Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Askerlik Anıları (Bir gün Yine Bizim Yüzbaşıyı Fırçalarken...)

Askeriyede en zoruma giden an şuydu:

Akşam saat 17:00 gibiydi. Nizamiyeden içeri ilk defa girdik. Bir subay, hoşgeldiniz asker ocağına dedi. Hoşbulduk dedik. Şuradaki yemekhaneye gidin. İlk asker yemeğinizi yeyin dedi. Gittik. Yemekhanenin iki tane kapısı var. Biri giriş. Diğer tarafta çıkış. Biz ne bilelim. Çıkış tarafından girdik. Bizi nizamiyeden gönderdiler. Yemek yiyeceğiz dedik.

Burası babanızın evi mi lan dedi yemekhane sorumlusu asker. Bakın. 100'lerce asker dışarıda yemek sırası bekliyor. Geçin sıranın en sonuna. Bekleyin dedi.

Orada ağlamaklı oldum. Sıranın sonuna geçtik. Yağmur tepemizden sicim gibi yağıyordu.

Bir de tezkereye gideceğim gün saat 14:00 ictimasına çıktık. İctima bitti. Bölük komutanına gitmek istediğimizi söyledik. Sivillerinizi giyin, gelin dedi. Giydik. Geldik. İzin kağıtlarımız elimizde. Saat 15:00 filan.

Bölük komutanı dedi ki: Çocuklar. Saat 17:00'ye kadar bekleyin. Mesai bitince çıkın dedi. Emredersiniz dedik. odasından çıktık. Ama öyle bir moralimiz bozuldu ki. Sanki askere yeni gelmiş gibi veya askerliğimiz uzamış gibi hissettik.? O 2 saat geçmek bilmedi. Saat 16:30'da şansımızı bir daha denedik. Bu sefer imzaladı. Biz de nizamiyeden çıktık. :)

Askeriyede en zoruma giden an şuydu:

Akşam saat 17:00 gibiydi. Nizamiyeden içeri ilk defa girdik. Bir subay, hoşgeldiniz asker ocağına dedi. Hoşbulduk dedik. Şuradaki yemekhaneye gidin. İlk asker yemeğinizi yeyin dedi. Gittik. Yemekhanenin iki tane kapısı var. Biri giriş. Diğer tarafta çıkış. Biz ne bilelim. Çıkış tarafından girdik. Bizi nizamiyeden gönderdiler. Yemek yiyeceğiz dedik.

Burası babanızın evi mi lan dedi yemekhane sorumlusu asker. Bakın. 100'lerce asker dışarıda yemek sırası bekliyor. Geçin sıranın en sonuna. Bekleyin dedi.

Orada ağlamaklı oldum. Sıranın sonuna geçtik. Yağmur tepemizden sicim gibi yağıyordu.

Bir de tezkereye gideceğim gün saat 14:00 ictimasına çıktık. İctima bitti. Bölük komutanına gitmek istediğimizi söyledik. Sivillerinizi giyin, gelin dedi. Giydik. Geldik. İzin kağıtlarımız elimizde. Saat 15:00 filan.

Bölük komutanı dedi ki: Çocuklar. Saat 17:00'ye kadar bekleyin. Mesai bitince çıkın dedi. Emredersiniz dedik. odasından çıktık. Ama öyle bir moralimiz bozuldu ki. Sanki askere yeni gelmiş gibi veya askerliğimiz uzamış gibi hissettik.? O 2 saat geçmek bilmedi. Saat 16:30'da şansımızı bir daha denedik. Bu sefer imzaladı. Biz de nizamiyeden çıktık. :)
Tertipçilik denen o lanet olası uygulama nedeniyle o yağmur altında biz de Yemekhane dışında bekler dururduk, içeri almazdı üst devreler. TV izler çay içerlerdi. Neyse ki dışarıya çay satışı yapılmasına izin verirlerdi de o lanet demir bardaklarda dışarıda sıcak çay içebilirdik.

9 dan önce koğuşa girmek yasak, yemekhane ile kantin bitişik ikisine de giriş yasak, ya nöbete yollarlar, ya bulaşık çamaşıra ya da it gibi beklersin dışarıda, onlar içeride tv izlerken.

Hiç lafı eğip bümkeyeceğim, kendi namıma bana bunları yaşatanların Allah Bin Türlü Belalarını Versin diye dolu dolu söylerim her aklıma geldiklerinde.

Tertipçilik denen o lanet olası uygulama nedeniyle o yağmur altında biz de Yemekhane dışında bekler dururduk, içeri almazdı üst devreler. TV izler çay içerlerdi. Neyse ki dışarıya çay satışı yapılmasına izin verirlerdi de o lanet demir bardaklarda dışarıda sıcak çay içebilirdik.

9 dan önce koğuşa girmek yasak, yemekhane ile kantin bitişik ikisine de giriş yasak, ya nöbete yollarlar, ya bulaşık çamaşıra ya da it gibi beklersin dışarıda, onlar içeride tv izlerken.

Hiç lafı eğip bümkeyeceğim, kendi namıma bana bunları yaşatanların Allah Bin Türlü Belalarını Versin diye dolu dolu söylerim her aklıma geldiklerinde.
Adem hocam. Çok şükür öyle ağır bir devrecilikle karşılaşmadık. Çünkü ben er eğitim alayında yaptım askerliği. Yapılacak işlerde hep acemi askerler kullanılırdı. Sadece bir kaç gün devrecilikle karşılaştık. Dediğiniz gibi. Belli bir saatten önce yatamazdık. Koğuşa giremezdik. Yemekhaneye üst devrelerden sonra girerdik. Amfide TV seyrederken tek bir üst devre gelirdi. Kumandayı alırdı. O an seyrettiğimiz şey yarım kalırdı artık. Gıcıklığına kanal değiştirirlerdi.

Uzun sürmedi. Tekrar normale döndük.

Adem hocam. Çok şükür öyle ağır bir devrecilikle karşılaşmadık. Çünkü ben er eğitim alayında yaptım askerliği. Yapılacak işlerde hep acemi askerler kullanılırdı. Sadece bir kaç gün devrecilikle karşılaştık. Dediğiniz gibi. Belli bir saatten önce yatamazdık. Koğuşa giremezdik. Yemekhaneye üst devrelerden sonra girerdik. Amfide TV seyrederken tek bir üst devre gelirdi. Kumandayı alırdı. O an seyrettiğimiz şey yarım kalırdı artık. Gıcıklığına kanal değiştirirlerdi.

Uzun sürmedi. Tekrar normale döndük.
Acemiliği anlar ve kabul ederim disiplin ortamını göstermeleri adına. Ancak 1,5 sene boyunca terhis olacağın günün sabahına kadar aynı ...liklerle karşı karşıya kalınca bakış açınız değişiyor.

O da ayrı bir dert beeee, Ben en çok şu malum imralı katilinin başındaki askerleri düşünmüştüm, çekip vurmamak için nasıl dayanıyorlar diye.
Ağır ceza mahkemesindeydik bigün. Tecavüz davası. Kızın annesi karşında ağlıyor. Ailenin bireyleri mahkemenin kapısında çevik kuvvetle bekliyor . Kapı açılsa parçayalacaklar adamı. Sende adamın yanında onu korumak ve bakıcılık yapmakla görevlisin.

Acemiliği anlar ve kabul ederim disiplin ortamını göstermeleri adına. Ancak 1,5 sene boyunca terhis olacağın günün sabahına kadar aynı ...liklerle karşı karşıya kalınca bakış açınız değişiyor.
2014 2015 senesiydi sanırım gittiğimde . Hala devrecilik vardı ve çocuklar çile çekiyordu. Kısa dönemlerin arasında bile vardı. 'Düzenin bu şekilde işlediğini isteyen komutanlara söyleyebilir derlerdi.' Harbiden komutanlarda bişi demezlerdi.

Bu yetmez abi bir de füze at :kiskis
Füze de yetmez, ancak bu:

Erman Toroğlu yıllar önce Adana'da bir maçta futbolcuyu kırmızı kartla oyundan atıyor.
Sonrasında tribünlerde çıt çıkmadığı bir anda, haydari gür bir sesle bir seyirci kapalı tribünden;
"Ermaaaannnnn mabadına kızgın demirin soğuk tarafı girsin" diye bağırıyor .
Maçtan sonra Toroğlu hemen araştırıyor; niye kızgın tarafı değil de, soğuk tarafı girsin murad ediliyor?
"Kimse tutup çıkaramasın" diyeymiş :) :) :)

ben anlatsam çok fazla anım var aslında. ama en büyük ve hayatta tekrar yapamayacağım ve çoğu kişinin yapmadığı birşeyi yaptım. o yüzden gururla anlatabiliyorum.

Kayseri 1. komando tugayında yaptım askerliğimi Zinciderede. Acemilik köşk kışla yine kayseri :)

toplam 10 kere uçaktan atladım paraşütle.

Ah o c130 lar c160 lar hala kullanılıyordur muhtemelen...

Biraz zorlu bir süreç ama her insanın 1 kere tatması gereken bir duygu :)

ben anlatsam çok fazla anım var aslında. ama en büyük ve hayatta tekrar yapamayacağım ve çoğu kişinin yapmadığı birşeyi yaptım. o yüzden gururla anlatabiliyorum.

Kayseri 1. komando tugayında yaptım askerliğimi Zinciderede. Acemilik köşk kışla yine kayseri :)

toplam 10 kere uçaktan atladım paraşütle.

Ah o c130 lar c160 lar hala kullanılıyordur muhtemelen...

Biraz zorlu bir süreç ama her insanın 1 kere tatması gereken bir duygu :)
Vay hava indirme he 🙂 Ben de kayseri de yaptım . Acemi usta aynı yer. Adnan doğu kışlası. Ustalıkta gazinonun içinde gıda kontrol vardı oradaydım

Vay hava indirme he 🙂 Ben de kayseri de yaptım . Acemi usta aynı yer. Adnan doğu kışlası. Ustalıkta gazinonun içinde gıda kontrol vardı oradaydım
ben baya geç gittim 2015de ordaydım. ustalıkta birde karşılama mangasındaydım büyük baş komutanları vs çok kez karşıladık. ustalıkta pek yatamadık :)

Benim büyük oğlan haftaya askere gidiyor. 1 ay askerlik yapacak, 7000 TL ye asker telefonu almış. 2 tane powerbank vs vs. 3 gün için bir telaş bir telaş. :sleepzz
Allah kazasız belasız gidip dönmeyi nasip etsin abi. Hırsızlık olayı çok oluyormuş umarım sıkıntı yaşamaz. Kenan Evren kışlasına mı gidecek?

Allah kazasız belasız gidip dönmeyi nasip etsin abi. Hırsızlık olayı çok oluyormuş umarım sıkıntı yaşamaz. Kenan Evren kışlasına mı gidecek?
Hırsızlık asla olmaz, "yer değiştirme" olur :) Misal, bizim bölük helasında pisuvar benzeri (cami pisuvarı gibi; yek pare, bölmeli ama köy çeşmesi yalağı şeklinde pis su gideri tek parça) bir yer ve üst kısmında pencereler vardı. Eldivenlerimi pencere önü mermer çıkıntısına bırakmıştım. 3 adım yanda lavaboda ellerimi yıkadım ve bir baktım benim eldivenlerin yerinde parça pincik olmuş eldivenler var. Çok mutlu olmuştum, çok gariban birisinin eldivenleriyle yer değiştirmiş diye.

Son düzenleme:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri