
Araştırmacı
Bütçe
250,00 - 500,00
Marka Model Bilgisi
.
İyi Günler,

Bu tür ürünler doğru ölçüm yapabiliyor mu ? Ne kadar güvenilir. Özellikle Tüketim değeri için almak istiyorum yanında Hassas cihazlar için aşırı gerilim ve elektriksel gürültüye karşı korumada cabası modelleri olanlarda var.

Akim korumalı prizler bana gerçekçi gelmiyor.Sırf satsınlar diye uyduruk ürünler çıkarıyorlar.Her ihtimale karşı bende aldım ama yıllardır Tv kullanırım o kadar çok elektrik kesintisi yaşandı sorun olmadi.Sorun olursada kaliteli uretilmemistir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240126_211705_Akll Kontrol.jpg
    Screenshot_20240126_211705_Akll Kontrol.jpg
    17.8 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_20240126_211550_Akll Kontrol.jpg
    Screenshot_20240126_211550_Akll Kontrol.jpg
    30.4 KB · Görüntüleme: 20
İyi Günler,

Bu tür ürünler doğru ölçüm yapabiliyor mu ? Ne kadar güvenilir. Özellikle Tüketim değeri için almak istiyorum yanında Hassas cihazlar için aşırı gerilim ve elektriksel gürültüye karşı korumada cabası modelleri olanlarda var.

akım koruma işini zaten evlerdeki şalterler yapıyor ayrıca cihaz istediğinden fazla akımı çeker çekmez şalter atıyor.Bu prizlerin içinde zaten varistör var yaklaşık 270 volt görürse direnç düşüyor faz nötr temas edince varsa kendi sigortası yoksa hayat korumayı attırıyor ve priz bir daha kullanılamaz hale geliyor.Bu senaryo belki 1000 de 1 olacak bir şeydir ancak oldumu oluyor.Benim araştırmalarım neticesinde bize var olan voltaj koruması ve bunu yapan şalter grubuna takılan cihazlar var faz koruması, faz sırası dengesi, nötr koruması,toprak koruması sağlıyor ancak büyük olduğu için sığmıyor bende Cata 9187 aldım ,son 1 aydır trafo sürekli 240 volt üstünde voltaj veriyordu bizim mahallenin bildirdim inatla sorun yok dediler haftasına trafo yandı.Son 1 haftadır her gece neredeyse aynı saatte elektrik gidiyordu gün içinde Zaman zaman anlık gidip gelmeler ,neredeyse sn de gidip gelmelere şahit olduk.Dağıtım şirketi trafo onarılıncaya kadar manevra yapıldığını yani mahalle başka bir trafo dan besleniyormuş.

Bu süre zarfında özellikle anlık gidip gelmelerde bu prizlerin işini layıkıyla yaptığını, elektrik gidip geldiğinde buzdolabı 16 dk, tv 2 dk sonra verdiğini gördüm.Özellikle en sıkıntılı ancak elektrik kesintisi sonrası ilk gelen elektrik ve cihaz bunu önlüyor.

yine üst voltaj 240 ayarladım ,alt eşik 210 du.Son 3 gündür 210 nun altına indi anında kesti prizler.

Çok şükür bugün hiç sorun olmadı sanırsam trafo onarıldı önceki gün.

kısaca elektrik gidip gelmeleri ,gözlemlenmeyen anlık darbelerin ne Zaman zarar vereceği belli olmuyor, kötüsü bu durumun sonucu ne zaman ortaya çıkacağı da belli olmuyor,Sonra insanlar diyor durduk yere niye bozuldu, elektronik kartların üzerindeki her bir komponent in bir ömrü var ve bu ömür kullanım oranı gibi gelen elektriğin kalitesiyle de alakalı.

kısaca tavsiye ederim.

Cata CT-9187 4000W 150-280V Tekli Priz Regülatör Beyaz 253 TL yerine 227,90 TL

Ekli dosyalar

• IMG-20240124-WA0049.jpeg
    IMG-20240124-WA0049.jpeg
    57.5 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20240124-WA0049.jpeg
    IMG-20240124-WA0049.jpeg
    57.5 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG-20240124-WA0046.jpg
    IMG-20240124-WA0046.jpg
    23.4 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG-20240124-WA0039.jpg
    IMG-20240124-WA0039.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG-20240122-WA0006.jpg
    IMG-20240122-WA0006.jpg
    67.6 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG-20240117-WA0011.jpg
    IMG-20240117-WA0011.jpg
    38.9 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG-20240117-WA0013.jpg
    IMG-20240117-WA0013.jpg
    43.4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20231230_122341.jpg
    IMG_20231230_122341.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20231230_122353.jpg
    IMG_20231230_122353.jpg
    32.4 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG-20231105-WA0015.jpeg
    IMG-20231105-WA0015.jpeg
    47.7 KB · Görüntüleme: 7
Bir ara şu düşük gerilim ve yüksek gerilimin ürünler üzerindeki etkilerini deneysel bir video ile anlatmaya çalışayım :ok
çok sevinirim abi.?
az önce yine gitti ,eşimle dedik yine voltaj düştü yada yükseldi ancak koruma pirizi olmayan fırında gitmiş,saat sıfırlanmış, hatta eşim kombinin ilk çalışma sesini duymuş.Yani yine anlık gidip gelmiş.Cata dan beklemediğim tarzda bir ürün ancak işe yarıyor gibi.

ivedi şekilde kombi şalterine priz koyup ona da takmam lazım ama ah şu üşengeçliğim yokmu.??????

kombi için ne önerirsiniz ve ben Tv için tunç matik akim koruma aldım.
açıklamada topraklama hattı olacak diyor yoksa randımanlı çalışmaz der.
Bende 2 kablo var.Toprakli prizler 3 kablolu oluyor...
kombi şalterli ona nasıl önlem alirim bilmiyorum.

kombi için ne önerirsiniz ve ben Tv için tunç matik akim koruma aldım.
açıklamada topraklama hattı olacak diyor yoksa randımanlı çalışmaz der.
Bende 2 kablo var.Toprakli prizler 3 kablolu oluyor...
kombi şalterli ona nasıl önlem alirim bilmiyorum.
sıva üstü priz koyup yapabilirsiniz şalter sonrasına ben öyle yapıcam.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-01-27-15-31-36-178_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_2024-01-27-15-31-36-178_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    38.4 KB · Görüntüleme: 7
çok sevinirim abi.?
az önce yine gitti ,eşimle dedik yine voltaj düştü yada yükseldi ancak koruma pirizi olmayan fırında gitmiş,saat sıfırlanmış, hatta eşim kombinin ilk çalışma sesini duymuş.Yani yine anlık gidip gelmiş.Cata dan beklemediğim tarzda bir ürün ancak işe yarıyor gibi.

ivedi şekilde kombi şalterine priz koyup ona da takmam lazım ama ah şu üşengeçliğim yokmu.??????
Yamak ve yayınlamak istediğim test ile ilgili az önce aliexpress üzerinden variable regülatör araştırdım.
Sonra belki kendim yapabilirim diye düşünüp şimdilik siparişten vazgeçtim, elimdeki 600VA regülatörü kendim variable hale getireyim bakalım :D

bakalım nasıl birşey yapacaksın abi merak ettim.Şimdiden kolay gelsin.Merak ettiğim bu cata lar gerçekten anlık yüksek voltajı sonrasındaki cihaza iletiyor mu?Netice de röle var tepki süresi ne kadar,yada yıldırım gibi anlık şok dalgasında etkisi nasıl.Sonrasına yine aynı prizden ekledim rakamlar ikisinde de değişken olduğu için anlayamıyorum aşarsa tabi 1. priz anında kesiyor ama 2. prizde kaç volt göremeden gidiyor.

Neden sıva üstü priz ve ne için kullanilir
şebeke de trafo yandıktan sonra sıkıntı olmaya başladı.Bazen anlık gidip gelmeler oluyor. Çoğu hissedilmiyor ama oluyor.Bu prizlerden aldım.

kombi direk şaltere bağlı olduğu için bu prizden koyamadım.Şalter sonrasına sıva üstü priz ekleyip bu prizden koyucam.Anlık gidip gelmelerde ,voltaj 245 i geçerse veya 200 ün altına düşerse veya elektrik kesintisi sonrası ayarlanan sn kadar sonra veriyor elektriği.

Ekli dosyalar

• 110000016928497.jpg
    110000016928497.jpg
    15.6 KB · Görüntüleme: 2
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri