Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Arçelik Kumandanın Vaillant Klimayı Çalıştırması Hakkında

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cennker82

Yeni Üye
Yeni Üye
Bugün ablamın eve Arçelik ekolojik diye bir klima geldi.Deneme amaçlı kendi Vaillant clima vair pure 12000 btu klimama bir tutayım dedim sonuç olarak çalıştırdı.İç ünite ve dış üniye birebir aynı sadce marka amblemleri farklı yerlerde.Biz Vaillanta yok yere mi 5-6 bin tl fazla para verdik?

Vaillant'ın Climavair Pure modeli Arçelik-LG üretimidir. O yüzden çalıştırıyor Arçelik Ekolojik kumanda.

Vaillant'ın Climavair Pure modeli Arçelik-LG üretimidir. O yüzden çalıştırıyor Arçelik Ekolojik kumanda.
Üstadım işin dahada ilginç tarafı mesela benim kumandada zamanlamalı açılış ve kapanış tuşu yok.Öyle bir özellik olduğunuda bilmiyordum.Bu kumandadan denedim çalışıyor.Çok tuhaf geldi bu olay bana.Madem var arkadaş kumandaya niye koymuyorsun ?

Üstadım işin dahada ilginç tarafı mesela benim kumandada zamanlamalı açılış ve kapanış tuşu yok.Öyle bir özellik olduğunuda bilmiyordum.Bu kumandadan denedim çalışıyor.Çok tuhaf geldi bu olay bana.Madem var arkadaş kumandaya niye koymuyorsun ?
Örnek arabalardada var özellikleri kapali geliyor sonra gidiyorsunuz disarida yazilimla açtiriyorsunuz 😅 ama sizin klima daha pahali sizde daha kısıtli kumanda var 😏

Kod:
Örnek arabalardada var özellikleri kapali geliyor sonra gidiyorsunuz disarida yazilimla açtiriyorsunuz 😅 ama sizin klima daha pahali sizde daha kısıtli kumanda var 😏
Ben ondan 4k fazla para verdim.Genelde alt paket arabalar açtırıyor özellikleri.Biz üst paket aldık biz açtırıyoruz 😁

Kendi klimalarına koyacağı her özelliği başka markalara ürettikleri klimalara koymaz ana üreticiler. Midea'da aynıdır mesela. Aynı klimayı farklı markalara üretir fakat asla ve asla kendi markasıyla sattığı klimalardaki özelliklerin hepsini diğer markalara ürettiklerine koymaz. Çünkü bu sefer kendi markasıyla ürettiklerini satamaz.

İşten sürekli bir terslik olmadığı müddetçe aynı saatte gelirim.Benim için güzel bir özellik olur.Gelmeden 15 dakika evvel açarım geldiğimde içerisi yaşanabilir seviyeye iner.Kumandaya baktım 600 tl civarı ne yapalım artık zaten fazla verdik bi 600 daha gitsin 😃

İşten sürekli bir terslik olmadığı müddetçe aynı saatte gelirim.Benim için güzel bir özellik olur.Gelmeden 15 dakika evvel açarım geldiğimde içerisi yaşanabilir seviyeye iner.Kumandaya baktım 600 tl civarı ne yapalım artık zaten fazla verdik bi 600 daha gitsin 😃
Wifi eklenmiyor mu harici alsanaiz ?🤌

Bunu Altus ve Beko (ekolojik) videolarımda youtube'da, ve yazarken de burada anlatmıştım. Altus ile Beko Ekolojik arasında sadece kumanda ve ekran farkı var diye. Altusta sadece uyku modu vardı, yani 1,2,3,...7 saate kadar uyku modu ayarı yapıp belirlenen süre sonunda da kapanmasını sağlayabiliyorduk. Ekolojikte ise saat ayarı da var şu saatte açıl bu saatte kapat diye. Fakat bu marifet kumandadan kaynaklanıyor. Klimada o zaman ayarı seçeneği var, kumanda bunu şöyle kodluyor klimaya, kumandanın üstündeki saat doğru diyelim ki şuan 13:05, 16:30'da kapat şeklinde ayarlayınca kumanda klimaya 3 saat 25 dk sonra kapan diye komut gönderiyor anında. Ondan sonra kumanda diğer odada (çekmeyeceği bir yerde) olsa bile klima 16:30 da kapanıyor.

Ekolojik'lerin yeni mavi ışıklı kumandasını da şu LG tipi kumandayı da alsanız saat ayarı var.
format:webp

Mesela bizim iş yerinde çoğu klima (sonradan takılanlar hariç) hep Arçelik, LG-Beko, Altus. Yani hepsi aynı fabrikanın ürünleri, farklı klima modelleri 3 çeşidi var. Markalar aynı, klimalar farklı, kumandalar farklı,

1br9qfwlhssqcr11nyn.JPG

Bazı yerlerde şu kumandadan var, bunda saat ayarı yok. Sadece 1-7 saat arası uyku modu var.

arcelik-3910-plus-uyumlu-klima-kumandasi-kcm42587502-1-abf5fe82e594445a8f07427e387e1525.webp

Bazı yerlerde bu kumandadan var, bunda saat ayarı var, ve diğer klimalara da uyuyor.

GÜNGÖR-İKLİMLENDİRME-A.Ş.-ALTUS-KLİMA-SERVİSİ-ALTUS-SIPLİT-KLİMA-KUMANDASI-540016403-1.jpg

Bazı yerlerde de bu kumandadan var, bunla üstteki farklı görünüşlü ama aynı saat ayarı var. Bunların hiçbirinde de sorun yaşamıyoruz.

Hatta bugün bir birimde olan kumanda yarın diğer birime gitmiş olabiliyor. Marifetin bir kısmı kumandadan kaynaklı.

Vaillant'ın klima serilerine göre farklı üreticiler mevcut. Mesela Bosch, Dijitsu, Airfel gibi markaların hepsinin üreticisi Midea ve ürünler donanım olarak hemen hemen aynı. Hatta kumandalar da aynı, farklı olsa bile kumanda kodları aynı. Yani düğmeyi aşağıdan yukarıya alıyor sağdakini sola alıyor ama kumanda kontrolcüsü aynı, kodlar da aynı olduğu için birbirini sorunsuz çalıştırıyor.

Eskiden mesela şuan karşımdaki Vestel tüplü TV için örnek göstereyim, kumanda tipleri aynı olsa da modelleri farklı olur birbirini çalıştırmazdı. Benim TV Vestel'in 930 kumandası ile çalışıyor. Eskiden bir TV'miz daha vardı o da 900 model kumanda ile çalışıyordu. Şimdi ise tam tersi ürünler farklı olsa da kumandalar aynı, kumanda kodları aynı.
Son örneği olarak da iş yerinde atıl duran ufak sıkıntılı bir TV vardı, bunu çay ocağına taktıklar. İki saatten fazla kumanda aradık. Vestel'di TV. Sonra biri bulduğu kumandaları getirdi ve Beko marka kumanda Vestel TV'yi çalıştırdı. E bunlar aynı firma değil aynı üretici de değil. Hadi Arçelik-Beko-Altus olsa tamam anlarız. ya da Vestel üretimi Toshiba TV olsa anlarız. İkisi bile birbirine uydu.

Elimdeki mevcut kumanda ve sipariş verdiğim ablamdaki kumanda..Asıl almamdaki sebepte şu.Benim kendi Vaillant klimamı uyku moduna aldığımda sinir bozucu azalıp artan bazen saniyelik kesilen bir ses var.Servis yazdırdım fakat normal diyip kesip atacaklar.Böyle pompa sesi gibi bir ses geliyor ve gece oda sessizken acayip duyuluyor.Bu kumandayla en düşük fanda daha yüksek derecede bırakıp bir saat sonrasına kapanış vereceğim ve o kafamı kurcalayan sesten kurtulacağım inşaallah..
1000031268.jpg
1000031266.jpg

Elimdeki mevcut kumanda ve sipariş verdiğim ablamdaki kumanda..Asıl almamdaki sebepte şu.Benim kendi Vaillant klimamı uyku moduna aldığımda sinir bozucu azalıp artan bazen saniyelik kesilen bir ses var.Servis yazdırdım fakat normal diyip kesip atacaklar.Böyle pompa sesi gibi bir ses geliyor ve gece oda sessizken acayip duyuluyor.Bu kumandayla en düşük fanda daha yüksek derecede bırakıp bir saat sonrasına kapanış vereceğim ve o kafamı kurcalayan sesten kurtulacağım inşaallah..Ekli dosyayı görüntüle 19288Ekli dosyayı görüntüle 19287

Bu kumanda da Arçelik'e ait zaten. Arçelik-Beko'da 7000 BTU grubunnda geçen seneye kadar bu vardı, LG, Demirdöküm, Keysmart gibi markalarda da bu kumanda var.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri