Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Tabi yaaaaa, sen Cezaevi jandarmaydın değil mi?Askerde ilk şokum şu davanın her detayını canlı canlı yanında dinlememdi herhald
![]()
Evlilik vaadiyle kaçırdığı kızı öldürdü
İstanbul'dan Arifiye İl Ormanı'na giden 19 yaşındaki Nuriye Tabanca, tartıştığı erkek arkadaşı tarafından öldürüldü.www.bursadabugun.com
Aynen abim.Tabi yaaaaa, sen Cezaevi jandarmaydın değil mi?
O da ayrı bir dert beeee, Ben en çok şu malum imralı katilinin başındaki askerleri düşünmüştüm, çekip vurmamak için nasıl dayanıyorlar diye.Aynen abim.
Tertipçilik denen o lanet olası uygulama nedeniyle o yağmur altında biz de Yemekhane dışında bekler dururduk, içeri almazdı üst devreler. TV izler çay içerlerdi. Neyse ki dışarıya çay satışı yapılmasına izin verirlerdi de o lanet demir bardaklarda dışarıda sıcak çay içebilirdik.Askeriyede en zoruma giden an şuydu:
Akşam saat 17:00 gibiydi. Nizamiyeden içeri ilk defa girdik. Bir subay, hoşgeldiniz asker ocağına dedi. Hoşbulduk dedik. Şuradaki yemekhaneye gidin. İlk asker yemeğinizi yeyin dedi. Gittik. Yemekhanenin iki tane kapısı var. Biri giriş. Diğer tarafta çıkış. Biz ne bilelim. Çıkış tarafından girdik. Bizi nizamiyeden gönderdiler. Yemek yiyeceğiz dedik.
Burası babanızın evi mi lan dedi yemekhane sorumlusu asker. Bakın. 100'lerce asker dışarıda yemek sırası bekliyor. Geçin sıranın en sonuna. Bekleyin dedi.
Orada ağlamaklı oldum. Sıranın sonuna geçtik. Yağmur tepemizden sicim gibi yağıyordu.
Bir de tezkereye gideceğim gün saat 14:00 ictimasına çıktık. İctima bitti. Bölük komutanına gitmek istediğimizi söyledik. Sivillerinizi giyin, gelin dedi. Giydik. Geldik. İzin kağıtlarımız elimizde. Saat 15:00 filan.
Bölük komutanı dedi ki: Çocuklar. Saat 17:00'ye kadar bekleyin. Mesai bitince çıkın dedi. Emredersiniz dedik. odasından çıktık. Ama öyle bir moralimiz bozuldu ki. Sanki askere yeni gelmiş gibi veya askerliğimiz uzamış gibi hissettik.? O 2 saat geçmek bilmedi. Saat 16:30'da şansımızı bir daha denedik. Bu sefer imzaladı. Biz de nizamiyeden çıktık.![]()
Adem hocam. Çok şükür öyle ağır bir devrecilikle karşılaşmadık. Çünkü ben er eğitim alayında yaptım askerliği. Yapılacak işlerde hep acemi askerler kullanılırdı. Sadece bir kaç gün devrecilikle karşılaştık. Dediğiniz gibi. Belli bir saatten önce yatamazdık. Koğuşa giremezdik. Yemekhaneye üst devrelerden sonra girerdik. Amfide TV seyrederken tek bir üst devre gelirdi. Kumandayı alırdı. O an seyrettiğimiz şey yarım kalırdı artık. Gıcıklığına kanal değiştirirlerdi.Tertipçilik denen o lanet olası uygulama nedeniyle o yağmur altında biz de Yemekhane dışında bekler dururduk, içeri almazdı üst devreler. TV izler çay içerlerdi. Neyse ki dışarıya çay satışı yapılmasına izin verirlerdi de o lanet demir bardaklarda dışarıda sıcak çay içebilirdik.
9 dan önce koğuşa girmek yasak, yemekhane ile kantin bitişik ikisine de giriş yasak, ya nöbete yollarlar, ya bulaşık çamaşıra ya da it gibi beklersin dışarıda, onlar içeride tv izlerken.
Hiç lafı eğip bümkeyeceğim, kendi namıma bana bunları yaşatanların Allah Bin Türlü Belalarını Versin diye dolu dolu söylerim her aklıma geldiklerinde.
Acemiliği anlar ve kabul ederim disiplin ortamını göstermeleri adına. Ancak 1,5 sene boyunca terhis olacağın günün sabahına kadar aynı ...liklerle karşı karşıya kalınca bakış açınız değişiyor.Adem hocam. Çok şükür öyle ağır bir devrecilikle karşılaşmadık. Çünkü ben er eğitim alayında yaptım askerliği. Yapılacak işlerde hep acemi askerler kullanılırdı. Sadece bir kaç gün devrecilikle karşılaştık. Dediğiniz gibi. Belli bir saatten önce yatamazdık. Koğuşa giremezdik. Yemekhaneye üst devrelerden sonra girerdik. Amfide TV seyrederken tek bir üst devre gelirdi. Kumandayı alırdı. O an seyrettiğimiz şey yarım kalırdı artık. Gıcıklığına kanal değiştirirlerdi.
Uzun sürmedi. Tekrar normale döndük.
Ağır ceza mahkemesindeydik bigün. Tecavüz davası. Kızın annesi karşında ağlıyor. Ailenin bireyleri mahkemenin kapısında çevik kuvvetle bekliyor . Kapı açılsa parçayalacaklar adamı. Sende adamın yanında onu korumak ve bakıcılık yapmakla görevlisin.O da ayrı bir dert beeee, Ben en çok şu malum imralı katilinin başındaki askerleri düşünmüştüm, çekip vurmamak için nasıl dayanıyorlar diye.
2014 2015 senesiydi sanırım gittiğimde . Hala devrecilik vardı ve çocuklar çile çekiyordu. Kısa dönemlerin arasında bile vardı. 'Düzenin bu şekilde işlediğini isteyen komutanlara söyleyebilir derlerdi.' Harbiden komutanlarda bişi demezlerdi.Acemiliği anlar ve kabul ederim disiplin ortamını göstermeleri adına. Ancak 1,5 sene boyunca terhis olacağın günün sabahına kadar aynı ...liklerle karşı karşıya kalınca bakış açınız değişiyor.
Bende aynı fikirdeyimbu yazılanlardan sonra ben anlatmayayım bari![]()
Füze de yetmez, ancak bu:Bu yetmez abi bir de füze at![]()
Vay hava indirme heben anlatsam çok fazla anım var aslında. ama en büyük ve hayatta tekrar yapamayacağım ve çoğu kişinin yapmadığı birşeyi yaptım. o yüzden gururla anlatabiliyorum.
Kayseri 1. komando tugayında yaptım askerliğimi Zinciderede. Acemilik köşk kışla yine kayseri
toplam 10 kere uçaktan atladım paraşütle.
Ah o c130 lar c160 lar hala kullanılıyordur muhtemelen...
Biraz zorlu bir süreç ama her insanın 1 kere tatması gereken bir duygu![]()
ben baya geç gittim 2015de ordaydım. ustalıkta birde karşılama mangasındaydım büyük baş komutanları vs çok kez karşıladık. ustalıkta pek yatamadıkVay hava indirme heBen de kayseri de yaptım . Acemi usta aynı yer. Adnan doğu kışlası. Ustalıkta gazinonun içinde gıda kontrol vardı oradaydım
Sen benim has has has torunumsunben baya geç gittim 2015de ordaydım. ustalıkta birde karşılama mangasındaydım büyük baş komutanları vs çok kez karşıladık. ustalıkta pek yatamadık![]()
O yüzden:Benim büyük oğlan haftaya askere gidiyor. 1 ay askerlik yapacak, 7000 TL ye asker telefonu almış. 2 tane powerbank vs vs. 3 gün için bir telaş bir telaş.![]()
Allah kazasız belasız gidip dönmeyi nasip etsin abi. Hırsızlık olayı çok oluyormuş umarım sıkıntı yaşamaz. Kenan Evren kışlasına mı gidecek?Benim büyük oğlan haftaya askere gidiyor. 1 ay askerlik yapacak, 7000 TL ye asker telefonu almış. 2 tane powerbank vs vs. 3 gün için bir telaş bir telaş.![]()
Hırsızlık asla olmaz, "yer değiştirme" olurAllah kazasız belasız gidip dönmeyi nasip etsin abi. Hırsızlık olayı çok oluyormuş umarım sıkıntı yaşamaz. Kenan Evren kışlasına mı gidecek?
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.