Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Apple firması Apple Watch Kayışını Garanti Kapsamına Almıyor!

burak33

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar tekrar. Firmalardan yine gol yemeye devam ediyorum. Kullandığım Apple marka saatin kayışında renk değişimleri olmaya başladı. Turuncu olan renk bazı yerlerde siyahlaştı ve deforme oldu. Apple'in aşağıda paylaştığım temizleme adımlarını takip ederek kayışı temizledim ama renk değişimleri ve deformeler gitmedi.

Solo Loop, Örgülü Solo Loop, Spor Kordon, Spor Loop, Ocean Kordon, Alpine Loop ve Trail Loop için:

1. Kayışı aşındırıcı olmayan ve tüy bırakmayan bir bezle silerek temizleyin. Gerekirse bezi temiz suyla hafifçe ıslatın. Bu kayışları temizlemek için hafif hipoalerjenik el sabunu da kullanabilirsiniz.
  2. Kayışı Apple Watch'unuza takmadan önce aşındırıcı olmayan ve tüy bırakmayan bir bezle kurulayın.

Bu sebeple Apple Store'a giderek bu durumu belirttim; ama kayışın renk değişiminin kullanımdan kaynaklı olduğunu ve garanti kapsamında değerlendirilmeyeceğini belirtti. Ben de bu şekilde bir yazı vermelerini istedim. Elimde Apple'dan aldığım, kayışın renk değişiminin garanti kapsamında değerlendirilmeyeceğine dair doküman var.

Bildiğim kadarıyla, ürün ve yanında gelen tüm aksesuarlar garanti kapsamındadır. Apple bile bu şekilde yapıyorsa, tüketici olarak hiçbir firmaya güvenemeyeceğiz sanırım.

Bu konuda da Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak istiyorum. Kanunun hangi maddelerini kullanarak bir metin oluşturabilirim. Başvuru metni oluşturmam konusunda yardımcı olmanızı rica ederim @Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz. Çok teşekkür ederim şimdiden.

Ne zamandır kullanıyorsunuz, kordon en çabuk eskiyen kısımdır, hiçbir firma garanti vermez sürekli kolda olduğundan terlemeyle, güneşle deforme olabilir, bende mi fit bileklik vardi kendi silikonu bir zamandan sonra kopuyor, sorduğumda onlarda dedi kullanım kaynaklı, gönderseniz bile sonuç belli kullanıcı hatası derler. Şöyle bir örnek vereyim, ayakkabı aldım, 1 ay kullandım altı eskidi, ben bunu firmaya yollayayım değişim yapsınlar, böyle bir mantık yok maalesef. Zamanı sordum çünkü bugün aldım 1 hafta sonra renk attı konusu varsa ürünün ayıbıdır o zaman hakem heyetine verebilirsiniz ama 2 ay 3 ay hatta 1 sene kullanıp kordon eskidi diye hakem heyetine verseniz firmanın savunması belli:

"Kordon çabuk eskiyen bir parçadır, zamanla kullanıma bağlı, ter ve güneş ile aşınabilir, eskiyebilir ve renk değiştirebilir, kullanıcı ürünü x tarihte almıştır ve 1 yıl kullanmıştır ve bu renk değiştirme kullanıcı kaynaklı eskimeye ve deforme olmaya bağlıdır gibi gibi..."

Yine verebilirsiniz bu arada firmayı savunuyor gibi düşünmeyin verin görselleri de ekleyin, sonucu da gelin yazın o süreye kadar o kordonu da kullanın bakalım sonuç ne olucak, apple bu garantiyi kötüye kullananlar yüzünden cihaz değişimi de yapmıyor artık, Türkiye mimlenmiş.

Merhabalar tekrar. Firmalardan yine gol yemeye devam ediyorum. Kullandığım Apple marka saatin kayışında renk değişimleri olmaya başladı. Turuncu olan renk bazı yerlerde siyahlaştı ve deforme oldu. Apple'in aşağıda paylaştığım temizleme adımlarını takip ederek kayışı temizledim ama renk değişimleri ve deformeler gitmedi.

Bu sebeple Apple Store'a giderek bu durumu belirttim; ama kayışın renk değişiminin kullanımdan kaynaklı olduğunu ve garanti kapsamında değerlendirilmeyeceğini belirtti. Ben de bu şekilde bir yazı vermelerini istedim. Elimde Apple'dan aldığım, kayışın renk değişiminin garanti kapsamında değerlendirilmeyeceğine dair doküman var.

Bildiğim kadarıyla, ürün ve yanında gelen tüm aksesuarlar garanti kapsamındadır. Apple bile bu şekilde yapıyorsa, tüketici olarak hiçbir firmaya güvenemeyeceğiz sanırım.

Bu konuda da Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak istiyorum. Kanunun hangi maddelerini kullanarak bir metin oluşturabilirim. Başvuru metni oluşturmam konusunda yardımcı olmanızı rica ederim @Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Apple ile ilgili yaklaşık 2 senedir ''Art niyetli yaklaşıyor servisleri'' diye içerik üretiyorum ve söz konusu Aplle olunca fanları hemen taşlıyorlardı ''Apple bu üllkenin en kaliteli en baba en kral en bla bla'' saydırıp duruyorlardı.

Bakın yaklaşık 6 aydır Amazon Türkiye için de ''Amazonda bir şeyler oluyor'' diye içerik üretiyorum ve hemen Amazon fabları gelip köpürüyor ve hatta birisi sanki babasına küfretmişiz gibi ''Amazona laf söyletmeeemm'' vs bir şeyler zırvalamıştı.

Şimdi bu markaları firmaları gözümüzde bu kadar büyütmenin anlamı yok, adamlar Araplardan bile esirgemedikleri her türlü desteği bizden sirgiyor ve Türk tüketicisine çok afedersiniz ama resmen it muamelesi yapıyorlar. Bizim insanımız ise halen bu zırvalıkları müdafaa edeceğim diye uğraşıyor, Adamlar bakıyor ki it gibi davransalar dahi kendilerini bu ülkenin insanına karşı bu ülkenin insanı müdafaa ediyor, o zaman seviyeyi her seferinde 1 adım daha ileri götürüyorlar.

Apple servislerinin BDH bilişim denen o dolandırıcılar gibi bu ülkede önüne gelen her ürünü ''tüketici kaynaklı'' diyerek garanti dışı bıraktığını resmi şikayet dosyaları ile her seferinde ben görüyırum ama insanımız görmek istemiyor.

Neyse, konunun özü şu; Bu firmalara karşı Devletin herhangi bir yaptırımı yok, adam sizi o mağazadan HAKLI olmanıza rağmen kovsa ona gidip de ''Sen kimsin de benim tüketicimi , benim insanımı kovuyorsun birader'' diye hesap soracak bir muhterem de yok, adamlar da bunun farkında o nedenle önüne gelene tüketici hatası deyip geçiyorlar.

Haaaaa bizim insanımız bunu hak etti mi? Etti aga kimse bana atarlanmasın. DH ölücüleri mantığı ile üç kuruçluk usb belleği bedavaya getirmek için Amazon dolandırıcılığı yapan ve bunu matah bir bok yemiş gibi sağda solda yayınlayan tafya oldukça biz bunu hak ettik.

Yasal olarak hak arama hakkınız var, verin hakem heyetine, bekleyin ortalama 6 ay, ne sonuç çıkacak hep birlikte görelim.

Öyle aman aman çok özel dilekçelere vs de ihtiyacınız yok, yaşadığınız süreci yazın, delil nitelikli birka kare de foto ekleyin işlem tamam.

Apple ile ilgili yaklaşık 2 senedir ''Art niyetli yaklaşıyor servisleri'' diye içerik üretiyorum ve söz konusu Aplle olunca fanları hemen taşlıyorlardı ''Apple bu üllkenin en kaliteli en baba en kral en bla bla'' saydırıp duruyorlardı.

Bakın yaklaşık 6 aydır Amazon Türkiye için de ''Amazonda bir şeyler oluyor'' diye içerik üretiyorum ve hemen Amazon fabları gelip köpürüyor ve hatta birisi sanki babasına küfretmişiz gibi ''Amazona laf söyletmeeemm'' vs bir şeyler zırvalamıştı.

Şimdi bu markaları firmaları gözümüzde bu kadar büyütmenin anlamı yok, adamlar Araplardan bile esirgemedikleri her türlü desteği bizden sirgiyor ve Türk tüketicisine çok afedersiniz ama resmen it muamelesi yapıyorlar. Bizim insanımız ise halen bu zırvalıkları müdafaa edeceğim diye uğraşıyor, Adamlar bakıyor ki it gibi davransalar dahi kendilerini bu ülkenin insanına karşı bu ülkenin insanı müdafaa ediyor, o zaman seviyeyi her seferinde 1 adım daha ileri götürüyorlar.

Apple servislerinin BDH bilişim denen o dolandırıcılar gibi bu ülkede önüne gelen her ürünü ''tüketici kaynaklı'' diyerek garanti dışı bıraktığını resmi şikayet dosyaları ile her seferinde ben görüyırum ama insanımız görmek istemiyor.

Neyse, konunun özü şu; Bu firmalara karşı Devletin herhangi bir yaptırımı yok, adam sizi o mağazadan HAKLI olmanıza rağmen kovsa ona gidip de ''Sen kimsin de benim tüketicimi , benim insanımı kovuyorsun birader'' diye hesap soracak bir muhterem de yok, adamlar da bunun farkında o nedenle önüne gelene tüketici hatası deyip geçiyorlar.

Haaaaa bizim insanımız bunu hak etti mi? Etti aga kimse bana atarlanmasın. DH ölücüleri mantığı ile üç kuruçluk usb belleği bedavaya getirmek için Amazon dolandırıcılığı yapan ve bunu matah bir bok yemiş gibi sağda solda yayınlayan tafya oldukça biz bunu hak ettik.

Yasal olarak hak arama hakkınız var, verin hakem heyetine, bekleyin ortalama 6 ay, ne sonuç çıkacak hep birlikte görelim.

Öyle aman aman çok özel dilekçelere vs de ihtiyacınız yok, yaşadığınız süreci yazın, delil nitelikli birka kare de foto ekleyin işlem tamam.
adem abi herkesin zevkine rengine birşey diyemem ama servisten ziyade apple nin o fiyatları hakettiğini ben düşünmüyorum her sene üst model telefon çıkarır telefona da 1vida birde fazla dan başka birşey koyup pazarlar millette hala alır yükseltir birde üstüne şöyle

(Apple, iPhone 15'e şimdiye dek görmediğiniz kadar hızlı şarj özelliği getirebilir)​

Şeklinde reklam yapar bir devrim miş gibi öyle pazarlar. Rakipleri hayvan gibi işlemci koyuyor rem hafıza 120w hızlı şarj koyuyor o fiyata vermiyor, e oda telefon tek farkı kapalı dünya olan ios ,görevi dışında kullanılmadığı sürece android te güvenli üstelik özgür ( root denen güvensiz işlemi yapmadıkça mis gibi android cihazlar var.
Son çıkan ipone 15 te bile 20 senelik teknoloji olan usb 2.0 var rakiplerinin hafıza birimi ufs 3.1 e geçti ayrıca usb 3.0 gen 1 yada 2 de 720p ile gelen cihazlarını saymıyorum bile teknolojiyi kintim kintim satıyorlar:krotey

Son düzenleme:
Oncelikle kol saati kordonunun hukuki niteligi nedir?

Türk Medeni Kanunu madde 684.

"Bir şeye malik olan kimse, o şeyin bütünleyici parçalarına da malik olur"

Unsurlarimiz şunlardır;

1- Esas malla arasında fiziki bağlılık

2- Ekonomik bağlılık

3- Fiziki ve ekonomik bağlılık. (Toplumun temel kabulleriyle)

Dolayisiyla, kordonsuz bir kol saatinin kullanilamayacagi açık oldugu icin kordon saatin bütünleyici parçasıdır. (eski medeni kanun diliyle de soyleyelim: mütemmim cüz)

Bu itibarla, garanti sozlesmesi kordonu da kapsamaktadir ve ilk 2 yil icin yapılacak aksi sozlesme veya garanti kapsamına sokulmamasi hukuka aykiridir. Hatta bir adim one gidersem kordonun markasi başka marka ise bu sav o markaya bile ileri surulebilir.

Peki buna paralel mevzuat hukmu var mi evet var:

Ticari İşlemlerde Rehin Hakkının Kurulması ve Temerrüt Sonrası Hakların Kullanılması Hakkında Yönetmelik madde 14:

"Taşınır varlık üzerindeki rehin hakkı, o varlığın bütünleyici parçasını da
kapsar."

Burada uzun uzun kaynak AB Direktiflerinin tuketici hakları ve garanti sozlesmeleri kapsamında verdiği haklara girmeyecegim. Rehin hakkının bile bütünleyici parçayı kapsadığı durumda garanti sözleşmesinin kapsamadigi dusunulemez.

Sonuç olarak kol saatinin kordonu saat olarak garanti kapsamina girmekte ve ilk 6 ay icindeki başvurularda kullanici hatasi oldugunun ispati satıcıya düşmektedir. THH'ye basvurulmalidir.

Nacizane kendi görüşlerimdir.

Oncelikle kol saati kordonunun hukuki niteligi nedir?

Türk Medeni Kanunu madde 684.

"Bir şeye malik olan kimse, o şeyin bütünleyici parçalarına da malik olur"

Unsurlarimiz şunlardır;

1- Esas malla arasında fiziki bağlılık

2- Ekonomik bağlılık

3- Fiziki ve ekonomik bağlılık. (Toplumun temel kabulleriyle)

Dolayisiyla, kordonsuz bir kol saatinin kullanilamayacagi açık oldugu icin kordon saatin bütünleyici parçasıdır. (eski medeni kanun diliyle de soyleyelim: mütemmim cüz)

Bu itibarla, garanti sozlesmesi kordonu da kapsamaktadir ve ilk 2 yil icin yapılacak aksi sozlesme veya garanti kapsamına sokulmamasi hukuka aykiridir. Hatta bir adim one gidersem kordonun markasi başka marka ise bu sav o markaya bile ileri surulebilir.

Peki buna paralel mevzuat hukmu var mi evet var:

Ticari İşlemlerde Rehin Hakkının Kurulması ve Temerrüt Sonrası Hakların Kullanılması Hakkında Yönetmelik madde 14:

"Taşınır varlık üzerindeki rehin hakkı, o varlığın bütünleyici parçasını da
kapsar."

Burada uzun uzun kaynak AB Direktiflerinin tuketici hakları ve garanti sozlesmeleri kapsamında verdiği haklara girmeyecegim. Rehin hakkının bile bütünleyici parçayı kapsadığı durumda garanti sözleşmesinin kapsamadigi dusunulemez.

Sonuç olarak kol saatinin kordonu saat olarak garanti kapsamina girmekte ve ilk 6 ay icindeki başvurularda kullanici hatasi oldugunun ispati satıcıya düşmektedir. THH'ye basvurulmalidir.

Nacizane kendi görüşlerimdir.
Hocam bir gün bir yerde ders falan verecek olursanız haber verin.
Ben atlar gelir saatlerce dinlerim sizi :love:

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri