Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu doğru. Ha tabii Beko grubunun uygun fiyatlı ürünleri de var ama Avrupa geneli daha çok ana markaya benzer kalitede ürünler satıyorlar ve elbette ülkeye, pazara göre ürün satıyorlar. Örneğin bizde 1000 devir, 1200 devir yüksek gibi gözüküyor ama özellikle Orta ve Kuzey Avrupa pazarında 1400 devir güçte makineler daha standart halde e tabii o makineleri de o kadar yüksek devirleri taşıyacak şekilde üretiyorlar isterse 7 kilo basit bir makine olsun. Bu sadece bir örnek, bizim ülkemizde iyi çalışan bir cihaz almak istersen illa gidip ana markadan en pahalı, en teknolojisi yüksek ürünü almak zorunda kalıyorsun ki yine marka bazlı değil model bazlı öneri yapmak zorunda kalıyoruz yurtdışında ise yerine oturmuş belli bir kalite anlayışı var. Yurt dışında öyle Grundig adıyla veya Beko grubu adıyla yayları gıcırdayan, sıkmaya geçerken deprem etkisi yaratan makineleri kolay kolay satmıyorlar.Hocam Grundig’i ben de severim, çok aldım aldırdım ama anlatamadım galiba. İhraç edilenin aynısı içeriye satılacak diye bir kaide yok. Bir sürü parametre var. Ortaya ürün üretip talebe göre sevk etmiyor, talebe pazara ihtiyaca mevzuata göre tasarlayıp özel üretiyor. Kastım bu.
Alakasız belki ama, a101’den aldığınız Muratbey peynir ile migros’tan aldığınız aynı tat ve kalitede değil. O misal.
Ürün bazında bakmak lazım.
Kurumsal şirketin logosu olacak muhtemelen ürünlere vurulan logo hala aynı görünüyor. Zaten onunla da pek farkı yok. Aynı font alttaki çizgi yok B harfi büyük.
Ama murat arka planda inanılmaz değişiklik gerektiriyor. Ben vestelde çalışırken regalin rengini değiştirdiler. Dünya masrafa girildi.Kurumsal şirketin logosu olacak muhtemelen ürünlere vurulan logo hala aynı görünüyor. Zaten onunla da pek farkı yok. Aynı font alttaki çizgi yok B harfi büyük.
O açıdan bakarsak tabi her şey değişiyor ama sadece yazıya bakınca 1 tane harf ve alttaki çızık gitmişAma murat arka planda inanılmaz değişiklik gerektiriyor. Ben vestelde çalışırken regalin rengini değiştirdiler. Dünya masrafa girildi.
logo lu araçlar, dükkanlar, mağazalar, afişler, pankartlar arka planda komple değişiyor.
Bu tarz yaşanan bir olaya bakacaksak hiç bir markanın ürünü alınmaz. Duvara zarar verdilerse yazın markanın Whatsapp hattına duvarın halinin fotoğrafını yollayın davlumbazda bir sıkıntı varsa onu da bildirin Arçelik almam diyip kenara çekilmeyin.Arçelik servisi çok kötü davlumbaz için geldiler iyi ölçü alamadılar ve matkapla duvara zarar verdiler...Gelen servis elemanlarında galoş yoktu.Yogun bir şekilde ter ve ayak kokusu vardı...
Bir daha arçelikten bir şey almam.
Bu sanırım Arçelik A.Ş. logosu gibi global site için. Globalde (ama kurumsal site de) birkaç aydır bu logo var. Arçelik A.Ş., Türk Traktör, Tüpraş, Otokar vs. ise direkt Koç logosunun aynısı (fontu aynı tipte).
Mesajınızdaki en önemli detay bence KULLANICI DOSTU YAKLAŞIM kısmı abi.Abi alt marka olan Altus BM de daha önce sepetleri paslanmıştı ve servis çift olarak değişmişti. Geçen ay baktım alt sepette ve dış sacın altında paslanma var tekrar gelip baktılar alt sepet siparişi verdiler. Benim sepetler beyazdı fabrikada bu modele uyacak beyaz renk sepet yokmuş. Gri renk var dediler çift renk halinde değiştirebiliriz dediler ve değiştirdiler. Yeni sepetlerin et kalınlığı oldukça kalın ve benim eski sepetler yatabilir özellikte değildi yeni sepetler komple yatabiliyor. Ön sacta değişti makine sıfır gibi oldu desem yeridir. Satış sonrası hizmeti düzgün alabilmek şu zamanda en büyük sorun bence. Bu tür kullanıcı dostu yaklaşımlar bizleri her zaman aynı marka ürün almaya, aldırmaya yönlendirecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 14700
Ekli dosyayı görüntüle 14701
Ekli dosyayı görüntüle 14702
Ekli dosyayı görüntüle 14703
Zaten karmş vardı, iyi olmuş. mesela Beko ürünlerde üretim etiketinde arçelik aş, Arçelik ürünlerinde Beko aş, Beko tvlerde Grundig aş gibi bir etiket karmaşası oluyordu. Bu çözülmüş oldu.Koç Holding'e ait şirketin adı Arçelik A.Ş. dir. Bu Arçelik A.Ş. ye ait markalar var. Arçelik, Beko, Grundig, Leisure, Whirlpool, Hitachi gibi gibi sayamayacağımız kadar. Bu markalar arasında ana marka Arçelik fakat dünyada en çok tanınan marka Beko. Doğal olarak artık ana marka Beko olacak. Türkiye pazarında değişen bir şey yok yine Arçelik logosu vurulmuş ürünleri göreceğiz.
Eski Beko logosu da ağır sanayi firması gibi duruyor. Şu anki en iyi logo mu bilemiyorum ama iş görür, yeni logo minimalizm için küçük harfler modasına da uymuyor. Yani yeni logo amiyane tabiriyle biraz karaktersiz olmuşAnladığım kadarıyla şu aşağıdaki logolar kalıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 14844
Bunlar ürünlere bastıkları logolar. Bir de bunun haricinde Arçelik AŞ Kurumsal logosu vardı
Ekli dosyayı görüntüle 14845
İşte bu logonun yerine Beko kurumsal logosu geliyor
Ekli dosyayı görüntüle 14846
Bu şekilde. Arçelik AŞ'yi Beko AŞ yapacakları için.
Bence şöyle de olabilirdi. Koç'un kurumsal logosu hep aynı tip aslında, Hatta eskiden Opet Aygaz Mogaz vs. de aynı yazı tipiydi. Beko Global'i de o şekilde yapabilirlerdi. Bu tipte olsa daha belirgin olurdu.
Ekli dosyayı görüntüle 14847
90 lardaki reklamları hatırlıyorumEski Beko logosu da ağır sanayi firması gibi duruyor. Şu anki en iyi logo mu bilemiyorum ama iş görür, yeni logo minimalizm için küçük harfler modasına da uymuyor. Yani yeni logo amiyane tabiriyle biraz karaktersiz olmuşeskisini görünce zaten o koç fontu kendini belli ediyordu. Şimdi beko daha bir dünya markası
Ekli dosyayı görüntüle 15307
Zaten onu kastediyorum90 lardaki reklamları hatırlıyorum
''BEKO, Bir Dünya Markası''
Biz daha mahalle markası olamadık adamlar dünya markası olmuşlar maşallahZaten onu kastediyorumo zamanın trendi işte
geçen bir dükkan görmüştüm "Alp kasap, yeni dünya markası" yazmış
seneye Avrupa'da pazar lideri olur herhalde
türk esnafının özgüvenine hayranım.
Güzel tespit yapmışsınız Adem bey. Aslında bunun olmasında ana etken bence hak arayışlarının uzun sürmesi, cezaların olmaması veya düşük olması diye düşünüyorum. Ülkemize artık o kadar bozuk ürün vermeye başladılarki nerede bozuk, üretim hatalı ürün varsa buraya gönderiliyor. Firmalar yaptırım olmadığını gördüğü için 100 kişiden böyle 70-80 kişinin hakkını yiyor kalanları tüketici haklarıyla yıpratıyor. Hal böyle olunca insanlarda tamam bunu alacaz artık bozulacağı kesin bari bozulunca adam akıllı bir hizmet alalım fikrine kapılıyor bence haksızda sayılmazlar. Denetim ve adalet mekanizması doğru işletilmeyince bir millet böyle durumlara düşmeye mecbur kalıyor. Sizin bu konularda yaptığınız girişimleri çok takdir ediyorum. Umarım bir gün söyledikleriniz anlaşılır ve karşılık bulur.Mesajınızdaki en önemli detay bence KULLANICI DOSTU YAKLAŞIM kısmı abi.
Hani şu evrim geçirme konusu var ya. Aslında biz tüketiciler de evrim geçiriyoruz ve artık ürünlerin kalite olgusundan büyük oranda kendi zihnimizde feragat edip ''madem bozulacağı kesin, bari adam gibi hizmet alabileyim'' kısmına odaklanıyoruz.
Son dönem açılan konulara da, sosyalde işlediğim içeriklere de baktığımda sanki tespitim doğruymuş gibi geliyor bana.![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.