9 Aralık 2022 tarihinde Trendyol üzerinden Bosch marka Sms4ıkı51t model numaralı Serie 4 bulaşık makinesi siparişi verdim . 3 Ocak 2023 tarihinde yetkili servise kurulumu yaptırmak üzere kutu açılımı yapıldıktan sonra makinenin ön sacında bir ezik olduğunu gördük. Servise gerekli tutanağı tutturmamın ardından kurulumu yaptırmadan gönderdim . Trendyol üzerinden satıcıya durumu anlatarak değişim talep ettim . Satıcı değişim değil para iadesi yapabileceklerini iletti. Tabi ürün fiyatının artışından ötürü beni madur edecek bu durum nedeniyle THH başvurumu yaptım . 17 Nisan 2023 tarihli heyet kararınca ürünün ayıpsız misliyle değişimi kararı çıktı . 21 Nisan 2023 tarihinde karar karşı tarafa tebliğ edildi ve yaklaşık 20 günlük sürenin ardından firma beni aradı ürünü kendilerine " kargo ücretini benim ödeyerek " iletmemin ardından " para iadesi " yapacaklarını söylediler . Kendilerine karanın bu yönde olmadığını , zaten dava konusunun da para iadesi olduğunu ilettim . Ürünün ellerinde bulunmadığını , bu durumda satın alınan tutar üzerinden para iadesiyle yükümlü olduklarını söylediler. Kabul etmemem üzerine avukatımızla görüşün demelerinin üzerine ben de benim avukatımla görüşmelerini söyledim. Avukat hanımla yaptığımız ilk görüşmede firmanın iyi niyet gösterdiğini , para iadesi yapmayı kabul ettiğini , ürün ellerinde bulunmadığı için değişim yapma zorunluluklarının bulunmadığını iletti. Ben de kendilerine bunun iyi niyetlik bir durum olmadığını , zaten ortada uygulamak zorunda oldukları hukuki bir karar olduğunu söyledim . Aynı tarihte satıcının yine Trendyol mağazasında kendi satışında olan Bosch marka Sms4ıkı61t model numaralı bulaşık makinesini göndererek ürünün muadilin ellerinde bulunduğunu söyledim . Ardından karşı taraf ürünün muadili olmadığını 750 lira farkla bu ürünü verebileceklerini söylediler ve ayıplı ürünü " kargo ücretini benim ödeyerek " göndermemi yenilediler. Durum üzerine THH' ye tekrar danıştım . Kararı uygulamakla yükümlü olduklarını , gerekirse farklı bir mağazadan temin edip ürünü değiştirme mecburiyetinde olduğunu söylediler . Bu durumda icra takibi başlatmak istiyorum. Sorum şu ;
1- İzlenecek yol belli olduğuna göre ayıplı ürünü ne zaman geri iade etmem gerekiyor ve kargo parasını cebimden mi karşılayacağım?
2- Ellerinde ürün bulunmuyorsa icra yöntemi nedir?
3- İcra memuru ürünü icra ettiğinde yeni ürünün tarafıma ulaşımı benim cebimden mi karşılanacak? ( Firma İstanbul'da , teslimat adresi Aydın'da )
4- Aylardır ofisimin orta yerinde kutulu halde duran ürünün yarattığı mağduriyet için sembolik bir manevi tazminat alabilir miyim? ( Tazminat isteğim aslında yok , sadece firmanın gösterdiği tutum için )
Teşekkürler , saygılarımla.
1- İzlenecek yol belli olduğuna göre ayıplı ürünü ne zaman geri iade etmem gerekiyor ve kargo parasını cebimden mi karşılayacağım?
2- Ellerinde ürün bulunmuyorsa icra yöntemi nedir?
3- İcra memuru ürünü icra ettiğinde yeni ürünün tarafıma ulaşımı benim cebimden mi karşılanacak? ( Firma İstanbul'da , teslimat adresi Aydın'da )
4- Aylardır ofisimin orta yerinde kutulu halde duran ürünün yarattığı mağduriyet için sembolik bir manevi tazminat alabilir miyim? ( Tazminat isteğim aslında yok , sadece firmanın gösterdiği tutum için )
Teşekkürler , saygılarımla.